Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

Sveikos,seniai jau berasiau...Kadandi tema pasisuko religijos link,noreciau pasidalint kai kuriais savo atradimais ir pamastymais,kurie man padeda kovoje su tuo bjaurybe dzs,ar kas tai bebutu...
Jau trecia karta skaitau Merfio knyga apie pasamones galias ir vis atrandu kazka naujo , padedancio kitaip pazvelgt i savo situacija. Kaip antai- kad kokios emocijos mus valdo,toki gyvenima ir gyvenam. Jei nuolatos liudim,piktinames,puolam i nevilti,netikim,tai musu pasamone pasirupina mumis ir pritraukia tokias aplinkybes.Ir dar istrigo Emersono fraze,kad ka mastome per dienas,tas ir esame. Tik dabar suvokiau vieno NLP( neurolingvistinio programavimo) meistro pasakyma-nustot galvot apie save,kaip apie ligone ! Ir dar dvieju autoritetingu asmenybiu pastebejimas,kad nevergaut savo zarnynui! Ne organizmo dalis turi reguliuot zmogaus gyvenima,o tarnaut zmogui ir dirbt jo labui.Taigi pamaniau,ar ne per daug nuolaidziauju savo zarnynui,ar ne per daug leidziu jo valdoma??? Nuskambes juokingai,gal kam net absurdiskai,bet pradejau mintimis vest dialoga su savo zarnynu ir aiskint,kas cia seimininkas ir ko noriu As! smile.gif Regis pavyksta ji sutramdyt... Ir noriu pastebet,kad cia ne jokie kliedesiai,absurdas,ar mistika... Tiesiog siulau pasigooglint apie hipnoze,apie itaiga ir apie pasamone..O ypac apie pastaraja,kaip ja veikia musu mintys...Jau nacistines Vokietijos metais buvo atliekami eksperimentai su uzhipnotizuotais zmonemis,kaip organizmas reaguodavo i itaiga. O Jezus... buvo tik tarpininkas,o zmones isgydydavo ju tikejimas.Todel jis ir pasitrauke is savo miesto,kur negalejo gydyt del zmoniu netikejimo.
Dar pastebejau,kad forumo dalyviai nuogastauja del riboto raciono...Negali valgyt keptu bulviu..picu...pieno...dar kazko,gerti snapsa... Bet gi ,mergaites,kodel nepabandzius trukumus paverst privalumais.. smile.gif Esam tiesiog priverstos sveikai maitintis,kai tuo tarpu kiti kemsa visokius pusfabrikacius,majonezines salotas,hamburgerius ... idemiai paskaicius ju sudeti ir isigilinus i cheinius,procesus ,vykstancius organizme, pasijutau dekinga savo zarnynui,kad neleidzia man kimsti siu baisiu valgiu..visaip priesinasi ir streikuoja..smile.gif Ar zinot,kiek zmoniu siais laikais suserga veziu...Del neteisingos mitybos,neteisingo gyvenimo budo...
O mums pasitaike puiki proga sustot ir pamastyt,ka dareme ne taip ir ka galime pakeist- savyje,aplinkoj,mityboj,iprociuose... Bukit stiprios,jauskit savo jega!Linkejimai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(For ever @ 2013 07 13, 17:42)

Dar pastebejau,kad  forumo dalyviai nuogastauja del riboto raciono...Negali valgyt keptu bulviu..picu...pieno...dar kazko,gerti snapsa...  Bet gi ,mergaites,kodel nepabandzius trukumus paverst privalumais.. smile.gif Esam tiesiog priverstos sveikai maitintis,kai tuo tarpu kiti kemsa visokius pusfabrikacius,majonezines salotas,hamburgerius ... idemiai paskaicius ju sudeti ir isigilinus i cheinius,procesus ,vykstancius organizme, pasijutau dekinga savo zarnynui,kad neleidzia man kimsti siu baisiu valgiu..visaip priesinasi ir streikuoja..smile.gif Ar zinot,kiek zmoniu siais laikais suserga veziu...Del neteisingos mitybos,neteisingo gyvenimo budo...
  O mums pasitaike puiki proga sustot ir pamastyt,ka dareme ne taip ir ka galime pakeist- savyje,aplinkoj,mityboj,iprociuose...  Bukit stiprios,jauskit savo jega!Linkejimai wink.gif

Sveikos, manau kad jūsų kompanijai ši informacija bus tikrai naudinga.
Mano racione jau antri metai nėra jokių grūdų ir beveik visų aliejų, krakmolo ir cukraus.
Atsakyti
Sveikos, merginos, mano atveju daktarai taip pat sako, kad man DŽS, nors aš dar abejoju, bet bandau save įtikinti, kad man tik tiek. Šiaip nuo vaikystės kankinuosi su virškinamuoju traktu: gastritas, refliuksas, nesenai prisidėjo ir cholestirolio padidėjimas; taigi su virškinimu kankinuosi senai ir kaip ir pripratau prie to, susigyvenau, tiesiog žinojau ką daryt kai negerai.

Manau kad ligai įtakos turėjo mano ankstesnė būsena ir nervinis išsekimas: žiauri situacija darbe (tuo metu dirbau vyr. buhaltere valstybinėj įstaigoj, kurią reorganizavo plius prisidėjo valstybinių įstaigų apskaitos reforma) ir magistras. Kai visa tai baigėsi: darbas prieš du metus, o mokslai prieš metus, žiauriai pradėjau sirgti: įvairios neurologinės ligos - migrena, juostinė pūslelinė, trišakio nervo uždegimas; odos ligos - dermatitas, atseit grybelis, kurio realiai nebuvo, bet gydymas buvo skirtas vieno daktaro, po mėnesio gydimo ir nepagerėjimo, nuėjau pas kitą gyd., tai ji ir sako kur tau čia grybelis (vieta galva), plaukai, tai nelūžinėja ir neslenka, pasirodo dermatitas su komplikacijom. na ir įvairūs peršalimai. Manau įsivaizduojate, kokios dozės vaistų buvo ir visi žiauriai kenkia virškinimo sistemai.

Ir po viso šito jau geras pusmetis žiauriai blogai su virškinimu, prasidėjo nuo paprasto nevirškinimo, net nežinojau kokius fermentus begerti, kai susiverti dvi pangrolio, dvi essenciale tai šiek tiek kažkas pajudėdavo, bet diskomfortas likdavo, prasidėjo galvos skausmai, kurio nuskausminamieji nenumalšindavo, paskiau suspaudė žarnyną, toks įspudis, kad kažkas diržą stipriai užveržė, galiausiai pradėjau alpti, į tualetą beveik nėjau - tiesiog nieko neišeidavo, o norėjau siaubingai, valgiau coliukės porcijomis, nes nevirškindavo, o ir fermentai nepadėdavo. Nuėjau pas gydytoją, tyrimai: echoskopija - gera; gastroskopija - gera, net uždegimo ir refliukso, kaip įprasta nebuvo; kolonoskopija - gera, šiek tiek yra hemorojaus, bet gimdžiusiai normalu; kraujo tyrimai geri, fermentai ir bendras; išmatų irgi viskas ok. Nusiuntė į santorus pas gastroenterologą (tiesą pasakius, ko ten buvau, nežinau, net išrašo gydytojai nedavė), ten gydytoja iš kart pasakė arba celiakija arba nervai, padarė tyrimus celiakijai nepasitvirtino, tyrimų atsakymus komentavo telefonu, bendravo labai nemaloniai ir iš karto buvo prilipdyta psichinės etiketė. na kaip sakant tiekto, vėliavą jai į rankas. Taip nieko ir nerado, gydymo nėra, apylinkės gydytoja irgi sako nežinau, kas tau ir ką daryt, matyt stresas viską daro, nu aš jai ir sakau nu taip gal prieš metus ir sutikčiau, kad stresas, bet dabar tai viskas praėjo, nes naujas geras darbas, mokslai baigti, neturiu dėl ko stresuot. Vien žo gydžiausi pati kaip išmaniau: dieta: tai ką galėjau valgyt - salotos, daržovės, natūralios sultys, vaisiai, sriubos, labai sumažinau mėsos ir tai daugiau virta ar troškinta. Vaistai tai fermentai, ir galiausiai kai pradėjau nervintis dėl savo tokios būsenos, paprašiau gydytojos raminamųjų, jie man kaip ir padėjo, tačiau negalėjau gerti, nes netoleruoju laktozės, tada nusipirkau valerdiksą ir pagėriau. Kaip ir pradėjo gerėti, bet reikėjo raut protinį dantį, po to gydžiausi žaizdą mėnesį, siaubingai negijo: valymas kas antrą dieną, nuskausminamieji mažiausiai po tris tabletes per dieną, nes skausmas nerealus ir galiausiai viskas pasibaigė antibiotikais. Žiauru, vėl nieko negaliu valgyt, skauda galvą, pilvą pučia, tai tuštinuosi tai ne, dažniau ne, prisidėjo pilvo spazmai, nežmoniškas troškulys, atrodo visus vandenis išgersi, vakare vandeniu sisiodavau. Kartasi pakyla temperatūra neaukšta. Jėgų nulis. Siaubingai išberta kakta, oda sausa kaip niekad. Jo galvoju, vėl eit pas daktarus? Ai dar palauksiu, pasiskaičiau internete, kas maždaug galėtų būt ir kokios natūralios priemonės galėtų padėt, faktas kad nuo vaistų sudirginta viskas, toksinai nepasišalina. Tagi pradėjau gert Lepocolį, mezimforte, essenciale ir sorbex. Kiek pagerėjo, pradėjau eit į tualetą, valgyt galiu su krūva fermentų, troškulys baisulingas. Nu blyn reik eit pas gyd., bet pasisekė, mano gyd. nebuvo nuėjau pas kitą, ji taip pat sakė, kad tai labiau panašu į DŽS, bet darom ir tyrimus: vėl išmatos - kaip suviršinamas maistas, tyrimas geras; kraujas - mažai trombocitų, visa kita ok, cukraligė nepasitvirtino. Gyd. ir sako kol kas išrašau duspatalin, kad žarnyną atpalaiduotų, toliau gert lepicol, taip pat vitaminai c, folio rūgštis ir alkymer. Jei nepagerės, tada pilnas žarnyno tyrimas, sako reiks pas chirurgus tada važiuot, atmetimui kitų blogų ligų.

Jau dvi savaitės man geriau, žarnynas gurguliuoja kartais paspazmuoja, tai vidurius paleidžia, tai kiečiau, bet einu kiekvieną rytą, troškulys sumažėjo, fermentų ir angliuko nebegeriu, tik lepicol. O svarbiausia, kad NORIU VALGYT IR VALGAU ir paskiau nebloga smile.gif

Labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys, nors labai įtarimas yra, kad man dar ir uždegimas, nes tiek vaistų niekas neatlaikytų, o dar tas užeinantis stiprus spazmas tik vienoj pilvo vietoj - dešinėj pusėj ties bambos ar truputi aukščiau lygiu, truputi neramu, bet matyt dar daug laiko reiks, kad susitvarkytų.

Tai štai kokia mano istorija ir vis dar tęsiasi smile.gif
Atsakyti
Sveika,Akvile.Aciu ,kad pasidalinai savo istorija. Puikiai Tave suprantam...
Del to skausmo desiniam sone-man buvo tas pats...Bet uzeidavo naktimis,ir tokio stiprumo,jog sunku budavo net kvepuot...Laimei anuomet papuoliau pas profesoriu Irniu,kuris man isaiskino,jog tulzies puslej,ar latakelyje gali buti susidare cholesteroliniai akmenukai,kuriu echoskopas nemato...Pageriau kuri laika jo skirtu vaistu,tulzies akmenims tirpinti ir skausmai dingo...Jau 5 metai,kai nebejauciu jokiu skausmu. Kitas dalykas-tulzies pusle labai susijus su kasa ir jei sunegaluoja viena,tai uzdegimas pereina ir i kita puse...Galbut cia ir yra blogo virskinimo priezastis...
Labai apmaudu,kad gastroenterologai taip atmestinai gydo DZS besiskundziancius zmones,tarsi jie visiskai butu ne ju,o psichiatru pacientai. Tarpusavy jie mus vadina-sudirgusios galvos sindromu...smile.gif Ir sitoj vietoj butina apsisarvuot kantrybe ir reikalaut issamios konsultacijos ir kad butu atsakyta i visus iskilusius klausimus.
Nors su siuo sindromu "draugauju" jau 8 metus,bet gyvenu viltimi,kad kaip netiketai jis atsirado,taip ir isnyks...

Atsakyti
Sveiki, išbandykit low FODMAP dietą. Internete rasite nemažai informacijos anglų kalba. Siūloma atsisakyti produktų, kurie dažniausiai dirgina virškinamąjį traktą - pieno ir jo produktų, kviečių, kai kurių vaisių, daržovių. Sąrašą be vargo rasite internete. Po kelių savaičių juos po vieną reikia grąžinti į racioną ir stebėti savo savijautą. Taip nustatysite, koks maistas jums tinkamas ir koks sukelia nemalonius pojūčius pilve. Nebloga alternatyva brangiems maisto netoleravimo/alergijos testams, kurie dažnai nėra labai tikslūs. Iš pirmo žvilgsnio dieta atrodo siaubinga, rodos, nėra ką valgyti, bet kelias savaites juk galima pakentėti, gal pravers. (: Youtube galite paieškoti dr. Dani vaizdo įrašų, rasite neblogų patarimų. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(BitterSweet~ @ 2013 07 20, 23:11)
Sveiki, išbandykit low FODMAP dietą.

Išbandžiau, bent man tai nepadėjo, tik organizmas nusilpo bereikalingai. O kai nusilpsta buna labai sunku atstatyt.
Atsakyti
QUOTE(Mivilkos @ 2013 07 21, 20:36)
Išbandžiau, bent man tai nepadėjo, tik organizmas nusilpo bereikalingai. O kai nusilpsta buna labai sunku atstatyt.

Tuomet turbūt jūsų simptomų atsiradimui didžiausią reikšmę turi stresas. Na, o nusilpti neturėjote, nes tikrai galima sugalvoti įvairiausių receptų, juk visą mėsą, bulves, ryžius valgyti galima ir puikų garnyrą pasigaminti, užkandžiams valgyti vaisius ir riešutus. Aš buvau kantri ir pajaučiau teigiamų rezultatų - sumažėjo pilvo pūtimas, po valgių jaučiuosi lengviau. O ir šiaip daug sveikiau maitinausi pastarąsias savaites - be picų, bulkučių, alkoholio, o ir vaisių prisivalgau tiek per šį trumpą laiką, kaip per pastaruosius metus. Mėlynės, avietės, žemuogės, bananai, melionai, kivi, apelsinai. Mm.
Atsakyti
Manau jūsų problema tik ir buvo neteisinga mityba, o ne DŽS.

Mano atvėju ne stresas sukėlė blogą savijautą, o atvirkščiai bloga savijauta stresą. Sakote nusilpti neturėjau, bet jei organizmas nepasisavina nieko, tai nusilstao organizmas, turėtumėte tai žinoti ir vien tik teisinga mityba visų bėdų neišspresite , jei problema gilesnė.

O kaltinti stresą dėl visko labai populiaru, bet stresas tik katalizatorius, o ne priežastis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mivilkos @ 2013 07 23, 12:31)
Manau jūsų problema tik ir buvo neteisinga mityba, o ne DŽS.

Mano atvėju ne stresas sukėlė blogą savijautą, o atvirkščiai bloga savijauta stresą. Sakote nusilpti neturėjau, bet jei organizmas nepasisavina nieko, tai nusilstao organizmas, turėtumėte tai žinoti ir vien tik teisinga mityba visų bėdų neišspresite , jei problema gilesnė.

O kaltinti stresą dėl visko labai populiaru, bet stresas tik katalizatorius, o ne priežastis. smile.gif

Juk nesakiau, kad mitybos pokyčiai išsprendė visas problemas, bet naudos kažkiek davė. Jei organizmas nepasisavina nieko, tai jūs turėtumėte visada jausti silpnumą, ne tik dietos metu. Problema yra polietiologinė, svarbi ir mityba, alergijos ir stresas. Nemanau, kad bloga savijauta atsirado iš oro, tačiau kartais iš tiesų sunku suprasti, kas paskatino simptomų atsiradimą. Stresą kaltinti populiaru, kaip ir populiaru neigti, kad problemą sukelia stresas. Žarnynas yra unikalus organas, nes turi nuosavą nervinę sistemą, kuri, žinoma, yra glaudžiai susijusi su CNS (brain-gut connection), todėl jis itin jautrus stresui. DŽS kiekvienam pasireiškia labai individualiai, mano atveju stresas neabejotinai didžiausias dirgiklis. Įdomu būtų sužinoti, koks jūsiškis, jei ne stresas, ir ne mityba?
Atsakyti
QUOTE(BitterSweet~ @ 2013 07 20, 23:11)
Sveiki, išbandykit low FODMAP dietą.

http://gapsdiet.com/ jei jau bandysit, tai šita labiau pagrįsta .
Atsakyti
QUOTE(BitterSweet~ @ 2013 07 23, 17:00)
Juk nesakiau, kad mitybos pokyčiai išsprendė visas problemas, bet naudos kažkiek davė. Jei organizmas nepasisavina nieko, tai jūs turėtumėte visada jausti silpnumą, ne tik dietos metu. Problema yra polietiologinė, svarbi ir mityba, alergijos ir stresas. Nemanau, kad bloga savijauta atsirado iš oro, tačiau kartais iš tiesų sunku suprasti, kas paskatino simptomų atsiradimą. Stresą kaltinti populiaru, kaip ir populiaru neigti, kad problemą sukelia stresas. Žarnynas yra unikalus organas, nes turi nuosavą nervinę sistemą, kuri, žinoma, yra glaudžiai susijusi su CNS (brain-gut connection), todėl jis itin jautrus stresui. DŽS kiekvienam pasireiškia labai individualiai, mano atveju stresas neabejotinai didžiausias dirgiklis. Įdomu būtų sužinoti, koks jūsiškis, jei ne stresas, ir ne mityba?

Moterys ištiesų stengiais, bet kolkas nei viena nepasveiko, gaila. Net ir turint didelį žinių bagažą į savo kūną neįlysi ir jo reakcijų nevaldysi.
Jei aš žinočiau konkrečia priežastį, tai jau bučiau pasveikusi. Galiu tik numanyti, spelioti. Hormonai, maisto produktai, dvasiniai pergyvenimai, nestabilus gyvenimas, jerseniozes pasėkmės, genetika.... O jei tik žinočiau atsakymą.
Nepasisavina... organizmas negali visiškai nepasisavinti, bet tyrimų atsakymai rodo mažus rodiklius... silpnumas, jau pastovi būsena. Mėnesinių periodas išvis katastrofa. Oragnizmas įsijautrinęs... ir kaip dauguma tikiuosi "kad galbūt kaip iš niekur atsirado, tai ir dings" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mivilkos @ 2013 07 24, 23:27)
Moterys ištiesų stengiais, bet kolkas nei viena nepasveiko, gaila. Net ir turint didelį žinių bagažą į savo kūną neįlysi ir jo reakcijų nevaldysi.
Jei aš žinočiau konkrečia priežastį, tai jau bučiau pasveikusi. Galiu tik numanyti, spelioti. Hormonai, maisto produktai, dvasiniai pergyvenimai, nestabilus gyvenimas, jerseniozes pasėkmės, genetika.... O jei tik žinočiau atsakymą.
Nepasisavina... organizmas negali visiškai nepasisavinti, bet tyrimų atsakymai rodo mažus rodiklius... silpnumas, jau pastovi būsena. Mėnesinių periodas išvis katastrofa. Oragnizmas įsijautrinęs... ir kaip dauguma tikiuosi "kad galbūt kaip iš niekur atsirado, tai ir dings" smile.gif

Kalbant apie silpnumą-maniškį labai dažnai ,ypač po priepuolių -kamuoja silpnumas,kaip "išsunktas"visas.
Atsakyti