QUOTE(Ajste @ 2013 04 09, 15:18)
Limcamca, šaunūs atrodo Jūsų vaikiukai

: Jei ne paslaptis, ar auklėjat kaip mūsų laikais berniukams vis sakydavo, kad vyras neverkia, vyras stiprus ir pan? Dėl tų užsiėmimų tai sutinku, kad ir dviračiai ir karstynės tinka abiems, o kulinarai tradiciškai vyrai geresni (profesionaliam lygyje, nors šiai visada mamos maistas skaniausias net ir maisto kritikams

). Bet tai viskas ir nuo mamos priklauso, Jūs matosi aktyvi, o jei būtumėt mama, kuri mieliau mezga nei dviračiais važinėja? Kaip manote ar būtų sunkiau su berniukais jei būtumėte labiau moteriška (jei taip galima išsireikšti)?
Aš mezgu

O, jei rimtai, tai tas "vyrai neverkia" man atrodo, jau iš mados išėjęs

Chm

nu niekaip nesugalvoju, ką daryčiau su mergaite, ko nedarau su berniukais

Čia turbūt būtų įvairūs moteriški grožio dalykėliai: šukuosenos, makiažai, aukštakulniai. Nes, jei moteriškais darbais laikytum sodo, namų priežiūrą, lyginimą, skalbimą, indų plovimą, kambarių tvarkymą, maisto gamybą, - tai visus šiuos darbus darom kartu su berniukais. Kas liečia pvz namų tvarkymą, tai jie net pareigų turi, susijusių su tuom. Na, sakykim, kažkokie namų puošimai šventėms, gražesnio stalo padarymas, vėlgi šventėms, - pakankamai moteriška. Bet, kad mano bahūrai nori kartu dalyvauti visame kame, tai aš jiems netrukdau, kartu viską darom. Kita vertus, nėra tie berniukai tokie moteriški, yra labai stiprus ryšys su tėčiu, ypač didžiojo. Jei vyras remontuos kažką, o aš kepsiu pyragą, jie be jokio susimąstymo rinksis vyro kompaniją, o ne mano.
Iš gyvenimo LT, ir buvimo namie su vaikais, kaip vieną iš didžiausių košmarų prisimenu tą laiką, kai vedi vaiką į kiemą, ir ten susirenka kaimynės iš kitų butų. Vaikai sukišti į smėlio dėžes, o mamkos plepa, plepa, plepa. Aš, kažkaip niekaip neįsipaišiau į tokią kompaniją, nes man, nuoširdžiai atsibosdavo pliurpt apie tuos vaikus, gimdymus, auginimus, sauskelnes ir pan. dalykus. Realiai, nesutikau nė vienos prie smėlio dėžės, kuri būtų suinteresuota pakalbėti apie kažką daugiau, sakykim, kad ir politikos tema, ar šiaip tų dienų aktualijomis, kad pasidalintų. Na, pagaliau knygą, filmą aptartų

Būdavo amžini pliotkai apie tą patį. Ir, pasakysiu griežtai, ten buvo nulis dėmesio vaiko lavinimui, - tik pavadinimas toks, kad a la namie, tai jau ir vaiką lavinu.

Tai, galvoju, geriau jau jos tuos vaikus į darželius vestų...
QUOTE(Raskila-vyde @ 2013 04 09, 16:31)
Sunus jau skaitosi nebe lopselinis

..
I lauka mes einam kasdiena, kartais ir ne po viena karta.
Jei teisinga gimimo data, tai jūsų pirmagimis, jau lyg ir link mokyklos turėtų traukti, taip? Jeigu jūs ne LT.

Nevesite?
Dėl parkų, aš, va aukščiau parašiau ir esu tą pastebėjusi užsienyje, kad mamos ar tėčiai atvedę vaikus į parkus, retai, labai retai plepa tarpusavyje. Dauguma jų vistik žaidžia su vaikais. Gal jūs tiesiog blogai suprantate tą nebendravimą?
Papildyta:
Tiesa, dar turiu prisipažinti, kad vesti vaiką į darželį LT, aš atsisakiau dėl vienos priežasties. Ir, tas klausimas mane kamuoja iki šiol, na, nežinau, Lietuva šioje srityje man kažkoks neįtikėtinas fenomenas: kodėl Lietuvos darželiuose tiek daug sergančių vaikų?? Tiksliau, kaip jie pradeda taip smarkiai sirgti, tik pradėję lankyti darželį

Kartais kai skaitau, tai man plaukai šiaušiasi, ir niekaip nerandu tam priežasties

Va, vien dėl to savo vaiko į darželį nevesčiau.