Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių- meilenių palata

Manau, kad Steputė kaip visada su savo jumoriuku.
Pasiliksiu prie nuomonės. kad virusas vistik matosi ant lapų. Ir jei tikrai sunaikino, tai gerai padarė.
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2013 09 12, 20:15)
Kai pas mane toks margumas buvo, tai jis  buvo ir ant jaunų lapų, tik  mažiau margas

Tavo atvejį aš gerai atsimenu - ten garantuotas mozaikinis virusas. Keista, kad tau pavyko suvaldyti situaciją. blink.gif
Atsakyti
Man ši pavasarį meilenius buvo užpuolę tripsai ir tik prie vieno lango sustatytiems. Tą zarazą pagavo nuo orchidėjos. Prausiau actara kelis kartus. Dabar atrodo neblogai. Kai numes lapus dar ir pamirkysiu.
Supykus buvau juodai ir tą niekadėją pasiunčiau anapilin.

Papildyta:
QUOTE(Steputė @ 2013 09 12, 21:28)
Tavo atvejį aš gerai atsimenu - ten garantuotas mozaikinis virusas. Keista, kad tau pavyko suvaldyti situaciją.  blink.gif

sekėsi sunkiai suvaldyti ir dabar stebiu ar nepasikartos. Teko sunaikinti nemažai svogūnų. Jau dabar gerai net neatsimenu 8 ar 10 buvo myriop pasiūsti
Atsakyti
Jėnau jėnau, sudeginau prieš kelias valandas su vazonais ir lėkštėm unsure.gif

Nu, parodykit man tuos tikrai bloguosius lapus, jei kas foto turite 4u.gif
Atsakyti
http://public.fotki....sin-liga-1.html
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2013 09 12, 20:45)

Pagal pirmą įspūdį- kaip ir toks pat, tik tamsesnis. O kur ta nekrozė? Prisiartinusi matau keletą baltų taškelių. Taip atrodo?
Papildyta:

QUOTE(vera.vera @ 2013 09 12, 19:41)
kai neaugini, tai ir bėdų neturi, o kai augini visko nutikti gali console.gif
aš taip pat neseniai turėjau praradimą - atsisveikinau su visu pulku streptokarpų, ir tik todėl, kad kelių augalėlių pagailėjau, o jie užkrėtė likusius doh.gif

4u.gif
O kas jiems per liga?
Atsakyti
QUOTE(pempė12 @ 2013 09 12, 20:58)
O kas jiems per liga?

kenkėjai pasidarbavo, pagal požymius buvo ciklameninė erkutė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2013 09 12, 21:07)
kenkėjai pasidarbavo, pagal požymius buvo ciklameninė erkutė verysad.gif

Fu, erkutės nieko gero schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2013 09 12, 20:09)
Pempe, ką tu padarei!!! doh.gif  doh.gif  doh.gif  Dar kartą apžiūrėjau tą tavo nuotrauką. Na, nėra jokių nekrozės požymių. Net menkiausių. O lapai tai pakankamai seni - jei būtų mozaikinis virusas, tikrai būtų nekrozinių taškų.
Manau, kad tik priežiūros klaidos - gal nepersodinti iki šiol, gal per rūgštus substratas ar kažkas panašaus, nes panašu, kad tik paprasčiausias geležies stygius.  irnesakyk.gif

Na, pamąstom dar apie tą patį smile.gif . Bet jau apsiraminau, nors iš po šio posto lengvas šokelis buvo ax.gif smile.gif .
Persodinau aplupinėjusi , tik jau dabar neprisiekčiau, ar šitie gavo kalio permanganato, ar tik angliukų ir žalumos. Sodinau visus meilenius į pirktines žemes, durpinį substratą gėlėms maišiau su žemių substratu. Tik vieniems teko vienų firmų, kitiems- kitų. Po pažeisčiausiais svogūnais barsčiau iš lauko smėlio, nekaitinto blush2.gif . Tręšiau visus meilenius vienodomis trąšomis, tik augesniems daugiau tekdavo, nes daugiau ir surydavo biggrin.gif .
Paveikslavau ir dar, bet kažkaip nelabai kokybiškai gavosi(su drėgnu tualetiniu popieriumi pavaliau dulkes, tai apsivėlė plaušeliais, o nuotraukose matosi blush2.gif ), tai ir nebedėjau.
Tad dabar jau yra, kaip yra rolleyes.gif .
Pirksiu dar, kai tik pasirodys pardavime biggrin.gif

O gal kas užsakinėsite iš toliau, man moralinės kompersacijos reikia biggrin.gif

Ačiū visoms, atsiliepusioms, komentavusioms, patarusioms oro_buckis.gif oro_buckis.gif oro_buckis.gif - taip daug lengviau, negu vienam .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pempė12: 12 rugsėjo 2013 - 22:19
QUOTE(pempė12 @ 2013 09 12, 16:45)
Padaryta  cray.gif  cray.gif  cray.gif  angel_sadangel.gif

Pasakyk, prašau, kad tu to nepadarei. Pasakyk, kad kaip planavai, užnešei į antrą aukštą. Visai sveiki meileniai. Negaliu, kaip gaila... cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2013 09 13, 15:51)
Pasakyk, prašau, kad tu to nepadarei. Pasakyk, kad kaip planavai, užnešei į antrą aukštą. Visai sveiki meileniai. Negaliu, kaip gaila... cray.gif

Padariau. Į karštą karštą pečių...
Bet dabar jau nežinau ar verkti, ar juoktis, Stepute, radau dar du doh.gif lotuliukas.gif . Toks durnas myžjuokis ima doh.gif blush2.gif . Ant ne tokios šviesips palangės, mažiau margi, bet... blink.gif blink.gif blink.gif Bijau, kad tikrai nebūtų ta cholera cool.gif . Prisimenu, kad bent jau vienas iš jų kartu su anais žydėjo, yra tikimybė, kad ir operuoti kartu galėjau, ta prasme užkrėsti vieną nuo kito, jei tikrai ta baisioji giltinė gun_bandana.gif .
Galėsim rytoj pavakariais panagrinėti, nupaveiksluosiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pempė12: 13 rugsėjo 2013 - 20:38
QUOTE(pempė12 @ 2013 09 13, 20:37)

soske.gif
Atsakyti