Įkraunama...
Įkraunama...

Leisti į darželį, o gal neleisti?

QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 10, 09:38)
Bet kai skaitai komentarą, tikriausiai supranti, kad turiu omeny ne tokius išskirtinius atvejus? Kur tendencija komplikuotis ir pan.. Raša apie normalius, įprastus, ne apie išimtis.

Bet ar visos mamos tai žino? Jau net čia SM'e kitoj temoj buvo pasipiktinusių, kad va į grupę atveda sergančius - su sloga, kosuliu. Nesvarbu, kad vaikui tai nesukelia diskomforto. Bet iš kitos pusės, pirmas 3 dienas vaikas sloga gali užkrėsti kitus vaikus, tad iš tikrųjų nėra korektiška vesti sloguojantį vaiką į darželį.
O tiem kitie, vaikam, kuriuos tėvai suslogavus neveda į darželį, gal irgi sloga komplikuojasi, bet jei pabūna namie savaitę viskas praeina lengvai.

Aš tai skambinu gydytojai ir klausiu kaip mum elgtis. Kadangi turiu galimybę pati pabūti namie ar mama atvažiuoja, tai ir neskubu leisti į darželį ir po slogos.
Atsakyti
Mano dukrai nuo mažens jokios lėlės ir jokių pacackių neįkiši schmoll.gif Bet ji mergaitė, aktyvi, visai ne berniukiška, tiesiog ne rožinė, saldus pyragaitis, lelekiška. Ji kieta, moteriškai kieta, kuri verkia tik išskirtiniais atvejais, bet tuo pačiu draugiška, mylinti, atlapaširdė, didele širdimi. Tai ir nevertėme ją tapti saldžia "miela mergyte", tokia kokia yra.

O tos "nesibaigiančios ligos", jei ištiesų vaikas tiek serga, tai gal tėvai ne viską padarė, kad stiprinti imunitetą, grūdinti ir pan.. Užsienyje teko matyti pusplikius vaikus, be kepurių, snarglys iki kelių, kur niekas nekreipia dėmesio. Bet tai jų stilius, matyt taip grūdina ir nesureikšmina, net gi to snarglio iki kelių.
Papildyta:
Aš nekreipiu dėmesio į paranojikes ir "vai vai kaip baisu", reikia protauti. Paprastai tos tobulos mamytės, atsiprašant, savaitgaliais tiek nutampo savo vaikus, ypač kokio gripo ar peršalimo ligų sezonu, visur juos tamposi, dar nemoka deramai rengti, kai perkaista, po to perpučia, tai po to kai atveda savo vaikus pirmadienį į darželį ir ten jie dienos eigoje aktyviau suserga, nurašo darželiui, kad ten užsikrėtė. Bet gi vaiko liga prasidėjo dar savaitgalį, tik nepasireiškė. Va kame esmė. Ne visada vaikai ligas pasigauna darželyje, tiesiog paprasčiau nurašyti savo besmegenystę darželiui. Juk nepasakys "aš blogai aprengiau, ne ten vedžiau, buvo su draugų vaikais, kurie užkrėtė, buvom prekybcentryje, kur sušutęs vaikas ar užsikrėtė nuo kitų" ir pan. atvejai. Ne. Kaltas darželis.
Atsakyti
mano keturmetis mielai pazaidzia su lelem, padeda man gamint, tvarkytis, bet taip pat mielai su teciu futbola zaidzia ar padeda meistraut kazka. tiesiog viskas idomu, tai ir daro, neskirstom, cia berniukiskas uzsiemimas, cia ne.

o del ligu, manau, reikia viduriuka rast. neauginti siltnamio salygom, kai del kiekvienos slogos vaikas ligoniu patampa, bet ir nenumot ranka, kai is vaiko savijautos matosi, kad sirguliuojantis jau toks.
Atsakyti
Labi,

Dėl darželio mano nuomonė yra tokia kad leisti reikia.Pati auginu du vaikus.Vienas jų lanko darželį o kitas jo nelankė o augo su močiute namie.Ir manau kad tai buvo mano klaida palikti namuose vaiką.Manau būtinas yra bendravimas su bendraamžiais veikla ta kuria yra užsiimama darželyje,nes vėliau buvo sunkoka adaptuotis mokykloje ir šiai dienai dar sunkiai sekasi kaip kada bendrauti ar pritapti.Aišku vaikas vaikui nelygus,bet savo atveju gailiuosi kad bent porą metelių neleidau į darželį.O jaunesnis eina ir tikrai tuo džiaugiuosi, nes matau kiek darželis duoda naudos.Dėl ligų tai sergama visur manau.Tiek draugų vaikai kitų šalyse serga be sustojimo tiek čia mūsų šalyje yra sergama.Nors maniškis lanko privatų darželį kur vaikų grupė maža,susirge vaikai turi būti namuose(grupėjė neleidžiama būti sergantiems) tačiau jis pats yra ligoniukas ir mes sergam sergam sergam.Taigi manau kad ne grupės dydis,šalis ar mokymosi įstaiga lemia vaiko sirgimą o pats vaikas jo imunitetas arba jo nebuvimas mums ir parodo visus susirgimus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 10, 09:55)

Aš nekreipiu dėmesio į paranojikes ir "vai vai kaip baisu", reikia protauti. Paprastai tos tobulos mamytės, atsiprašant, savaitgaliais tiek nutampo savo vaikus, ypač kokio gripo ar peršalimo ligų sezonu, visur juos tamposi, dar nemoka deramai rengti, kai perkaista, po to perpučia, tai po to kai atveda savo vaikus pirmadienį į darželį ir ten jie dienos eigoje aktyviau suserga, nurašo darželiui, kad ten užsikrėtė. Bet gi vaiko liga prasidėjo dar savaitgalį, tik nepasireiškė. Va kame esmė. Ne visada vaikai ligas pasigauna darželyje, tiesiog paprasčiau nurašyti savo besmegenystę darželiui. Juk nepasakys "aš blogai aprengiau, ne ten vedžiau, buvo su draugų vaikais, kurie užkrėtė, buvom prekybcentryje, kur sušutęs vaikas ar užsikrėtė nuo kitų" ir pan. atvejai. Ne. Kaltas darželis.

pala pala, tai ką, sėdėt namie? Mes tampomės visur savaitgaliais, ir žaidimų kambariai, ir Vichy ir PC, ir laukai, lekiam ir lekiam, nė nesirengiam gyventi šiltnamio sąlygom. gal todėl ir neserga. Tfiu tfiu biggrin.gif
Atsakyti
Tai rašau apie tuos ligonius, kurie po tokių pasitampymų amžiais serga arba ne amžiais, bet savo klaidas, dėl ko po to suserga vaikai, atkakliai nurašo darželiui. Nors tas darželis iš viso ne prie ko.
Atsakyti
Na mes jei žiemą savaitgalį visi nuvažiuojam į PC, tai garantija, kad po dienos sirgs. Bent jau taip buvo visus kartus. Tad dabar nevažiuojam, tik į svečius pas senelius. O kai atšils labiau orai, važiuosim pasivaikščiot po Laisvės alėja, kavinėj pasėdėsim, vaikas pasikarstys ant žaidimų.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 10, 09:24)
Tai nesuprantu koks tavo dalyvavimo tikslas ir kame tos dvi pusės? g.gif Tavo vaikai ir pati net nesusidūrėte su darželiais, nežinai kas ten blogai ir kas gerai. Vaikai dar neužaugo iki mokyklos, todėl tikrai nežinai kiek daug ir kiek mažai gauna. Tai kokia prasmė apskritai kažką analizuoti, neturint informacijos g.gif Tieisiai šviesiai būtų paprasčiau. Neturim sąlygų vesti, nes privatūs brangu, nežinome kiek gyvensime, todėl nieko nežinome ir gyvename šia diena, be konkrečių perspektyvų. Tad prie ko tas darželių blogis ar gėris?

Man idomu, tai ir dalyvauju, man gal taip nesuprantamas tavo dalyvavimas cia, nes tavo vaikai jau i mokykal eina...
Ir negyvenu as cia diena, ir darzeliai mums iperkami, nebutina tureti asmenines patirties, kad zinotum kaip veikia darzeliu sistema...

Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 10, 10:10)
Tai rašau apie tuos ligonius, kurie po tokių pasitampymų amžiais serga arba ne amžiais, bet savo klaidas, dėl ko po to suserga vaikai, atkakliai nurašo darželiui. Nors tas darželis iš viso ne prie ko.

thumbup.gif drinks_cheers.gif

Šitą ir aš jau seniai pastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 10, 09:28)
Mano vaikai darželyje nesirgo ypatingai dažnai, buvo "tradicinis" kartas per sezoną, viskas. Slogos ypatinga liga neskaitau, kad sėdėti namie, kaip ir kosulio, nes yra tokios kilmės kosulys, kuris gali trukti ir pusmetį.

Bet žinau realų pavyzdį, kur menkiausias snargliukas kostelėjimas - vaikas serga, ir sveikimo laikotarpis, kai nei kosti, nei sloguoja, nieko nieko, gali trukti, su gydytojos palaiminimu, dar plius savaitę ar dvi. Vaikas jau šeštoje klasėje. Tai taip ir gaunasi, kad vaikas "amžinas ligonis", bet realiai nėra ten tokių ligų, va kame esmė. Vienturtis, auginamas kaip šiltnamio gėlelė, čia jau tėvams reikia gydytis.

Tavo vaikai ir kaip visa tavo seima ypatingi, reikia mums visiems is taves pavyzdi imti.
Primink kur bus seminaras apie tavo vaiku ugdyma, darzelius, sirgima ..., noreciau sudalyvauti..
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 04 09, 17:30)
Iš gyvenimo LT, ir buvimo namie su vaikais, kaip vieną iš didžiausių košmarų prisimenu tą laiką, kai vedi vaiką į kiemą, ir ten susirenka kaimynės iš kitų butų. Vaikai sukišti į smėlio dėžes, o mamkos plepa, plepa, plepa.
tokiu atveju einu su vaikais kept bandusku is smelio biggrin.gif man labiau patinka nei su mergom apie gimdymus sneket biggrin.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2013 04 10, 08:27)

Aš galiu pasakyti, kodėl (mano nuomone) dažniau serga mano artimos aplinkos žmonių vaikai. Todėl, kad tėvai juos tiek saugo, kad net juokinga darosi. Ir pasakyk ką nors - akis išpūtę aiškina, kad "tu kąąąą... jau mano vaikas tai tikrai neperrengtas, jau mano vaikas tai tikrai grūdinasi, ji/jis plikas basas bet kokiu oru namie bėgioja ir t.t. ir pan." Lyg aš akla būčiau rolleyes.gif Vos tik vėsesnis oras, tuoj pėdkelnėm, kepurėm, šalikais ir pirštinėm apkutuloja, iš šaldytuvo gert ir valgyt negalima, reikia, kad "pastovėtų" ir t.t. ir pan. Vos tik slogytė - namie uždarytas, vos kosuliukas - sirupais girdomas ir prirengtas iki absurdo rolleyes.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 10, 09:55)
Mano dukrai nuo mažens jokios lėlės ir jokių pacackių neįkiši schmoll.gif Bet ji mergaitė, aktyvi, visai ne berniukiška, tiesiog ne rožinė, saldus pyragaitis, lelekiška. Ji kieta, moteriškai kieta, kuri verkia tik išskirtiniais atvejais, bet tuo pačiu draugiška, mylinti, atlapaširdė, didele širdimi. Tai ir nevertėme ją tapti saldžia "miela mergyte", tokia kokia yra.

O tos "nesibaigiančios ligos", jei ištiesų vaikas tiek serga, tai gal tėvai ne viską padarė, kad stiprinti imunitetą, grūdinti ir pan.. Užsienyje teko matyti pusplikius vaikus, be kepurių, snarglys iki kelių, kur niekas nekreipia dėmesio. Bet tai jų stilius, matyt taip grūdina ir nesureikšmina, net gi to snarglio iki kelių.
Papildyta:

Man nepatinka, kad tevai savo snargletus vaikus tampo visur, sloga galima uzsikresti, ir ji nera labai maloni. Jeigu mano vaikams nors maza sloga, mes i viesas vietas neiname, einam i koki miska, ar parka pasivaikscioti, kad kitu neapkresti.

Atsakyti