Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai 3

QUOTE(arkava @ 2013 06 12, 09:30)
Cibuli, kai pastatysi kazka, ilgai nenoresi kapstytis po statyb reikalus, patikek - entuziazmas kokiems 5-8 m dingsta, Ir daznai prisiminsi - kam as tiek knisausi. Namas turi tarnaut zmogui, o ne zmogus jam...

Mano natūra - organizatoriaus. Man žiauriai patinka kažką suorganizuoti, atvežti, gauti pigiau, pasiderėti, pasiginčyti su institucijomis dėl dokumentų, pastatyti ant ausų. Tokia jau mano natūra.
Atsakyti
Lygiai ir mano, ypac pasigincyt su biurokratais, ir pastatyt i vieta (o tai daaaznai pavyksta, kadangi zinomos silpnos vietos), taip pat skyles istatymuose smile.gif)))

Bet kai "persiorganizuoji" - ilgam praeina noras, tada reikia keist profili...

QUOTE(cibul

is @ 2013 06 12, 08:44)
Mano natūra - organizatoriaus. Man žiauriai patinka kažką suorganizuoti, atvežti, gauti pigiau, pasiderėti, pasiginčyti su institucijomis dėl dokumentų, pastatyti ant ausų. Tokia jau mano natūra.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 11, 21:52)
Citata iš Arko:  Taip pat, VGTU tyrimais nustatyta, kad ARKO blokų sienos neverta armuoti, norint padidinti gniuždomąjį stiprį.

Ar suprantate žodžio neverta reikšmę? Pagal dabartinį Lietuvių kalbos žodyną žodis verta (neverta - antonimas) apibrėžiamas: tinkamas, apsimokantis, apsimokėti, reikėti.

Tai reiškia, kad armuoti neapsimoka (finansiškai). Jei kas juos už tai, kad pastatė nearmuotą namą, o tas pasėdo ir sutrūko sienos, paduotų į teismą, nieko nepeštų. Jie viską labai gražiai teisiškai sužaidę. Marketingas ir nieko daugiau.

O armuoti manau verta todėl, kad namas tolygiau sės, gaus toligesnes apkrovas į pamatus, vadinasi, mažesnė tikimybė turėti trūkusias sienas.

Štai šitas namas pastatytas iš silikatinių plytų, bet sienos trūkę.

paskaiciuokim ir matysis ar verta.
blokelis arco 24 - sipris 10N/mm2,
kiedinys S5 - stipris 5N/mm2,
muro charakteringas stipris gniuzdymui fk=4.06 N/mm2,
muro skaiciuojamasis stipris gniuzdymui fd=1.35 N/mm2,
armavimas tinklu 3/3/100/100 kas 3 muro eiles 60cm,
turinis armavimo procentas 0.024,
vielines armaturos S500 skaiciuojamasis stipris 410 N/mm2,
atmuoto muro stipris fsd=1.35+(2*410*0.024/100)=1.55 N/mm2.
stiprio padidejimas tik 0.2N/mm2.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 06 12, 12:15)
paskaiciuokim ir matysis ar verta.
blokelis arco 24 - sipris 10N/mm2,
kiedinys  S5 - stipris 5N/mm2,
muro charakteringas stipris gniuzdymui fk=4.06 N/mm2,
muro skaiciuojamasis stipris gniuzdymui fd=1.35 N/mm2,
armavimas tinklu 3/3/100/100 kas 3 muro eiles 60cm,
turinis armavimo procentas 0.024,
vielines armaturos S500 skaiciuojamasis stipris 410 N/mm2,
atmuoto muro stipris fsd=1.35+(2*410*0.024/100)=1.55 N/mm2.
stiprio padidejimas tik 0.2N/mm2.

Na va, nepatingėjo žmogus ir surašė.

Bet sekančioje žinutėje vėl atsiras koks gudročius ir vapalios apie tai, kad be išimties būtina armuoti visas mūro sienas biggrin.gif Kad ale statybos įstatyme įrašyta, kad STR'e įrašyta...
Nors yra visai kitaip. Yra nearmuotų ir armuotų konstrukcijų projektavimas. Ir STR'e kaip tik įrašyta, kad geriau nearmuoti, o padidinti stiprį parenkant aukštesnės klasės mūrą ir skiedinį.

Na bet kai kuriems svarbu pasiginčyti smile.gif
Atsakyti
i paskui verkia - uj kiek man brangiai namas kainavo,
kazin kodel ? (neivertina, kad baisingai stiprias sienas susimurijo - net 0,2 N stipresnes ) biggrin.gif o kad sienos i pamatai padaryti kaip strateginiam objektui
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 06 12, 13:11)
kazin kodel ? (neivertina, kad baisingai stiprias sienas susimurijo - net 0,2 N  stipresnes )  biggrin.gif  o kad sienos i pamatai padaryti kaip  strateginiam objektui

Esmė tame, kad kai paskambina žmogus ir teiraujasi dėl namo konstruktyvo, pasakai jam, kad kainuos 3000 lt, tai jam vos ne šokas.. Nesvarbu, kad keliais gerais sprendiniais aš jam sutaupyčiau keletą kartų didesnę sumą..

Bet va tinkliukui taupyti nereikia pagal kai kuriuos biggrin.gif
Keisti žmonės... pasistato namą, tada supranta, kad reikėjo vis dėlto konstruktoriaus.. bet jau būna per vėlu..
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 06 12, 14:11)
kazin kodel ? (neivertina, kad baisingai stiprias sienas susimurijo - net 0,2 N  stipresnes )  biggrin.gif  o kad sienos i pamatai padaryti kaip  strateginiam objektui

Teisybės dėlei reiktų pastebėt, kad 0,2 N sudaro ~15% padidėjimą. Tai kiekvieno asmeninis reikalas spręst kiek tas armavimas kainuoja ir ar vertą tą sumą investuot į 15% stipresnes sienas.
Atsakyti
is kur 15 proc padidejimas stiprio g.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 06 12, 14:38)
is kur 15 proc padidejimas stiprio  g.gif

Jei teisingai supratau skaičiavimus, tai be armavimo buvo 1,35, su armavimu - 1,55, skirtumas absoliučia verte 0,2. Procentiškai - apie 15%. Daug čia, ar mažai nežinau, neturiu statybinio išsilavinimo.

Ir galų gale tegu konstruktoriai tai sprendžia, jie parašus deda ir už tai atsako. Teoriškai smile.gif
Atsakyti
Ar as praleidau, ar taip ir nebuvo parasyta, koki varianta cibulis pasirinko? Man svarstymai labai panasus. Negaliu apsisprest tarp keraminiu plytu sienos ir silikato bloku g.gif Dar cibulio noreciau paklaust ar nesvarste haus blokeliu ir kodel? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2013 06 12, 17:04)
Jei teisingai supratau skaičiavimus, tai be armavimo buvo 1,35, su armavimu - 1,55, skirtumas absoliučia verte 0,2. Procentiškai - apie 15%. Daug čia, ar mažai nežinau, neturiu statybinio išsilavinimo.

Ir galų gale tegu konstruktoriai tai sprendžia, jie parašus deda ir už tai atsako. Teoriškai smile.gif

MeistrasT - -Bet sekančioje žinutėje vėl atsiras koks gudročius ir vapalios apie tai, kad be išimties būtina armuoti visas mūro sienas

Tai kaip ir tamstos vietoje-tokių pasisakymų vengčiau......
O jei konstruktorius deda parašą-tai jis ir atsako už tuos skaičiavimus,be jokių ten teoriškai/neteoriškai.....
To Zigiz - o jei taip "liaudiškai paaiškinus" - tie 0.2N/mm2 yra daug,ar kaip ir neturi didelės įtakos stipriui g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksana79: 12 birželio 2013 - 17:14
Mes visdėlto armuosime lode 25 cm. blokelius 4 mm. mūro armavimo tinklu.
Kiekvienas renkasi kas jam geriau ir todėl visus reikia gerbti ir suprasti.

Flower-power thumbup.gif
Atsakyti