Įkraunama...
Įkraunama...

Leisti į darželį, o gal neleisti?

QUOTE(Ajste @ 2013 04 08, 22:26)
Dar tokia mintis kilo, gal kas iš auginančių namie pakomentuos - ar nekyla daugiau "problemų" su berniukais? Ta prasme su mergaite tai viskas aišku, darai viską kaip mama ir tiek. O su berniuku, nors jam reikia mokėti gaminti, tvarkytis namie ir pan, manau reikia ir kažkokių berniukiškų užsiemimų? g.gif 

Kadangi aš neturiu mergaičių, tai man sunku komentuoti, ką aš su jomis būčiau veikusi. Kita vertus, niekaip nesugalvoju, kad ir pvz iki šešerių metų, kokie skirtingi užsiėmimai galėtų būti pagal lytis g.gif Vistiek tokio amžiaus nemokini automobilio remontuoti ar tapetų klijuoti, tai, kad ten kartu su mama pyragą kokį berniukas pamakaluoja, tai nieko blogo, kaip tik pliusas manau bigsmile.gif

Iš tų berniukiškų užsiėmimų, na, mes su vaikais einam į parką su dviračiais, ant karstyklių. Namie žaidžiam krepšinį, turim stovą. Jeigu kieme, tai berniokai mano karstosi po medžius. Bet, galvoju, kad lygiai taip pat ir mergaitę tempčiau ant dviračio pasivažinėt, nes tai yra sportas g.gif Smėliu žaidžia. Bet, mergaitei, tas irgi tinka, skirtumas tik, kad vieni pyragėlius kepa, kiti garažus stato biggrin.gif

Na, lėlėm nežaidžia, bet lėlių namelį turi, nes kažkada jo labai norėjo, o aš ir nemačiau, kad tai būtų kažkas blogo. Lėlių namelis, kaip tik padeda labiau pažinti vaiką, ką jis veikia mokykloje, kokie jo jausmai, nes žaisdamas viską kaip ant delno parodo. Tik, mokėk suprasti. Tiesa, nevengia katės pavystyti ir pamigdyti biggrin.gif Bet, velgi, cia gal pliusas, mokės vaikus prižiūrėti biggrin.gif
Atsakyti
Limcamca, šaunūs atrodo Jūsų vaikiukai thumbup.gif: Jei ne paslaptis, ar auklėjat kaip mūsų laikais berniukams vis sakydavo, kad vyras neverkia, vyras stiprus ir pan? Dėl tų užsiėmimų tai sutinku, kad ir dviračiai ir karstynės tinka abiems, o kulinarai tradiciškai vyrai geresni (profesionaliam lygyje, nors šiai visada mamos maistas skaniausias net ir maisto kritikams tongue.gif ). Bet tai viskas ir nuo mamos priklauso, Jūs matosi aktyvi, o jei būtumėt mama, kuri mieliau mezga nei dviračiais važinėja? Kaip manote ar būtų sunkiau su berniukais jei būtumėte labiau moteriška (jei taip galima išsireikšti)? 4u.gif
Atsakyti
Vis skaiciau diskusija, bet kazkaip nebuvo noro rasyti.. Man keistai cia kartais ta diskusija vystosi, nes dauguma mato tik dvi puses - balta ir juoda. As pati auginu 2 vaikus, abu auginu namuose pakolkas, sunui -3.5 tuoj bus, dukrai - dar nera 2 metu.
Pakolkas as nematau darzelio jokiu privalumu, nebent, kad as turesiu daug laisvo laiko, bet ir taip as jo turiu, man daugiau nereikia.
As pati, ir mano vyras su vaikais uzsiimam manau nemazai- sokam, dainuojam, lipdom, piesiam, knygas skaitom, kartu atliekam buities darbus, kartu sportuojam, mokokasias knygutes sprendziam. Mano sunui moka nemazai eilerasciu, daineliu, skaiciuoti moka, labai gerai orientuojasi vietovese, dukra - irgi sparciai mokosi. As pati nesu lankius darzelio, ir nezinau kaip te tiksliai viskas vyksta, bet numanau, kad vaikams labai daug kas suvarzoma. Bent tokio amziaus, kaip mano, vaikams darzelis neduos nieko daugiau nei as suteikiu.. Juk vaikams svarbu dukti, zaisti....
Atsakyti
Raskila-vyde, kaip suprantu Jūsu amžiaus vaikai jei būtų ne namie, tai eitų į lopšelį, o ne į darželį g.gif: Ar galvojate būti su vaikais iki kol jiems bus laikas į mokyklą? ax.gif
Beje, darželiuose vaikai taip pat dūksta, žaidžia, dainuoja... Na taip pat kaip jūs namie. Skirtumas, tik kad vaikai ne su mama ir gerokai daugiau laiko leidžia su kitais vaikais (manau Jūs irgi leidžiat laiką kieme ar su kitom mamom ir vaikais, todėl pabrėžiu, kad gerokai daugiau daugiau laiko wink.gif )
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 04 09, 16:06)
Raskila-vyde, kaip suprantu Jūsu amžiaus vaikai jei būtų ne namie, tai eitų į lopšelį, o ne į darželį g.gif: Ar galvojate būti su vaikais iki kol jiems bus laikas į mokyklą? ax.gif
Beje, darželiuose vaikai taip pat dūksta, žaidžia, dainuoja... Na taip pat kaip jūs namie. Skirtumas, tik kad vaikai ne su mama ir gerokai daugiau laiko leidžia su kitais vaikais (manau Jūs irgi leidžiat laiką kieme ar su kitom mamom ir vaikais, todėl pabrėžiu, kad gerokai daugiau daugiau laiko wink.gif )

Sunus jau skaitosi nebe lopselinis smile.gif.. As pakolkas nezinau, kaip bus dar ateityje, nes dabar as gyvenu ne Lt, bet planuojam metu pabaigoje grizti, todel nezinau, kur apsistosim, ar ilgam, ir ar as dirbsiu smile.gif.
I lauka mes einam kasdiena, kartais ir ne po viena karta. Turim salia zaidimu aikstele, bet vietiniai vaikai, tiksliau mamos, nori bendrauti tik su vietiniais, mano vaikai bendrauja tarpusavyje, ir retai su kazkuo is salies.. Ir bent pakolkas as nematau tokio bendravimo trukumu, nemanau, kad svetimi ikyrus vaikai yra labai jau didelis geris smile.gif... Zinoma su amzium matyt viskas keisis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 04 09, 15:18)
Limcamca, šaunūs atrodo Jūsų vaikiukai thumbup.gif: Jei ne paslaptis, ar auklėjat kaip mūsų laikais berniukams vis sakydavo, kad vyras neverkia, vyras stiprus ir pan? Dėl tų užsiėmimų tai sutinku, kad ir dviračiai ir karstynės tinka abiems, o kulinarai tradiciškai vyrai geresni (profesionaliam lygyje, nors šiai visada mamos maistas skaniausias net ir maisto kritikams tongue.gif ). Bet tai viskas ir nuo mamos priklauso, Jūs matosi aktyvi, o jei būtumėt mama, kuri mieliau mezga nei dviračiais važinėja? Kaip manote ar būtų sunkiau su berniukais jei būtumėte labiau moteriška (jei taip galima išsireikšti)? 4u.gif

Aš mezgu tongue.gif biggrin.gif O, jei rimtai, tai tas "vyrai neverkia" man atrodo, jau iš mados išėjęs g.gif Chm g.gif nu niekaip nesugalvoju, ką daryčiau su mergaite, ko nedarau su berniukais g.gif Čia turbūt būtų įvairūs moteriški grožio dalykėliai: šukuosenos, makiažai, aukštakulniai. Nes, jei moteriškais darbais laikytum sodo, namų priežiūrą, lyginimą, skalbimą, indų plovimą, kambarių tvarkymą, maisto gamybą, - tai visus šiuos darbus darom kartu su berniukais. Kas liečia pvz namų tvarkymą, tai jie net pareigų turi, susijusių su tuom. Na, sakykim, kažkokie namų puošimai šventėms, gražesnio stalo padarymas, vėlgi šventėms, - pakankamai moteriška. Bet, kad mano bahūrai nori kartu dalyvauti visame kame, tai aš jiems netrukdau, kartu viską darom. Kita vertus, nėra tie berniukai tokie moteriški, yra labai stiprus ryšys su tėčiu, ypač didžiojo. Jei vyras remontuos kažką, o aš kepsiu pyragą, jie be jokio susimąstymo rinksis vyro kompaniją, o ne mano. g.gif

Iš gyvenimo LT, ir buvimo namie su vaikais, kaip vieną iš didžiausių košmarų prisimenu tą laiką, kai vedi vaiką į kiemą, ir ten susirenka kaimynės iš kitų butų. Vaikai sukišti į smėlio dėžes, o mamkos plepa, plepa, plepa. Aš, kažkaip niekaip neįsipaišiau į tokią kompaniją, nes man, nuoširdžiai atsibosdavo pliurpt apie tuos vaikus, gimdymus, auginimus, sauskelnes ir pan. dalykus. Realiai, nesutikau nė vienos prie smėlio dėžės, kuri būtų suinteresuota pakalbėti apie kažką daugiau, sakykim, kad ir politikos tema, ar šiaip tų dienų aktualijomis, kad pasidalintų. Na, pagaliau knygą, filmą aptartų blush2.gif Būdavo amžini pliotkai apie tą patį. Ir, pasakysiu griežtai, ten buvo nulis dėmesio vaiko lavinimui, - tik pavadinimas toks, kad a la namie, tai jau ir vaiką lavinu. unsure.gif unsure.gif Tai, galvoju, geriau jau jos tuos vaikus į darželius vestų...

QUOTE(Raskila-vyde @ 2013 04 09, 16:31)
Sunus jau skaitosi nebe lopselinis smile.gif..

I lauka mes einam kasdiena, kartais ir ne po viena karta.

Jei teisinga gimimo data, tai jūsų pirmagimis, jau lyg ir link mokyklos turėtų traukti, taip? Jeigu jūs ne LT. g.gif Nevesite?

Dėl parkų, aš, va aukščiau parašiau ir esu tą pastebėjusi užsienyje, kad mamos ar tėčiai atvedę vaikus į parkus, retai, labai retai plepa tarpusavyje. Dauguma jų vistik žaidžia su vaikais. Gal jūs tiesiog blogai suprantate tą nebendravimą?
Papildyta:
Tiesa, dar turiu prisipažinti, kad vesti vaiką į darželį LT, aš atsisakiau dėl vienos priežasties. Ir, tas klausimas mane kamuoja iki šiol, na, nežinau, Lietuva šioje srityje man kažkoks neįtikėtinas fenomenas: kodėl Lietuvos darželiuose tiek daug sergančių vaikų?? Tiksliau, kaip jie pradeda taip smarkiai sirgti, tik pradėję lankyti darželį blink.gif Kartais kai skaitau, tai man plaukai šiaušiasi, ir niekaip nerandu tam priežasties g.gif Va, vien dėl to savo vaiko į darželį nevesčiau.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 04 09, 17:16)
Aš mezgu  tongue.gif  biggrin.gif O, jei rimtai, tai tas "vyrai neverkia" man atrodo, jau iš mados išėjęs  g.gif Chm  g.gif nu niekaip nesugalvoju, ką daryčiau su mergaite, ko nedarau su berniukais  g.gif Čia turbūt būtų įvairūs moteriški grožio dalykėliai: šukuosenos, makiažai, aukštakulniai. Nes, jei moteriškais darbais laikytum sodo, namų priežiūrą, lyginimą, skalbimą, indų plovimą, kambarių tvarkymą, maisto gamybą, - tai visus šiuos darbus darom kartu su berniukais. Kas liečia pvz namų tvarkymą, tai jie net pareigų turi, susijusių su tuom. Na, sakykim, kažkokie namų puošimai šventėms, gražesnio stalo padarymas, vėlgi šventėms, - pakankamai moteriška. Bet, kad mano bahūrai nori kartu dalyvauti visame kame, tai aš jiems netrukdau, kartu viską darom. Kita vertus, nėra tie berniukai tokie moteriški, yra labai stiprus ryšys su tėčiu, ypač didžiojo. Jei vyras remontuos kažką, o aš kepsiu pyragą, jie be jokio susimąstymo rinksis vyro kompaniją, o ne mano.  g.gif

Iš gyvenimo LT, ir buvimo namie su vaikais, kaip vieną iš didžiausių košmarų prisimenu tą laiką, kai vedi vaiką į kiemą, ir ten susirenka kaimynės iš kitų butų. Vaikai sukišti į smėlio dėžes, o mamkos plepa, plepa, plepa. Aš, kažkaip niekaip neįsipaišiau į tokią kompaniją, nes man, nuoširdžiai atsibosdavo pliurpt apie tuos vaikus, gimdymus, auginimus, sauskelnes ir pan. dalykus. Realiai, nesutikau nė vienos prie smėlio dėžės, kuri būtų suinteresuota pakalbėti apie kažką daugiau, sakykim, kad ir politikos tema, ar šiaip tų dienų aktualijomis, kad pasidalintų. Na, pagaliau knygą, filmą aptartų  blush2.gif Būdavo amžini pliotkai apie tą patį. Ir, pasakysiu griežtai, ten buvo nulis dėmesio vaiko lavinimui, - tik pavadinimas toks, kad a la namie, tai jau ir vaiką lavinu.  unsure.gif  unsure.gif Tai, galvoju, geriau jau jos tuos vaikus į darželius vestų...
Jei teisinga gimimo data, tai jūsų pirmagimis, jau lyg ir link mokyklos turėtų traukti, taip? Jeigu jūs ne LT.  g.gif Nevesite?

Dėl parkų, aš, va aukščiau parašiau ir esu tą pastebėjusi užsienyje, kad mamos ar tėčiai atvedę vaikus į parkus, retai, labai retai plepa tarpusavyje. Dauguma jų vistik žaidžia su vaikais. Gal jūs tiesiog blogai suprantate tą nebendravimą?

Nu ne, mano vyresniam vaikui 3.5 metu smile.gif
Mes laikinai uzsienyhe gyvename, kadangi nemokame toje saliu mokesciu, tai mums tik lieka privatus darzeliai, kurie yra gerokai brangus smile.gif... Del to vedimi - pakolkas neturim grieztos pozicijos, galbut geriau ivairus bureliai....
As tai nemegau ir nemegstu plepeti apie vaikus, ir is to isplaukianciomis temomis.
Kur as gyvenu - tai reta mama, ar aukle uzsiima su vaiku aikstelej, dazniau sustoje plepa, bet reiktu pamineti mociutes kai kurias, kurios zaidzia, begioja, stato pilis ir t.t. su savo anukais smile.gif., bet tokiu mociuciu man teko pazinti tik keleta smile.gif.. O nebendravimas pasireiskia tuo, kad kai as esu aikstelej su vaikais, as saviskius raginu, kad pakviestu kitus vaikus kartu zaisti, bet ju mamos su vaikais laikosi atskirai, o tik ateina vietiniu, tuoj puola prie ju is karto. Is to susidariau isvada, kad mes uzsienieciai esam jiems nemalonus, tiksliau jie nemegsta ne vietiniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raskila-vyde @ 2013 04 09, 17:36)

Dabar labai smalsu kurioje jūs šalyje? bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
Tie tokie paplepėjimai apie nieka, tai veda iš proto doh.gif Ypač kai aptaria viską iki smulkiausių asmeniškiausių smulkmenų blink.gif Žinau keletą tokių, jau ankščiau minėtos asobos, kurios taip vaikus "ugdo" ir kitus durnina, kad eina į darbą, o ne su vaikais lieka bash.gif:
Dėl visų namų ruošos darbų tai tikrai sutinku, kad turi vienodai daryti ir berniukai ir mergaitės, nes tikrai ne tie laikai kai nauose ruoša vyriška ar moteriška schmoll.gif Na nežinau ar taip būna, bet gal yra labai berniukiškų berniukų ir labai moteriškų mamų. Na turiu keletą draugių, kurios mėgsta savo megraites puošti, plaukus šukuoti, drabužėliai, makiažai ir žaidimai princesėm bigsmile.gif Tiesiog manau, kad jom būtų sunku su berniukiškais berniukais, kurie nori žaisti su mašinytėm, konstruktoriais ir pan. Na čia tokia mano nuomonė be patirties ax.gif
O dėl ligų tai man irgi kažkaip keista, kad vaikai daug serga g.gif Pas mus grupė buvo nedidelė palyginus, bet tikrai nemačiau, kad kažkaip super prižiūrėtų švarą, dezinfekuotų viską ar pan g.gif Bet bent mūsų džiaugsmelis sirgo vos keletą kartų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 04 09, 21:04)
gal yra labai berniukiškų berniukų ir labai moteriškų mamų. Na turiu keletą draugių, kurios mėgsta savo megraites puošti, plaukus šukuoti, drabužėliai, makiažai ir žaidimai princesėm  bigsmile.gif  Tiesiog manau, kad jom būtų sunku su berniukiškais berniukais, kurie nori žaisti su mašinytėm, konstruktoriais ir pan. Na čia tokia mano nuomonė be patirties  ax.gif

O dėl ligų tai man irgi kažkaip keista, kad vaikai daug serga  g.gif  Pas mus grupė buvo nedidelė palyginus, bet tikrai nemačiau, kad kažkaip super prižiūrėtų švarą, dezinfekuotų viską ar pan  g.gif  Bet bent mūsų džiaugsmelis sirgo vos keletą kartų  ax.gif

Net negirdejau,kad yra berniukiski berniukai g.gif lotuliukas.gif Mazi vaikai zaidzia su ivairiais zaislais,nes jiems idomus pats procesas ir jie visai dar nesuvokia,ar tai mergaitiski ,ar berniukiski zaislai. Na nebent pacios mamos ( ar teciai) "kisa" savo nuomone(juk tu berniukas,tai tu zaisk su masinytemis) Gal jusu tos drauges neisaugusios is mergaitiskumo,todel ir "vaidina" mamas. Idomu ,ka tokios mamos darytu,jei gimtu berniukai...ar ir jiems pintu kasas ar rengtu mergaitiskai ax.gif biggrin.gif

O del ligu... tikrai manote,kad vaikai serga TIK del to,kad kazkas (kuo labai abejoju blink.gif )nedezinfekuoja patalpos??? Ar ,kad negrudina,rengia per siltai(nes vaikas juda) ir t.t. O be to,nemanau,kad patalpas darzeliuose turi valyti,kai renkasi vaikai ar ju tevai. Matyt tam yra skirtos val. O be to, ar namuose jau taip valo,taip valo(dezinfekuoja) tongue.gif O be to, skaiciau sveikatos zurnale,kad isdezinfekuota patalpa daugiau kenkia sveikatai(nesakau,kad turi buti dulkiu kamuoliai biggrin.gif ) O del uzsienyje "ale neserganciu" vaiku...kazkuri cia stebejosi,kad lietuviuku darzeliuose serga ir serga. Nesvaikite,tik ten(uzjuryje),jiems sloga,ne liga,kosulys irgi. Gal tai jums normalus reiskinys,o mums lietuviams- ne. Be to,pas mus Lietuvoje klimato salygos labai dregnos,todel daug serganciu bronchitais,plauciu ligomis. Kaip nemegstu tokiu "ale lietuviu",kurios nespeja apsilti koju uzjuryje,jau dergia savo valstybe,jos veikla ir kt. Bjauru. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 09 balandžio 2013 - 20:54
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2013 04 09, 21:51)
O del uzsienyje "ale neserganciu" vaiku...kazkuri cia stebejosi,kad lietuviuku darzeliuose serga ir serga. Nesvaikite,tik ten(uzjuryje),jiems sloga,ne liga,kosulys irgi. Gal tai jums normalus reiskinys,o mums lietuviams- ne. Be to,pas mus Lietuvoje klimato salygos labai dregnos,todel daug serganciu bronchitais,plauciu ligomis. Kaip nemegstu tokiu "ale lietuviu",kurios nespeja apsilti koju uzjuryje,jau dergia savo valstybe,jos veikla ir kt. Bjauru. wink.gif

bla, bla, bla as sakiau, na, ir? Pagriskit normaliai, kodel LT tik pradeje lankyti darzeli, vaikai, tiek daug serga? Nekaltinkit, klimato, nes Lt jis tikrai netragiskas, dar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 04 09, 22:17)
bla, bla, bla as sakiau, na, ir? Pagriskit normaliai, kodel LT tik pradeje lankyti darzeli, vaikai, tiek daug serga? Nekaltinkit, klimato, nes Lt jis tikrai netragiskas, dar ax.gif

As jau pagrindziau. O "normaliai" ,tai kaip,moksliniais irodymais??? mirksiukas.gif biggrin.gif O be to,jei nesupratote,tai jau jusu problema.Gal vertetu daugiau pasidometi musu salies klimatine juosta,tada ...gal rolleyes.gif ... suprasite kokia itaka daro klimatas ir dregme musu organizmams.
Atsakyti