QUOTE(Amade @ 2013 04 18, 15:53)
manau, kad pats principas panašus. Tiek santuoka, tiek įvaikinimas nepririš tų, kurie nenori būti pririšti/pasisavinti.

Tai yra partnerystė, pasitikėjimas, rūpinimasis. O ne savinimasis. Ne paveldėjimas, turtų dalybos ar dar kažkas. Tiesiog, noras būti šeima.
Asmeniškai man tokia pati šeima yra ir "sugyventiniai". Kaip ir globojamas vaikas laikomas "savu". Na, kiekvieno sprendimas... kurį reikia gerbti.

nieko nebepridursi. formulavau visą parą , kaip parašyt apie tą nusisavinimą , ir už mane surašė Amade. Ačiū.
Turėjau patėvį, visa šeima(mama, brolis, sesė) buvo viena pavarde, o aš skirtinga, už viską pasauly labiausiai, iki gerų 16-18 m., norėjau būti kaip jie. neišsiskirt .
gal iš to man laiko, man kažkaip šeima yra kažkaip tvirčiau,kaip visi vienodi

suprantu juokinga
aš įvaikinau, nenorėjau labai vien tik ją savintis, bet norėjau ,kad visi būtume kartu, norėjau,kad jos neatimtų.
Jūs labai giliai čia knisate, kurios turi pamastymų , ar tik tame kelyje dar tėra, gali ir išsigąsti.
Dievas duoda tiek ,kiek galime pakelti . juk tiesa ? ir kiekvienam savo.
mums būna labai sunku, nubyrėjo tie rožiniai pūkai, už kuriuos prieš pusmetį mane išjuokėt, taip viskas pasikeitė. bet atsigręžus atgal yra kaip tūrėjo būti. mes esame šeima, ir įveikinėjame sunkumus kartu . koks skirtumas,kiekviena eima eina savo keliu, kodėl kažkas nori įrodyt ,kad taip geriau, o ne kitaip.
aš manau,kad tokios kalbos kaip savinimasis išvis yra įžeidžios, mes visos norim vieno : kad jiems (ne mūsų gimdytiems vaikams) būtų geriau. ar globėjų ar įtėvių šeimoj nesvarbu- svarbu ,kad mylėtume juos.
Tiesa, pavardę ir vardą keičiau. mergytė turėjo pradžioj motinos , paskui patėvio (o gal tėvo) pavardę, o vardas išvis sudurtinis žiaurus su bonkem, tarom, susijes. net nupurto. ar galėjau palikt jai tokius svarbius atsineštinius dalykus. nemanau,kad ji padekotų. ji žinos viską ,ko tik reiks. kai reiks.

su nuostabiu pavasariu mus visas .