Įkraunama...
Įkraunama...

Dviračių sportas

QUOTE(Amarcord @ 2013 04 15, 21:39)
Žinau tą vietą. Ten bjauroka tamsoj su mašina važiuoti, nes amžinai koks juodai apsirengęs pijokėlis iš maximos namo traukia prieš eismą doh.gif Pasimato toji žmogysta dažniausiai paskutinę minutę.
Dėl šalmo pajuokavau wink.gif

Mano dviratis hibridinis, tai nuo miško keliukų užpakalis per daug nenukenčia smile.gif O šiaip mišku labai smagu važiuoti gražią dieną, vien dėl vaizdo, garsų, kvapų  smile.gif Bjauriausia vieta yra toks status žvyrkelis jau netoli ežero. Labai slysta ratai ant jo.

Gitulia, tai jei "kaime", gal yra kokių miško takelių maloniam pasivažinėjimui? Prieš eismą geriau nevažiuot, daug pavojingiau šitaip.

Tai ir maniau, kad pajuokavot, ale mažą ką, reik apgint savo daržą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif apskritai Balsiuose pilna pijokėlių. Offtopicas, bet maximoj apie 5 valandą apsilankyt ten neįmanoma, smirda myžalu, bomžų pilna, rašalą perka, visad einu rankas nusiplaut grįžus iš ten doh.gif ir tie pijokėliai vaikšto nevisad atsargiai tuo keliuku. Viena bobelka kasdien užsuka rašalo ir po to apšilus tokia eina tuo keliu lotuliukas.gif planuose ten plėsti kelią ir daryti dviračių takus. Bet kada tai padarys - nežinia, visų pirma trukdo gyvenamieji namai, nebent iškraustytų. Vis tiek baisokos tos trobos ten, ne pirmos jaunystės biggrin.gif
Atsakyti
Pumpum, tai ir as be masinos nei dienos, bet kai ne masinoje, jos man baisios lotuliukas.gif Plius pas mus labai daug benzoveziu ("kaimas" - kur visi keliai veda i Nafta), tai tie is viso man baisus, jei pasiveja is nugaros, man taip ir atrodo, kad nunes nuo kelio. Beje praejusia vasara vienas vilkikas mane ir nunese nuo kelio vaziuojantis is paskos ta pacia kryptimi ir ta pacia juosta, bet su masina, ne su dviraciu (ko gero aciu dievui, kad ne su dviraciu), tai saugumo irgi nepriduoda.
Su miskais aplinkui irgi sunkus atvejis, nelabai kur yra, ezerai, kur galetu apie juos palakstyti irgi tolokai nuo miesto ir gana judriu plentu reiktu vaziuot.
Zodziu reikes dar gerai paanalizuoti apylinkes, kur butu ramesni marsrutai unsure.gif
Atsakyti
as irgi siandien maza ratuka prasukau 16km - vejuota labai, bet grazi diena buvo is ryto.
Pumpum - kieta dviratuka nukovusi, maniskis turi Cube mtb, as ji kartais nukniaukiu ir pakvailioju off-road, nesvarbu, kad remas per didelis, gaila tik nera ilgesnes bekeles trasos, o tik 7km pirmyn atgal pajurio taku. butu bent n-iolika km tai jauciu uzsikabliuociau. buvau karta i rimta kalnu trasa nulekus - slaitai, akmenai, dumblas, oj tai jau buvo man per daug, nors pameginti idomu, bet stumiausi zemyn ko gero puse trasos, uzvaziuot i kalna tai faina, bet kad nusileist, tai reik geru nutrukgalviu but.
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2013 04 15, 21:55)
Pumpum, tai ir as be masinos nei dienos, bet kai ne masinoje, jos man baisios  lotuliukas.gif  Plius pas mus labai daug benzoveziu ("kaimas" - kur visi keliai veda i Nafta), tai tie is viso man baisus, jei pasiveja is nugaros, man taip ir atrodo, kad nunes nuo kelio. Beje praejusia vasara vienas vilkikas mane ir nunese nuo kelio vaziuojantis is paskos ta pacia kryptimi ir ta pacia juosta, bet su masina, ne su dviraciu (ko gero aciu dievui, kad ne su dviraciu), tai saugumo irgi nepriduoda.
Su miskais aplinkui irgi sunkus atvejis, nelabai kur yra, ezerai, kur galetu apie juos palakstyti irgi tolokai nuo miesto ir gana judriu plentu reiktu vaziuot.
Zodziu reikes dar gerai paanalizuoti apylinkes, kur butu ramesni marsrutai  unsure.gif

Įsivaizduokit situaciją. Jūs važiuojat prieš eismą, o ten atidarda fūra kokia. Ji jūsų kol kas nemato, nes jūs kur nors kalno apačioje, o ji viršuje. Kitoje eismo juostoje irgi važiuoja koks kakovežis lotuliukas.gif tada netikėtai fūra besileisdama nuo kelio pamato jus, nori jus aplenkti, bet trukdo kakovežis kitoje eismo juostoje, tai jau nei pirmyn nei atgal, nes jūs važiuojate į fūrą, fūra į jus, aplenkti nėra kaip. Kai mašina važiuoja iš paskos, pamato jus anksčiau, jūs nevažiuojat į transporto priemonę - o transporto priemonė nevažiuoja į jus. Esant tokiai situacijai, jūs minsite toliau ir blogiausiu atveju transporto priemonę priversit pristabdyti ir esant progai aplenkti. Iš tiesų, žymiai saugiau važiuoti palei eismą, kaip ir reikalauja ket. Svarbu turėti atšvaitus, žibintus, ir būsit matoma thumbup.gif
Atsakyti
Pumpum, ne taip lotuliukas.gif as pamatau fura ir varau i kelkrasti, minu akmenuotu kelkrasciu kol su ja prasilenkiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 15, 21:58)
as irgi siandien maza ratuka prasukau 16km - vejuota labai, bet grazi diena buvo is ryto.
Pumpum - kieta dviratuka nukovusi, maniskis turi Cube mtb, as ji kartais nukniaukiu ir pakvailioju off-road, nesvarbu, kad remas per didelis, gaila tik nera ilgesnes bekeles trasos, o tik 7km pirmyn atgal pajurio taku. butu bent n-iolika km tai jauciu uzsikabliuociau. buvau karta i rimta kalnu trasa nulekus - slaitai, akmenai, dumblas, oj tai jau buvo man per daug, nors pameginti idomu, bet stumiausi zemyn ko gero puse trasos, uzvaziuot i kalna tai faina, bet kad nusileist, tai reik geru nutrukgalviu but.

Čia aš kietą dviratuką nukovusi? biggrin.gif kad jis dar palyginti tikrai iš ekonominės klasės biggrin.gif ir aš gal užsikabliuočiau jei labiau būtų kur važinėt, priprasčiau gal nebūtų baisu. Pas mus daug kas su MTB prie žaliųjų ežerų važinėja. Na aš ten su šuniu išmaišius tuos miškus, nebevilioja lotuliukas.gif o kitur velniai žino kur reikėtų važiuot smile.gif tai tiek jau to, hibridas gelbsti jei netyčia į neaiškų kelią papuoli biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gitulia @ 2013 04 15, 22:02)
Pumpum, ne taip  lotuliukas.gif  as pamatau fura ir varau i kelkrasti, minu akmenuotu kelkrasciu kol su ja prasilenkiu  lotuliukas.gif

Nu ir nuvirsit nuo to akmenuoto kelkraščio netyčia ir ką tada lotuliukas.gif aišku, jūsų reikalas, bet manęs niekad neviliojo dviratininkai atlekiantys iš priekio man doh.gif kadangi dviratis kaip ir skaitoma transporto priemone, jam irgi reikėtų laikytis daugelio taisyklių galiojančių automobiliams biggrin.gif
Atsakyti
Ar labai ir kuom skiriasi hibridas nuo MTB? Turejau kalnini, dabar noriu naujo dviratuko, mastau ka rinktis, nuo kurio galo pradeti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2013 04 15, 22:05)
Ar labai ir kuom skiriasi hibridas nuo MTB? Turejau kalnini, dabar noriu naujo dviratuko, mastau ka rinktis, nuo kurio galo pradeti?  g.gif

Na plentu važinėjant tai geriau hibridas.
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2013 04 15, 22:05)
Ar labai ir kuom skiriasi hibridas nuo MTB? Turejau kalnini, dabar noriu naujo dviratuko, mastau ka rinktis, nuo kurio galo pradeti?  g.gif

Labai skiriasi smile.gif hibridas tarpinis variantas tarp mtb ir plentinio. Jo ratai didesni už MTB, lengvesnis rėmas, greičiau minasi. Priešingai nuo plentinio turi amortizuojančią šakę, kai kuriuose mandresniuose modeliuose ji užsirakina, kad būtų lengviau minant pvz į kalnus. MTB amortizuojančios šakės labai svarbu, nse važinėjant susiduriama su kalnais, grioviais ir pan biggrin.gif rinkitės pagal poreikius. Jei daug važinėjate plent ir mažai miškuotomis vietovėmis - imkite hibridą ir nesukite galvos. Jis lengvas ganėtinai, patogus ir tinka visoms trasoms, nors maloniausia visgi minti plentu. Jei važinėjat miškais rinkitės MTB, jis amortizuos puikiai, bus tam pritaikytas ir galėsit nebijot kad sulūš biggrin.gif jei minat vien plentu ir gan greitai tai imkit plentinį. Bet su juo reikia gerų kelių, geros formos ir jokiu žvyru, smėliuku juo nepavažiuosi. Ratai jų labai ploni, dydis kaip ir hibrido. Žodžiu aš pasiėmiau hibridą ryšium su tuo, kad kartais kažkur teks kitur nusukti nuo plento. Nors visgi stengiuosi daugiausia minti plento ir tausoti dviratuką, kad ir daugelis sako jog nieko nenutiks ir kitur pavažinėjus biggrin.gif esu patenkinta smile.gif
Atsakyti
Na plentinio tikrai zinau, kad man nereikia, per lepus man tas daiktas. O kaip hbridas jaustusi jei su juo mieste sokineti nuo bordiuru, zodziu jei vaziavimo stilius ne pats svelniausias?
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2013 04 15, 22:21)
Na plentinio tikrai zinau, kad man nereikia, per lepus man tas daiktas. O kaip hbridas jaustusi jei su juo mieste sokineti nuo bordiuru, zodziu jei vaziavimo stilius ne pats svelniausias?

Kokie tie bordiūrai? biggrin.gif manau normaliai jaustųsi. Bet aš jaučiuosi ištekėjusi už dabartinio dviračio kokiems 5 metams, tai stengiuosi nešokinėti ir tausoti savo aukselį lotuliukas.gif į dviračių parduotuvę ėjau kaip prie altoriaus lotuliukas.gif labai sunku buvo išsirinkti, nes žinojau, kad renkuosi ilgam doh.gif
Atsakyti
Aš irgi nešokinėju, bet nulipu arba užlipu su dviračiu ir nuo/ant statesnio bordiūro. Nieko jam nesidaro. Kol kas biggrin.gif
Atsakyti