Manau, kad Steputė kaip visada su savo jumoriuku.
Pasiliksiu prie nuomonės. kad virusas vistik matosi ant lapų. Ir jei tikrai sunaikino, tai gerai padarė.
QUOTE(Lutpede @ 2013 09 12, 20:15)
Kai pas mane toks margumas buvo, tai jis buvo ir ant jaunų lapų, tik mažiau margas
Tavo atvejį aš gerai atsimenu - ten garantuotas mozaikinis virusas. Keista, kad tau pavyko suvaldyti situaciją.

Man ši pavasarį meilenius buvo užpuolę tripsai ir tik prie vieno lango sustatytiems. Tą zarazą pagavo nuo orchidėjos. Prausiau actara kelis kartus. Dabar atrodo neblogai. Kai numes lapus dar ir pamirkysiu.
Supykus buvau juodai ir tą niekadėją pasiunčiau anapilin.
Papildyta:
sekėsi sunkiai suvaldyti ir dabar stebiu ar nepasikartos. Teko sunaikinti nemažai svogūnų. Jau dabar gerai net neatsimenu 8 ar 10 buvo myriop pasiūsti
Supykus buvau juodai ir tą niekadėją pasiunčiau anapilin.
Papildyta:
QUOTE(Steputė @ 2013 09 12, 21:28)
Tavo atvejį aš gerai atsimenu - ten garantuotas mozaikinis virusas. Keista, kad tau pavyko suvaldyti situaciją. 

sekėsi sunkiai suvaldyti ir dabar stebiu ar nepasikartos. Teko sunaikinti nemažai svogūnų. Jau dabar gerai net neatsimenu 8 ar 10 buvo myriop pasiūsti
Jėnau jėnau, sudeginau prieš kelias valandas su vazonais ir lėkštėm
Nu, parodykit man tuos tikrai bloguosius lapus, jei kas foto turite

Nu, parodykit man tuos tikrai bloguosius lapus, jei kas foto turite

QUOTE(GIZZI5 @ 2013 09 12, 20:45)
Pagal pirmą įspūdį- kaip ir toks pat, tik tamsesnis. O kur ta nekrozė? Prisiartinusi matau keletą baltų taškelių. Taip atrodo?
Papildyta:
QUOTE(vera.vera @ 2013 09 12, 19:41)
kai neaugini, tai ir bėdų neturi, o kai augini visko nutikti gali 
aš taip pat neseniai turėjau praradimą - atsisveikinau su visu pulku streptokarpų, ir tik todėl, kad kelių augalėlių pagailėjau, o jie užkrėtė likusius

aš taip pat neseniai turėjau praradimą - atsisveikinau su visu pulku streptokarpų, ir tik todėl, kad kelių augalėlių pagailėjau, o jie užkrėtė likusius

O kas jiems per liga?
QUOTE(pempė12 @ 2013 09 12, 20:58)
O kas jiems per liga?
kenkėjai pasidarbavo, pagal požymius buvo ciklameninė erkutė

QUOTE(vera.vera @ 2013 09 12, 21:07)
Fu, erkutės nieko gero

QUOTE(Steputė @ 2013 09 12, 20:09)
Pempe, ką tu padarei!!!
Dar kartą apžiūrėjau tą tavo nuotrauką. Na, nėra jokių nekrozės požymių. Net menkiausių. O lapai tai pakankamai seni - jei būtų mozaikinis virusas, tikrai būtų nekrozinių taškų.
Manau, kad tik priežiūros klaidos - gal nepersodinti iki šiol, gal per rūgštus substratas ar kažkas panašaus, nes panašu, kad tik paprasčiausias geležies stygius.

Manau, kad tik priežiūros klaidos - gal nepersodinti iki šiol, gal per rūgštus substratas ar kažkas panašaus, nes panašu, kad tik paprasčiausias geležies stygius.

Na, pamąstom dar apie tą patį

Persodinau aplupinėjusi , tik jau dabar neprisiekčiau, ar šitie gavo kalio permanganato, ar tik angliukų ir žalumos. Sodinau visus meilenius į pirktines žemes, durpinį substratą gėlėms maišiau su žemių substratu. Tik vieniems teko vienų firmų, kitiems- kitų. Po pažeisčiausiais svogūnais barsčiau iš lauko smėlio, nekaitinto

Paveikslavau ir dar, bet kažkaip nelabai kokybiškai gavosi(su drėgnu tualetiniu popieriumi pavaliau dulkes, tai apsivėlė plaušeliais, o nuotraukose matosi

Tad dabar jau yra, kaip yra

Pirksiu dar, kai tik pasirodys pardavime

O gal kas užsakinėsite iš toliau, man moralinės kompersacijos reikia

Ačiū visoms, atsiliepusioms, komentavusioms, patarusioms

QUOTE(pempė12 @ 2013 09 12, 16:45)
Padaryta

Pasakyk, prašau, kad tu to nepadarei. Pasakyk, kad kaip planavai, užnešei į antrą aukštą. Visai sveiki meileniai. Negaliu, kaip gaila...

QUOTE(Steputė @ 2013 09 13, 15:51)
Pasakyk, prašau, kad tu to nepadarei. Pasakyk, kad kaip planavai, užnešei į antrą aukštą. Visai sveiki meileniai. Negaliu, kaip gaila... 

Padariau. Į karštą karštą pečių...
Bet dabar jau nežinau ar verkti, ar juoktis, Stepute, radau dar du

Galėsim rytoj pavakariais panagrinėti, nupaveiksluosiu.
QUOTE(pempė12 @ 2013 09 13, 20:37)