Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(gudruteg @ 2013 04 18, 06:48)

Klausimai pagal šitą nuotrauką:

1. Kas būtų, jeigu gimdyvės rankos iš nuovargio neatlaikytų ir gimdyvė nukristų va ta poza vaikui tiesiai ant galvos?

2. Kai vaikas išlindinės, tai į jį švies lempa ar jau nebešvies ir viskas bus apgraibom?

Oj KAIP man butu buve gerai i tokia virve isikabint!!!!! Tiksliai tai, ko reikejo!

1. Na nezinau, as panasiai gimdziau (tik i kazkokia "instaliacija" sienoje isikibus), tai ne su replem niekas nebutu mano pirstu nuo jos atpleses, nors ranku raumenis po gimdymo 3 dienas skaudejo.

2. O koks skirtumas ta sviesa? Vaikeliui i akis taip zibinti gal ir ne pats geriausias dalykas, bet yra visokiu gimdymu ir visokiu gimdyviu. Pvz gimdant vandeny juk jokiu ten prozektoriu i baseina nekisa, o vistiek pagimdo. Apgraibom ar ne.
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2013 04 18, 12:28)
Kad pribuveja gimdyme nefiguruotu, jau gali ir neuztekti tik gimdyves panorejimo ar nepanorejimo....Negi galvojat, kad gydytojai tokie kvaili, kad nesuprastu...Tam ir yra meluojama....

Gydytojai nėra kvaili, bet, norint oficialaus teisinio pagrindo apkaltinti, reikia turėti oficialius įrodymus. Nepakanka tik "o man atrodo", arba "panašu, kad buvo taip ir taip". Reikia liudininkų, įrodymų, kad pribuvėja tikrai dalyvavo konkretaus gidmymo metu. Taigi, gimdyvės oficialus liudijimas čia svarbus. Tarp eilučių numanyti galima ką tik nori, bet, kol tas nėra oficialiai patvirtina - įrodymų nėra. Jei gimdyvė teigia, kad gimdė viena, daugiau liudininkų nėra - vadinasi, gimdė viena, viskas.
Be to, medikai ligoninėje suinteresuoti gelbėti vaiką ir mamą, t.y, dirbti savo darbą, o ne užsiiminėti teisiniai procesais. Nemanau, kad tuo metu jiems tas labai rūpėtų.

Nebent...pati gimdyvė labai nerimavo dėl to, kaip į ją pažiūrės med.personalas ir , norėdama išvengti negatyvaus požiūrio (kad gimdė namuose), suslapstė galus, pateikdama viską kaip netikėtą, staigų gimdymą. Tai ne kaltinimas, tik spėjimas, kaip vienas iš galimų logiškų variantų. Ypač turint omenyje, kad tas požiūris išties gali būti visoks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 18 balandžio 2013 - 11:52
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 04 18, 12:48)
Oj KAIP man butu buve gerai i tokia virve isikabint!!!!! Tiksliai tai, ko reikejo!

1. Na nezinau, as panasiai gimdziau (tik i kazkokia "instaliacija" sienoje isikibus), tai ne su replem niekas nebutu mano pirstu nuo jos atpleses, nors ranku raumenis po gimdymo 3 dienas skaudejo.

drinks_cheers.gif , man irgi tokia butu buvus kaip tik, dar geriau dvi tokios abiem rankom kad isitvert... thumbup.gif
Man tai visai tiko ir ta kėdė gimdykloje, su rankenom šonuose - taip įsikabinau per stangas, kad jei būtų silpnesnes tos rankenos - šaibom išlūžę viskas būtų....

P.s. kai šią nuotraukytę žiūrėjau, mažius priėjo ir nustebo: "mama....teta subinę rodo "
Ot mamytė, vaikus moko, kas negražu užpakalius rodyt, o pati atsisėdus žiūri tokias nuotraukas smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2013 04 18, 11:07)

Ot mamytė, vaikus moko, kas negražu užpakalius rodyt, o pati atsisėdus žiūri tokias nuotraukas smile.gif  ax.gif

Geda peleda, mama lotuliukas.gif
O man mazoji ant keliu daznai sedi kai gimdymu video ziuriu, bet dar tik 16men, nelabai supranta. Bet nesiruosiu nuo jos slepti kaip atrodo naturalus gimdymas, buciau tik padekojus savo mamai jei butu su tuo mane supazindinus dar vaikysteje.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 04 18, 13:28)
Geda peleda, mama  lotuliukas.gif
O man mazoji ant keliu daznai sedi kai gimdymu video ziuriu, bet dar tik 16men, nelabai supranta. Bet nesiruosiu nuo jos slepti kaip atrodo naturalus gimdymas, buciau tik padekojus savo mamai jei butu su tuo mane supazindinus dar vaikysteje.

gimdymus ir maniškiai žiūri kartu...bet čia vat viena tokia solo nuotrauka, tokiu dar rakursu...nesuprato vaikis...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 04 18, 12:24)
Ne, ne ta prasme smile.gif Ir ne aš taip manau. Turbūt, gerai pakapsčius ir statistikų atsirastų. Bet nepykit, labai dabar nenoriu plėstis, gal kas kitas nepatingės ax.gif Manau dauguma čia supranta, ką turiu omeny smile.gif

Lietuviškas straipsnis ta tema. Tyrimas, tiesa, gana nedidukas (vos per 200 gimdyvių). Ir tikslas kiek kitas - nagrinėjama aspektu, kad akušerės prižiūrimi mažos rizikos gimdymai gali vykti taip pat sėkmingai, kaip ir gydytojo priežiūroje. Tačiau straipsnyje yra teiginys, kad literatūroje gydytojų prižiūrimi gimdymai apibūdinami kaip labiau "medikalizuoti" ir šiam teiginiui pateikiama nemažai nuorodų į mokslinę medikų literatūrą. Kai pati domėjausi, ką rinktis - gimdymą įprastame skyriuje ar tik su akušerės priežiūra (Klaipėdoje turime tokią galimybę), buvau atkapsčius analogišką straipsnį ir apie Klaipėdos GN, bet dabar neberandu.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 04 18, 11:43)
Toje konkrečioje Svirplelės istorijoje išties daug klaustukų. Kaip jau bandėm aiškintis, bet taip ir neišsiaiškinom - kam gimdyvei liepti meluoti, jei nuo to iš esmės niekas nesikeičia, o tik blogina situaciją?

man suprantama, kad pribuvėja norėjo likti nepaminėta, todėl suprantu, kad ji galėjo gimdyvės prašyti nekalbėti apie procesą namuose, tačiau man kliūna žodis "liepė". To liepimo aš būtent ir neįsivaizduoju. Iš mažų smulkmenų atsiranda bendras kritiškas požiūris į pasakojimą. Bet tai vyksta nuolat, nebūtinai skaitant Svirplelės istoriją. Visas.
Ir namines, ir ligoninės.
Jūsų ironija gudrute labai jau tendencinga. Ignoruojanti kai kuriuos akivaizdžius dalykus, sakyčiau.

O "pasikabinimui" būna patogių rėmų, tiesiog skersinių, petnešų, ant pačios lovos pasiremiama (va tokių pozų daugiausia mačiau Skandinavijoje)...
klupant

Truputis fantazijos ir noro... Kuprinę ant lovos rėmo prikabinus ir į jos petnešas įsikinkius labai gražiai gimdė moteris solo kažkokiame filme (nepamenu).
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 04 18, 16:52)
man suprantama, kad pribuvėja norėjo likti nepaminėta, todėl suprantu, kad ji galėjo gimdyvės prašyti nekalbėti apie procesą namuose, tačiau man kliūna žodis "liepė". To liepimo aš būtent ir neįsivaizduoju. Iš mažų smulkmenų atsiranda bendras kritiškas požiūris į pasakojimą. Bet tai vyksta nuolat, nebūtinai skaitant Svirplelės istoriją. Visas.
Ir namines, ir ligoninės.
Jūsų ironija gudrute labai jau tendencinga. Ignoruojanti kai kuriuos akivaizdžius dalykus, sakyčiau.

Kokius dalykus aš ignoruoju? g.gif

Šiuo atveju pabandykite įsijausi į Svirplelės padėtį: atlekia pribuvėja, kuri turi kažkokių reikalų, medicininės priemonės - bet kas po ranka, o vietoj naminio gimdymo (labai gražiai reklamuoto) gauni ekstra lėkti į ligoninę, svarstoma kaip padėti ir siūlomas vitaminas C, o jums pareiškiama, kad jūs turbūt nelabai norite gražiai gimdyti verysad.gif . Ar jums dar bus svarbu kokį žodį pasakojime rašyti "liepė" ar "prašė"?

Atsakyti
QUOTE(gudruteg @ 2013 04 19, 12:44)
o vietoj naminio gimdymo (labai gražiai reklamuoto) gauni ekstra lėkti į ligoninę

Pala pala. O kas davė šimtaprocentines garantijas, kad į ligoninėn lėkti nereikės? Pati J.Š. ir per kursus, ir šiaip pateikdavo realių pavyzdžių, kad kartais tenka važiuoti ligoninėn, kad namuose ji beveik jokių intervencijų nedaro, nekerpa ir t.t. Visa tai būna aptarta dar prieš gimdymą. J.Š. yra sakiusi - aičū Dievui, kad yra CP, nes būna situacijų, kai jo išties reikia ir jis išties išgelbsti gyvybes. Bet žinoma, būna situacijų, kai jo nereikia...

O gal pati Svirplelė (žinau, vėl skambės kaip kaltinimas) buvo kiek nerealiai nusiteikusi namų gimdymo atžvilgiu? Na, panašiai, kaip kai kurios tiki, kad joms visai neskaudės, o čia - ups, skauda, ir labai, ir štai - baisus nusivylimas, gi to neturėjo būti. Juk visados egzistuoja tikimybė, kad prireiks pagalbos. Niekas negali duoti garantijos, jog gimdymas praeis viens du ir vaikas ant rankų. O jei atsirastų, kas duotų - siųsčiau tokį kuo toliau.

Kiek teko prieš abu gimdymus bendrauti su J.Š., tai niekada nesusidarė įspūdis, kad ji ŽADA tobulą gimdymą doh.gif Jokių pažadų anei reklamų nebuvo - buvo jos požiūris, apie namų ir ligoninių gimdymus, jos patarimai, informacija, ir galiausiai - pagalba gimdant, tiems, kurie apsisprendė tos pagalbos prašyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 19 balandžio 2013 - 12:32
atlekia pribuvėja, kuri turi kažkokių reikalų

Sutinku - ir aš pasijusčiau nekaip.

, medicininės priemonės - bet kas po ranka,

Bet žinokit, ligoninėse vandenį nuleidžia irgi kažkuo panašiu į vašelį wink.gif, tik žinoma, su juo nemezga. Nematau nieko baisaus tame, išskyrus gal tai, kad su savimi jo pribuvėja nesinešioja (nežinau, kodėl..). Dezinfekuoti plastikinį daiktą ir namų sąlygomis (prieš tai pasiruošus) nėra sudėtinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 19 balandžio 2013 - 12:46
QUOTE(gudruteg @ 2013 04 18, 08:48)
1. "Pribuvėjos" neklystančios, tobulos.
2. Gimdymas  namie nesikomplikuoja.
3. Jeigu gimdymas namie susikomplikavo, visada kalta TIK gimdyvė, "pribuvėja" ne prie ko.
4. Cezario pjūvis ligoninėj yra tas pats, kas susigadinti gyvenimą.
5. Vaikelio mirtis gimdant namuose natūralus dalykas, į kurį "žiūrima kitaip". Iš principo vaikeliui mirus namuose mirties priežastis dažniausiai bus infekcija gauta prieš gimdymą arba po gimdymo, aišku kalta tik gimdyvė.
5. Gimdymai ligoninėj nesikomplikuotų, jeigu ten nebūtų gydytojų.
6. Gydytojai - peilius pasigalandę kyšininkai.
7. Pribuvėjos šventos, pinigų neima, gyvena iš išsiuvinėtų rankšluosčių.
8. Jeigu gimdei ligoninėj, tavo gimdymas yra automatiškai "sugadintas" ir "nedvasingas".
9. Jeigu pasakoji apie gimdymą ligoninėj su komplikacijom, aišku kalti gydytojai. Jeigu pasakoji apie gimdymą namuose su komplikacijom - greičiausiai esi neteisi, subjektyvi ir tavo pasakojimu jokiais būdais negalima tikėti. doh.gif

paminėsiu tik "tezių" tekstą: antras punktas yra nesąmonė, nes gimdymo namuose šalininkės (ir čia, ir kitur) - ruošiasi ir galvoja apie komplikacijas.
Be reikalo atliktas cezario pjūvis yra ne kas kita - kaip gyvenimo gadinimas (jei jau norite taip pavadinti patiriamą sužalojimą) - ligoninėje kai kurie pjūviai atliekami be reikalo. Gydytojų buvimas dažnai įneša bereikalingų intervencijų, jau rašyta. Gydytojai tikrai yra kyšininkai - nesakau, kad visi. Ir t.t. Jei užmerkiate akis prieš realybę ir teigiate šias tezes - tai sakyčiau, ignoruojate realybę. Bet tai savotiškai pagyvina diskusiją - imi matyti oponentus aiškiau, kai jie taip akivaizdžiai išsireiškia.
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 04 19, 14:09)
paminėsiu tik "tezių" tekstą: antras punktas yra nesąmonė, nes gimdymo namuose šalininkės (ir čia, ir kitur) - ruošiasi ir galvoja apie komplikacijas.
Be reikalo atliktas cezario pjūvis yra ne kas kita - kaip gyvenimo gadinimas (jei jau norite taip pavadinti patiriamą sužalojimą) - ligoninėje kai kurie pjūviai atliekami be reikalo. Gydytojų buvimas dažnai įneša bereikalingų intervencijų, jau rašyta. Gydytojai tikrai yra kyšininkai - nesakau, kad visi.  Ir t.t. Jei užmerkiate akis prieš realybę ir teigiate šias tezes - tai sakyčiau, ignoruojate realybę. Bet tai savotiškai pagyvina diskusiją - imi matyti oponentus aiškiau, kai jie taip akivaizdžiai išsireiškia.

Tai vistik gimdymas namie gali komplikuotis? g.gif O kaip namuose gimdant gali susikomplikuoti gimdymas, kas gali atsitikti?

O kaip namuose galima ruoštis komplikacijoms (tikrai įdomu sužinoti, nes sunkiai įsivaizduoju kas būtų pvz., jeigu gimtų pridusęs kūdikis ir kitokiais atvejais)? g.gif (kalbam apie Lietuvą)

Nemanau, kad visoms iš eilės reikia daryti cezarius, bet nemanau, kad gyvenimas "sugenda", jeigu prireikia jį daryti.

Šiaip būtų įdomi tema, jeigu gimdyves pradėtume kyšininkėm vadinti, juk jos tuos kišius ir duoda g.gif Kodėl tik gydytojai kyšininkai. O akušerės kyšių negauna? g.gif

Bent jau man labai "neskanus" gimdymo istorijų nagrinėjimas ir ieškojimas prie ko čia prikibus: gal gimdyvė kalta, blogai ruošėsi, ne taip suprato, pasakė, padarė ir t.t., o gal gydytojų klanas kažką padarė, pasakė, nuolatinis gydytojų nagrinėjimas, kaltinimas kyšiais, kava, noru daryti intervencijas.

Danges sakinys apie kyšininkus ir kavą geriančius gydytojus buvo tobulas lotuliukas.gif

Mano akimis realybė medicinos Lietuvoj yra tokia (ir su ta realybe deja tenka susidurti ): gydytojų yra visokių, o kyšininkavimas yra visos Lietuvos įvairių sričių problema: policija, valdininkai, medicina, švietimas ir t.t., "besivystanti" šalis ir tiek.
Atsakyti