Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp IUI ir IVF

Baikit čia ginčytis apie nieką ir pyktis. Koks skirtumas kokie ir kiek diplomų turim. Čia tam ir renkamėms , kad galėtume pasidalinti džiaugsmais , vargais, abejonėmis. Tame ir žavesys forumo, kad nesvarbu koks esi (kreivas, šleivas, be dantų, žvairas...) gali būt išgirstas ir paguostas... Ne visos galim net artimam žmogui pasipasakot apie savo bėdas. Lai taip ir būna.

QUOTE(Tino @ 2013 05 05, 20:23)
'''aš atsiprašau, bet labai nemėgstu motinos dienos. nesuprantu, kodėl per ją visos moterys suskirstomos į didvyres ir nedidvyres, į nusipelniusias būti pasveikintas ir ne. tai jei dabar aš nesu mama ne savo noru, dar vis noriu ja būti, tai turiu varvint seilę, kaip sveikina mamas. ir tas nuopelnas būti mama keistas. juk vaikas gimsta iš meilės, jis suteikia džiaugsmo tėvams, malonumas duoti jam viską, rūpintis yra labiau kaifas mamai nei tam vaikui imti... bet čia mano (vienos iš nevaisingųjų) nuomonė.
Irėne, velnyte, vajė, tai panašu, kad mes panašiai galvojam...  verysad.gif  pasidarom išvadas ir susitaikom laukti stebuklo. ojėj, kaip liūdna  verysad.gif
'''''Velnyte, o tai koks gydymas be gimdos išėmimo? ką siūlo? būk žmogus, primink, kokias ir kiek stimuliacijų esi turėjus?

'''čia tau šneka nuoskauda...Blogiausia, kad mūsų nevaisingų šalutinis poveikis ir pasireikš pagieža gyvenimui. Tapsim ant senatvės pagiežingom senėm, sėdinčiom ant suoliuko prie daugiabučio įėjimo ir visus auklėjančios biggrin.gif
'''''galutinio varianto dar nežinau. Šešias stimuliacijas turėjau.

QUOTE(Maidenana @ 2013 05 05, 20:23)
ugu.. as irgi zinau apie ta nestumo poveiki..
Bet gal nesalinti kol kas.. jeigu ispjaus, juk atgal nebeides.. O gal apsiramins ta velniava stimuliaciju negavus..  unsure.gif

dar turiu vilties , kad nereikės šalinti, bet...Blogiausia, kad ir šiuo metu mato lyg ir polypą ir gleivinė labai negraži. Darys histero ir vėl histologinį. Tada bus verdiktas galutinis. Žodžiu dar keletą savaitėlių turiu.

QUOTE(šifonyte @ 2013 05 05, 20:34)
gal as biski netaip parasiau, turejau minti kad uzsaldyt tada, kai jau su keliais gydytojais pasitarus ir kad radus iseiti kitokio gydymo, nepasalinus gimdos (tarkim kaip pvz gal uzteks tik kokios chemijos ar pan, be jokio gimdos salinimo)  ax.gif

gerai parašei. Tik aš blogiausio varianto scenarijų aprašiau. Chemiją taiko, kai už gimdos jau prasiplečia.
Atsakyti
as cia kaip ir ne i tema, bet neiskenciau.
As cia apie Saturna, nu ir kitas planetas.. ghmm..kokiu budu jis itakoja zmoniu gyvenima? Spinduliais, gravitacija? Kaip? Ir ka paveikia?
p.s. diploma turiu is tos srties, kuri suteikia sioki toki supratima apie planetas ir pan.
Atsakyti
Velnyte, o giminėj buve vėžinių susirgimų pas kažką? g.gif bet tai čia mes visos ant tokio plono siūlo vaikštom su tais brudais.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(velnyte @ 2013 05 05, 22:19)
Blogiausia, kad mūsų nevaisingų šalutinis poveikis ir pasireikš pagieža gyvenimui. Tapsim ant senatvės pagiežingom senėm, sėdinčiom ant suoliuko prie daugiabučio įėjimo ir visus auklėjančios biggrin.gif

Labai gera mintis lotuliukas.gif Aš jau dabar požymius matau...
Pvz., kai mus erzina, kad aplinkiniai klausinėja kada gimdysim ir pan., ir atrodo kad visi negeri, specialiai lipa ant nuospaudos....

Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2013 05 05, 20:59)
pas mane tas pats.... kad nors paskambintu, pasiklaustu ar ka nors darau, gal pas kita daktara einu, ar kokius tyrimus pasidariau... baik tu... idomi tik tada, kai prisifarsiruoji gonalais, femaromis... kai nukraujuoji nuo clexano - nebeidomi jau..  stai toks aps mus tas 'gydymas'.

Oi... labai daug nori biggrin.gif
Man seseriai buvo bajeris. Operavosi kelį pas garsų daktarą, pasakojo, kaip pasikėlęs bendrauja ir be kompleksų paima nemažus pinigus. Paskui po savaitės jai skambina, saldžiu balsu, sako, čia daktaras, kaip mano ligonė jaučiasi. Baisiai nustebo, iš kur toks dėmesys. Pasirodo veterinaras skambina, kuris katę sterilizavo, gal už 50 ar 80 litų!!!!
Atsakyti
Diskusijos diskusijom, bet rėžti tiesiai šviesiai, kad jei jau mano nuomonės nepriima, tai - "žemas lygis"? doh.gif Kitty, taip ir pasimato, kieno čia "žemas lygis" biggrin.gif

Burbuliacija, sakai, esi savo likimo kalvis? Taip, tu gali spręsti, kokį drabužį apsivilksi, ką pusryčiams suvalgysi ir pan. buitinius dalykus biggrin.gif

Bet ar gali pasirinkti, kad pvz. IUI ar IVF būtų idealūs ir pastotum iš pirmo karto? Kodėl nepastojam visos iš pirmo karto? Kodėl būna IUI ar IVF, kai sąlygos idealios, o nepastojama? Gydytojai tik gūžčioja pečiais tokiais atvejais smile.gif

Tad ne viskas, deja, nuo mūsų norų ir pastangų priklauso. Esame tik mažos smėlio smiltelės didelėje visatoje 4u.gif

Tino, mes visos esam mamos - ar turėdamos, ar neturėdamos vaikų. Kažkam esam tiesiogiai mamos, kažkam - krikšto mamos, galų gale, kokios mes "mamos" esam savo vyrams! biggrin.gif Juk atstojam jiems mamas biggrin.gif Aišku, čia ironizuoju, bet iš tiesų nereikia suabsoliutinti tos dienos. Suprantu, kad skaudu, nes pilama druska ant atviros žaizdos.

Bet žiūrėkim į tai paprasčiau, pvz. kaip žiūrime į partizanų pagerbimo dieną - ta šventė gi mūsų nežeidžia? O mamų diena irgi tik viena iš daugelio metų švenčių, bet jei neturi vaikų, nereikia jausti kaltės, kad nesi tiesioginė mama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2013 05 05, 19:34)
kazkodel tie kvaili vandens lygio svyravimai nuo menulio priklauso... reikia juos atsaukti, juk nera MOKSLO, reguliuojancio si gyvenimo ciklo epizoda.. 

Siuos reiskinius tyrineja astronomija ir fizika, o ne astrologija smile.gif

QUOTE(Tino @ 2013 05 05, 20:23)
Irėne, velnyte, vajė, tai panašu, kad mes panašiai galvojam...  verysad.gif  pasidarom išvadas ir susitaikom laukti stebuklo. ojėj, kaip liūdna  verysad.gif

Mes su vyru nusprendem, kad jei iki rudens nepadarysim nieko, tai jau ir nebeuzsiimsim daugiau nevaisingumo gydymu. Bet as vis tiek dar svarstau apie isivaikinima ar bent globa kokio nors mazylio. Tik reikia, kad vyras tam pilnai pribrestu smile.gif

QUOTE(velnyte @ 2013 05 05, 21:19)
Tapsim ant senatvės pagiežingom senėm, sėdinčiom ant suoliuko prie daugiabučio įėjimo ir visus auklėjančios biggrin.gif

Tai kad tos senes, bent jau musu kieme, visos budavo su anukais irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2013 05 06, 09:13)
Pvz., kai mus erzina, kad aplinkiniai klausinėja kada gimdysim ir pan., ir atrodo kad visi negeri, specialiai lipa ant nuospaudos....

Aha, iš pradžių klausia jaunuolio/ės - o kur stosi, kai baigsi mokslus? Vėliau - na, ar jau turi mylimąjį? Dar vėliau - va, mylimąjį turi, o kada tuoksitės? Dar vėliau - o kada vaikučių laukti? biggrin.gif Kai sulauki pirmo (čia jau iš mano patirties) - o kada bus tas antras? Juk sesutės ar broliuko reikia doh.gif Čia yra pasaka be galo doh.gif

Jaučiu, senatvėje klaus: "O kada mirti ruošiesi?" biggrin.gif

Man atrodo, kad klausti poros, kada turėsite vaiką yra taip pat nemandagu, kaip paklausti, o kokiomis pozomis jūs su vyru....... biggrin.gif

Nes jei susituokę, o vaikų nėra - tai arba nenori, arba negali. Tad kam tie kvaili klausimai?

Bet gal kitaip galvočiau, jei pati tokių bėdų neturėčiau.....
Atsakyti
[quote=Artulia,2013 05 06, 09:17]
Diskusijos diskusijom, bet rėžti tiesiai šviesiai, kad jei jau mano nuomonės nepriima, tai - "žemas lygis"? doh.gif Kitty, taip ir pasimato, kieno čia "žemas lygis" biggrin.gif

Burbuliacija, sakai, esi savo likimo kalvis? Taip, tu gali spręsti, kokį drabužį apsivilksi, ką pusryčiams suvalgysi ir pan. buitinius dalykus biggrin.gif

Bet ar gali pasirinkti, kad pvz. IUI ar IVF būtų idealūs ir pastotum iš pirmo karto? Kodėl nepastojam visos iš pirmo karto? Kodėl būna IUI ar IVF, kai sąlygos idealios, o nepastojama? Gydytojai tik gūžčioja pečiais tokiais atvejais smile.gif

Tad ne viskas, deja, nuo mūsų norų ir pastangų priklauso. Esame tik mažos smėlio smiltelės didelėje visatoje 4u.gif

Taip, bet esme ginco buvo tame kad zvaigzdes ir planetos tau irgi to sekmingo ar nesekmingo IVF ar IUI negarantuos! Del likimo kalvio as turejau omeny kad manes asmeniskai joks horoskopas, astrologo israsas ir netgi kaikada gyditojo israsas neprivers nustoti siekti uzsibrezto tikslo. Tol kol viduje as pati to noresiu. Tai yra mano asmeninis pasirinkimas, as juo vadovaujuosi visa savo gyvenima ir man jisai veikia..
Mergaites ne pyktis as cia atejau. Ir taip aisku kad pasaulyje zmones niekada nemastys vienodai ir nesivadovaus ta pa cia viena teorija.. Vieni tiki dievu, kiti burtais, kiti astrologija, kiti- sausa logika.. Nuomone issakyti galima, bet nereikia jos su pykciais pirsti kitam, nes visiem jos vistiek neipirsi.. Kiekvienas is musu esam savaip ir savo isitikinimu teisus. As pilnai ta suvokiu ir toleruoju, tad linkiu ir jums to paties 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 06 gegužės 2013 - 10:49
QUOTE(Tino @ 2013 05 05, 21:23)

kazkiek as ir anksciau taip galvojau, bet dabar jau taskas.
noriu vaiku, bet tikrai ne drastiskais metodais. gerbiu tas moteris, kurios padaro daugiau nei imanoma, bet tai ne man...

Tino del mamos dienos....Vakar atlekia mano du krikstavaikiai su gelytem, issisiepe "su mamyciu diena" sako. nu blt ciut susilaikiau neapsizliumbus. O dar kaip tik diena pries buvau pagalvojusi, kad niekada per mamtyciu diena man niekas nedovanos geliu verysad.gif
o MB sako, as tau padovanosiu lotuliukas.gif

QUOTE(Artulia @ 2013 05 06, 10:25)
Man atrodo, kad klausti poros, kada turėsite vaiką yra taip pat nemandagu, kaip paklausti, o kokiomis pozomis jūs su vyru....... biggrin.gif

bet visi kas netingi to klausia biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, pasportavau ir kimbu į darbus mirksiukas.gif
na va, pagaliau išvada, kad visi mes skirtingi ir skirtingai žiūrim į tą patį dalyką. nereikia smerkti kito, kad jis kitaip mąsto. pvz. aš kai neryžtinga, tai man visko reikia, kad apsispręsčiau, o kai Jūs ryžtingos, tai nenorit klausyt jokių burtų. nu ir viskas čia tvarkoj biggrin.gif nesipykim ir svarbiausia neįžeidinėkim vienos kitų už kitokią nuomonę. pasaulis margas. čia mums belieka padrąsinti viena kitą, pasitarti, paabejoti viskuo, kad žinoti, kad esam pasaulyje ne vienos su savo bėda.

QUOTE(Shira @ 2013 05 05, 11:04)
Merginos, dabar, kai Velnyte uzklupo tokia beda po stimuliaviju, turbut ne viena ir apie save pagalvojot? Kaip pasitikrint? Tik onkocitologinis, kaip supratau, visko nepasakys. Tai ka dar daryt? O jei kraujo tyrymus pasidaryt, tuos zymenis, jie parodo, kad yra tu lasteliu, pvz.ankstyvosiose stadijose? Zodziu susirupinau.

aha, man irgi pasidarė įdomu. kiaušidžių vėžio žymuo CA 125, o kas dar čia tinka?

QUOTE(RakteliS @ 2013 05 06, 09:30)
Velnyte, o giminėj buve vėžinių susirgimų pas kažką?  g.gif bet tai čia mes visos ant tokio plono siūlo vaikštom su tais brudais....  doh.gif

man irgi toks klausimas kilo. ar turi giminėj vėžių? g.gif

QUOTE(Pelargonija @ 2013 05 06, 10:13)
Labai gera mintis  lotuliukas.gif Aš jau dabar požymius matau...

Man seseriai buvo bajeris. Operavosi kelį pas garsų daktarą, pasakojo, kaip pasikėlęs bendrauja ir be kompleksų paima nemažus pinigus. Paskui po savaitės jai skambina,  saldžiu balsu, sako, čia daktaras, kaip mano ligonė jaučiasi. Baisiai nustebo, iš kur toks dėmesys. Pasirodo veterinaras skambina, kuris katę sterilizavo, gal už 50 ar 80 litų!!!!

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu kartais tikrai nebetoli nuo tokių lotuliukas.gif tik aš būsiu viena tarp keturių sienų ir depresuosiu, o ne liesiu pyktį ant visų iš eilės mirksiukas.gif
bet čia tai geras bajeris - veterinarui katė (80lt) labiau rūpi nei mes ginekologam (už 500-10000 Lt) lotuliukas.gif

QUOTE(Artulia @ 2013 05 06, 10:17)
Tino, mes visos esam mamos - ar turėdamos, ar neturėdamos vaikų. Kažkam esam tiesiogiai mamos, kažkam - krikšto mamos, galų gale, kokios mes "mamos" esam savo vyrams! biggrin.gif Juk atstojam jiems mamas biggrin.gif  Aišku, čia ironizuoju, bet iš tiesų nereikia suabsoliutinti tos dienos. Suprantu, kad skaudu, nes pilama druska ant atviros žaizdos.

na, kam vaikui krikšto mama, kai turi tikrą mamą? ir apskritai aš esu deja esu bloga krikšto mama. nemoku su vaikais elgtis, tai ir sveikinimų negavau. ir krikšto mamaos dabar dėl finansavimo labiau reikalaingos, o ne kažkam kitam...

QUOTE(*River* @ 2013 05 06, 10:24)
Mes su vyru nusprendem, kad jei iki rudens nepadarysim nieko, tai jau ir nebeuzsiimsim daugiau nevaisingumo gydymu.

verysad.gif liūdna. tik sakyčiau, terminas nelabai geras mirksiukas.gif juk vasarą jau nieko nebepadarysit - visi atostogauja ir patiems šiek tiek reikia pailsėt nuo visko. joks IVF su ilga schema nepavyktų pasidaryti. gal truputį atidėkit terminą - bent iki žiemos. o paksui jau tikrai viskas....
Atsakyti
QUOTE(Irėnė @ 2013 05 06, 10:49)
bet visi kas netingi to klausia biggrin.gif

Musu jau nebeklausia... Po 11 metu esam jau visu nurasyti smile.gif

QUOTE(Tino @ 2013 05 06, 11:00)
verysad.gif  liūdna. tik sakyčiau, terminas nelabai geras  mirksiukas.gif  juk vasarą jau nieko nebepadarysit - visi atostogauja ir patiems šiek tiek reikia pailsėt nuo visko. joks IVF su ilga schema nepavyktų pasidaryti. gal truputį atidėkit terminą - bent iki žiemos. o paksui jau tikrai viskas....

Atostogauja tik viena menesi. Man taikys trumpa schema, kiek zinau...
Man neliudna, kai taip apsisprendziau, pasijauciau laisvesne... Nes pastaruosius 4 ar net 5 metus jauciausi visiskai uzstrigusi tose nevaisingumo problemose, nieko daugiau nemaciau aplink... Laikas keistis smile.gif Yra pasaulyje ir kitu geru bei graziu dalyku, ne tik vaikai smile.gif
Atsakyti
Karsta diskusija g.gif Labai nesivelsiu, bet pritariu nuomonei, kad su "zemu lygiu" jau perlauzet pagali 4u.gif Kitokia nuomone, nera klaidinga nuomone.
Asmeniskai as tikiu viskuo, kas man padeda. Kiek zinau IVF temoje mergaites vaziavo ir ant svento vaisingumo akmens pasedet ir vandenuko atsivezti mirksiukas.gif Skamba mistiskai, bet gal kam suveike ax.gif
Kazkada mano anyta pasake zodzius, kuriuos labai isiminiau: kad ir koks skeptiskas bebutu zmogus religijos atzvilgiu, nerades pagalbos medicinoj, gimines, draugu tarpe, paskutinis taskas, kur jis kreipias - tikejimas. O vat jau kuom tiketi (kad ir atrologija, astronomija, religija), renkames mas patys.
QUOTE(Irėnė @ 2013 05 06, 11:49)
o MB sako, as tau padovanosiu lotuliukas.gif

Jau ketvirtus metus gaunu is MV geliu tos dienos proga. Ir man malonu jas gauti, nes jokiu budu tai ne izeidimas ar duris i skaudzia viena. Jis rupinasi ir zino kaip man tai svarbu 4u.gif
Atsakyti