Įkraunama...
Įkraunama...

Blokeliai 3

QUOTE(Liolio @ 2013 06 12, 17:09)
Ar as praleidau, ar taip ir nebuvo parasyta, koki varianta cibulis pasirinko? Man svarstymai labai panasus. Negaliu apsisprest tarp keraminiu plytu sienos ir silikato bloku  g.gif Dar cibulio noreciau paklaust ar nesvarste haus blokeliu ir kodel? Aciu  4u.gif

Mano situacija ganėtinai įdomi. Aš noriu energetiškai efektyvaus namo. Jei būtų pavykę suprojektuoti pamatų plokštę, tai būčiau rinkęsis keramines plytas.

Kadangi man suprojektavo gręžtinius pamatus, tai norėdami sumažinti šalčio tiltelių įtaką gaunamą per polius, sienas suprojektavo iš akyto betono. Tik kelios vietos, kur tenka didesnė apkrova sienoms, jei ir statyčiau ir akytbetonio, vis tiek turėtų būti iš plytų.

Bet net jei ir nebus plokščių pamatų, aš vis tiek už keramines plytas. Žodžiu, pagal konstruktyvą gali būti ir keraminės plytos, ir akytbetonis, bet aš vis tiek už keramines plytas.
Atsakyti
O mes nearmavome 24 cm (20 cm) akytbetonio, ir ateity nearmuosime. (juk gal metalas mure dar ir koki salcio tilta sudaro (koki proc), g.gif biggrin.gif

Konstruktoriai atsako (gerai pasake) -teoriskai lotuliukas.gif . Kas jiems?
Nors dabar projektai ir drausti civiliniu draudimu, bet nera zinoma apie bylas del kazkokiu atsitikimu. (gal ju ir nebuvo)...

" tai norėdami sumažinti šalčio tiltelių įtaką gaunamą per polius, sienas suprojektavo iš akyto betono."

a kaip cia - shaltus pamatus kompensuos siltesnemis sienomis iseina.
Kazkaip sunkiai isivaizduoju... g.gif

sakyciau isradimas...

QUOTE(tylaa @ 2013 06 12, 16:46)
Mes visdėlto armuosime lode 25 cm. blokelius  4 mm. mūro armavimo tinklu.
Kiekvienas renkasi kas jam geriau ir todėl visus reikia  gerbti ir suprasti.

Flower-power  thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 12 birželio 2013 - 20:15
QUOTE(arkava @ 2013 06 12, 20:12)
a kaip cia - shaltus pamatus kompensuos siltesnemis sienomis iseina.
Kazkaip sunkiai isivaizduoju... g.gif
sakyciau isradimas...

Ne išradimas. Gridys bus šiltos nes ant putplasčio ir su šaltu rostverku mažai kontaktuoja. O sienos kaip tik ant šalto rostverko, todėl bent sienų apačia, besiliečianti su rostverku, turėtų būti iš geriau šilumą izoliuojančios medžiagos.
Čia yra bent trys pasirinkimo variantai: akytbetonis, putstiklio blokeliai ir kieto poliuretano dervos su užpildu korėtas kompozitas.
Pastarasis labai brangus, neprieinamas, bet kelis kartus šiltesnis už blokelius.
Putstiklio blokeliai (650-700Lt/m3) yra tvirčiausi, nebijantys šalčio ciklų, drėgmės ir panašaus šiltumo kaip akytbetonis.
Akytbetonis silpniausias ir pigiausias variantas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 12, 18:12)
Mano situacija ganėtinai įdomi. Aš noriu energetiškai efektyvaus namo. Jei būtų pavykę suprojektuoti pamatų plokštę, tai būčiau rinkęsis keramines plytas.

Ir as noriu energetiskai efektyvaus drinks_cheers.gif Bet is ankstesniu zinuciu buvau susidarius vaizda, kad linkstat labiau prie silikato (minejot ju trukuma tik del armavimo, o keramines plytos jusu zinutej turejo daugiau minusu). Kodel vis delto butumet rinkesis keramines plytas lyginant su silikatu? Aciu uz atsakyma, man visada patinka jusu zinutes, pagristai, issamiai 4u.gif

Man kol kas Arko blokeliai geriau atrodo, kad lygesne siena, geresne garso izoliacija, lengviau ant ju kabint sunkius daiktus, o ir stori 18cm galima naudot g.gif Klystu?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 06 12, 21:34)
... kieto poliuretano dervos su užpildu korėtas kompozitas ...

gal galit truputi placiau?

P.S. gal yra kokios nors termoizoliacines dervos, kuriomis butu galima nutepti rostverko virsu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ====: 13 birželio 2013 - 07:09
QUOTE(==== @ 2013 06 13, 06:53)
gal galit truputi placiau?
P.S. gal yra kokios nors termoizoliacines dervos, kuriomis butu galima nutepti rostverko virsu?  g.gif

http://www.puren.eu/...t-550-MD_EN.pdf

Termoizoliacinės dervos ar gruntai yra tik reklaminis triukas.
Jokia plona medžiaga nebus geras termoizoliatorius.
Net vakuuminės izoliacinės plokštės su vienu geriausių storio ir varžos santykiu yra vos pora kartų efektyvesnės už PIR plokštę.
Kalbėti apie 10mm ir plonesnes termoizoliacines medžiagas beprasmiška, kai reikia apčiuopiamos varžos.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 06 12, 23:29)
Bet is ankstesniu zinuciu buvau susidarius vaizda, kad linkstat labiau prie silikato (minejot ju trukuma tik del armavimo, o keramines plytos jusu zinutej turejo daugiau minusu). Kodel vis delto butumet rinkesis keramines plytas lyginant su silikatu?

Matot namas buvo pradėtas projektuoti su keraminėmis plytomis, t.y. sienos storis 25 cm. Pagal konstruktorę, su Arko M-18 galėjau daryti tik pirmą aukštą, antram aukštui būtų reikėję Arko M-24 dėl sienos liaunumo. O Arko M-24 siena brangesnė nei keraminių plytų, be to, visi PHPP skaičiavimai buvo daryti su keraminėmis plytomis.

Taip kad nusprendžiau negadinti nuotaikos nei architektui, nei konstruktorei ir daryti sienas iš to, nuo ko ir pradėjome. Be to, kadangi man sakė, kad visas mūras privalomai turi būti armuojamas, tai Arko blokeliai turi būti labiau armuoji nei plytos. Blokeliams reikia daugiau armatūros. Priedo, jei nori Arko mūryti ant klijų (ant skiedinio nematau prasmės), reikės imti brangesnę Murfor armatūra, todėl išbrangsta mūras.

Kadangi noriu enerfetiškai efektyvaus namo, tai likau prie keraminių plytų ir akyto betono blokelių. Iš šių dviejų medžiagų labiau linkstu link plytų.
Atsakyti
Nu bet niekaip nesuvokiu konstruktores tokios - 1a-reikia 18cm bloku, 2a -jau 24cm. g.gif Kaip ten ji skaiciuoja sienu stiprumus/liaunumus...

Renkantis blokelius tik del stiprio, rinkciaus arko (nes silumines konstruktyvo savybes sudarys max 5-10 proc visos sienos varzos. Arko varza gal 0.45, keraminio - gal apie 1. Akyto - apie 2.
Siluma suteiks siltalas, ne muras mirksiukas.gif
O pilnai suarmavus silikata, ir stipru butu... smile.gif

Matot namas buvo pradėtas projektuoti su keraminėmis plytomis, t.y. sienos storis 25 cm. Pagal konstruktorę, su Arko M-18 galėjau daryti tik pirmą aukštą, antram aukštui būtų reikėję Arko M-24 dėl sienos liaunumo. O Arko M-24 siena brangesnė nei keraminių plytų, be to, visi PHPP skaičiavimai buvo daryti su keraminėmis plytomis.

Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 06 13, 00:29)
Ir as noriu energetiskai efektyvaus  drinks_cheers.gif Bet is ankstesniu zinuciu buvau susidarius vaizda, kad linkstat labiau prie silikato (minejot ju trukuma tik del armavimo, o keramines plytos jusu zinutej turejo daugiau minusu). Kodel vis delto butumet rinkesis keramines plytas lyginant su silikatu? Aciu uz atsakyma, man visada patinka jusu zinutes, pagristai, issamiai  4u.gif

Man kol kas Arko blokeliai geriau atrodo, kad lygesne siena, geresne garso izoliacija, lengviau ant ju kabint sunkius daiktus, o ir stori 18cm galima naudot  g.gif Klystu?

As po susitikimo su statytoju ir konstruktoriumi. Susedom aptarem;)

Suprojektuotas namas buvo is 24cm. blokeliu, bet pasirinkome Arko M 18 smile.gif
Tiesiog papildomai reikes pries dedant gelzb. perdanga ja sustiprinti 4u.gif
Pamatai atpigo ~ 3-4 tukstanciais, ir ant muro atpigo, nes maziau kubu. Atpigs ir vidine apdaila, nes lygios sienos biggrin.gif

Stai koks musu pasirinkimas. konstruktorius su patirtim ir tikrai sake, 2a. musu namo projektui Arko m 18 uzteks.
Siltinsim ~ 20 cm. polistirolu + dekoratyvinis tinkas.
Atsakyti
QUOTE(*Silver* @ 2013 06 13, 14:10)
As po susitikimo su statytoju ir konstruktoriumi. Susedom aptarem;)

Suprojektuotas namas buvo is 24cm. blokeliu, bet pasirinkome Arko M 18 smile.gif
Tiesiog papildomai reikes pries dedant gelzb. perdanga ja sustiprinti  4u.gif
Pamatai atpigo ~ 3-4 tukstanciais, ir ant muro atpigo, nes maziau kubu. Atpigs ir vidine apdaila, nes lygios sienos  biggrin.gif

Stai koks musu pasirinkimas. konstruktorius su patirtim ir tikrai sake, 2a. musu namo projektui Arko m 18 uzteks.
Siltinsim ~ 20 cm. polistirolu + dekoratyvinis tinkas.

Mano atveju yra viena antro aukšto išorinė siena (prasideda nuo perdangos), kurios aukštis iki kraigo - 5,89 m. Ji iš esmės neturi jokios kitos vidinės sienos, kuri ją prilaikytų. Todėl (dėl liaunumo) ir buvo nuspręsta, kad geriau daryti kuo platesnę sieną: 25 cm keraminių plytų, o ne 18 cm arko.

Kaimyno namas taip pat statytas iš Arko M-18. Sienos aukštis vos 2,8-3 metrai, bet kol nebuvo perdangos visa linguojanti, vibruojanti buvo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 06 13, 16:20)
Mano atveju yra viena antro aukšto išorinė siena (prasideda nuo perdangos), kurios aukštis iki kraigo - 5,89 m. Ji iš esmės neturi jokios kitos vidinės sienos, kuri ją prilaikytų. Todėl (dėl liaunumo) ir buvo nuspręsta, kad geriau daryti kuo platesnę sieną: 25 cm keraminių plytų, o ne 18 cm arko.

Kaimyno namas taip pat statytas iš Arko M-18. Sienos aukštis vos 2,8-3 metrai, bet kol nebuvo perdangos visa linguojanti, vibruojanti buvo.

Nu kažkaip sunku patikėti,kad sienos linguojančios buvo...... doh.gif Nu nebent nei viena nebuvo perrišta biggrin.gif Jei kampai pakelti gerai,blokeliai persiriše,sienos irgi "persirišusios"...tai kaip ten (ir kas) gali linguoti?????? Kažkokia fantastika.....
P.s. Gal kaimynas pamiršo skiedinį/klijus panaudoti ? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 06 13, 17:00)
Nu kažkaip sunku patikėti,kad sienos linguojančios buvo...... doh.gif  Nu nebent nei viena nebuvo perrišta  biggrin.gif  Jei kampai pakelti gerai,blokeliai persiriše,sienos irgi "persirišusios"...tai kaip ten (ir kas) gali linguoti?????? Kažkokia fantastika.....
P.s. Gal kaimynas pamiršo skiedinį/klijus panaudoti ? lotuliukas.gif

Na, linguojančios nebuvo, bet stuktelėjus vibravo. Gal kiek netiksliai išsireiškiau.
Atsakyti