Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(Šelma @ 2013 04 20, 10:54)
Aš tekėjau, nes man labai svarbu tradicijos, todėl ir pavardę be brukšniukų ėmiau ir    -ienė rinkausi  smile.gif Parašas pase lyg pažadas, kad būsiu šalia visą gyvenimą. Ir vaikus vaikinčiausi, bet negaliu dėl materialinių dalykų, berniukų globos pinigai labai didelė paspirtis mūsų šeimai ir dabar (ištemtume kažkaip ir be jų, bet tada tektu dirbti nebe dviem, o trim etatais, nebeliktu laiko vaikams) ir žvelgiant į ateitį, kai 3 kone kartu išeis studijuoti. Bet net įvaikinusi neatsisakyčiau bendravimo su normaliais bio giminėmis, su teta, seneliu (ką darome ir dabar), su likusiais broliais/sesėm, nes manau labai svarbu pažinti save visą, su visomis šaknimis. Tas įvaikinimas, nors tik statusas, tik formalumas, nes jausmų ir santykių visiškai neįtakoja, man tapatus su tuo parašu pase- be išlygų esi mano vaikas  smile.gif

noreciau sutikti is dalies.. , su globotiniu negaleciau vykti i kai kurias salis su visam gyventi, tam reikalingas ivaikinimas.

Pati svarstau, kas butu jei butu globa, nebutu ramybes... ivaikinimas man siejamas su ramiu gyvenimu, kai mano duru nevarsto zmones su savais reikalavimais.

sakyciau toks pasakymas saves raminimas... kam tuoktis jei mylime vienas kita ir taip. kai ivaikinti kai galima globoti. Bet..

Ne visi vaikuciai yra su ivaikinimo statusu. Kai kuriems taip jau susikloste, kad ivaikinimas negalimas, tik globa del tam tikru priezasciu. Tai jau geriau taip, nei valdiski namai. Mano nuomone tokia. Kas liecia pinigelius, as neismanau kaip ten tvarkomasi ir kokios sumos mokamos. Ir nenoriu zinot. Man svarbesni kiti dalykai, nei kas kiek ir kaip moka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2013 04 22, 04:21)
noreciau sutikti is dalies.. , su globotiniu negaleciau vykti i kai kurias salis su visam gyventi, tam reikalingas ivaikinimas.

Pati svarstau, kas butu jei butu globa, nebutu ramybes... ivaikinimas man siejamas su ramiu gyvenimu, kai mano duru nevarsto zmones su savais reikalavimais.

Ne visi vaikuciai yra su ivaikinimo statusu.

Rimtai? Šito nežinojau g.gif

Aš iš tų laimingųjų, kurių durų niekas nevarsto, per 7 globos metus tik kartą aplankė socialinė (vaikai vieni namie buvo ir net akių nuo kompo neatitraukė, nekalbėjo Klaidas su ja doh.gif biggrin.gif Tai jis tik liepė lovas pasikloti ir išėjo hihihi.gif )

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 04 22, 18:58)
Rimtai? Šito nežinojau  g.gif

Aš iš tų laimingųjų, kurių durų niekas nevarsto, per 7 globos metus tik kartą aplankė socialinė (vaikai vieni namie buvo ir net akių nuo kompo neatitraukė, nekalbėjo Klaidas su ja  doh.gif  biggrin.gif Tai jis tik liepė lovas pasikloti ir išėjo hihihi.gif )

Būtent  drinks_cheers.gif

As isvykau gyventi i JAV, su globotiniu negaleciau.

Socialine darbuotoja kad aplanko, nieko blogo nera tame. Taciau jei butu bio ir drumstu ramybe ir statytu ant blakstienu... butu sunku.

Manes ieskojo, kad i mokykla neina, as isvykdama, susitvarkiau popierius, maniau kad vaikai automatiskai isdeklaruojami kartu su manim, pasirodo klydau, teko atskirai tvarkyt internetu... Nei jie domejosi kaip ir kas, ir as nerasiau kur. smile.gif

Atsakyti
na, vakar buvo ta diena, kai Jonė paklausė pas ką ji buvo pilve...keista, bet nepasimečiau ir pasakiau, kad pas tetą biggrin.gif po to pasitaisiau, kad pas kitą mamą biggrin.gif Mažius gulėdamas aiškino man, kad pas mane pilve, jam bus, įtariu, sunkiau apsiprasti su šia mintim, kad ne. Tada kalbėjome apie gyvenimą vaikų namuose, Jonė man aiškino kokia ji laiminga, kad turi šeimą, savo lovą, žaislus, gali džiaugtis. Prisirankioja mergina visokių išsireiškimų biggrin.gif Po to vyrui papasakojau, tai ans sakė, kad dieną jų trijų pokalbis šia tema buvo kur kas išsamesnis. Jonė pasakojo apie savo kitą mamą ir tėtį, kad mama jos graži, ateidavo į vaikų namus, bet auklėtojos pykdavo (kiek auklėtojos sakė, tai ateidavo girta). Žodžiu, džiaugiuosi tuo, kad viskas natūraliai, toks pokalbis be įtampų ir dar kad nereikės vieną dieną sodintis jų ir pradėti pokalbį:"Mums reikia rimtai pasikalbėti" biggrin.gif Dabar lauksiu klausimo "kodėl mus paliko", įdomu kada toks ateis jai į galvą...
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 04 23, 04:03)
na, vakar buvo ta diena, kai Jonė paklausė pas ką ji buvo pilve...keista, bet nepasimečiau ir pasakiau, kad pas tetą biggrin.gif po to pasitaisiau, kad pas kitą mamą biggrin.gif Mažius gulėdamas aiškino man, kad pas mane pilve, jam bus, įtariu, sunkiau apsiprasti su šia mintim, kad ne. Tada kalbėjome apie gyvenimą vaikų namuose, Jonė man aiškino kokia ji laiminga, kad turi šeimą, savo lovą, žaislus, gali džiaugtis. Prisirankioja mergina visokių išsireiškimų biggrin.gif Po to vyrui papasakojau, tai ans sakė, kad dieną jų trijų pokalbis šia tema buvo kur kas išsamesnis. Jonė pasakojo apie savo kitą mamą ir tėtį, kad mama jos graži, ateidavo į vaikų namus, bet auklėtojos pykdavo (kiek auklėtojos sakė, tai ateidavo girta). Žodžiu, džiaugiuosi tuo, kad viskas natūraliai, toks pokalbis be įtampų ir dar kad nereikės vieną dieną sodintis jų ir pradėti pokalbį:"Mums reikia rimtai pasikalbėti" biggrin.gif Dabar lauksiu klausimo "kodėl mus paliko", įdomu kada toks ateis jai į galvą...

Kaip šaunu, kad taip Gražiai "slystate" pro nepaprastus dalykus 4u.gif Daug prisimena Jonė. Mao dičkis tikrai neatsimena bendri ar nuosavi žaislai vaiknamy buvo. Jaučiu jam jau tvinksta klausimai "kodėl paliko". Klausti, jaučiu, bijo...ne paties klausimo proceso, bet, greičiau, atsakymo. Nežino gi jis, kad aš paprasčiausiai nežinau ir jam pačiam reikės sprendimus daryti. Taikosi aplinkiniais keliais gauti informacijos, užduodamas klausimus "o pagimžiusi mama taip pat žino apie Afriką?" smile.gif. Mažiukas stebi ir virškina tyliai informaciją. Viską girdi, kaip mes su dičkiu kalbam, manau, supranta, bet klausimo jokio. Manau, jam baisu apie tai kalbėti. Nežinau, ar bandyti skatinti, ar palikti savieigai.

Apie pilvą dičkis gražią teoriją prieš keletą metų buvo sukūręs (anksčiau rašiau, pasikartosiu). "Vaikus gimdo moterys- biomamos, tada jie būna vaikų namučiuose, o ten atvažiuoja ir susiranda juos tikrosios mamos." biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 23 balandžio 2013 - 08:39
QUOTE(Sunute @ 2013 04 23, 06:39)
Apie pilvą dičkis gražią teoriją prieš keletą metų buvo sukūręs (anksčiau rašiau, pasikartosiu). "Vaikus gimdo moterys- biomamos, tada jie būna vaikų namučiuose, o ten atvažiuoja ir susiranda juos tikrosios mamos." biggrin.gif

Kursuose mum pasakojo, jog tai labai dažna įvaikintų/globojamų vaikų teorija, išvystoma apie 6-7tus metus. Pasakojo apie mergytę, kuri labai sunerimo, kai tėvai parsivežė naujagimį broliuką (nepamenu bio ar ne). Vis klausinėjo, kada jį išveš, kad galėtų vėl pasiimti jau suvisam.
Atsakyti
Globos išmoką moka globėjo ar globotinio savivaldybė?
Keista, bet tarnybos neįstengia konkrečiai atsakyti.

Ar kuri gaunate savivaldybių numatytus globos tikslinius priedus?
Atsakyti
[I]
QUOTE(Virvytė @ 2013 04 23, 08:51)

Mums (prieš 5 metus) mokėjo globotinio savivaldybė, peradresuodama funkcijas globėjo savivaldybei. Realiai gaudavome mūsų gyventoje savivaldybėje.
Atsakyti
Pribeldžiau iki atsakymo, kad globą nustačiusi savivaldybė. Na, logiška. Bet labai keistai interpretuojamos galimybės vaikui iš kitos savivaldybės laikinąją globą skirti pagal globėjo gyvenamąją vietą. Čia, matyt, groja savivaldybių nenoras mokėti už "svetimus" (ne jų savivaldybės) vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 23 balandžio 2013 - 09:00
Mums pries 4 metus ir dabar globos pasalpa mokejo globotinio savivaldybe.
Pagal savo savivaldybe gavau vaiko gimimo ir ivaikinimo pinigus.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 04 23, 08:39)
Jaučiu jam jau tvinksta klausimai "kodėl paliko". Klausti, jaučiu, bijo...ne paties klausimo proceso, bet, greičiau, atsakymo.

Maniškė klausia. Su nuoskauda. sakau tai, ką žinau. O žinau tai, kad jos nepaliko - ją atėmė dėl nepriežiūros, kad buvo labai alkana ir ją gydė nuo išsekimo ligoninėje.

O dabar eina kalba apie ligoninę dėl akių, ir suvokiu, kad nepasiliks - bijos, kad vėl nepalikčiau. sad.gif

QUOTE(Virvytė @ 2013 04 23, 08:51)

Globotinio. Neturiu jokių reikalų su savos savivaldybės socialiniu, visi reikalai - kitame rajone.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 04 23, 09:03)
Maniškė klausia. Su nuoskauda. sakau tai, ką žinau. O žinau tai, kad jos nepaliko - ją atėmė dėl nepriežiūros, kad buvo labai alkana ir ją gydė nuo išsekimo ligoninėje. 

O dabar eina kalba apie ligoninę dėl akių, ir suvokiu, kad nepasiliks - bijos, kad vėl nepalikčiau. sad.gif

man papras2iau...maniškiai palikti.

Mano dičkis, manu, jau nebebijotų vienas pasilikti ligoninėje. Atsiradęs tas saugumo jausmas pakankamas. Tuo džiaugiuosi. Nenorėtų, tikrai nesidžiaugtų, bet baimės, manyčiau, būtų panašiai, kiek pas daugumą vaikų.

Gal dar leistu su tokia princese kartu būti? Tik atostogų reik.
Atsakyti