Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIII

QUOTE(Amarcord @ 2013 05 07, 09:24)
Apie asmenybes.
Endomondo buvo surengę tokį konkursą, Mighty Female Spring Challenge, jį laimėjusi moteris kasdien bėga maratoną. Jos tikslas - 366 maratonai per 365 dienas. Jai buvo diagnozuota išsėtinė sklerozė, bet dabar nebėra absoliučiai jokių ligos požymių. Paliko man įspūdį  blink.gif

čia geras blink.gif mes vienam maratonui ruošiamės tiek mėnesių, o čia kasdien blink.gif idomu, kaip ji pirmąjį bėgdama jautėsi ir kaip po jo jautėsi, kad dar galėjo kitą dieną pakartot unsure.gif einu jos blogo skaityt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(thrilling @ 2013 05 07, 17:21)
Labas smile.gif Kokius pratimus jūs darote po bėgimo ar kokius manote, kad reikia padaryti? Kiek laiko tai turėtų trukti? Noriu, kad mano treniruotės būtų kuo visavertiškesnės, kol kas tik rankom ir pilvui kažką padirbu, nežinau ar yra naudos...

http://www.youtube.c...h?v=79sXwpZUeBw

aš kartais šitą darau po bėgimo ir po visų pratimų (kai norisi kompanijos) thumbup.gif

o šiaip pati kiekvienąkart po bėgimo padarau keletą pratimų kiekvienai sričiai: presui, šikniukui, rankoms, nugarai ir tada tempimas (nu bet aš figūra savo esu nepatenkinta, tai dėl to taip daug). Bet dabar mąstau, kad gal naudingiau daryti taip, kad būtų vieną dieną pvz. presas+šikniukas, kitą dieną presas+ rankos, nugara, presas+kojos ir pan. Galvoju gal taip būtų efektyviau g.gif

Atsakyti
QUOTE(Panikė @ 2013 05 07, 21:19)
http://www.youtube.c...h?v=79sXwpZUeBw

aš kartais šitą darau po bėgimo ir po visų pratimų (kai norisi kompanijos)  thumbup.gif

o šiaip pati kiekvienąkart po bėgimo padarau keletą pratimų kiekvienai sričiai: presui, šikniukui, rankoms, nugarai ir tada tempimas (nu bet aš figūra savo esu nepatenkinta, tai dėl to taip daug). Bet dabar mąstau, kad gal naudingiau daryti taip, kad būtų vieną dieną pvz. presas+šikniukas, kitą dieną presas+ rankos, nugara, presas+kojos ir pan. Galvoju gal taip būtų efektyviau g.gif

O, aš šitą patį darau biggrin.gif
Dar bėgikams http://www.youtube.c...h?v=yF8x_SIPRYo

Šiaip reiktų daryt kaskart presui+kitkas, nes pilvukas sunkiausiai pasiduodanti vieta. Aš tik presui dariau (tos pačios 8 min biggrin.gif), paskui sugalvojau, kad rankas esu labai apleidusi, nors šiaip paskutiniu metu apskritai labai tingiu daryt, vos pasitampyt prisiverčiu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 07, 20:59)
Šiaip reiktų daryt kaskart presui+kitkas, nes pilvukas sunkiausiai pasiduodanti vieta. Aš tik presui dariau (tos pačios 8 min biggrin.gif), paskui sugalvojau, kad rankas esu labai apleidusi, nors šiaip paskutiniu metu apskritai labai tingiu daryt, vos pasitampyt prisiverčiu.  doh.gif

Pastarąsias porą dienų irgi taip tingiu papildomus pratimus daryt doh.gif Šiaip ir presui ir rankoms gerai plank pratimas.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 05 07, 22:31)
Pastarąsias porą dienų irgi taip tingiu papildomus pratimus daryt  doh.gif Šiaip ir presui ir rankoms gerai plank pratimas.

vienas iš variacijų

user posted image

aš irgi vakar nieko nedariau, taip blogai jaučiausi, nieko nepaslinkau daryti, o plank tai super pratimas, jį pirmus kartus darydama supratau kokia silpna esu
https://www.google.l...i...440&bih=762

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukinė prerija: 08 gegužės 2013 - 07:28
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 05 08, 07:27)
aš irgi vakar nieko nedariau, taip blogai jaučiausi, nieko nepaslinkau daryti, o plank tai super pratimas, jį pirmus kartus darydama supratau kokia silpna esu

Vakar labai tingėjau, tai su dviračiu tik pasivažinėjau ir psio. Analogiškai - kai treniruotėj pirmą kartą teko daryti plank, buvau morališkai sužlugdyta biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena, nedrąsiai bandau jungtis į bėgančiųjų gretas. Dėl ko nedrąsiai - tiesiog, sekmadienį bėgau pirmą kartą smėlėtu takeliu (po mokyklos bėgiojimų - kurių nemėgau. Išties, tik pasakydavo "bėgimas laikui" - iškart galėdavau ir nebebėgti biggrin.gif ). Pirmą kartą bėgau sau tinkamu tempu 5 min. vėliau reikėjo sustoti, paėjusi min. vėl bandžiau "risnoti" biggrin.gif deja, tik 4min. pavyko ir taip kaskart vis trumpesnį bėgimą keisdavo ėjimas.
Kadangi aš moteris valinga šiuo klausimu, vakar išbėgau (bėgiojau stadione). Manau, max. bėgau 15 min. ir atsirado labai stiprus skausmas dešiniajame šone (tarsi po šonkauliu). Kvėpuoju ritmingai, įkvėpiu per nosį, iškvepiu per burną, bėgimo tempas lėtas.
Bėgant pirmą kartą tokio potyrio nebuvo. Kas galėjo nutikti? Nesinori vėl kartoti klaidų, kurios sąmoningai verstų mane mesti šį "risnojantį" reikalą biggrin.gif

Taip pat noriu paklausti dėl bėgimo laiko. Kaip antrą kart bėgant, tikiu, kad 15 min. puse bėdos, vėliau ketinu po kelias min. ilginti laiką. Grįžusi atlieku pratimus (juos atlikdavau be bėgimo) kojoms, pilvo presui (plank - dievaži lotuliukas.gif visi mato kaip stengiuos, tačiau pirmą kart išbuvau max.10 s. - gėdinga, tiesa). Ar siekiant svorio mažėjimo bėgti reikia min. 25-30 min.?
Atsakyti
Tarškaliuk, skausmas šone dėl neteisingo kvėpavimo. Gal nepakankamai giliai, nepakankamai lėtai kvėpuoji arba bėgimo tempas per greitas?

Beje, man įkvepiant per nosį nepakankamai oro patenka į plaučius, dustu. Todėl kvėpuoju per burną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 08 gegužės 2013 - 10:16
QUOTE(Amarcord @ 2013 05 08, 11:14)
Tarškaliuk, skausmas šone dėl neteisingo kvėpavimo. Gal nepakankamai giliai, nepakankamai lėtai kvėpuoji arba bėgimo tempas per greitas?

Beje, man įkvepiant per nosį nepakankamai oro patenka į plaučius, dustu. Todėl kvėpuoju per burną.

O man atvirkščiai, išsimuša ritmas jei pradedu pro burną, visąlaik per nosį kvėpuoju, o jei pradeda durti, iš visų jėgų keletą kartų išpučiu orą per burną arba paspartinu tempą, kažkaip kvėpavimas pats tada susitvarko (automatiškai prireikia daugiau oro ir stipriau įkvėpiu).

Citata iš straipsniuko:

''Iškvėpk visą orą. (Tai ir yra tikrasis vaistas nuo “man duria šoną”!..)
Nes jei Tu neiškvėpi viso oro, Tavo plaučių apačioje pradeda kauptis anglies dvideginis – būtent nuo jo Tau ir ima “durti šoną”. Todėl kai kitą kartą Tau taip atsitiks, užuot pasakęs sau “viskas, nebegaliu bėgti…” nuo šiol tiesiog pradėk iškvėpti orą iki galo – iškvėpdamas net šiek tiek “pastumk” oro likučius per jėgą ir už kelių minučių šono skausmai praeis. Pabandyk! Pamatysi – veikia.''

http://supergentis.l...-kariu-mantros/
Atsakyti
Sveikuoles!

manau, kad galiu save vadinti begiojancia..Stoju i Jusu gretas. Siap esu sporto sales lankytoja, bet dabar zadu eksperimentuoti...
Ar letesne medz. apykaita, ar svarmenai, bet svoriukas nekrenta, o auga..man 36m. Tai va, zadu 5-6 x negiot rytais po 20 min kad sumazinciau apatines kuno dalies apimtis.
Siandien geguzes 8d. o jau prabegau nuo 01.05- lygiai 5x. 4u.gif

Man idomi Jusu nuomone: kas pasikeite i gera begiojant? a?
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 05 08, 11:14)

Galbūt tiesą, kad oro nepakanka. O ar yra koks ritmas kvėpavimo ar čia indvidualiai kiekvienam ikvėpimo-iškvėpimo? Visad maniau, kad berburną įkvėpiant greit uždūstama.
Atsakyti
QUOTE(Panikė @ 2013 05 08, 10:51)
O man atvirkščiai, išsimuša ritmas jei pradedu pro burną

Manau, čia individualu. Esmė, kad kvėpavimas turi būti gilus, o per nosį ar per burną - reikia pajausti, kaip geriau.

Tarškaliuk, dėl ritmo nežinau. Aš kvėpuoju lėtai, ritmas atitinka bėgimo ritmą, tik yra retesnis, ne ant kiekvieno žingsnelio įkvėpiu iškvėpiu, o gal ant kas antro g.gif reiks atkreipt dėmesį. Šoną paskutinį kartą maudė mokykloj, prieš daug metų.

Faustluk, sveikinu pradėjus bėgioti smile.gif Dėl svorio metimo, abejoju, ar 20 min pakanka, nes po tiek laiko dar tik pradeda degti riebalai. Geriau gal rečiau bet po ilgiau, bent po 40 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 08 gegužės 2013 - 11:05