Įkraunama...
Įkraunama...

Stacionarūs kompiuteriai

Jo gera čia diskusija užvirė. Susidarė toks vaizdas, kad voveriukas36 ir silvute naudoja LABAI gerus kompus, kuriuose win 3.1, nes kam švaistyt pinigus jei ir su jais ofisiniai darbai puikiai atliekami.

Voveriuk36, kai rašei visur, kad minimum tiek ir tiek minimum tiek ir tiek, tai tokius patarimus galėjai rašyt prieš 3 metus, gal tada būtų ir naudingi. Nes bent jau dabar kompas be 1Gb RAM tai tik didelė nieko neverta metalinė dėžė.

Motininė plokštė kompe svarbu, bet reikia ją rinktis tokią, kad ateity galima būtų papildomų ramų įdėt pakankamai, o daugiau tai nieko. Nes procesoriai tobulėja ne dienom, o valandom, tad užsimanius naujesnio ar šūstresnio į seną kompą jo neįkiši, nes, deja, jungtis bus nebe ta.

Dėl LCD ir CRT ginčų tai irgi super. Sutinku, kad kai kuriose vietose LCD skirti namų vartotojui pralaimi CRT, kurie yra skirti profesionalams, bet tikrai nemanau, kad super šūstras LCD nusileidžia įprastam CRT. Beje namuose ,čia tie CRT fanai, turbūt ir televizijos programas žiūri pro Taurą ar kokie ten buvo telikai, kai norint perjung programą reikdavo nueit prie tv ir pasukt tokią rankenėlę. Beje, tos rankenėlės sukimo garsas tikrai veža.

Dėl HDD. Bent jau 40Gb... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai gerai, kad dar ne 40Mb lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pas mane namuose kol kas stovi senas kompas, kurį pirkau prieš 4 metus. Jame yra 512 RAM ir 40Gb Hdd. Tai į tą 40 absoliučiai niekas nebetelpa, nes ir programos, kad ir tos pačios ofisinės, didėja, ir žaidimai, ir apaskritai dabar idealiausias variantas perkant HDD. Idealiausias tai aš turių omeny 1Gb savikaina mažiausia yra HDD, kurio talpa 250Gb.

Beje, darbe yra porą kompų, kuriuose net 2Gb HDD, o RAM net 16Mb. Manau voveriukui ir silvutei bus pats tas. Gal norit įsigyt? CorelDraw12 eis be jokių stabdymų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cerber @ 2006 11 20, 00:57)
1. naudoja kompus, kuriuose win 3.1
2. kompas be 1Gb RAM yra nieko neverta metalinė dėžė
3. nemanau, kad super šūstras LCD nusileidžia įprastam CRT. Beje namuose ,čia tie CRT fanai, turbūt ir televizijos programas žiūri pro Taurą
4. Pas mane namuose kol kas stovi senas kompas, jame yra 512 RAM ir 40Gb Hdd (...) žaidimai
5. gal norit įsigyt? CorelDraw12 eis be jokių stabdymų

1. turi ką nors prieš win3.1 ? Dirbau su juo 1998m., buvo 486SX, 8 RAM ir 80 HDD. Tilpo OS + Word 6.0. Šita OS manęs perdaug neišgąsdinai...
2. ane? na dar nuo magistralės daug priklauso koks RAM'as...
3. o ar aš sakiau kaip nors kitaip? Geri LCD kainuoja labai ir labai nemažai. Tiek, kad kartais logiškai kyla poreikis pirkt pigesnį/prastesnį. O pats matyt esi naujas lietuviukas, kad prieš Taurus burnoji. Man vaikystėj teko žrėt juodai baltą "Beriozka", kuris rodydavo tik LTV ir du rusiškus kanalus. Tad ir čia neišgąsdinai. Dabar TV iš viso nebežiūriu. Bjauriau nei sovietmečiu.
4. Žinoma, jei žaidi žaidimus ir esi padaręs iš HDD filmų saugyklą - tie 40 Gb.- niekis. Aš laikausi nuomonės, kad dujos yra skirtos puodui virt, dyzelinis kuras - laukui art, benzinas - lakstyt mašiniuku, o filmams žiūrėt skirta namų kino sistema. Kompu filmų žrėjimas - akių gadinimas. Pagaliau jei taupant DVD diskus yra external HDD kurie jungiami prie DVD grotuvų.
5. Su malonumu įsigyčiau, tik abejoju ar iš voveriuko pavyks uždirbti smile.gif Kainas žinom, jei norėtum ką nors parduoti - prafiltruok per news.omnitel.comp.hardware . Kokią ten kainą chebra nustatys aš primesiu 5%. Bet gal geriau neprasidėk...mamos pasiūlys daugiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriukas36: 20 lapkričio 2006 - 01:43
niu jus cia ir susigincijot.. rolleyes.gif Visiskai neverta sau nervu tampyti ir stengtis irodyti savo teisybe, nes susidare tokia situacija, kad vieni uz pigius variantus, o kiti - uz rimtus, su ateitimi. Kuo labiau gincysities, tuo labiau paprasta pirkeja subalamutinsit tom kompiuteriu veikimo, magistraliu ir t.t. peripetijom ir is vis pasimes ka jam pasirinkti, galu gale nueis i koki Fortaka ar OK ir pasiims kas papuola is lentynos ax.gif Siulyciau kiekvienam geriau parasyti kompiuteriu variantus su bendra suma (juk zmogelis nelakstys per kelias firmas detaliu, kuriu kainos galbut skiriasi, o suma ta pati bendra iseis), parasyti kam toks kompiuteris skirtas ir zmogus tegul renkasi kas jam geriau.
Is patirties sakau, jog paprastam vartotojui kai per daug info ir diskusiju - atbaido nuo pirkimo ir is vis susipainioja ko noruose.
Gyvenkime draugiskai mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš didele dalimi pritariu voveriukui. Ir išvis manau kad čia išsiskyrė 2 patarinėtojų tipai - vieni daro šioj sritį biznį, seka naujoves ir aišku nesižavi "senienomis" bet ir pervertina paprastų žmonių poreikius. Kiti - nusimano apie kompus savarankiškai, moka ekonomiškai susitvarkyt sau kompą ir lygiai taip pat moka patarti kitiems - ekonomiškai ir pagal poreikius.

Cerber ten minėjo kaip greitai sensta šita technika - tai būtent todėl aš ir nepatarinėju pirkti brangių kompiuterių paprastiems žmonėms. Nes po pusės metų vistiek tas kompas jau bus nebenaujas, o deja vistiek brangiai pirktas. Beje jei nesugebama talpintis 40GB talpos diske tai yra siaubinga betvarkė ir aišku poreikiai ne tie apie kuriuos čia kalbam.

Turbūt trūksta supratimo kad kažkam, kas uždirba 1000lt/mėn yra žiauriai brangu pirkt kompą už keturias algas. Paskaičiuokit kiek bus jūsų keturios algos ir suprasit.

Aš pati kažkada nusipirkau EIZO CRT monitorių 17'' už 300lt dėvėtą ir iki šiol jis puikiausiai tarnauja mano brolio kompui. Kompiuterį kas porą metų susirinkdavau per skelbimus iš padėvėtų dalių - maždaug už 700 lt, ir niekada man nieko netrūko nors studijavau KTU informatikoj ir naudojau visokius AutoCAD'us, MatCAD'us, Matlabus, netgi Adobe priemiere montuodavau filmukus ir t.t. ir pan. - tai tikrai nėra eiliniai paprasto vartotojo poreikiai bet pilnai užtekdavo.

Taigi - manau pirmiausia reikia paklausti žmogaus ko jam reikia ir kiek jis gali skirti ir pamiršti savo įsitikinimus apie pačią naujausią tobuliausią techniką. Žinoma, jei norite patarti, o ne iškišti...
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2006 11 20, 10:21)
1. jei nesugebama talpintis 40GB talpos diske tai yra siaubinga betvarkė
2. pirmiausia reikia paklausti žmogaus
3. Žinoma, jei norite patarti, o ne iškišti...

1. tikrai taip... žmogui nieko rimto nedarančio su kompu 40 Gb - normalus diskas. Suprantama, jei dirbama su kokiu nors Pinacle, tai ir 160 Gb diskas nebus per didelis... Ten jau ir greito RAM reikes minimum 768 o dar geriau 1024. Tuo pačiu metu tam tikri reikalavimui bus ir procesoriui ir t.t.t.t. Bet tai jau specifiniai žmogaus poreikiai. Jei jisai bandė tai daryti, o ne kada nors bandys...
2. nu taip.. arba jei tai geras pažįstamas, tiesiog paprotinti... bet vėlgi su pažįstamais, ypač jei jie lūzeriai - sunkus atvejis.
3. ......... čia esminis momentas.
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 11 20, 02:38)
1. turi ką nors prieš win3.1 ? Dirbau su juo 1998m., buvo 486SX, 8 RAM ir 80 HDD. Tilpo OS + Word 6.0. Šita OS manęs perdaug neišgąsdinai...
2. ane? na dar nuo magistralės daug priklauso koks RAM'as... 
3. o ar aš sakiau kaip nors kitaip? Geri LCD kainuoja labai ir labai nemažai. Tiek, kad kartais logiškai kyla poreikis pirkt pigesnį/prastesnį. O pats matyt esi naujas lietuviukas, kad prieš Taurus burnoji. Man vaikystėj teko žrėt juodai baltą "Beriozka", kuris rodydavo tik LTV ir du rusiškus kanalus. Tad ir čia neišgąsdinai. Dabar TV iš viso nebežiūriu. Bjauriau nei sovietmečiu.
4. Žinoma, jei žaidi žaidimus ir esi padaręs iš HDD filmų saugyklą - tie 40 Gb.- niekis. Aš laikausi nuomonės, kad dujos yra skirtos puodui virt, dyzelinis kuras - laukui art, benzinas - lakstyt mašiniuku, o filmams žiūrėt skirta namų kino sistema. Kompu filmų žrėjimas - akių gadinimas. Pagaliau jei taupant DVD diskus yra external HDD kurie jungiami prie DVD grotuvų.
5. Su malonumu įsigyčiau, tik abejoju ar iš voveriuko pavyks uždirbti smile.gif Kainas žinom, jei norėtum ką nors parduoti - prafiltruok per news.omnitel.comp.hardware . Kokią ten kainą chebra nustatys aš primesiu 5%. Bet gal geriau neprasidėk...mamos pasiūlys daugiau  lotuliukas.gif

Kažkaip nieko aš gąsdint nenorėjau, nes prie win 3.1 ir pats sėdėjau. Tiesa, "Beriozkos" matyt neteko.
Dėl filmų žiūrėjimo tai nelabai suprantu kam reikalinga namų kino sistema. Norint normalai pažiūrėt filmą, eini į kinoteatrą. Nenori eit į kiną, lendi į internetą parsisiunti filmą, galima ir išsinuomot, deda į kompą, jungi prie teliko ir žiūri. Čia kažkaip ir dingsta patarinėjimo ekonomiškumas, jei siūlai pirkti ir DVD grotuvą su namų kino sistema ir namie dar yra kompas su DVD. Kam reikalingi du tokie patys daiktai, atliekantys tą pačią funkciją??? Prie kompo galima sėkmingai nusipirkti 5.1 kolonėles ir štai tau namų kino sistema.

Sutinku, kad kiekvienas kompą turi rinktis tokį, kuris atitiktų jo poreikius. Bet nemanau, kad reikia jį pirkti tokį, kuris jau šiandien atrodo kaip seniena. Kažkodėl nemanau, kad yra logiška pirkti kompą, kuriuo bus galima tik elementarias užduotis daryti, nes jei sugalvosi vieną dieną ką nors rimčiau padirbti, tai ką ir vėl lakstysi ieškosi dėvėtų detalių ir iš naujo rinksi kompą. Ir dar aš esu tik už naują daiktą.
Atsakyti
Aš aišku nesu jokia profesionalė kompų srityje, galiu tik pasakyti iš eilinės vartotojos pusės. Kai pirkau kompą neieškojau jokio ten mandro, nusipirkau elementarų vidutinės kainos, nes maniau kad jis man bus reikalingas tik ofisiniam darbui. Deja su laiku poreikiai auga ir jis jau nebenaudojamas vien ofisiniam darbui, va šiuo laiku ir pasigailėjau kad nepažiūrėjau galingesnio, nes ir disko talpos nebeužtenka, ir ram per mažai. Todėl manau kad jau geriau iškart nusipirkt galingesnį, nes kai jau turėsi tai ir surasi kam jį panaudoti.
Atsakyti
QUOTE(kilte @ 2006 11 20, 12:49)
1. Aš aišku nesu jokia profesionalė kompų srityje
2. su laiku poreikiai auga
3. manau kad jau geriau iškart nusipirkt galingesnį, nes kai jau turėsi tai ir surasi kam jį panaudoti

1. aš taip pat, eiliniškiausias vartotojas. Kai dar 1997-1998m. dirbau su visokiais DX ir SX - buvau žalesnis už žalią agurką. prisireikė programą sumest - moku babkes. Prisireikė sistemą optimizuot, kad į 80 mb HDD sutilptų "viskas ko reikia" - moku. Užsi**sau visiems mokėt ir išmokau pats. Pradžioj susitart su programom, paskui geležį kraut. Aš žinau ko man - eiliniam vertotojui - reikia ir nešoku toliau savo nosies. Aš tikrai nebandau patarinėt profams - toli man iki jų.
2. Taip. Bet reikia iš karto atskirt kokie tie poreikiai ir kiek jie pateisinami. Gali būt kad žmogui senas kompiukas "nebepaveža" divx ar xp (dabar jau tarsi standartas šita OS) stringa - tuomet taip. Bet jei kažkas pamatė pas savo draugą VISTA ir pats užnorėjęs pamatęs, kad jo kompas nepaveš šitos OS padaro išvadą, kad kompas lievas - visai kas kita. Kam reikalingos naujausios programos (OS, taikomosios) jei sėkmingai pakanka senesnių, mažiau ryjančių resursų?
3. Normalu yra kompiuterį iš esmės atnaujinti kas 3 metus. Ne rečiau. Nebent jisai 100 proc. patenkina jūsų poreikius. Tačiau renkantis sau daiktą - vėlgi poreikis /realios galimybės/ piniginė.
Protingieji kurmiai, imkime ir paskaičiuokite. Per metus kompiuteris atpinga maždaug 35-50 proc. Taigi:
- perkate naują kompą 2006-12-01 ir sumokate už jį 2000,00.
- Mokesčių inspekcija jums sugrąžina ~540 Lt. Vadinasi realiai kainavo 1460,00 Lt.
- 2007-12-01 - jo kaina parduodant kažkam bus tik ~1000 - 1200,00 Lt. (koks durnius pirks brangiau?);
- 2008-12-01 - jo kaina bus ~600-700 Lt. (garantijos taigi jau praktiškai bus pasibaigę). gal monitoriui garantija dar veiks, bet kaip aš sakiau PAGEIDAUTINA pirkt naują monitorių. O dar maži vaikai pirštais apterzlios, apibraukys ir t.t.t.
- 2009-12-01 - kaina 300-400 Lt.
- 2010-12-01 - mokės ne jums, bet mokėsite Jūs, kad seną trantą kas nors iš namų išneštų.....

Taigi ... pradžioje buvo 2000,00 Litų...

Papildyta:
QUOTE(cerber @ 2006 11 20, 11:59)
aš esu tik už naują daiktą

Tai pakanka nusipirkt naują case smile.gif Gražiai atrodys, lemputėm kalėdinėm apkabint, tuninguot biggrin.gif
Kompas - kaip stiklinė. Nepasakysi ar ji nauja, ar ar ji 30 metų senumo. Svarbu ne išvaizda - svarbu matematika. Žinoma, saugiau yra kuomet detalės yra garantinės, kuomet optinis įreng. neužpjautas - čia pritariu. HDD kad nebūtų kokios brokuotos serijos kaip buvo su Fujitsu 30 GB (2000m. partija, nemažai jų tuomet Fekama išplatino). Nus nežinau...gerbiu paties požiūrį ir pats negalėčiau žrėt į sudrožtą monitorių. Bet pvz. dėžės viduriai (nauji ar nea) man visai dzin.
Kaip ir mašina: ji turi būti daiktas važiuoji iš taško į tašką B, bet ne pasigėrėjimo objektas.
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 11 19, 18:25)
Siūlyčiau apsivalyti ir /arba teisingai sukonfigūruoti savo kompiuterį.
Žinau ne vieną atvejį, kuomet xp dirba ir 800/128. Dar daugiau - su win XP sugeba dirbti ofisinius darbus ir 266/128. Reikia tik teisingai optimizuoti savo sistemą. Man su 1,3/384 puikiai sukasi ir CorelDraw12 ir Photoshop'as. Suprantama, šitos programos - ne rodiklis, bet vistiek įrodymas, kad ir 1,3 - ne lavonas.

Turiu namie savo senuką Celeron 700 Mhz, 128MB Ram, tai ofisas be problemų, plius internetas, plius printeris per USB. Eina ledu.
Papildyta:
QUOTE(cerber @ 2006 11 20, 01:57)
Dėl LCD ir CRT ginčų tai irgi super. Sutinku, kad kai kuriose vietose LCD skirti namų vartotojui pralaimi CRT, kurie yra skirti profesionalams, bet tikrai nemanau, kad super šūstras LCD nusileidžia įprastam CRT. Beje namuose ,čia tie CRT fanai, turbūt ir televizijos programas žiūri pro Taurą ar kokie ten buvo telikai, kai norint perjung programą reikdavo nueit prie tv ir pasukt tokią rankenėlę. Beje, tos rankenėlės sukimo garsas tikrai veža.

Joks LCD kokybe NIEKADA neprilygs kineskopiniam ekranui. Pabrėžiu - niekada. Kas gali su CRT konkuruot, tai tik nebent OLED ekranai. Kalbant apie taurą, tai jį pardavau labai labai seniai už 100Lt. Puikiai rodė, buvo PAL dekoderis, distancinį buvau įsidėjęs. Jokių jam priekaištų nėra. Dabar turiu 82cm kineskopinį Samsungą. Niekada nepirksiu LCD ar plazmos. Vat svajonė turiu nusipirkti gerą projektorių. Beje, ji jau greit bus įgyvendinta thumbup.gif
Atsakyti
smile.gif+2006 11 20, 18:16-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2006 11 20, 18:16)
Celeron 700 Mhz, 128MB Ram

Pažįstamam ant 650 (Duron) + 128 mb. kažkada teko per prievartą užmest XP, nes kažkoks hemarojus buvo su VGA plokšte. ATI 16mb AGP niekaip normaliai nesugyveno su 98SE, kokius draivus bebandėm - total shit. Su XP nuskrido kaip bite... ta prasme draivai tiko. bet konkrečiu pavyzdžiu tikrai nebūčiau instaliavęs xp, nes biškį mazochizmas tokia OS ant tokio kompo. Suprantama, kad galima ir įmanoma viskas, bet reikia kad useris kompą prasivalytų karts nuo karto. O anuo atveju draugužis buvo "silpnas" vartotojas...
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 11 20, 19:27)
Pažįstamam ant 650 (Duron) + 128 mb. kažkada teko per prievartą užmest XP, nes kažkoks hemarojus buvo su VGA plokšte. ATI 16mb AGP niekaip normaliai nesugyveno su 98SE, kokius draivus bebandėm - total shit. Su XP nuskrido kaip bite... ta prasme draivai tiko. bet konkrečiu pavyzdžiu tikrai nebūčiau instaliavęs xp, nes biškį mazochizmas tokia OS ant tokio kompo. Suprantama, kad galima ir įmanoma viskas, bet reikia kad useris kompą prasivalytų karts nuo karto. O anuo atveju draugužis buvo "silpnas" vartotojas...

Prisiminus senus laikus, turėjau Celeron 466Mhz, 64MB ram. Naudojau Win 2k, tai netgi DVD rodydavo be problemų.
Atsakyti
smile.gif+2006 11 20, 18:23-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2006 11 20, 18:23)
Joks LCD kokybe NIEKADA neprilygs kineskopiniam ekranui. Pabrėžiu - niekada. Kas gali su CRT konkuruot, tai tik nebent OLED ekranai

Blin, čia matyt mano sielos inkarnacija kalba drinks_cheers.gif

Papildyta:
smile.gif+2006 11 20, 18:33-->
QUOTE(Vytautas smile.gif @ 2006 11 20, 18:33)
Turėjau Celeron 466Mhz, 64MB ram. Naudojau Win 2k, tai netgi DVD rodydavo be problemų

mhmhmhm... DVD pinigu turejai, o RAM'ui - ne? kažkaip man čia mazochizmu kvepia.
Atsakyti