QUOTE(gudruteg @ 2013 04 19, 18:34)
Bent jau man labai "neskanus" gimdymo istorijų nagrinėjimas ir ieškojimas prie ko čia prikibus: gal gimdyvė kalta, blogai ruošėsi, ne taip suprato, pasakė, padarė ir t.t., o gal gydytojų klanas kažką padarė, pasakė, nuolatinis gydytojų nagrinėjimas, kaltinimas kyšiais, kava, noru daryti intervencijas.
Jei Svirplelė liko nepatenkinta tuo faktu, kad teko važiuot ligoninėn - tada tikrai iš dalies pati kalta (dėl savo reakcijos). Nes gimdymo nesuprognozuosi, eigoje gali tekti važiuoti med.pagalbos.
Jei Svirplelė liko nusivylusi tam tikrais jai padedančio asmens sprendimais, minėtu skubėjimu, nedalyvavimu "pilnai" - visiškai ją suprantu, ir niekas čia nenagrinėja ir kaltų neieško.
Gal nesuplakit taip tendencingai visko į vieną krūvą?
Gimdymas namuose gali komplikuotis. Pridususį kūdikį namuose galima atgaivinti. Kita vertus, mano nuomonė tokia - pasiruošti galimai ekstra kelionei į ligoniję būtina, į tą pasiruošimą gali įeiti: suruošti daiktai, dokumentai (mašinoje jau), kad nereikėtų ieškoti, krautis; atsakingai įvertintas atstumas iki ligoninės, taip pat ir - piko metu; jei butas kažkelintame aukšte, įvertinti galimybę greitai nusileisti laiptais (ar liftu) žemyn; ir be abejo, nerizikuoti, negimdyti namie esant realiai komplikacijų rizikai, ar prastai gimdyvės sveikatai, sunkiam nėštumui ir kt. Tai - tik mano nuomonė, gal kitos galvoja kitaip.
Įteisinus NG Lietuvoje, manau, pribuvėjos su savimi atsivežtų reikalingiausių ekstra priemonių krepšelį