Labas rytas,
po vakar vakarinių diskusijų naktį sapnavau
Alfiją 
Nelabai jau oamenu, apie ką, tik žinau, kad ji dalyvavo mano sapne
Patinka man tokie pokalbiai, atrodo, visos skirtingai reiškia mintis, bet ramiai galvojant, visų mintys ir tikslai panašūs.
QUOTE(MuseZuze @ 2013 04 17, 22:00)
Neatmeskim to varianto, viskas imanoma. Kaip? - pirmas i galva soves pavyzdys: vaikas sveciuojasi pas biomociute, kuri yra geras tvarkingas zmogus, o jus pavyzdingi kursu klausytojai mezgat biorysius. Uzeina kaimynas, ir klausia: "A kas cia per vaikas?" Mociute atsako: "ai, taigi cia mano anukas, mano Julka gi pries 5 metus prislaks..." ...ir tuo momentu visi nutile suziura i vienoda vaiko ir to kaimyno ryza eziuka ir vienodu kampu atlepusias ausis...
Cia aisku baikom, bet gali b.uti ivairiu variantu ir galimybiu suzinoti

na, tų situacijų teoriškai prikurt galima. Bet iš anksto nemanau, kad galim sudėlioti savo reakcijas ir elgesį...

bet kokiu atveju, tokioj situacijoj ar globoji, ar įvaikinęs kreipiesi i vaikų teises. Manau taip. Tada pagal tėvo geranoriškumą, vaiko norus, ir daug kitų faktorių nustatoma, kaip tas tėvas bendraus su vaiku (jei bendraus).
QUOTE(Ute @ 2013 04 17, 22:25)
Man visada buvo svarbi vaiko pavardė, nes tai reiškia priklausymą giminei kokia ji bebūtų. Buvau prieš pavardės keitimą (tiksliau už antros pridėjimą).
Bet va tokiu atveju ypač jei bio-mama tos pavardės jau seniai nenešioja esu už pavardės keitimą. Čia jau pavardė reiškia ne priklausymą giminei, o atsitiktinį epizodą. Mūsų atvejis turėjo panašumų ir dėl to giminystės nereiškiančios pavardės nusprendėme nepalikti įvaikindami.

Na, pavardės keitimas... aš už keitimą. Bet, man tai panašu pvz, žmonės susituokia, vienos moterys kiečia pavardes į vyro, kitos - per brūkšnelį, trečios pasilieka savo. Kiekvienu atveju yra argumentai ir jie yra gerbtini. Taip ir čia. Kaip kas sureikšmina ir kokią prasmę mato...