Įkraunama...
Įkraunama...

Leisti į darželį, o gal neleisti?

QUOTE(Raskila-vyde @ 2013 04 10, 10:39)
Man nepatinka, kad tevai savo snargletus vaikus tampo visur, sloga galima uzsikresti, ir ji nera labai maloni. Jeigu mano vaikams nors maza sloga, mes i viesas vietas neiname, einam i koki miska, ar parka pasivaikscioti, kad kitu neapkresti.

ne visos slogos užkrečiamos.
Mes nuo pat gimimo nepopinom vaiko, gal todėl ir drūtas. Gal tai atsitiktinumas, nežinau. Bet nuo pat gimimo miegodavo dienos miegelius balkone, net prie minus10, po dvi, tris valandas. Namie nebūdavo prirengtas, steriliai nelaikytas. Bet gal tai nieko nereiškia.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2013 04 10, 10:31)
Na mes jei žiemą savaitgalį visi nuvažiuojam į PC, tai garantija, kad po dienos sirgs. Bent jau taip buvo visus kartus. Tad dabar nevažiuojam, tik į svečius pas senelius. O kai atšils labiau orai, važiuosim pasivaikščiot po Laisvės alėja, kavinėj pasėdėsim, vaikas pasikarstys ant žaidimų.

tai visą žiemą tik namie ir pas senelius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raskila-vyde @ 2013 04 10, 10:34)
Tavo vaikai ir kaip visa tavo seima ypatingi, reikia mums visiems is taves pavyzdi imti.
Primink kur bus seminaras apie tavo  vaiku ugdyma, darzelius, sirgima ..., noreciau sudalyvauti..

hihihi.gif drinks_cheers.gif
Kiekvienai pelėdai savas pelėdžiukas pats pačiausias...
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2013 04 10, 10:42)
ne visos slogos užkrečiamos.
Mes nuo pat gimimo nepopinom vaiko, gal todėl ir drūtas. Gal tai atsitiktinumas, nežinau. Bet nuo pat gimimo miegodavo dienos miegelius balkone, net prie minus10, po dvi, tris valandas. Namie nebūdavo prirengtas, steriliai nelaikytas. Bet gal tai nieko nereiškia.
Papildyta:

Gal ir ne visos tos slogos uzkreciamos, bet geriau ju vengti, todel man sunku suprasti tevus, kai vaikas su sloga leidzia sedeti ant salto smelio, zaisti su smeliu be pirstiniu.
Mano sunus smelio dezej sloga uzsikrete nuo kito vaiko, sloga laikesi virs savaites, todel vengiu leisti i smelio deze, jeigu pamatau, kad koks vaikas su sloga smile.gif
O mano vaikai neserga, as manau, kad jie uzsigrudine, namuose pusplikiai laksto, sterilu nera, bet lauke, jeigu zeme dar salta, as aprengiu juos , kad uzpakaliu neatsaltu, nes rankos, kojas, kad susalo, tai nieko tokio, manau, svarbu, kad butu sausa ir ne dregna...
Atsakyti
smėliu žaisti pirštinuotam? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2013 04 10, 11:10)
smėliu žaisti pirštinuotam?  g.gif

Taip, su pirstuotom pirstinemis... Nes zeme dar labai salta, kiti tevai vaiku neleidzia dar i smelio deze, maniskiai puikiai joje jau zaidzia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raskila-vyde @ 2013 04 10, 10:32)
Man idomu, tai ir dalyvauju, man gal taip nesuprantamas tavo dalyvavimas cia, nes tavo vaikai jau i mokykal eina...
Ir negyvenu as cia diena, ir darzeliai mums iperkami, nebutina tureti asmenines patirties, kad zinotum kaip veikia darzeliu sistema...

Bet aš ir mano vaikai - darželio patirtis, reali, faktinė, ir tikrai labai gerai žinau būtent realiai, faktiškai, minusus ir pliusus. rolleyes.gif Nors turėjau visas galimybes neleisti į tą blogio irštvą ir samdyti visą dieną ne šiaip sau auklę, o profesionalią darželio auklėtoją, kuri dirbo su vaikais nuo mažumės, vėliau dirbo tik pagal poreikį, pagal iškvietimą papildomai. O ne tai, kad neturiu galimybės leisti, pati nelankiau, nieko nepatyriau savo kailiu, bet vis tiek blogis. cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Raskila-vyde @ 2013 04 10, 10:34)
Tavo vaikai ir kaip visa tavo seima ypatingi, reikia mums visiems is taves pavyzdi imti.
Primink kur bus seminaras apie tavo  vaiku ugdyma, darzelius, sirgima ..., noreciau sudalyvauti..

Na ir kam ta pagieža, ypatingi. doh.gif Kuo jau tokie ypatingi? Vaikai kaip vaikai, šeima kaip šeima. Tiesiog tavo nežinojimas painiojamas su žinojimu, kad tu geriau žinai už kitus, kurie su realia, o ne teorine patirtimi, tai netapatu, nieko tu nežinai, va ir viskas. Be to, jei manai, kad sloga ir kosulys lygu užkrečiama, tai žinok čia mitas. Ne visos slogos ir ne visi kosuliai užkrečiami 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 10, 11:30)
O ne tai, kad neturiu galimybės leisti, pati nelankiau, nieko nepatyriau savo kailiu, bet vis tiek blogis.  cool.gif

Va, va Ada21 irgi kaip suprantu vaikų nei vienos dienos nevedė į darželį, bet žinojo viską geriausiai.... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2013 04 10, 10:42)

Šiaip jau į darželį ėjo, į kiemą ėjom. Ko po Akropolius maltis, jei vaikas po to serga? Nemanau, kad kažką prarado.
Atsakyti
QUOTE(margaritav @ 2013 04 10, 00:45)
Dar apie ligas. Tikrai idomiai nuskambejo pasisakymas apie baisius Lietuvos darzelius, kur vaikai tik serga ir serga. Mano dukra lanke darzeli ne Lietuvoj, bet sirgdavo tikrai daug, saltuoju metu laiku kas keleta savaiciu. Drauges vaikas lanko darzeli Lietuvoje, serga irgi daznai. Manau, kad salis neturi jokios reiksmes, kur yra daugiau vaiku, ten ir didesne tikimybe pasigauti kokia liga.

Nežinau, kaip galėjo nuskambėti, jeigu taip parašyta nebuvo g.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2013 04 10, 08:27)
O tipo kitur neserga? biggrin.gif

Aš galiu pasakyti, kodėl (mano nuomone) dažniau serga mano artimos aplinkos žmonių vaikai. Todėl, kad tėvai juos tiek saugo, kad net juokinga darosi. Ir pasakyk ką nors - akis išpūtę aiškina, kad "tu kąąąą... jau mano vaikas tai tikrai neperrengtas, jau mano vaikas tai tikrai grūdinasi, ji/jis plikas basas bet kokiu oru namie bėgioja ir t.t. ir pan." Lyg aš akla būčiau rolleyes.gif Vos tik vėsesnis oras, tuoj pėdkelnėm, kepurėm, šalikais ir pirštinėm apkutuloja, iš šaldytuvo gert ir valgyt negalima, reikia, kad "pastovėtų" ir t.t. ir pan. Vos tik slogytė - namie uždarytas, vos kosuliukas - sirupais girdomas ir prirengtas iki absurdo rolleyes.gif

Tikrai žinokit tieeek neserga. Ir, tikrai nėra tokių panikų dėl slogų, kosulių rolleyes.gif

Su antru jūsų pasisakymo punktu, labai sutinku, ir manau, čia ir yra visa esmė. Ne, darželiuose kaltė, bet vaikų auginime biggrin.gif

QUOTE(bim-bam @ 2013 04 10, 08:57)
na man irgi susidare ispudis, kad lt daugiau darzelinuku serga... draugiu, pazistamu vaikai daznai serga...
bet velgi kaip kazkas minejo, skiriasi tas poziuris i ligas skirtingose salyse, pvz kai kur normalu antibiotikus sugirdyti darzelyje, sloga, kosulys - ne liga ir pan.

na as irgi manau, kad sloga, kosulys ne ligos, bet iki tam tikro laipsnio. o ir ligos daznai ne vien tik fiziniam lygmeny kyla, tai velgi reikia ieskot priezasciu, suteikt vaikui pakankamai laiko issveikti ir pan.

Būtent drinks_cheers.gif

QUOTE(pikkolo @ 2013 04 10, 09:28)
Viskas labai paprasta. Vaikų imunitetas formuojasi iki 3 metų, o iki tol vaikas per metus gali sirgti net iki 10 ir daugiau kartų per metus. Tai yra normalu. Išėjęs iš namų vaikas susiduria su daug jam "nepažįstamų" virusų, kurie atakuoja vaiko imuninę sistemą. Ne visų vaikų imunitetas stiprus iš prigimties. Ir ne visada čia kaltas negrūdinimas ar prirengimas. Dažniausiai tam įtakos turi mamos nėštumas, jo metu persirgtos ligos, ar pakankamai vartojo vitaminų, vartoti vaistai ir pan.
Taip pat kai vaikas suserga sloga, jo imuninė sistema gerokai susilpnėja ir daug lengviau suserga rimtesnėm ligom.

Vėlgi sutinku su jumis. Formuojasi iki 3 metų, ir tuo pačiu metu vaikas išleidžiamas į darželį, vaikų grupes, kur ir prasideda tos ligos. Gal tuomet reiktų darželį pavėlinti?

QUOTE(Raskila-vyde @ 2013 04 10, 11:06)
Gal ir ne visos tos slogos uzkreciamos, bet geriau ju vengti, todel man sunku suprasti tevus, kai vaikas su sloga leidzia sedeti ant salto smelio, zaisti su smeliu be pirstiniu.
Mano sunus smelio dezej sloga uzsikrete nuo kito vaiko, sloga laikesi virs savaites, todel  vengiu leisti i smelio deze, jeigu pamatau, kad koks vaikas su sloga smile.gif
O mano vaikai neserga, as manau, kad jie uzsigrudine, namuose pusplikiai laksto, sterilu nera, bet lauke, jeigu zeme dar salta, as aprengiu juos , kad uzpakaliu neatsaltu, nes rankos, kojas, kad susalo, tai nieko tokio, manau, svarbu, kad  butu sausa ir ne dregna...

Pagal tai ką jūs rašote, aš prognozuoju, kad jūsų vaikai tikrai neužgrūdinti, o tiesiog negavę galimybės susidurti su pakankamu kiekiu bakterijų, infekcijų, kad atsilaikytų prieš jas. Jūs, juos iš ten tiesiog patraukiate. Finale, kai nukeliausit į darželį/mokyklą, atsiimsit dvigubai. Garantuoju, patekę į kitą aplinką, vaikai jūsų tikrai labai daug sirgs mirksiukas.gif Nes, dabar auginami šiltnamio sąlygomis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 10, 11:30)
Be to, jei manai, kad sloga ir kosulys lygu užkrečiama, tai žinok čia mitas. Ne visos slogos ir ne visi kosuliai užkrečiami 4u.gif

"Ūminė sloga – tai ūminis nosies ertmės gleivinės uždegimas, dažniausiai sukeltas virusų. Vėliau gali prisidėti mikrobai. Sloga yra užkrečiama liga – tai oro-lašelinė infekcija. Užsikrečiama nuo žmogaus, kuris čiaudi, kosti ir skleidžia patogeninius virusus į orą. Inkubacinis periodas – 1-3 dienos."
Nors kažkur buvau skaičiusi, kad ne visos slogos užkrečiamos, bet.... kaip atskirti kuri užkrečiama kuri ne? Nebent vaikas turi alerginę slogą.
Atsakyti
Grįžtant prie temos, gali būti, kad rajono vaikų mamoms nebereikės gvildenti šito klausimo. Iškils kita dilema: priims-nepriims.

http://www.delfi.lt/...i.d?id=61112807
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 10 balandžio 2013 - 11:54
QUOTE(Limcamca @ 2013 04 10, 09:41)
Nežinau, kaip galėjo nuskambėti, jeigu taip parašyta nebuvo  g.gif
Tikrai žinokit tieeek neserga. Ir, tikrai nėra tokių panikų dėl slogų, kosulių  rolleyes.gif
...
Vėlgi sutinku su jumis. Formuojasi iki 3 metų, ir tuo pačiu metu vaikas išleidžiamas į darželį, vaikų grupes, kur ir prasideda tos ligos. Gal tuomet reiktų darželį pavėlinti?

Na jei taip lyginti su užsieniais, tai pvz JK motinystės atostogos trunka maždaug metus ir vaikai vedami jau į lopšelį. Jei sutiktume, kad ten vaikai tiek daug/dažnai/sunkiai neserga, galbūte reikėtų paankstinti darželį, o ne pavėlinti? Čia šiaip pamąstymui mirksiukas.gif
QUOTE(pikkolo @ 2013 04 10, 09:42)
"Ūminė sloga – tai ūminis nosies ertmės gleivinės uždegimas, dažniausiai sukeltas virusų. Vėliau gali prisidėti mikrobai. Sloga yra užkrečiama liga – tai oro-lašelinė infekcija. Užsikrečiama nuo žmogaus, kuris čiaudi, kosti ir skleidžia patogeninius virusus į orą. Inkubacinis periodas – 1-3 dienos."
Nors kažkur buvau skaičiusi, kad ne visos slogos užkrečiamos, bet.... kaip atskirti kuri užkrečiama kuri ne? Nebent vaikas turi alerginę slogą.

Manau žmonės dažnai bėgančią nosį ir vadina sloga. Praktiškai sloga yra infekcinė liga, kai tuo tarpu nosis varvėti gali ir nuo alergijos. Vat aš nuo paauglystės kenčiu nuo neaiškios kilmės nosies varvėjimo, tai kartais žmonės šalinasi (autobuse ar parduotuvėje), bet garantuoju, kad neesu užkrečiama rolleyes.gif

Dar kartą apie meragitiškumą/berniukiškumą tai taip pat galima diskutuoti apie kitus skirtumus tarp tėvų ir vaikų, kaip pvz aktyvus vaikas ir pasyvi mama, čia tik bandymas padiskutuoti ar taip paprasta vaiką auginti namie vien dėl to, kad tai tavo vaikas? Ir kaip prie tokių situacijų prisitaikoma 4u.gif
Atsakyti