Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIII

QUOTE(bamba @ 2013 05 21, 21:04)
Geriau paskutinę savaitę daugiau ilsėtis, nebėk ilgų distancijų, ir nebėk dieną prieš 4u.gif

O vat kai kur rašo, kad dieną prieš reikia lengvai trumpai prasibėgti, nu kokį 15-20 min g.gif

Man šią sav sunkiai su bėgiojimu, magistrinį damušinėju iš paskutinių energijos ir laiko sąnaudų, tai ne iki bėgiojimo. unsure.gif

Kažkas čia rašėt apie 10% taisyklę, tai paskaičiavau, kad iki šiol km didinau vos ne metras į metrą pagal tą taisyklę biggrin.gif nuo 2 iki 13 km per 5 mėn.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 21, 23:03)
O vat kai kur rašo, kad dieną prieš reikia lengvai trumpai prasibėgti, nu kokį 15-20 min g.gif

Man šią sav sunkiai su bėgiojimu, magistrinį damušinėju iš paskutinių energijos ir laiko sąnaudų, tai ne iki bėgiojimo.  unsure.gif

Kažkas čia rašėt apie 10% taisyklę, tai paskaičiavau, kad iki šiol km didinau vos ne metras į metrą pagal tą taisyklę  biggrin.gif  nuo 2 iki 13 km per 5 mėn.

Bet čia vieno bėgimo kilometražą skaičiuoji ar savaitės? Pvz.,aš vieną savaitę bėgau 2 kartus po 5km (viso 10), o kitą savaitę - vieną dieną 7 km, o kitą 10 km (viso 17) - 70% padidėjo kilometražas. Taip išeina, kad negerai, per staigiai padidinau.

Susimokėjau už dalyvavimą moterų bėgime, dabar dar mučina dvejonės dėl nike. Lyg ir žada gerą orą - debesuota su pragiedruliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 05 22, 00:15)
Bet čia vieno bėgimo kilometražą skaičiuoji ar savaitės? Pvz.,aš vieną savaitę bėgau 2 kartus po 5km (viso 10), o kitą savaitę - vieną dieną 7 km, o kitą 10 km (viso 17) - 70% padidėjo kilometražas. Taip išeina, kad negerai, per staigiai padidinau.

Susimokėjau už dalyvavimą moterų bėgime, dabar dar mučina dvejonės dėl nike. Lyg ir žada gerą orą - debesuota su pragiedruliais  g.gif

Vieno bėgimo. Būna ir pas mane nuklydimų, būna kur kas mažiau nei praeitą sav km, bet bendra tendencija yra kilimo ir nelabai staigaus. smile.gif

Debesuota yra gerai, jei be vėjo, tai liuks, kaip šiandien oras galėtų būt, gal net dėl smulkaus lietaus neprieštaraučiau. ax.gif
Atsakyti
Labai neramu buvo dėl to pusmaratonio, tai vis dėl to vakar pasibandžiau ilgesnę distansiją, išbėgau 15,60km per 1h 44min maždag, vidutinis greitis 6:41min/km (pradžioj bėgau lėčiau, gale truputį pagreitėjau, tikrinau ar dar turiu rezervo:)). Manau ryt truputį dar prabėgsiuos ir tada jau lauksiu sekmadienio. Na atrodo kojos neša, tik kad po to prasideda visokie skausmeliai, tai antkaulį paskauda, tai klubo sąnarius.. Išbėgt įmanoma, tik tikiuos nieko neprisidirbti:)
Grįžau visa kiaurai peršlapus, nes visąlaik bėgau per lietų biggrin.gif Bet smagu, kai bėgikų parke daug, nesijauti taip gėdingai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 21, 22:03)

aha, skirtingai rašo. Aš tai pagal save atsirinkau, man geriausias ir lengviausias pusmaratonis buvo, kai prieš tai tris dienas išvis nebėgau. O prieš tris dienas vieną trumpą lėtą bėgimą tik smile.gif Kai būnu pailsėjus ir nepervargus nei morališkai nei fiziškai per varžybas, tai kojos tiesiog pačios neša smile.gif

QUOTE(Panikė @ 2013 05 22, 06:47)
Labai neramu buvo dėl to pusmaratonio, tai vis dėl to vakar pasibandžiau ilgesnę distansiją, išbėgau 15,60km per 1h 44min maždag, vidutinis greitis 6:41min/km (pradžioj bėgau lėčiau, gale truputį pagreitėjau, tikrinau ar dar turiu rezervo:)). Manau ryt truputį dar prabėgsiuos ir tada jau lauksiu sekmadienio. Na atrodo kojos neša, tik kad po to prasideda visokie skausmeliai, tai antkaulį paskauda, tai klubo sąnarius.. Išbėgt įmanoma, tik tikiuos nieko neprisidirbti:)
Grįžau visa kiaurai peršlapus, nes visąlaik bėgau per lietų  biggrin.gif  Bet smagu, kai bėgikų parke daug, nesijauti taip gėdingai biggrin.gif

Nepersistenk tik 4u.gif Jei skauda, geriau ilsėkis. O skausmų man irgi būna, bet jie nėra stiprūs, gal labiau maudimas ir per kelias minutes praeina (bėgu ir nekreipiu dėmesio). Jei tau rimtesnis skausmas, tada reik galvot kas negerai unsure.gif
Atsakyti
Patariama 7-4 dieną likus iki varžybų valgyti daug riebalų ir baltymų, tomis dienomis mažiau treniruotis.
Paskutines 3-4 dienas laikytis angliavandenių dietos, daug daug vandens ir treniruotis labai minimaliai.
Svarbu prieš didžiąja dieną tą savaitę labai sumažinti treniruotes.
Po varžybų arba labai intensyvios treniruotės vieną dieną visiškai nevartoti angliavandenių, nors ir kaip įdomiai tai skambėtų
Na tikriausiai viskas žinoma čia jums ir nieko naujo nepasakiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 05 21, 07:11)

Mylimuke, jeigu nemaišau, tu bėgioji dėl svorio metimo? kaip sekasi jį mesti?

as begioju del svorio metimo mirksiukas.gif na man sekasi gal neblogai , pradejus po biski begioti numeciau gal 15kg g.gif jau nebeatskaiciuoti g.gif is viso jau numeciau per 3.5men 25kg thumbup.gif
pradzioje tai ejau tai begau , labai sunku buvo su tokiu dideliu svoriu...dabar begu beveik kasdien 4.5km , begu kuo leciau-risnoju- koki 40min , nors galiu ir per 30min isbegti ax.gif
Atsakyti
Magilienę, ale kokia tu šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2013 05 22, 18:48)
aha, skirtingai rašo. Aš tai pagal save atsirinkau, man geriausias ir lengviausias pusmaratonis buvo, kai prieš tai tris dienas išvis nebėgau. O prieš tris dienas vieną trumpą lėtą bėgimą tik smile.gif Kai būnu pailsėjus ir nepervargus nei morališkai nei fiziškai per varžybas, tai kojos tiesiog pačios neša smile.gif

Aš irgi pastebėjau, kad po didesnės pertraukos (man 2-3 dienų) daug lengviau bėgti. Matyt taip ir darysiu.

QUOTE(Emixsit @ 2013 05 22, 19:48)
Patariama 7-4 dieną likus iki varžybų valgyti daug riebalų ir baltymų, tomis dienomis mažiau treniruotis.
Paskutines 3-4 dienas laikytis angliavandenių dietos, daug daug vandens ir treniruotis labai minimaliai.
Svarbu prieš didžiąja dieną tą savaitę labai sumažinti treniruotes.
Po varžybų arba labai intensyvios treniruotės vieną dieną visiškai nevartoti angliavandenių, nors ir kaip įdomiai tai skambėtų
Na tikriausiai viskas žinoma čia jums ir nieko naujo nepasakiau  biggrin.gif

Man ši savaitė savaime susimažino, damušinėju juodai magistrinį, tai arba prie kompo, arba miegu, o miegu labai mažai. Bėgt kažkaip net nepagalvoju apie tai... Vakar 2,5 km nubėgau, negera pasidarė unsure.gif Ne į naudą miego trūkumas.
Dėl angl. ir baltymų skaičiau, reiks kada pabandyt.

QUOTE(magiliene @ 2013 05 22, 21:33)
as begioju del svorio metimo  mirksiukas.gif na man sekasi gal neblogai , pradejus po biski begioti numeciau gal 15kg  g.gif  jau nebeatskaiciuoti g.gif  is viso jau numeciau per 3.5men 25kg  thumbup.gif 
pradzioje tai ejau tai begau , labai sunku buvo su tokiu dideliu svoriu...dabar begu beveik kasdien 4.5km , begu kuo leciau-risnoju- koki 40min , nors galiu ir per 30min isbegti  ax.gif

Oho!!! O kaip sąnariai nuo bėgiojimo? g.gif Kiek dabar sveri, normalus kmi?
Atsakyti
Magiliene, wow bigsmile.gif šaunuolė!

Damos, kaip manot, ar šeštadienį eiti į sportklubį, į treniruotę, ar pailsėti geriau. Sekmadienį bėgsiu 5 km - nedaug, gal nieko, jei dieną prieš pasportuosiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 23 gegužės 2013 - 20:02
QUOTE(Šelma @ 2013 05 22, 22:51)
Magilienę, ale kokia tu šaunuolė  thumbup.gif

aciu , zinau , kad saunuole , pati save giriu lotuliukas.gif
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 22, 23:42)

Oho!!! O kaip sąnariai nuo bėgiojimo?  g.gif  Kiek dabar sveri, normalus kmi?

na zinoki bijojau blogiausio , bet man kaip tik nebeskauda keliu , nes maziau svorio nesioju .ne dar nenormalus kmi dabar 26.6 berods g.gif
siandien neisbegau , nes apsivalgiau nesamoniu , o kai privalgau negaliu pabegti , atrodo vis kad tuoj vemsiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 05 23, 21:02)
Damos, kaip manot, ar šeštadienį eiti į sportklubį, į treniruotę, ar pailsėti geriau. Sekmadienį bėgsiu 5 km - nedaug, gal nieko, jei dieną prieš pasportuosiu  g.gif

Aš asmeniškai eičiau - man rodos, 5 km ne ta distancija, kuriai reiktų super taupytis, ypač jei į sporto klubą periodiškai vaikštai ir tas krūvis nebus organizmui naujiena (aišku, nebent sieksi kažkokio bėgimo rezultato pagerinimo ar pan.).
Atsakyti