Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

Patikek, ir as ant visokiu esu uzsirovus. O tarp kitko, gerai sakai, kai man taip pasiule, tai as pagalvojau, kad turbut kaip visiska vargsele atrodau biggrin.gif Ir labai teisingai sakai, cia ne pagrindas pararasti optimizma ir tikejima. As isgi vis bandau sau iteigti minti, kad amzinai taip blogai nebus, turi kazkaip susitvarkyti tos bedos. Ir kita syki nezinai, kur prarasi, o kur atrasi. Gelciau net trumpa iliustracija: pries kolonoskopija teko pasidaryti zarnyno valyma - bjauri procedura, slykstus ziauriai man tas skystis buvo ir vis bijojau, kad visa tai gali dar labiau kasai pakenkti. O va po tyrimo ziuriu, kad man susitvarke vienas ilgai buves ir mane nervines dalykas, matyt tas plovimas ir plius, kad dar pavartojau geruju bakteriju, sutvarke ar atstate mano mikroflora. Na, cia tik spelioju, aisku. 4u.gif
Atsakyti
Tai gal žarnyne tiesiog buvo susidarę akmenų iš maisto likučių sulipę. Prasiplovė ir pagerėjo.
Atsakyti
QUOTE(Mivilkos @ 2013 06 08, 13:15)
aistuk smile.gif mano ligos atsiradimo istorija labai primityvi. Apsikrečiau maitinimo įstaigoi jersenelioze, jos medikai negydė , nurašę iškart ant DŽS, pasėkmė, sutrikusi žarnyno motorika. Kuria atsatyti labai sunku, nes receptoriai pasidarė jautrūs, bet kokiems pokyčiams hormoniniam lygmenyje. Maistas, tai tik nedidelė problema, nes jis sukelia pilvo pūtimą, kuris ercina žarnyno receptorius, tai išbalansuodamas žarnyno motoriką. Taip pat neišku dėl kokių priežaščių pats žarnynas pakrito žemyn pilvo ertmėje, o tai salygoja sulėtėjusią storosios žarnos fukciją. Galiu tik spelioti. Trumpai kalbant problema yra funkcijos sutrikimas ir fermentavimo procezo sutrikimas (nevirškina, nepasisavina).

MAno atvėjis, laiku nesuteiktas gydymas, bet man dabar dėl to nei liūdna, nei pikta, aš tiesiog pakeičiau apie medikus nuomone. O vėliau pakeičiau ir apie žmones nuomone, nes tas nuolatinis buvimas palikinikose, kur tave gali pastumti, aprėkti, ypač nekulturingi yra vyresnio amžiaus asmenys. Viena išvada iš viso to, kad šie keikia jauną kartą, o esmė, kad jie tą kartą išauklėjo, o patys nespindi niekuo gražiu ir geru, tai ir gavo atgalios ką patys sukūrė. Mažai gerų žmonių, nes jie iškeliauja pirmi smile.gif

Sveika
Ar dabar geri kokius nors vaistus? Kiek laiko sergi?
Atsakyti
QUOTE(Mivilkos @ 2013 06 11, 12:39)
Tai gal žarnyne tiesiog buvo susidarę akmenų iš maisto likučių sulipę. Prasiplovė ir pagerėjo.

Nezinau, gal ir taip, tikiuosi, kad tai ne laikinas dalykas, o taip jau ir bus toliau.
Atsakyti
Prasidėjo dar kitos problemos man doh.gif . Visos problemos su antru galu, sakau vis, nu kodėl negali kokios rankos skaudėti ir tiek doh.gif . Šiandien ryte išgėriau stiklinę vandens kaip visada ir kaip pradėjo varyti į tualetą kas dvidešimt minučių vis su pilna pusle bėgau, šlapimas tarsi vanduo. Kažkur metai laiko ši problema yra, kas kelis mėnesiu būna, nežinau nuo ko, tikrai DŽS man rodos čia ne prie ko, nesu girdėjus, kad poliurija būtų simptomas. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nox: 11 birželio 2013 - 18:05
Nox pas tave dirgli šlapimo pusle tiesiog bus. Kažkur skaičiau, kad ir tokia būna.

aistukas tikiuosiu nebus laikinas dalykas, bet su tais plovimasi tai atsargiai smile.gif

*vandene* mano stažas 2 metai. Kaip gydausi..ogi įvairiai, priklausomai nuo situacijos. Cemija: duspatalinas, meteospazmilis, spazmomenas, Antifliat, Simetigazt forte, Motilium, virškinimo fermentai. Pastoviai nevalgai visko iš eilės, bet esant reikalui žinau ką reikia naudoti.
NAtura: Lepicol, Amino rugštys(L-gliutaminas), Iberogast, Neuromed, įvairios arbatos (mišinius gaminuosi pati, pagal savo poreikius).
Matinimas taipogi, pagal tam tikras taisykles, bet leidžiu sau ir didelių nukrypimų ir coco cola ir pica, žodžiu yra pagrindiniai produktai, o jų nemažai ir ko visiškai negaliu valgyt, arba valgau tik tam tikrom salygom.

Taigi ligone nesijaučiu, nors kartais pasidaro liūdna ir skaudu, kad tenka kankintis, bet nepriimu to kaip kažkokios bausmės. Ir žinote ką, dar yra gerų emocijų receptai, na bet čia jau kiti reikalai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Tiesa jei kas būnata Kaune, galim susitikti, bus smagu pabendrauti ir nejaukumo nebus, visos turim tą pačia bėdą smile.gif Aišku būnu ir kituose miestuose, nes kartais didžiausia pagalba yra bendravimas su tokias pat problemas turinčiais žmonėmis, nieko net aiškinti ar teisintis nereikia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Žinau apie dirglią puslę, bet nemanu, kad nenormaliai gausus šlapinimas negeriant daug skysčių yra to simptomas g.gif .
Atsakyti
Ai ne, plovimas buvo tiesiog gyvenimo padiktuotas ir ateity, be reikalo tikrai nezadu jo daryti - skeptiskai visai as i tai visada ziurejau, va ir nustebau, kai pajutau kazka is to teigiama.
Mivilkos, o mane dar labai sudomino tie geru emociju receptai. Jei galima, prasau placiau smile.gif Visgi esame fizinis ir dvasinis kunas viename, viskas mumyse susije, tad emocine busena, tikrai gali teigiamai veikti ir organines ligas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukas: 12 birželio 2013 - 10:32
Čia ne simptomas , čia greičiau pasėkmė biggrin.gif KAip pvz išgeri kavos puodeli, o paskui lakstai sysiot, lyg butum išgerus puoda kavos. biggrin.gif Degitratuoja organizma kažkas...( kiekvienam skirtingai, priklausomai nuo to koks organizmas, nors pagrindiniai dalykai yra bendri), druskas (naudingas) išvaro iš oganizmo, tai erzina šlapimo pusle, ji sako "mikliai sysiot " biggrin.gif Nu kažkas panašaus biggrin.gif
Čia taip paprastai apie sudetinga biggrin.gif

Aistuk, gerų emocijų receptas kiekvienam skirtingai, priklausomai, nuo žmogaus pomėgių, gyvenimo būdo, piniginės storumo, moralinių ir dvasinių įsitikinimų. Kaip sakant nėra vieno vaisto visiems smile.gif Konkrečiai, tai nerašysiu, nes labai individualiai reikia pasirinkt ko kam reikia smile.gif
Aišku požiūrį ir mąstysena tenka keisti betkokiu atvėju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mivilkos: 12 birželio 2013 - 17:43
QUOTE(Mivilkos @ 2013 06 12, 17:41)
Čia ne simptomas , čia greičiau pasėkmė biggrin.gif KAip pvz išgeri kavos puodeli, o paskui lakstai sysiot, lyg butum išgerus puoda kavos.  biggrin.gif Degitratuoja organizma kažkas...( kiekvienam skirtingai, priklausomai nuo to koks organizmas, nors pagrindiniai dalykai yra bendri), druskas (naudingas) išvaro iš oganizmo, tai erzina šlapimo pusle, ji sako "mikliai sysiot " biggrin.gif Nu kažkas panašaus biggrin.gif
Čia taip paprastai apie sudetinga  biggrin.gif

Aistuk, gerų emocijų receptas kiekvienam skirtingai, priklausomai, nuo žmogaus pomėgių, gyvenimo būdo, piniginės storumo, moralinių ir dvasinių įsitikinimų. Kaip sakant nėra vieno vaisto visiems smile.gif Konkrečiai, tai nerašysiu, nes labai individualiai reikia pasirinkt ko kam reikia smile.gif
Aišku požiūrį ir mąstysena tenka keisti betkokiu atvėju biggrin.gif

Nežinau,kaip kitiems,bet MB labai padeda Rožančiaus kalbėjimas ir buvimas atlaiduose mirksiukas.gif
Atsakyti
religija yra religija, nors dažnai susirge žmonės atranda Dieva. wink.gif religija nieko blogo kaip ir nemoko, bet aš neturiu konkrečios, ar kategoriškos nuomonės tuo klausimu.
Atsakyti
Tikinciam zmogui, manau, kad tikrai turetu teikti nusiraminima religija. Na, o ka daryti netikinciam, arba tikinciam, bet jau kazkaip ne taip, su islygomis, sakyciau, tikinciam su netikejimu? Bandyti atrasti Dieva? Manau, kad reikia kazkaip atrasti ta Dieva savyje, kad pats is saves galetum semtis stiprybes. Yra toks psichologinis terminas, kad reikia sau tapti tevu ir motina.
Atsakyti