Įkraunama...
Įkraunama...

Stacionarūs kompiuteriai

QUOTE(Laimė @ 2006 09 04, 13:34)
Nuostabi tema 4u.gif Žadame pirkti kompiuterį namams iki 3.000Lt.

jei dar nenusipirkai, tai pasakysiu, kad už kompa pirk už 1500, o likusius palik alui smile.gif realiai kompo brangesnio vargu bau ar reikia....

Pastebiu vieną dalyką. Mūsuose įsigali naujarusiškas požiūris į daiktus: jamam patį brangiausią, pofig, kad nieko kito, išskyrus vartyt internetui su juo nedarysim.

Patarimai perkant kompiuterinę techniką:
1. Nemeluokite sau. Labai dažnai bandydami pateisinti brangų pirkinį kalbame: kai turėsiu šitą kompą, mokysiuosi dirbt. su "sunkiomis" grafinėmis programomis, išmoksiu tą ir tą ir tą... arba mano vaikas paaugs - jis darys tą ir tą ir tą... Tai nesamonė. Jei iki šiol nesimokėte to ar kitko - nesimokysite ir su krūtu kompu. Ir stovės galinga mašina neišnaudojant jos galimybių.

2. Neinvestuokite daug į antrines dalis. Dabartiniu laikotarpiu kompai tikrai nėra brangūs. Jei manot ant kažko taupyti - geriau paimkite 256 atminties, prastesnę vaizdo (grafinę plokštę), bet tik nepirkite prastos motininės plokštės. Tai pagrindas.

3. Netaupykite monitoriaus sąskaita dažną kartą diskutuojama: kas geriau LCD ar CRT? Apgaulingai atrodo, kad žymiai patogesnis LCD - atseit plonas, naujoviškiau atrodo ir t.t.t. bent mano nuomonė yra tokia: geri LCD - gerai ir kainuoja. bet kuriuo atveju brangiau nei geriausias CRT. Todėl siūlyčiau jei tik yra vietos ant stalo imti CRT... jei stalas nedidelis - pilnai pakaks ir 17" monitoriaus. dabar aš senokai jau dairiausi rinkoj, bet tradiciškai rekomenduočiau Iiyama, Samsung... Rekomenduočiau nepirkti naudotų monitorių... nebent gerai apie juos nusimanotė.

4. Nevenkite pirkti naudoto kompo Yra durnelių, kurie turėdami daug "šaibų" nuolat keičia, pardavinėja ir t.t.t. Tokie pacukėliai parduoda daiktus pusvelčiui. Štai kodėl taupančiam siūlyčiau pirkti kompą iš rankų - naudotą. Būtinai patiktinti kaip sukasi win (bent jau win XP).
Kaip turėtų atrodyti tas normalus kompiuteris eiliniam vartotojui?
Procas - bent 1,3 GHz, operatyvinė - bent 256, kietas diskas - bent 40, CD-RW/DVD (arba dar geriau DVD-RW). Kažkoks garsas, kažkokia grafinė plokštė. Pilnai pakankamas komplektas ofisiniam darbui, interneto vartaliojimui ir nesudėtingoms programoms.

5. AMD ar INTEL? amžinas klausimas smile.gif aš tai vengiu AMD, bet tik todėl, kad jie daugiau kaista (gal prietaras?). Na dar anksčiau buvo toks bajeris, kad inteliniai - celeronai dirbo 66MHz, o AMD-ikai - 100 Mhz magistrale smile.gif bet tai jau akmens amžius....

6. Kiek kainuoja pigus naminis kompas? jei mokėsit ieškot - paimsite iš rankų dežę už 300 Lt. Monitorius - 500 Lt. Klaviatūra, pacukas - 50 Lt. taigi iš viso 850,00.

7. Silpnas kompas - neveža Yra toks posakis, kad blogai šokėjai ir putka trukdo. Atliekant elementarius darbus kompas dažniausiai stabdo ne dėl to, kad jisai silpnas, bet kad jis perkrautas programomis, nuo instaliavimo dienos nevalytas nuo šiukšlių, nedefragmentuotas ir apskritai pilnas dulkių. Na dar ir virusų pamiršt nereikėtų.... Net ir pats kručiausias kompiuteris gali stabdyt, jei jis neprižiūrimas. tai elementaru....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriukas36: 18 lapkričio 2006 - 02:22
# Gera motina yra labai svarbu, bet sakyt kad 256 Ram shiais laikas bus OK - nesamone. RAM - kuo daugiau - tuo geriau, nes "memory is cheap" lotuliukas.gif
Namams geriau imt shiek-tiek letesni procesoriu, bet daugiau atminties. Rekomenduociau susipazint su populiariauses OS WinXP veikimo principu, ash jau ne kalbu apie Vista kuri neuzilgo pasirodys. smile.gif
# LCD praktishkesnis negu CRT. Sakiciau negerai sedet 30-50 cm atstumu nuo electronines patrankos, ypac vaikams. BTW gamintojai nuolat mazina CRT gamyba. Tamsta dar akiniu neisigijot sededamas prie CRT ?
Atsakyti
[QUOTE]
Kaip turėtų atrodyti tas normalus kompiuteris eiliniam vartotojui?
Procas - bent 1,3 GHz, operatyvinė - bent 256, kietas diskas - bent 40, CD-RW/DVD (arba dar geriau DVD-RW). Kažkoks garsas, kažkokia grafinė plokštė. Pilnai pakankamas komplektas ofisiniam darbui, interneto vartaliojimui ir nesudėtingoms programoms. [QUOTE]

Na jau ačiū turėjau seniau 256 ram kompiuterį, prie tokio tik miegoti galima doh.gif Nors manasis dar 3 Ghz spartos turėjo, o jei jau 1.3 tai išvis įsivaizduoju doh.gif Nes vien tie patys windows xp reikalauja 512 ram, nekalbant dabar jau apie naujausius vista. O dirbti su jokiom sudėtingom programom tikrai nedirbu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kilte: 19 lapkričio 2006 - 13:52
QUOTE(lira @ 2006 11 19, 12:17)
# Gera motina yra labai svarbu, bet sakyt kad 256 Ram shiais laikas bus OK - nesamone. RAM - kuo daugiau - tuo geriau, nes "memory is cheap"  lotuliukas.gif
Namams geriau imt shiek-tiek letesni procesoriu, bet daugiau atminties. Rekomenduociau susipazint su populiariauses OS WinXP veikimo principu, ash jau ne kalbu apie Vista kuri neuzilgo pasirodys. smile.gif
# LCD praktishkesnis negu CRT. Sakiciau negerai sedet 30-50 cm atstumu nuo electronines patrankos, ypac vaikams. BTW gamintojai nuolat mazina CRT gamyba. Tamsta dar akiniu neisigijot sededamas prie CRT ?

Kalbant apie LCD ir CRT monitorių privalumus/trūkumus, tai LCD visiškai netinkami rimtesniam darbui su grafika. Kodėl? O todėl, kad LDC "nemoka" tiksliai atvaizduoti spalvų (CRT tai geba atlikti įdealiai, bet žinoma nekalbu apie prastus CRT monitorius), be to didelis spalvų iškraipymas viršuje/apačioje bei šonuose, nes skystieji kristalai gerai atrodo tik žiūrint 90 laipsnių kampu. Tas yra neįmanoma (matyti visą lcd matricą 90 laipsnių kampu) sėdint arti; skystieji kristalai neatvaizduoja grynos juodos spalvos. Yra dar daug visokių smulkmenų, bet jos nėra tokios svarbios.

Kaip ten bebūtų, namų vartotojams ar įprastiems darbuotojams geriausias variantas naudojimui, žinoma, yra LCD. Nes akytės mažiau vargsta ir vietos mažiau pats daiktas užima thumbup.gif Na, kitiems gi svarbu ir pati daikto išvaizda lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lira @ 2006 11 19, 11:17)
1. RAM - kuo daugiau - tuo geriau
2. rekomenduociau susipazint su populiariauses OS WinXP veikimo principu, ash jau ne kalbu apie Vista
3. Tamsta dar akiniu neisigijot sededamas prie CRT
4. siulichiau pagarbiau atsakinet zmonem

1.Tikrai taip, bet visur buvo rašoma "bent jau", t.y. minimumas
2. ačiū, susipažinau. O Višta man nafig nereikalinga. Koks tikslas vaikytis naujas OS, kai dar tenkina senos? Kam reikia vista? Kad darbastalis gražiau atrodo? Aš net ir nebandžiau gilintis - man pilnai pakanka XP. Nors dirbu ne vien tik su ofisu.
3. Nea. Nes prioriteta teikiau tik labai geriems CRT. Tai buvo ir MAG 570 XJT, paskui Samsung 757 NF... patikėk, tai yra labai geri monikai
4. o kas nepagarbaus buvo pasakyta? gal dar aš turėjau padėkoti už teisę čia parašyti? ar dar pasiūlyti į sąskaitą pinigų pervest.
Žmones reikia protinti, kad jie veltui pinigų nemėtytų........
Atsakyti
QUOTE(kilte @ 2006 11 19, 13:45)
256 ram -prie tokio tik miegoti galima. Nors manasis dar 3 Ghz spartos turėjo, o jei jau 1.3 tai išvis įsivaizduoju. Windows xp reikalauja 512 ram, nekalbant dabar jau apie naujausius vista. O dirbti su jokiom sudėtingom programom tikrai nedirbu smile.gif

Siūlyčiau apsivalyti ir /arba teisingai sukonfigūruoti savo kompiuterį.
Žinau ne vieną atvejį, kuomet xp dirba ir 800/128. Dar daugiau - su win XP sugeba dirbti ofisinius darbus ir 266/128. Reikia tik teisingai optimizuoti savo sistemą. Man su 1,3/384 puikiai sukasi ir CorelDraw12 ir Photoshop'as. Suprantama, šitos programos - ne rodiklis, bet vistiek įrodymas, kad ir 1,3 - ne lavonas.

Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 11 19, 18:07)
2. ačiū, susipažinau. O Višta man nafig nereikalinga. Koks tikslas vaikytis naujas OS, kai dar tenkina senos? Kam reikia vista? Kad darbastalis gražiau atrodo? Aš net ir nebandžiau gilintis - man pilnai pakanka XP. Nors dirbu ne vien tik su ofisu.
3. Nea. Nes prioriteta teikiau tik labai geriems CRT. Tai buvo ir MAG 570 XJT, paskui Samsung 757 NF... patikėk, tai yra labai geri monikai

Chia Jusu asmeniniai prioritetai, kurie nelabai tinka pagrindinej masei chia besilankanchiu.

Atsakyti
QUOTE(lira @ 2006 11 19, 18:42)
Chia Jusu asmeniniai prioritetai, kurie nelabai tinka pagrindinej masei chia besilankanchiu.

taigi butent, kad pagrindine mase nelabai skiria OS skirtumus.
Pvz gal gali isvardinti kuo win xp home ir win xp pro skiriasi. Arba kuo skiriasi 98 ir 2000 windausas.
Voveriukas labai teisingai pastebejo su technika, kad daugelis vartotoju nieko nesusigaudo ir vaikosi mados, kainos, bet toli grazu ne kokybes ir savo poreikiu optimalaus patenkinimo.
Lygiai tas pats yra ir su programomis... na kaip tu cia prisipazinsi, kad naudoji 98. Jau geriau visiems tvirtinsi, kad xp pro naudoji ir visai nesvarbu, kad nelegalius.
Realiai eiliniam vartotojui nera jokio skirtumo su kuria is win seimos operaciniu sistemu dirbit ( na nebent, kad kai kurios programos ir detales jau nebetestuojamos ant 98 win ir jiems reikia ieskotis driveriu atskirai, bet kompa ne taip daznai tie eilinei useriai ir tvarko ir tai dazniausiai ne patys), svarbu yra kad butu patogu.

Atsakyti
Deja skirtumai tarp jusu ishvardintu OS yra. Win 9x(95,98,Me) sheima yra visihkai pasene ir nebepalaikoma Microsoft'o. Ash nesigilinsiu i detales kurios nelabai domins shio forumo skaitytojus, bet jose neuztikrinamas pakankamas saugumas, tas svarbu naudojant interneta. Dar jie nepalaiko dali techniniu naujoviu kuriu buna shiuolaikiniuose kompiuteriuose.
Win 2000 pakankamai stabili ir turbut kolkas geriausia ish Windows sheimos OS, kuria galima rekomenduot namo kompiuteriui. Deja Microsoftas jau neparduoda shitos OS ir pradeda ribot palaikima.
Namams rekomeduochiau WinXP Home edition SP2 kuria dazniausia siulo parduodant nauja kompa. Shita OS pilnai tenkina vidutinio vartuotojo poreikius. O taip vadinomas SP2(Service Pack2) ishtaiso pagrindines klaidas kurios paaishkejo per eksplotacijos perioda.
WinXP Professional daugiau skirta korporativiniam naudojimui bei IT profesionalams.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 11 16, 08:51)
kiek pasenusius zinios.
Dabar intel ir amd procesoriu kainos labai apyliges,
Kai intel pristate savo core 2 duo technologijos procesorius, kainos zymiai krito.
Dabar gal pries naujuosius tai nelabai pastebima ( sukeltos kainos), bet jau koki vasario men, tai manau aiskiai tai galesite pamatyti.

P.S pas pacia amd stovi kompe. Bet man tai jokios skirtumo, kas tenai stovi - svarbu kad stabiliai ir gerai dirbtu, bei patenkintu mano poreikius.

aciu uz pataisyma smile.gif nelabai turiu kada tiksliai stebeti kainu, nes tai ne tiesioginis mano darbas ax.gif
kiekvienam savo smile.gif Man - Athlon, vyrui - dabartinis Pentium Duo Core tinka ir pateisina savo kaina.. Svarbu motinine plokste rimta butu, o ne koks Asrok'as ikistas, kuriame sekmingai issipucia kondikai ir numirsta po ~2m. Apie 5m. nenorejau nieko girdeti apie Pentium, pagaliau gamintojai pataise kokybes padeti, bet cia mano nuomone ir esu tolerantiska zmogaus pasirinkimui. Rinkom ir ofisinius, ir zaidimams, ir su grafika dirbti skirtus kompus.. tegaliu pasakyti, kad zmogus turi atkreipti demesi i kokybe ir nesusivilioti itin pigiais pasiulymais, kurie nera kokybiski ir stabilus. Svarbiausias dalykas perkant kompiuteri mano nuomone ne procesorius, RAM, video ar HDD, o gera motinine plokste. Monitoriui irgi negailekit pinigu, nes veliau akyciu nenusipirksit.
Del susigrazinimu - 27% pratese dar 3 metams, o pasiskaiciuoti kiek gautumet pavasari galite www.tax.lt yra skaiciuokle mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabe @ 2006 11 19, 22:09)

1. Svarbu motinine plokste rimta butu .... Svarbiausias dalykas perkant kompiuteri - gera motinine plokste. Monitoriui irgi negailekit pinigu, nes veliau akyciu nenusipirksit
2. .... zmogus turi atkreipti demesi i kokybe

1. Blin, kažkur jau skaičiau panašias mintis
2. Žinoma, bet reikia vadovautis sveiku protu ir realiais, o ne tariamais savo poreikiais. Kaip "Dosia" reklamoje: kam pirkti brangiai, jei panašų rezultatą galima pasiekti už pigesnę kainą?
Taigi koks tas kokybės standartas? Baltas kompiuteris, kurio paskui neis atlikt upgrade, nes Ram'as nestandartinis (turėjau savo laiku baltą IBM-ą - jau pasimokęs) ir t.t.t. "Baltas" lietuviškos firmos? na čia irgi diskutuotina... kam ko reikia...

Atsakyti
QUOTE(lira @ 2006 11 19, 22:02)

1. Win 9x(95,98,Me) sheima yra visihkai pasene ir nebepalaikoma Microsoft'o.... jose neuztikrinamas pakankamas saugumas, tas svarbu naudojant interneta
2. Namams rekomeduochiau WinXP Home edition SP2 kuria dazniausia siulo parduodant nauja kompa
3. SP2(Service Pack2) ishtaiso pagrindines klaidas kurios paaishkejo per eksplotacijos perioda

1. Taip, pasenusi, sutinku. Bet ofisiniams darbams ir internetui - visai tinkama. Saugumo skylės - per daug išpūstas burbulas, ne antraeilį vaidmenį interneto saugumui vaidina teisingas provaiderio pasirinkimas ir teisingas internauto elgesys. Na dar nereikėtų pamiršt įsidiegt saugumo priemones savo PC ir jas periodiškai atnaujinti.
2. Perkant naują kompą siūlyčiau LINUX, nes jis kainuoja 15 Lt. O į kompą instaliuoti win XP pro (žinoma, ten yra daug šlamšto, bet jei ne kreivos rankos - galima atsirinkt kas nereikalinga, pvz. visokie ten messenger ir t.t.).
3. Tikrai nerekomenduoju SP2 instaliuoti naujokui. Geriau tai tegul atlieka patyręs žmogus. Pilnai gali būt, kad po SP instaliavimo kils daug problemų su kuriomis anksčiau nesusidūrėte, ypač jei win yra "laužtas", t.p. "užmestas" MUI ir t.t.t.
Papildyta:
Klausimas pasidraskymui:
KĄ PIRKTI NAMAMS: NEŠIOJAMĄ KOMPIUTERĮ AR STACIONARŲ?

SĄLYGOS: normali lietuviška šeima, turinti darbą vietoje - nesibastanti per pasaulį, gyvenanti 2 kambarių bute. Nu tarkim šeimoje du eiliniai vartotojai su neišskirtiniais poreikiais.

Savo nuomonę aš turiu. Man įdomi jūsų smile.gif
Atsakyti