Terasa:
Terasa į peitų pusę yra gerai, jeigu ji turi nepermatoma stoga, nes tik taip galima nors šiokį tokį pavėsį turėti ir ten bus įmanoma būti.
Aš asmeniškai nedaryčiau terasos į vakarų pusę, nes vasara ir vakarinė saulė kepina, o nuo jos niekaip nepasislėpsi(nes ji žemai).
Idealus (teoriškai) variantas - terasa į pietų pusę su stikliniu stogu, kuris uždengiamas vasaros sezono metu ir atidengiamas žiemos metu.
Mano situacija yra tokia, kad as norečiau tokios terasos, kad ji būtų nuošalesnė o ne kad kiemo centre, bet architektė siūlo http://www.talpykla.com/?di=9TW5
ji argumentuoja tuo kad mano varijantu bus mažai saulės ir nejauku bus būti joje.
Sienos:
Nežinau ar svarstėt liktinių klojinių sistemą. Ji turi tik du minusus: kiek brangesnė nei blokelis+šiltalas ir turi vidinį polisterolio sluoksnį. Žinoma antras minusas yra labiau psihologinis nei realus. O privalumų turi tikrai daugiau nei kiti sprendimai: greita statyba; sandari siena iškarto su šiltinimo sluoksniu; lengviau kontroliuoti kokybę, nes nieko nepaslėpsi; nereikia aukštos kvalifikacijos mūrininkų, užtenka elementaraus supratimo apie betonavimą; idealiai tinka pačiam kelti sienas.
Tikrai masčiau apie liktinius klojinius ir visdar mastau tik baisu kad kas nepavyktu su jais dirbant ( pačiam ar ka nors samdant) kiek skaitinėjau tai supratau kad Vilienės nuomonė, kad lenkiški geriau negu lietuviški BP ar teisingai supratau?
Tiesioginio atsakumo kodėl turėčiau nesirinkti liktiniu klojinių nežinau

Blokelis + šiltalas turi šiuos niuansus(trūkumais gal nevadinsiu) reikia mūrininko, kuris tiesiai ir tvarkingai sudės blokelius; reikia SĄŽININGŲ šiltintojų, kurie sudės šiltalą, kaip SAU, nes galima tiek nesamonių pridaryti, kad užsakovas ir nesupras(tik vėliau stebėsis, kodėl namas ne toks šiltas); žymiai imlesnis laikui sprendimas; neoporo tvirtinimo prie sienos sprendimo paieškos(smeigiuoti ar ne, smeiges įleisti ar ne, kiek įleisti, kokius klijus naudoti; kokia apdaila atlaikys)
Bendra prasme viso namo statybose bijau sutikti kaip čia kažkas jau minėjas statybininkus pas kuriuos "rankos ne iš ten išdyge"

Stogo sumuštins:
Ekovata + neoporas + PIR su folija yra analogiškas mano projektuojamam variantui, tik aš šiltinsiu perdangą, tai ekovatos galiu nors pusė metro prisikrauti jei bus poreikis.
Žinoma neoporo būtinybė šioje kombinačijoje kelia klausimą. Mano atveju aš jau esu nusipirkęs neoorą ir jį planuoju naudoti.
Pas mane stogas bus ir lubos gal ka patartumėte kitaip daryti? Ir kaip suprantu su neoporu tarp gegniu turėtumėtia kitokia jau nuomone ar ne?