Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

QUOTE(Mivilkos @ 2013 05 10, 02:50)
Na taip visa judėjima, spazmavimą, viską jaučiu, ir paskauda šona kairį pastoviai, tempimas kai nepasišalina dujos, atrodo, kad užgazavo kas žarnyno turini, pyška. Nu nenormaliai žodžiu. Aišku vistik pagrindinis labai varginantis ir iš proto varantis yra pilvo putimas, kai dujos nepasišalina, tada jau šakės ir skausmas, ir nervai ima nelaikyt.
Žodžiu jei dujos pasišalintu kaip priklauso tai bėdų nebūtų... Mano toks pagrindinis simptomas. doh.gif ir taip jau 2 metai  doh.gif  Apie miega tai patyliu, nepamenu gero miego jau, ir pabus nenoriu rytais visai, nes žinau kas laukia. doh.gif  Pas daktarus jau nebevaikštau nėra prasmės sėdėt prie kabinetų, nežiūri jie į tai rimtai. blink.gif kam papildomas stresas.

Lygiai taip pat ir man,tik as didesni metu staza turiu doh.gif Man sake geriausiai butu pasidaryt kolonoskopija g.gif Bet vis neinu,nes bijau verysad.gif
Skrandis tirtas,liko kolonoskopija,dariaus net nuo vezio tyrimus,na kur yra visa palate pries 2m doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donma: 10 gegužės 2013 - 10:49
o jus nepagalvojat, kad jei pagerus skysciu jauciates geriau ..gal pradzioj reikia nuo to ir pradeti..skysciu ne maziau 2 litru per diena..galima su siek tiek juros druskos..kelis menesius pagerti prebiotiku ir pradeti normaliai maitintis, su daug zaliu darzoviu, spaustu sulciu, zuvim ir kuo mazesniu kiekiu pieno ir miltu produktu, bei saldumynu..
ir butinai su normaliu sporto kruviu, kvepavimo sureguliavimu ir stengimosi maziau nervintis..
ir tai susitvarko..nes sitai ligai nera jokiu konkreciu vaistu..realiai tvarkyti reikia viska savo gyvenime is pagrindu..

QUOTE(sevelija @ 2013 05 09, 15:22)
sveikutes...as ryt einu kolonoskopijai..nusibodo galvot gal kas negerai..gal ne tiks DZS.
Siandien visa diena tik skysciai ir tas tirpalas valyt zarnynui,kelias dienas jauciaus isvis labai gerai buvau uzsiemus,ir zarnynas aprimo,bet vistiek geriau pasidarysiu tyrimus nei speliosiu,man nervai svarbiau nei baime koloniskopijos. (cia mazdaug save paraminau  biggrin.gif )

Atsakyti
sveikutes...as po kolonoskopijos,sveika ir gyva thumbup.gif ir svarbiausia nieko nerado,sake tokio zarnyno pavydet reikia smile.gif apie pacia procedura...nu arba as nenormali arba man atrodo,kad sita procedura su narkoze yra nesamone,kelis kartus suskaudo pilva kai ora pute,bet stengiaus atsipalaiduot ir vsio...zodziu grizau alkana ir laiminga,buvau tokia istroskus ir isbadejus blush2.gif o gydytojas labai labai fainas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mivilkos @ 2013 05 10, 01:50)
Na taip visa judėjima, spazmavimą, viską jaučiu, ir paskauda šona kairį pastoviai, tempimas kai nepasišalina dujos, atrodo, kad užgazavo kas žarnyno turini, pyška. Nu nenormaliai žodžiu. Aišku vistik pagrindinis labai varginantis ir iš proto varantis yra pilvo putimas, kai dujos nepasišalina, tada jau šakės ir skausmas, ir nervai ima nelaikyt.
Žodžiu jei dujos pasišalintu kaip priklauso tai bėdų nebūtų... Mano toks pagrindinis simptomas. doh.gif ir taip jau 2 metai  doh.gif  Apie miega tai patyliu, nepamenu gero miego jau, ir pabus nenoriu rytais visai, nes žinau kas laukia. doh.gif  Pas daktarus jau nebevaikštau nėra prasmės sėdėt prie kabinetų, nežiūri jie į tai rimtai. blink.gif kam papildomas stresas.

aš irgi tą patį jaučiau,dūjos sunkiai įšeidavo, atsibusdavau naktį iš skausmų, ir pykindavo,( aš girdėjau jeigu naktį užeina skausmai tai nėraDŽS) man tai prasidėjo po apendicito operacijos praėjus keliems metams, gyd. pasakė gali būti sąaugos ir aišku pripaišė DŽS, preitais metais dariausi laporaskopinę oper. ir buvo užlenkta žarna ir apraizgyta sąaugom, ištiesino 40cm ir dar buvo surambėjimas prie klubinės žarnos, o buvau dariusi tyrima su kreida rentgenu tai matė kad yra stati kilpa bet nėjo niekaip nuotraukos padaryti, o kai gyd. sakydavau apie tai, tai čia nesamonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sevelija @ 2013 05 10, 14:19)
sveikutes...as po kolonoskopijos,sveika ir gyva  thumbup.gif  ir svarbiausia nieko nerado,sake tokio zarnyno pavydet reikia  smile.gif  apie pacia procedura...nu arba as nenormali arba man atrodo,kad sita procedura su narkoze yra nesamone,kelis kartus suskaudo pilva kai ora pute,bet stengiaus atsipalaiduot ir vsio...zodziu grizau alkana ir laiminga,buvau tokia istroskus ir isbadejus  blush2.gif o gydytojas labai labai fainas  smile.gif

thumbup.gif Labai džiaugiuosi, kad įspūdžiai geri ir, kad nerado nieko rimto smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2013 05 10, 11:05)
o jus nepagalvojat, kad jei pagerus skysciu jauciates geriau ..gal pradzioj reikia nuo to ir pradeti..skysciu ne maziau 2 litru per diena..galima su siek tiek juros druskos..kelis menesius pagerti prebiotiku ir pradeti normaliai maitintis, su daug zaliu darzoviu, spaustu sulciu, zuvim ir kuo mazesniu kiekiu pieno ir miltu produktu, bei saldumynu..
ir butinai su normaliu sporto kruviu, kvepavimo sureguliavimu ir stengimosi maziau nervintis..
ir tai susitvarko..nes sitai ligai nera jokiu konkreciu vaistu..realiai tvarkyti reikia viska savo gyvenime is pagrindu..

Apie sportą-pilvo preso stiprinimo pratimai padeda,bet čia reikia gero trenerio sporto klube arba gero kineziterapeuto. mirksiukas.gif kiekvienas atvejis gali būti individualus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salve regina: 10 gegužės 2013 - 16:28
QUOTE(sevelija @ 2013 05 10, 14:19)
sveikutes...as po kolonoskopijos,sveika ir gyva  thumbup.gif  ir svarbiausia nieko nerado,sake tokio zarnyno pavydet reikia  smile.gif  apie pacia procedura...nu arba as nenormali arba man atrodo,kad sita procedura su narkoze yra nesamone,kelis kartus suskaudo pilva kai ora pute,bet stengiaus atsipalaiduot ir vsio...zodziu grizau alkana ir laiminga,buvau tokia istroskus ir isbadejus  blush2.gif o gydytojas labai labai fainas  smile.gif

Bėja gal dar galėtum papasakoti plačiau kaip buvo? Įtariu, kad ir man nusimato tas tyrimas unsure.gif , bet labai bijau, geriau, jau, kad su narkoze nieko nematyčiau tada doh.gif . Bėja ką ten reikėjo gerti prieš tyrimą ir kokį kiekį? Kitur paskaičiau, kad maišyta su trim litrais vandens blink.gif aš kai puslę silpną irgi turiu, tai tada tualete apsigyvent reiks lotuliukas.gif .

Dar klausimas gal žino ar normalu, kad nuo vaistu atsirado apnašų ant liežuvio, tokiu tamsių? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nox: 12 gegužės 2013 - 11:23
QUOTE(Nox @ 2013 05 12, 12:22)
Bėja gal dar galėtum papasakoti plačiau kaip buvo? Įtariu, kad ir man nusimato tas tyrimas  unsure.gif , bet labai bijau, geriau, jau, kad su narkoze nieko nematyčiau tada  doh.gif . Bėja ką ten reikėjo gerti prieš tyrimą ir kokį kiekį? Kitur paskaičiau, kad maišyta su trim litrais vandens  blink.gif aš kai puslę silpną irgi turiu, tai tada tualete apsigyvent reiks  lotuliukas.gif .
Dar klausimas gal žino ar normalu, kad nuo vaistu atsirado apnašų ant liežuvio, tokiu tamsių?  doh.gif

Pabandysiu papasakot... smile.gif
diena pries tai reikia nieko nevalgyt ir gerti toki tirpala fortrans (vienas maisiukas vienam litrui vandens,reikia 3) ji reiketu gerti muo 14 iki 19 val (nors mano gydytoja mna kitaip sake) pries tai as iki 14 isgeriau 6 litrus vandens,viso per diena gaunasi 9 litrai,skamba baisiai,bet geri ir tiek,per negaliu bet isgeriau,kai jau is taves bega tik vanduo,reiskia zarnynas svarus.
Kita diena man buvo paskirta 11 val tyrimas,ryte nei gert nei valgyt negalima. Uz duru vaiksciojau ratais ir negalejau rast vietos,bet tai naturalu.
Pats tyrimas...sesute pagulde ant kusetes,ant kairio sono,uzklojo su pala ir nieks ten nieko nemato. Atejo gydytojas letai ivede ta slangele,aisku jauti judesius bet ne skausma,tiesiog man patare atsipalaiduot,tai as taip dariau,kai pradeda pusti ora,tai jauciasi tiesios pilvo skausmas kai buna kad suka vidurius ir i tulika nori smile.gif juk visiems taip buve,sake ta ora isleist..sako gydytojas tu negalvok mes ne vienus metus dirbam,ziurek kaip paciai geriau. Ir tikrai kai atpalaiduoji raumenis ir leidi orui iseit viskas gerai.Skausmu gyvenime buna ir baisesniu...palyginus su gimdymu tai net skausmu negaleciau vadinti.
Visa tyrima su gydytoju kalbejau,ir viska maciau kompe visas savo zarnas biggrin.gif tiesiog negalvojau,kalbejom apie vaikus apie siap kazka..viskas truko gal 10 min.po to pataria kol jie apsitvarkys numegt i toleta issibezdet blush2.gif sake galiu ir pas juos jie visko mate biggrin.gif biggrin.gif bet man nieko neprireike..
Visa diena pilva pute,ir pamaudendavo,bet kadangi tai normalu,tai nekreipaiu demesio smile.gif
Tikrai nera ko bijot...eiciau kad ir dabar jei reiktu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sevelija @ 2013 05 13, 08:54)
Pabandysiu papasakot... smile.gif
diena pries tai reikia nieko nevalgyt ir gerti toki tirpala fortrans (vienas maisiukas vienam litrui vandens,reikia 3) ji reiketu gerti muo 14 iki 19 val (nors mano gydytoja mna kitaip sake) pries tai as iki 14 isgeriau 6 litrus vandens,viso per diena gaunasi 9 litrai,skamba baisiai,bet geri ir tiek,per negaliu bet isgeriau,kai jau is taves bega tik vanduo,reiskia zarnynas svarus.
Kita diena man buvo paskirta 11 val tyrimas,ryte nei gert nei valgyt negalima. Uz duru vaiksciojau ratais ir negalejau rast vietos,bet tai naturalu.
Pats tyrimas...sesute pagulde ant kusetes,ant kairio sono,uzklojo su pala ir nieks ten nieko nemato. Atejo gydytojas letai ivede ta slangele,aisku jauti judesius bet ne skausma,tiesiog man patare atsipalaiduot,tai as taip dariau,kai pradeda pusti ora,tai jauciasi tiesios pilvo skausmas kai buna kad suka vidurius ir i tulika nori  smile.gif  juk visiems taip buve,sake ta ora isleist..sako gydytojas tu negalvok mes ne vienus metus dirbam,ziurek kaip paciai geriau. Ir tikrai kai atpalaiduoji raumenis ir leidi orui iseit viskas gerai.Skausmu gyvenime buna ir baisesniu...palyginus su gimdymu tai net skausmu negaleciau vadinti.
Visa tyrima su gydytoju kalbejau,ir viska maciau kompe visas savo zarnas  biggrin.gif  tiesiog negalvojau,kalbejom apie vaikus apie siap kazka..viskas truko gal 10 min.po to pataria kol jie apsitvarkys numegt i toleta issibezdet  blush2.gif  sake galiu ir pas juos jie visko mate  biggrin.gif  biggrin.gif  bet man nieko neprireike..
Visa diena pilva pute,ir pamaudendavo,bet kadangi tai normalu,tai nekreipaiu demesio  smile.gif
Tikrai nera ko bijot...eiciau kad ir dabar jei reiktu  smile.gif

Dėkui už atsakymą 4u.gif . Pasirodo be reikalo bijojau tų trijų litrų, reikės daug daugiau, kaip nors išgersiu biggrin.gif .

Kaip sekasi visoms?

Aš guliu lovoj su kompiuteriu, pykina nuo gastrito čia dry.gif , galvoju ką pasigaminti skanaus ir, kad žarnynas nesutreikuotų nuo to biggrin.gif .
Atsakyti
Kur dingot visos unsure.gif .

Buvau pas daktarą, kolonoskopijos neskyrė, sako nenoriu švitint tavęs ir atlikti ją, atrodo, kad nieko rimto nėra, daug žmonių turi tokias bėdas. Tik paklausė ar svoris nekrenta. Išrašė vaistų dar nuo pykinimo, bet kas man iš jų, galiu gyventi su tuo, bet dažnas lakstymas į tualetą tai į neviltį varo doh.gif . Sako stresas stresas stresas priežastis, bet ką daryt? Lyg ir nestresuoju, o kai paūmėjimas prasidėjo tai irgi nebuvo jokio didelio streso doh.gif .
Atsakyti
Merginos, o kas yra apturėjusios irigoskopiją? Ryt, po kelių perkėlimų, pagaliau einu šiai procedūrai, tai beprotiškai bijau...
8.00 procedūra, po valandos turiu būti darbe....pripildys žarnyną bario, o kaip jis pasišalis....?
gal kas galit, ką paguodžiančio pasakyt?
Atsakyti
QUOTE(Nox @ 2013 05 17, 16:00)
Kur dingot visos  unsure.gif .

Sako stresas stresas stresas priežastis, bet ką daryt? Lyg ir nestresuoju, o kai paūmėjimas prasidėjo tai irgi nebuvo jokio didelio streso  doh.gif .

Tai ir lakstysi kol tai gydančius vaistus užregistruos Lietuvoje, bet kažin kada tai nutiks. O stresai, na baikim su tais stresais, jie nekalti. Jie tik šiek tiek gali turėti įtakos vegetacinės nervų sistemos jautrumui. Bet stresai mus lydi nuo gimimo, tik vieni serga, kiti ne, tai argi stresams viską reikia suversti. smile.gif
O dėl tyrimų, tai jų gali daryti begales, bet jei nepajungs medikas savo mąstymo tai jie beverčiai, nes reikia gerai pamastyt, kad atrast priežastį. O pas psichiatrus siust tai anoks čia mąstymo meistriškumas lotuliukas.gif Bet kam pačiuožia stogas jei, jauti pastovų diskomfortą, tai lyg kankinimas tam tikru būdų ax.gif
Atsakyti