Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIII

QUOTE(Amarcord @ 2013 05 25, 17:53)
drinks_cheers.gif Galima ir nueiti, bet tai jau būtų gėdinga  lotuliukas.gif ypač, kad atstovauju ne tik sau, bet ir komandai  rolleyes.gif
Iš chirurgo daug patarimų nesitikiu, užsirašiau į polikliniką, tai ten toks požiūris.. Bet jei patvirtins spėjimą, eisiu dar į privačią. Kažkaip nesinori susivaryti sąnarių, o bėgimas labiausiai jiems ir kenkia smile.gif

gėdingai pasiekti finišą yra neįmanoma biggrin.gif Gal kokie super bėgikai mane akmenim užmėtytų, bet aš laikausi požiūrio, kad kol judi į priekį, tol nepasiduodi. Kai bėgu, dažnai prisimenu patikusią citatą 'you dont have to be fast, you just need to go'.

dėl kojos tai tikrai reik pirmą įsitikint, kad viskas gerai ir tik tada testi bėgimą. Gal per greitai didinai distancijas ar greitį, bėgti reikia pratintis po biški, laukti kol sąnariai prisitaikys prie padidėjusio krūvio ir tik tada didinti dar. Gal čia koks sporto gydytojas pakonsultuotų, jei chirurgas nieko protingo nepasakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2013 05 25, 19:09)
dėl kojos tai tikrai reik pirmą įsitikint, kad viskas gerai ir tik tada testi bėgimą. Gal per greitai didinai distancijas ar greitį, bėgti reikia pratintis po biški, laukti kol sąnariai prisitaikys prie padidėjusio krūvio ir tik tada didinti dar. Gal čia koks sporto gydytojas pakonsultuotų, jei chirurgas nieko protingo nepasakys g.gif

Dėl gėdos tai šiek tiek juokauju, ironizuoju smile.gif
Gali būti, kad per staigiai didinau krūvį, nes prieš tai mėnesį bėgiojau po 10 km/sav, o praeitą savaitę pasijutau galinti daugiau ir pavariau 17, šią irgi gausis 17 su rytdienos bėgimu. Nesilaikiau 10% taisyklės.
Be to, prieš kurį laiką buvau nikstelėjus pėdą, paskaudėjo valandžiukę ir praėjo, pamiršau. Net nepamenu, ar ta pati koja, ar kita, bet vieta ta pati, tai gal irgi susiję.

Ai smile.gif

Gero ryt bėgimo visoms showoff.gif ir gero oro!
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 05 25, 20:25)
Gero ryt bėgimo visoms  showoff.gif ir gero oro!

Geras oras būtų +15 be vėjo ir saulės rolleyes.gif

O aš šiandien ar nebūsiu persistengus g.gif 20 min bėgtakio, valanda presui ir viršutinei daliai ir 1,5 val dviračio, kol visur sulaksčiau doh.gif Na ryt tikiuosi irgi negėdingo finišo pasiekimo biggrin.gif

P.S. Kokiai komandai atstovauji? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 25, 20:06)
Geras oras būtų +15 be vėjo ir saulės  rolleyes.gif

O aš šiandien ar nebūsiu persistengus  g.gif  20 min bėgtakio, valanda presui ir viršutinei daliai ir 1,5 val dviračio, kol visur sulaksčiau  doh.gif  Na ryt tikiuosi irgi negėdingo finišo pasiekimo  biggrin.gif

P.S. Kokiai komandai atstovauji? wink.gif

Gal ir toks bus neblogai user posted imagebiggrin.gif

Su kolegom bėgsim rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos,

laikau kumščius už visas šiandien bėgsiančias 4u.gif oras, regis, bus beveik panašus kaip Mylimukė pageidavo smile.gif

aš truputį graužiuosi, kad nesiregistravau bėgimui - 5 km tikrai nubėgčiau, bent jau taip manau smile.gif
bet kita vertus - antrą dieną neturiu balso. Kažkoks balso stygų uždegimas. Negaliu sakyti, kad labai blogai jaučiuosi, bet vis tiek abejoju, ar galiu bėgioti, kol nepasveiksiu g.gif
Atsakyti
Prisidedu prie palaikymo 4u.gif

Šiknas trinam į kėdes ir laukiam įspūdžių smile.gif
Atsakyti
Aš jau namie biggrin.gif Bėgti labai labai patiko, Vilnius gražuolis wub.gif labai smagu, kad visur prie atitvarų buvo palaikytojų. Nepatiko tik tai, kad laiką skaičiavo (bent pagal preliminarius rezultatus taip sprendžiu) ne nuo to momento, kai buvo kertama starto linija, o nuo paties starto. Todėl tie, kas startavo prie galo, papuolė į spūstį ir dėl to susivėlino. Manau, turėtų skaičiuoti laiką nuo vartelių iki vartelių kiekvienam individualiai, juk mikroschema yra, galėtų taip daryti.

Ką čia dar parašyti.. Endomondo pavedė - kažkodėl užfiksavo tik laiką, bet nei distancijos, nei maršruto neišsaugojo g.gif Realiai prabėgau 5 km per ~33 min, bet rezultatuose užfiksuota +pora minučių biggrin.gif Nesvarbu, labai gera buvo bėgti per senamiestį, o paskui valgiau skaniausius gyvenime ledus smile.gif
Atsakyti
Amarcord, o kaip koja? viskas gerai, nesijautė?
sveikinu negėdingai įveikus distanciją 4u.gif

man irgi patiko bėgt, galėjo būt kiek vėsiau, bet blogai nebuvo. Labai smagūs sirgaliai visur, ploja, šaukia, mojuoja, smagu smile.gif
Dėl laiko skaičiavimo, tai visose varžybose taip būna, oficialus laikas skaičiuojamas nuo startinio šūvio verysad.gif Dėl to ir praleidžiam į priekį geriausius bėgikus, nes mėgėjam nėra taip svarbu ta minutė smile.gif Paprastai vėliau atsiranda patikslinti, realūs laikai, pagal čipą, bet aš dėl to nesuku galvos smile.gif Sugėbėjau pačiam gale startuoti, 2 min po šūvio, nors pagal zonas, kur buvo suskirstyta pagal numerius turėjau būt pradžioj. Pilna žmonių buvo, nenorėjau jau grustis smile.gif

Dar supratau, kad nemoku iš tų stiklinių gerti doh.gif Arba reik sustot arba neatsigeriu. Tai trečiam rate pasigriebiau visą 1.5l neptūno bonkę ir bėgau su ja lotuliukas.gif

Idomu kokie mylimukės įspūdžiai, ir kitų merginų kas dalyvavot.
Papildyta:
aj dar prisiminiau, kas labai nepatiko. Paleido 500m vaikų bėgimą 2 val po pusmaratonio pradžios į tą pačią trasą doh.gif Aš spėjau finišuot prieš juos, bet kitiems netaip pasisekė, teko paskutinius metrus vaikų būry grūstis doh.gif
Atsakyti
Koja gerai. Vakar prisivalgiau saldainių, turbūt padėjo laugh.gif Jei rimtai, tai žiūrėsiu, kaip ryt-poryt atrodys. Kol kas nieko nesimato, truputį jaučiu kelius, bet šiaip viskas normoj rolleyes.gif

Na va, man čia pirmos varžybos, nežinojau tų (rašytų ar nerašytų g.gif ) taisyklių apie išsirikiavimą, kad geriausi prieky.
Atsakyti
aha, man irgi saldainiai visas ligas gydo biggrin.gif puiku, kad neskaudėjo 4u.gif

dėl išsirikiavimo startuojant tai aš nesuku galvos, į rekordus netaikau, tai per daug neskauda dėl tų nukirptų minučių smile.gif Bet kuo arčiau starto, tuo mažiau to skirtumo, tai aišku geriau ne į galą, kaip aš šiandien biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif dalyvavau ir aš, begau tik 5km kaip pirmą kartą, bet įspudžiai labai geri! Nors buvo laaabai karšta ir ant galo nelengva, bet visi žmonės prie atitvarų, nuostabūs vilniaus vaizdai ir palaikymas tai atpirko;)) tikrai registruosiuos dalyvauti ir vilniaus maratone rugsėsi!
Tas laiko skaičiavimas irgi šiek tiek suerzino, nes stovėjau beveik pačiam gale ir kai kirtau starto linija jau buvo praėje ~ 1.30min , na bet laimėt nesiekiau tai nieko:D o nubėjau per ~ 31 min, dar nuėmus ta netikslu startą, gaunasi neprastas kaip man rezultatas 4u.gif
Tai tiek;)
Labai įdomu kaip sekėsi kitiems!;))
Atsakyti
Aš taip įsiterpsiu nebendravus čia.. Prieš dvi savaites bėgau pirmą kartą oficialiai 10 km bėgime. Kaifas, jergus kaip faina.. smile.gif)) Šaunuolės visos, kurios bėgat, bėgiojot, bėgsit!

O su laiko nustatymu... Čia pas mus registruojantis mes alia nurodėm per kiek laiko planuojam distanciją nubėgti, paskui bėgimo dieną, atskiros zonos buvo bėgikams- pirma zona tiems, kas bėga kaip varžybose, laikui, gerina savo personal best... (tai laikas buvo lyg iki 35 min), paskui jau 35-45, 45- 60 ir t.t bėgimo dieną ir pėdini į kurią nori zoną... Kai paleido pirmuosius po starto, visi lengvam šoke buvo, kai pamatėm, kaip bėgo pirmieji, lyg sprinteriai.. nerealus vaizdas biggrin.gif o paskui visas kitas zonas privedė prie starto ir paleido, o laikas kiekvienam asmeniškai fiksuojamas buvo prie starto ir ties 5 km riba, kažkas patiesto ant grindinio buvo ir pypsėdavo... Laimėtojai 10 km nubėgo per 31 min. (vyras ir moteris)

Bet man šiaip įdomu, kol kiti bėga, jau laimėtojus apdovanoja...o bet gal tas kuris stovėjo 60-75 min zonoje pasistengė ir nubėgo per 30 minučių, tai jau jis nebebus laimėtojas? Hmm įdomiai taip.. nors iš kitos pusės, nori bėgti profesionaliai o ne mėgėjiškai tai ir eik į pirmą zoną ir bėk... matyt tas tolimesnėse zonose žmones laiko mėgėjais tiesiog, o rimti iškart į pradžią stoja...

Bet fantastiška buvo bėgti, Lietuvoj norėčiau ir sudalyvaut kadanors... Organizacija patiko pačio renginio, vandenį trijuose postuose dalino buteliukais, tik ne visi bėgikai susiprotėdavo į šalikelę butelį numest, o po kojom mesdavo..

Reik dažniau pas jumis apsilankyti čia smile.gif Šiaip tik skaitinėju, ir mėgaujuos azartu kitų kojose biggrin.gif (nors seku daug visokių bėgiotojų blog'ų, tai ten neišsemiami entuziazmo resursai smile.gif)

Sėkmės bėgikės!
Atsakyti