Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas - 7. Ir Kaune statyti galima

QUOTE(Vilienė @ 2013 04 18, 13:08)
Stiklinis stogas bus blogas pasirinkimas - šilumos per jį žiemą negausite, saulė kris labai smailiu kampu ir didžioji dalis bus atspindima... turite mąstyti apie nuimamą, transformuojamą stogą terasos stogą, vasarą pavėsis, o žiemą saulė tiesiai plieskia į langus.

Naudingumo požiūriu tai pats geriausias variantas. Bet nuo kiekvieno tingėjimo laipsnio priklauso ar norėsis kiekvieną rudenį išardys, o pavasarį vėl surinkt.

Aš nieko protingiau nei stiklinis nesugalvojau. Tik mano atveju jis dar būtų užleistas vijokliais, kurie vasarą meta šešėlį, o žiemą patys išsimontuoja. Be to terasa pas mane ne prie pagrindinės vitrinos, todėl kiek didesnis šešėlis žiemą nebutų didelė bėda.
Na kaip visada viskas individualu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 04 18, 13:16)

Markizės irgi geras sprendimas.

Markizės labai neblogai šešėliuot langus. Bet kaip apsauga nuo lietaus ir saulės sėdintiems terasoje tai kažin. Jų ilgis gana ribotas, ir jos bijo smarkesnio vėjo.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 04 18, 14:16)
Markizės irgi geras sprendimas.

Geras, bet labai problematiškas: a. tvirtinimas prie sienos be šalčio tiltų; b. vėjo apkrovos ir rizika rasti savo markizę kaimyno šiltnamyje verysad.gif .
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2013 04 18, 14:31)
Naudingumo požiūriu tai pats geriausias variantas. Bet nuo kiekvieno tingėjimo laipsnio priklauso ar norėsis kiekvieną rudenį išardys, o pavasarį vėl surinkt.

Aš nieko protingiau nei stiklinis nesugalvojau. Tik mano atveju jis dar būtų užleistas vijokliais, kurie vasarą meta šešėlį, o žiemą patys išsimontuoja. Be to terasa pas mane ne prie pagrindinės vitrinos, todėl kiek didesnis šešėlis žiemą nebutų didelė bėda.
Na kaip visada viskas individualu.
Papildyta:

Markizės labai neblogai šešėliuot langus. Bet kaip apsauga nuo lietaus ir saulės sėdintiems terasoje tai kažin. Jų ilgis gana ribotas, ir jos bijo smarkesnio vėjo.

Tinginiams, ypač pasiturintiems, yra pavaros biggrin.gif Stobag, soliday gaminiai, jei galime sau leisti 20k-40k motorizuotam terasos uždangalui... aš šią problemą sprendžiu jau tris metus, kol kas rezultatai vis dar neapčiuopiami...
Jei vitrina į rytus - ten galima bele ką statyti, ar stiklinį, ar neskaidrų stogą, nieko neprarandame. Bet pietūs ir pietvakariai - čia saulės praradimai gana skaudūs. Nors kaip sakote labai individualu: jei namui reik 20kW tai nelabai tepasijus keleto kwh užtemdymas, galima galvos nesukti. Nors kaip kaip sakoma "na bezrybije daže rak - ryba" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2013 04 18, 14:31)
Jų ilgis gana ribotas, ir jos bijo smarkesnio vėjo.

Ilgis ir plotis yra pakankamas, pvz 4x7 yra pasiekiama be problemų. Smarkesniam vėjui siūlomos automatinės apsaugos - bet negi vėjuotą dieną nereikia šešėlio langui? Todėl sprendimas toli gražu ne idealus.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 18, 13:53)

Ilgis ir plotis yra pakankamas, pvz 4x7 yra pasiekiama be problemų. Smarkesniam vėjui siūlomos automatinės apsaugos - bet negi vėjuotą dieną nereikia šešėlio langui? Todėl sprendimas toli gražu ne idealus.

Labai dažnai prieš lietų pratraukia vėjo gūsis. Tai nežinau ar daug baliavotojam terasoje naudos iš stogo kuris prieš lietų susivynioja. ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
Gal kas neseniai (max. iki metu) užsisakinėjot virtuvės ir vonios baldus? gal turit kažkokius patikimus gamintojus?
norėtųsi, jog ir patartų, būtų imlūs naujovėms ir kad rankos iš teisingų pusių augtų. Be abejo nepamirštam ir kainos.
Veiksmas Kaunas.
Dėkui už pagalbą.
Atsakyti
Pritariu DEU paskutiniam postui.
Skubu priminti kad dėl šeštadienio norintys dalyvauti rašykit AŽ.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 04 18, 15:03)
Labai dažnai prieš lietų pratraukia vėjo gūsis.  Tai nežinau ar daug baliavotojam terasoje naudos iš stogo kuris prieš lietų susivynioja.  ax.gif

Juk rašiau - sprendimas tikrai ne idealus. Todėl ir ieškau tinkamo, nes markizę gauti yra labai paprasta ir labai pigu 4u.gif jei ji būtų tinkama - jau senai po ja baliavotume, a ne? smile.gif
Nereikia nei gūsio prieš lietų, būna pakankamai vėjuotų bet saulėtų dienų, vien dėl to 28m2 "burė" kelianti grėsmę kaimynų šiltnamiui yra netikęs reikalas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 18 balandžio 2013 - 17:45
QUOTE(mintas @ 2013 04 18, 14:16)
Manau lygiai taip pat.
Papildyta:

kas liecia slenksti - galbut svarbiau nepaduoti salcio i pati rostverka
Atsakyti
ka girdejot apie putplasti termo organika?

http://www.vykelida....manufacturer=22

turi daug analogu ir neoporui ir geoporui, ir XPS ir deklaruoja liambda NEPSui 0,031

Sake siltintojai greit uzkariaus lietuvos rinka. Daug tiesesnis, jokiu ishsiraiciusiu lapu. Vienu zodziu maziau problemu. Dar karta siandien isitikinau kad is baltijos polistireno putplascio neimsiu.

Viliau gal tu buvai kazkada imetes linka apie sita polistirola?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 18 balandžio 2013 - 21:11
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 17, 21:26)
Neabejoju, kad mūsų darinėjami langai bus darinėjami tik valymui. Todėl patarčiau pasvarstyti, ar būtina juos daryti darinėjamus.

O tai kaip išvalyt, jei nedarinėjami? smile.gif

QUOTE(Vilienė @ 2013 04 17, 21:40)
Bloge rasite, fasado temoj.

Dėkui, kaip visada ne ten ieškau biggrin.gif Apšiltinimo temas visas perknisau, o apie fasadą nepagalvojau.

QUOTE(DEU @ 2013 04 18, 07:13)
Dėl langų tai man atrodo šioje diskusijoje susipainiojo dvi problemos. Varstomų langų dydis ir nevarstomų. Dauguma kalba apie nevarstomus, o Manjanai lyg ir reikėtų tokio dydžio varstomų. Šiuo atveju problemos ne paketo dydis, bet apkrova vyriams ir lango rėmui. Langas yra pakankamai sunkus ir pilnai atidarius 1,5 m  pločio langą gaunasi didelis laužimas. Toks langas turėtų turėti labai stiprų rėmą, gerus vyrius ir būti labai gerai įtvirtintas. Bet ir tokiu atveju daug dažniau gali kilti problemų dėl išsireguliavimo, blogo užsidarymo ir pan.

Teisybė, kalba eina apie varstomus langus. Tai gal tie, kurie nesiūlo tokių didelių langų, naudoja prastesnius rėmus/vyrius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2013 04 18, 22:01)
Dėkui, kaip visada ne ten ieškau biggrin.gif Apšiltinimo temas visas perknisau, o apie fasadą nepagalvojau.
Teisybė, kalba eina apie varstomus langus. Tai gal tie, kurie nesiūlo tokių didelių langų, naudoja prastesnius rėmus/vyrius?  g.gif

pas mane varcia 1,5x1,35, jei nenoriu deti i profili metalo profilio, ir noriu tureti silta profili su poliuretano putom uzpurksta ir stiklo pluosto profilius, tai man reikes paketa klijuoti i varcia del stabilumo. Vitrininiai langai turi apribojima pagal dydi kuomet pradedamas deti 6 mm stiklas nuo vibraciju, nes kitu atveju visas langas pradeda banguoti ar kaip cia ishsireksti, atsirandi tikimybe trukti paketui.

http://www.skpstikla...zikos-faktoriai

cia daugiau galit apie paketus pasiskaitineti.
Papildyta:
Teisybė, kalba eina apie varstomus langus. Tai gal tie, kurie nesiūlo tokių didelių langų, naudoja prastesnius rėmus/vyrius?  g.gif

as DEU buvau surase mzdg i ka reiktu atkreipti demesi kai siunti laisku gauti pasiulymams. Jei kazko neirasysi gausi skirtingas samatas, kaip pvz vieni tau pasiulys vitrinos stumdomas duris su mechanika, kiti su automatika, ir nepazymes to, nes tarkim pas juos standartini pasiulymas pagal nutylejimas bus su automatika, tai kaina skirsis 700 lt, ir nesuprasi kodel pas ta pardaveje brangiau. Todel , siulau susirasyti normalia specifikacija, su visais reikalavimais, ir siuntineti, tada gausi samatas pagl viena specifikacija ir tada tikrai matytis realus kainu skirtumas. Surasai kokiu rankenu reikia, kokios spalvos tarpines, vitrina stumdoma ar kaip balkonines durys, stiklai, kokie langu mechanizmai, ar su blokada nuo neteisingo atidarymo, kokia spalva, nes tai isbranginti langa gali 30%-40%, jei bus abiejose pusese, is karto ilgeja tada terminai tiekimo, toliau tarpines ar keiciamos (pagal kazkokius tai standartus jos turi buti keiciamos, jei ne tai gaidys), ar reikia popalanginio, ar reikia pleveliu (siulyciau pirkti paciam), stiklo paketai 4+16+4+16 ar 4+18+4+18 ar 4+20+4+20 ar kazkokie kitokie, nes nevisi gali sudeti 4+20+4+20+4. Dar yra su vitrinom niuansu, jei didele vitrina ir jos neperskiri tai dedi stikla 6 mm , kas isbrnagina gamini daugiau nei perskyrimas. Toliau dar reiktu pasidometi ar stumdomai vitrinai reikes praplatinimo profilio, jei profiliai jungiami tarpusavyje kaip jie sandarinami, ar dedamos sandarinimo tarpines, ar dedant popalangini ant remo dedamos sandarinimo tarpines, ar pakete esantis termo remelis is aliuminio ar plastiko, jei is plastiko tai ar jo apacia su nerudijancio plieno folija ar su aliuminio, kokios formos pats termo remelis, kaip priglunda ir t.t (cia priklauso nuo paketo gamintojo). Tai va pirma pagalvok ko nori , pasidaryk analize kokie langai patinka ir tada giliau domekis. Pasidarai sarasa kam siusi specifikacija, tada gauni is kokiu 10 gamintoju kainas, pasiziuri kurie tau tinka, ishsirenki kokiu 4-5, kvieti i objekta, matuoja, tada atsiuncia galutini pasiulyma. Per ta laika kol praeina matuotojai, susizinai dar visokiu niuansu ir naudongu patarimu kas padeda apsispresti.
Papildyta:

apsilankykit restoj, nustebsit kiek yra priemoniu langu valymui. Isvalyt langa antram aukste tikrai neproblema

Beje klausimas: kai NEPS uzhsileidzia ant remo tarkim 3cm, vistiek NEPS nepriglunda taip lygia su lango remo, gaunasi ten tarpelis kokia 3-4 mm del pjovimo netiukslumo. Ar jums ta tarpa uzpute su putomis ar dejo kokia savaime ishsipleciancia juosta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 18 balandžio 2013 - 21:37
Sveiki matau diskutuojate ir apie terasas smile.gif Man rupi paklausti siuo metu projektuojame nama ir terasa noreciau daryti rytineje puseje namo tesiant garazo stoga is kiemo puses, bet architekte siulo primigtinai daryti su permatomu stogu ties vidinio kiemo balkonu i pietu puse. Gal galetumete patarti kanors mano apsisprendimui palengvinti? Aciu.

http://www.namoproje...k...iki=[]=2&search=Ie%C5%A1koti&paging=51&page=51
Atsakyti
QUOTE(S.B @ 2013 04 18, 22:04)
Sveiki matau diskutuojate ir apie terasas smile.gif Man rupi paklausti siuo metu projektuojame nama ir terasa noreciau daryti rytineje puseje namo tesiant garazo stoga is kiemo puses, bet architekte siulo primigtinai daryti su permatomu stogu ties vidinio kiemo balkonu i pietu puse. Gal galetumete patarti kanors mano apsisprendimui palengvinti? Aciu.

http://www.namoproje...k...iki=[]=2&search=Ie%C5%A1koti&paging=51&page=51

Turėtumėt pradžioj palengvinti supratimą kur čia pietūs, ir kur čia vidinis kiemas.
smile.gif
Atsakyti