Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

smile.gif Gal kam autogeninė treniruotė ar meditacijos padeda prie DŽS? aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Mivilkos @ 2013 05 21, 00:41)
Tai ir lakstysi kol tai gydančius vaistus užregistruos Lietuvoje, bet kažin kada tai nutiks. O stresai, na baikim su tais stresais, jie nekalti. Jie tik šiek tiek gali turėti įtakos vegetacinės nervų sistemos jautrumui. Bet stresai mus lydi nuo gimimo, tik vieni serga, kiti ne, tai argi stresams viską reikia suversti. smile.gif
O dėl tyrimų, tai jų gali daryti begales, bet jei nepajungs medikas savo mąstymo tai jie beverčiai, nes reikia gerai pamastyt, kad atrast priežastį. O pas psichiatrus siust tai anoks čia mąstymo meistriškumas  lotuliukas.gif Bet kam pačiuožia stogas jei, jauti pastovų diskomfortą, tai lyg kankinimas tam tikru būdų  ax.gif

Aš tai ir nemanau, kad tai nuo streso. Kad stresas gali pabloginti buklę tai taip, bet ar tai priežastis abejoju, juolab, kad esu turėjus didžiulš stresą, bet tada nieko panašaus nebuvo. Tiesiog daktaras pasako taip ir viskas na ir ką daryti doh.gif .

O ką jūs galvojat šiuo klausimu? Kaip gydotes? 4u.gif

Man dabar prasidėjo skausmas dešinėj pusėj prie bambos, nežinau nuo ko g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Mivilkos @ 2013 05 21, 00:41)
Tai ir lakstysi kol tai gydančius vaistus užregistruos Lietuvoje, bet kažin kada tai nutiks. O stresai, na baikim su tais stresais, jie nekalti. Jie tik šiek tiek gali turėti įtakos vegetacinės nervų sistemos jautrumui. Bet stresai mus lydi nuo gimimo, tik vieni serga, kiti ne, tai argi stresams viską reikia suversti. smile.gif
O dėl tyrimų, tai jų gali daryti begales, bet jei nepajungs medikas savo mąstymo tai jie beverčiai, nes reikia gerai pamastyt, kad atrast priežastį. O pas psichiatrus siust tai anoks čia mąstymo meistriškumas  lotuliukas.gif Bet kam pačiuožia stogas jei, jauti pastovų diskomfortą, tai lyg kankinimas tam tikru būdų  ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Visiskai pritariu drinks_cheers.gif Medikams lengviausia viska suversti stresui, israsyti raminamuju ir i kortele uzsideti pliusiuka, kad pacientui "padejo" irnesakyk.gif O paskui taip ir gaunasi, kad kad kreipiasi uzleisti veziniai ligoniai, o tie patys medikai tada aiskinasi: o kur jus buvot, kodel tyrimu nedaret, kai blogai jautetes, kodel nepraset kolonoskopijos. doh.gif
Neskirti zmogui kolonoskopijos, aiskinti, kad per daug spinduliu gaus... blink.gif Kas cia per medikas? Iskart skunda tokiam rasyciau. Kokie spinduliai? Nuo miniatiurines elektros lemputes, ikistos i zarna ar nuo miniatiurines kameros, kuri apziuri zarnyna is vidaus? Kolonoskopija-tai ne rentgenas schmoll.gif

Nox, yra du keliai: arba duodate tam daktarui 50 litu, kad jis skirtu kolonoskopija, arba einate privaciai, bet tada kolonoskopija kainuos 200lt(pas mus Vilniuj, Centro poliklinikoj tokia kaina, daro kiekviena penktadieni), tuo paciu prasotes bakteriologinio ismatu tyrimu, prasotes jersiniozes tyrimo is kraujo veninio. Daznam zmogui DZS sukelia paprasciausia jersinioze, kurios medikai netiria be atskiro prasymo kazkodel. Analogiskai prasotes pilvo echoskopijos, juk jei yra kokios dvylikapirstes zarnos uzdegimas(o jis jauciamas kaip retsykinis maudimas desinej pusej po sonkauliais), tai irgi viduriuosit toliau nei matot, ir visi sakys, kad cia nuo nervu doh.gif Dar prasytis reikia virskinimo fermentu tyrimu, nes jei kasa negamina virskinimo fermentu, vel gi viduriuosit net nuo ryziu koses.
Stai surasiau tyrimus, kuriuos medikas PRIVALO skirti. Ir jei tada bus viskas gerai-tada ir tik tada tiesus kelias pas psichiatra.
Deja, kaip patirtis is sios temos rodo, is visu 20 sioje temoje dalyvavusiu ir besiskundziusiu DZS, kokios 18 po issamiu tyrimu atrado ligos priezastis ir sekmingai issigyde be jokiu psichiatru.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 22, 07:46)

Nox, yra du keliai: arba duodate tam daktarui 50 litu, kad jis skirtu kolonoskopija, arba einate privaciai, bet tada kolonoskopija kainuos 200lt(pas mus Vilniuj, Centro poliklinikoj tokia kaina, daro kiekviena penktadieni), tuo paciu prasotes bakteriologinio ismatu tyrimu, prasotes jersiniozes tyrimo is kraujo veninio. Daznam zmogui DZS sukelia paprasciausia jersinioze, kurios medikai netiria be atskiro prasymo kazkodel. Analogiskai prasotes pilvo echoskopijos, juk jei yra kokios dvylikapirstes zarnos uzdegimas(o jis jauciamas kaip retsykinis maudimas desinej pusej po sonkauliais), tai irgi viduriuosit toliau nei matot, ir visi sakys, kad cia nuo nervu doh.gif Dar prasytis reikia virskinimo fermentu tyrimu, nes jei kasa negamina virskinimo fermentu, vel gi viduriuosit net nuo ryziu koses.
Stai surasiau tyrimus, kuriuos medikas PRIVALO skirti. Ir jei tada bus viskas gerai-tada ir tik tada tiesus kelias pas psichiatra.
Deja, kaip patirtis is sios temos rodo, is visu 20 sioje temoje dalyvavusiu ir besiskundziusiu DZS, kokios 18 po issamiu tyrimu atrado ligos priezastis ir sekmingai issigyde be jokiu psichiatru.

Echoskopiją atliko nieko nerado. Dėja gyvenu ne Lietuvoj, kur einu ir yra privati ligoninė aišku, jeigu pati prašysiu atliks daktaras tyrimą, tai žiūriu reiks prašyti kitaip nieko nebus. schmoll.gif Jersiniozės testo įtariu kai paprašysiu tik pažiūrės į mane blink.gif smile.gif . O kaip atlieka virškinimo fermentų tyrimus?

Bėja jeigu galima paklausiu ar jums buvo DŽS nustatytas ir atlikus šiuos tyrimus radot kitą problemą? Suteikia vilties pasveikti pilnai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nox @ 2013 05 22, 09:08)
Echoskopiją atliko nieko nerado. Dėja gyvenu ne Lietuvoj, kur einu ir yra privati ligoninė aišku, jeigu pati prašysiu atliks daktaras tyrimą, tai žiūriu reiks prašyti kitaip nieko nebus.  schmoll.gif Jersiniozės testo įtariu kai paprašysiu tik pažiūrės į mane  blink.gif  smile.gif . O kaip atlieka virškinimo fermentų tyrimus?

Bėja jeigu galima paklausiu ar jums buvo DŽS nustatytas ir atlikus šiuos tyrimus radot kitą problemą? Suteikia vilties pasveikti pilnai  smile.gif .

Fermentu tyrimai atliekami irgi is kraujo.
Man buvo nustatytas DZS drinks_cheers.gif Kankinausi gal ketverius metus su sia diagnoze, kol nepradejo viduriuoti mano mama. Jai taip pat nustate DZS irnesakyk.gif Pradejom galvoti, kad dviem psichologiskai stiprioms moterims, gyvenancioms skirtinguose miestuose, negali buti viena diagnoze. schmoll.gif Pirmoji eme dometis mama, skaityti internete, dometis, tirtis privaciai(daresi net nuo hepatito C tyrimus, kolonoskopija) ir siaip ne taip surado jersinioze(nesvariu darzoviu liga). Issigyde ja antibiotikais(jau tada gydytojai mokejo gydyti, kai turejo tyrimu atsakyma rankose), ir po siai dienai baigesi visos DZS drinks_cheers.gif
Jos pavyzdzio ikvepta irgi pradejau privacius tyrimus. Man surado dvylikapirstes uzdegima ir mazoka fermentu, suvalgydavau koki rugstesni(sakykim, jogurta) ar riebesni maista-ir viduriuodavau bet kur, nors ir vidury gatves doh.gif Isgyde-ir pasibaige visos DZS irnesakyk.gif

Taip kad pasakysiu ir jums, ir kitoms: kai gydytojai nustato DZS, vadinasi, tingi tirti pacienta toliau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 22, 10:15)
Fermentu tyrimai atliekami irgi is kraujo.
Man buvo nustatytas DZS drinks_cheers.gif Kankinausi gal ketverius metus su sia diagnoze, kol nepradejo viduriuoti mano mama. Jai taip pat nustate DZS irnesakyk.gif  Pradejom galvoti, kad dviem psichologiskai stiprioms moterims, gyvenancioms skirtinguose miestuose, negali buti viena diagnoze. schmoll.gif Pirmoji eme dometis mama, skaityti internete, dometis, tirtis privaciai(daresi net nuo hepatito C tyrimus, kolonoskopija) ir siaip ne taip surado jersinioze(nesvariu darzoviu liga). Issigyde ja antibiotikais(jau tada gydytojai mokejo gydyti, kai turejo tyrimu atsakyma rankose), ir po siai dienai baigesi visos DZS drinks_cheers.gif
Jos pavyzdzio ikvepta irgi pradejau privacius tyrimus. Man surado dvylikapirstes uzdegima ir mazoka fermentu, suvalgydavau koki rugstesni(sakykim, jogurta) ar riebesni maista-ir viduriuodavau bet kur, nors ir vidury gatves doh.gif Isgyde-ir pasibaige visos DZS irnesakyk.gif 

Taip kad pasakysiu ir jums, ir kitoms: kai gydytojai nustato DZS, vadinasi, tingi tirti pacienta toliau drinks_cheers.gif

Labai dėkui už atsakymą. Man yra nustatytas gastritas (lapelyje rašo pangastritas, nežinau kuo skiriasi, internete informacijos ieškojau, tik supratau, kad jis visam skrandyje ir susijęs su sumažėjusiu rūgštingumu? ) ir refliuksas, bet juk nuo to neturėčiau lėkti į dieną nuo minimum dviejų iki kokių septynių kartų į tualetą schmoll.gif , o turbūt daktaras nenori nieko daugiau tirti, nes diagnozė yra, o visa kita nuo "streso" doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nox @ 2013 05 22, 10:48)
Labai dėkui už atsakymą. Man yra nustatytas gastritas (lapelyje rašo pangastritas, nežinau kuo skiriasi, internete informacijos ieškojau, tik supratau, kad jis visam skrandyje ir susijęs su sumažėjusiu rūgštingumu? ) ir refliuksas, bet juk nuo to neturėčiau lėkti į dieną nuo minimum dviejų iki kokių septynių kartų į tualetą  schmoll.gif , o turbūt daktaras nenori nieko daugiau tirti, nes diagnozė yra, o visa kita nuo "streso"  doh.gif .

Galit viduriuoti ir nuo refliukso(jei rugstis kyla i virsu, analogiskai leidziasi ir zemyn) drinks_cheers.gif Ar geriat omeprozoli? Man dvylikapirstes uzdegima buvo sukeles GERLas drinks_cheers.gif Geriau Nexium40 rytais, Raniberla vakarais, gerasias bakterijas triskart per diena tris menesius, Rowacol po tris piliules kasdien du menesius. Ir baigesi visi viduriavimai thumbup.gif
Butu gerai, kad vis tik issitirtumet jersinioze, salmonelioze, sigelioze bei virskinimo fermentus 4u.gif Nuo DZS neviduriuotumet iki 7 kartu per diena schmoll.gif DZS-tai staigus stresinis vienkartinis viduriavimas, sakykim, pries egzamina ar pries koki svarbu vizita, bet ne sedejimas pastoviai ant puodo ir ziurint koki tv. Prie DZS eiline diena viduriai butu uzkieteje drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 05 22, 10:56)
Galit viduriuoti ir nuo refliukso(jei rugstis kyla i virsu, analogiskai leidziasi ir zemyn) drinks_cheers.gif Ar geriat omeprozoli? Man dvylikapirstes uzdegima buvo sukeles GERLas drinks_cheers.gif Geriau Nexium40 rytais, Raniberla vakarais, gerasias bakterijas triskart per diena tris menesius, Rowacol po tris piliules kasdien du menesius. Ir baigesi visi viduriavimai thumbup.gif
Butu gerai, kad vis tik issitirtumet jersinioze, salmonelioze, sigelioze bei virskinimo fermentus 4u.gif Nuo DZS neviduriuotumet iki 7 kartu per diena schmoll.gif DZS-tai staigus stresinis vienkartinis viduriavimas, sakykim, pries egzamina ar pries koki svarbu vizita, bet ne sedejimas pastoviai ant puodo ir ziurint koki tv. Prie DZS eiline diena viduriai butu uzkieteje drinks_cheers.gif

Dėl rūgšties, kad prieš vaistų vartojimą jaučiau apskritai tik kelius kartus bjaurų skonį burnoj, bet geriant vaistus su bismutu tai kiekvieną dieną ryte jautėsi g.gif , bet nepadėjo man jie. Dabar geriu pantoprazolį, omeprozolio neišrašė man.
Aš pati nesuprantu, kaip man čia su tuo yra, atsimenu dieną kai ėjau atlikti endoskopiją viduriavau kas dvidešimt minučių, prieš pat atliekant ją dar nulėkiau į tualetą, bet turbūt nebebuvo iš kur viduriuot lotuliukas.gif , nežinau ar čia buvo nuo streso ar nuo ko? O gal nuo maisto, dėja nepamenu ką valgiau. Pradėjau vesti sąrašiuką stebėjimui.Nepasakyčiau, kad pergyvenau dėl tyrimo, tačiau kitas dalykas būnant namie ir žinant, kad niekur neisiu dažniausiai mažiau lakstau į tualetą, tačiau vistiek viduriai laisvoki. doh.gif Nors čia turbūt ligos pasėkmė, nes visad prieš einant kur nors užsuku į tualetą, tiesiog man atrodo daugiau šansų, kad ilgiau neprireiks, tai ir gaunasi dažnesnis ėjimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nox: 22 gegužės 2013 - 10:48
Sena pazistama,
noreciau jusu paklausti, kaip ir kolius jus daretes virskinimo fermentu tyrimus? Man irgi ipiese ta DZS, nors as skundziuosi skausmais kairiame sone. Pardzioje skaudejo taip zemai, po sonkauliais, bet dabar jau kokius du men. tas skausmas migruoja per visa kairi pasonkauli iki duobutes. As tai vis itariu kasa, bet niekas jos konkereciai nerodo. Dariau echo, ryjau zonda, koprologini pasidariau ir alfa amilaze, lipaze, CRB. Viskas norma, tik tulzies puslej rado akmeni nemaza, bet jis nerodo jokiu uzdegiminiu pozymiu, o kadangi jau didelis, latako irgi negali kimsti. Kol kas nieko del jo nesiemiau, nes desinej pusej neturiu jokiu pojuciu. As neviduriuoju, kaip kad daugelis cia raso, bet jei stresuoju kuria diena, tai tada is ryto galiu viduriuot (pav. pries egza). Cia jau seniai taip, nuo mokyklos laiku. Tik siaip viduriai tokie linke i laisvuma. Tai va, visa tai man nelabai panasu i DZS. Virskinimas irgi dabar kazkoks blogas, labai pucia pilva, gurguliuoja viskas, daugiau valgyt negaliu, iskarto pilnumas, negerumas toks atsiranda. Tai kas gi cia gali buti? Vat galvoju, kaip tuos virskinimo fermentus issitirti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2013 05 22, 12:39)
Sena pazistama,
noreciau jusu paklausti, kaip ir kolius jus daretes virskinimo fermentu tyrimus? Man irgi ipiese ta DZS, nors as skundziuosi skausmais kairiame sone. Pardzioje skaudejo taip zemai, po sonkauliais, bet dabar jau kokius du men. tas skausmas migruoja per visa kairi pasonkauli iki duobutes. Virskinimas irgi dabar kazkoks blogas, labai pucia pilva, gurguliuoja viskas, daugiau valgyt negaliu, iskarto pilnumas, negerumas toks atsiranda. Tai kas gi cia gali buti? Vat galvoju, kaip tuos virskinimo fermentus issitirti? 4u.gif

Juos daro is kraujo veninio. Nezinau pavadinimu, prasiausi virskinimo fermentu tyrimo-man skyre, o kaip jau uzvadino, nerupejo drinks_cheers.gif
Del jusu pojuciu siulau paskaityti cia:
http://www.pasveik.l...einamumas/35458
Ir tam reikalui istirti echoskopijos nepakanka, ji zarnu "nemato", reikalinga kolonoskopija 4u.gif
Atsakyti
Aciu. Paskaiciau. Bet, kad nelabai man tinka..As ir operaciju nesu turejus. Taip, zinau, kad zarnyna tik su kolonoskopija galima is vidaus apziureti, bet tas tyrimas nera labai malonus, svelniai tariant... rolleyes.gif Beto, man kazkaip nelabai cia zarnyno simptomai, jei net duobuteje skauda. Neviduriuoju. Neuzkieteje. Man vidurius paleidzia, tik is sterso, bet tai nebuna kasdienis viduriavimas ir jis baigiasi, kai praeina stresas. Gal as ir turius ta DZS, bet sona skauda, manau, kad nuo kazko kito.
Ai, tiesa, dar dare slapto kraujavimo tyrima - irgi nieko. O jus tuos fermentus privaciai, kaip supratau, tyretes?
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2013 05 22, 14:06)

Ai, tiesa, dar dare slapto kraujavimo tyrima - irgi nieko. O jus tuos fermentus privaciai, kaip supratau, tyretes?

Kad butu slaptas kraujavimas-tai zarnynas vezio turi buti gerokai apkramtytas doh.gif Nerode ir man slapto kraujavimo schmoll.gif
Fermentai, man rodos, visur privaciai kainuoja, dariausi valstybineje poliklinikoje, bet mokejau i kasa kazkiek 4u.gif
Straipsni idejau del daugybiniu zarnyno ligu, kurios sukelia tokius pat simptomus, saaugos po operaciju-tai tik viena is priezasciu, tokius pat simptomus gali sukelti n+k ligu, skaitykit kruopsciau mirksiukas.gif
Atsakyti