QUOTE(kilte @ 2006 11 20, 12:49)
1. Aš aišku nesu jokia profesionalė kompų srityje
2. su laiku poreikiai auga
3. manau kad jau geriau iškart nusipirkt galingesnį, nes kai jau turėsi tai ir surasi kam jį panaudoti
1. aš taip pat, eiliniškiausias vartotojas. Kai dar 1997-1998m. dirbau su visokiais DX ir SX - buvau žalesnis už žalią agurką. prisireikė programą sumest - moku babkes. Prisireikė sistemą optimizuot, kad į 80 mb HDD sutilptų "viskas ko reikia" - moku. Užsi**sau visiems mokėt ir išmokau pats. Pradžioj susitart su programom, paskui geležį kraut. Aš žinau ko man - eiliniam vertotojui - reikia ir nešoku toliau savo nosies. Aš tikrai nebandau patarinėt profams - toli man iki jų.
2. Taip. Bet reikia iš karto atskirt kokie tie poreikiai ir kiek jie pateisinami. Gali būt kad žmogui senas kompiukas "nebepaveža" divx ar xp (dabar jau tarsi standartas šita OS) stringa - tuomet taip. Bet jei kažkas pamatė pas savo draugą VISTA ir pats užnorėjęs pamatęs, kad jo kompas nepaveš šitos OS padaro išvadą, kad kompas lievas - visai kas kita. Kam reikalingos naujausios programos (OS, taikomosios) jei sėkmingai pakanka senesnių, mažiau ryjančių resursų?
3. Normalu yra kompiuterį iš esmės atnaujinti kas 3 metus. Ne rečiau. Nebent jisai 100 proc. patenkina jūsų poreikius. Tačiau renkantis sau daiktą - vėlgi poreikis /realios galimybės/ piniginė.
Protingieji kurmiai, imkime ir paskaičiuokite. Per metus kompiuteris atpinga maždaug 35-50 proc. Taigi:
- perkate naują kompą 2006-12-01 ir sumokate už jį 2000,00.
- Mokesčių inspekcija jums sugrąžina ~540 Lt. Vadinasi realiai kainavo 1460,00 Lt.
- 2007-12-01 - jo kaina parduodant kažkam bus tik ~1000 - 1200,00 Lt. (koks durnius pirks brangiau?);
- 2008-12-01 - jo kaina bus ~600-700 Lt. (garantijos taigi jau praktiškai bus pasibaigę). gal monitoriui garantija dar veiks, bet kaip aš sakiau PAGEIDAUTINA pirkt naują monitorių. O dar maži vaikai pirštais apterzlios, apibraukys ir t.t.t.
- 2009-12-01 - kaina 300-400 Lt.
- 2010-12-01 - mokės ne jums, bet mokėsite Jūs, kad seną trantą kas nors iš namų išneštų.....
Taigi ... pradžioje buvo 2000,00 Litų...
Papildyta:QUOTE(cerber @ 2006 11 20, 11:59)
aš esu tik už naują daiktą
Tai pakanka nusipirkt naują case

Gražiai atrodys, lemputėm kalėdinėm apkabint, tuninguot
Kompas - kaip stiklinė. Nepasakysi ar ji nauja, ar ar ji 30 metų senumo. Svarbu ne išvaizda - svarbu matematika. Žinoma, saugiau yra kuomet detalės yra garantinės, kuomet optinis įreng. neužpjautas - čia pritariu. HDD kad nebūtų kokios brokuotos serijos kaip buvo su Fujitsu 30 GB (2000m. partija, nemažai jų tuomet Fekama išplatino). Nus nežinau...gerbiu paties požiūrį ir pats negalėčiau žrėt į sudrožtą monitorių. Bet pvz. dėžės viduriai (nauji ar nea) man visai dzin.
Kaip ir mašina: ji turi būti daiktas važiuoji iš taško į tašką B, bet ne pasigėrėjimo objektas.