Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Eliss labai mielas žiedelis. Aš jau irgi dairausi į naujas gėlikes. Neturėjau dar raibuolių, bais užsimaniau. Žiūriu orchidejos.lt puslapiukas pasipildė kaip tik. O dar tie keraminiai vazoniukai man mieli....... Na su phalaenopsiais sutariu gerai. Su vandom dar draugystės didelės neįvyko - bet irgi nenužudžiau per žiemą biggrin.gif Dabar krito į akį

Paphiopedilum concolor ir ( šitas su margais lapais matosi)
Paphiopedilum superbiens (O ŠIS AUGALIUKAS KAIP? ) nes matosi tik žiedelis foto.

ir dar užsimaniau tilandsijų doh.gif bet net neįsivaizduoju ar sunkiai jos auginamos?
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 05 28, 15:10)

Paphiopedilum superbiens  (O ŠIS AUGALIUKAS KAIP? ) nes matosi tik žiedelis foto.

ir dar užsimaniau tilandsijų  doh.gif  bet net neįsivaizduoju ar sunkiai jos auginamos?

superbiens turiu, graži raibuolė, ilgai žydi. O su tilandsijom išvis jokio vargo, papurški, pamirkai ir viskas. Mano viena žiedukus krauna smile.gif Dar laukiu papildymo iš užsakymo.
Atsakyti
O aš blizginu akis į Paph. Magic Lantern. Kiek žiūrėjau tai lyg ir jo lapai turėtų margi būti. Gal kas turite šį hibridą ir galite pakomentuoti ar ilgai žydi, ar nelepus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 05 28, 15:16)
superbiens turiu, graži raibuolė, ilgai žydi. O su tilandsijom išvis jokio vargo, papurški, pamirkai ir viskas. Mano viena žiedukus krauna smile.gif Dar laukiu papildymo iš užsakymo.

ajajajajai. Tai dabar man visko baisiausiai reikės lotuliukas.gif tai dar papildymas bus ane gėlikių? lailailai. Kad tik kol gausiu pinigų neišpirktų man čia visko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 05 28, 14:52)
Prasiskleidė Phalaenopsis sumatrana, kvepia:

Koks grazus wub.gif kuom kvepia?
Atsakyti
user posted image

user posted image

eliss, labai graži sumatrana wub.gif
Atsakyti
Dantiste, nuostabus žiedas, toks svajingas wub.gif

QUOTE(Avijacija @ 2013 05 28, 15:10)

Paphiopedilum concolor ir ( šitas su margais lapais matosi)
Paphiopedilum superbiens  (O ŠIS AUGALIUKAS KAIP? ) nes matosi tik žiedelis foto.

ir dar užsimaniau tilandsijų  doh.gif  bet net neįsivaizduoju ar sunkiai jos auginamos?

Concolor priklauso Brachypetalum grupei, o jai priklausančias raibuoles sakoma nelengva auginti ir sąlyginai lengva pražydinti. Auginu keturis šios grupės atstovus, kol kas tfu, tfu, tfu nenudaigojau, lyg ir auga, didėja biggrin.gif Būtent brachypetalams labai svarbu turėti sveikas šaknis, nes jie sunkiai pasiduoda reanimacijai, todėl svarbu, kad atkeliautų sveikas ir tvirtas augalas mirksiukas.gif

O superbiens vienas lengviausiai auginamų - bent pas mane auga puikiai ir jokių įnorių nerodo, o žydi labai ilgai (pas mane žydėjo gerokai virš trijų mėnesių, beveik keturis thumbup.gif ).

Su tilandsijom vėl gi kaip sutarsi - turiu jų virš dešimt, visos auga, didėja, viena tuoj tuoj žydės. O kitiems nesiseka, vis sudžiovina ar supūdo. Manau kol nepabandai savo kailiu, tol ir nesupranti biggrin.gif
Atsakyti
Eliss labai grazus!
Atsakyti
Merginos nuostabus ziedai wub.gif
pas mane tik viena zalsvoji vis dar dziugina ziedais,kitos intensyviai auga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 28, 18:23)
Dantiste, nuostabus žiedas, toks svajingas wub.gif

Dėkui wub.gif čia Cattleya forbesii, pirmas žydėjimas. Patinka man jos toks subtilus grožis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2013 05 28, 22:07)
Dėkui wub.gif čia Cattleya forbesii, pirmas žydėjimas. Patinka man jos toks subtilus grožis blush2.gif

Vis i ja pasizvalgau. Grazu wub.gif
Atsakyti
Mumrikas ačiū už info, rinksiuosi tada pradžiai tą kuri auginama lengviau. Kei nenudaigosiu tos - tada galėsiu rinktis tą kitą smile.gif
Atsakyti