Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija

QUOTE(pelkių boba @ 2013 07 04, 23:12)
Realiai, gal teko girdėti, per kiek laiko +/- ikivėžinės ląstelės tampa vėžinėmis?

Nes dabar jau tampa baisu, jei tas PAP nėra labai tikslus mano, tas laukimas ir nežinojimas, kokia iš tikrųjų kaklelio būklė, bemaž, žudo. Atrodo, jau dabar galėčiau pradėti gydymą, bet gydytojas sakė laukti tuo 4-6 mėnesius g.gif

atsakymo nėra smile.gif
gali praeiti metai, gali praetiti dešimtmetis, o ta diena gali ir išvis neateiti. Ne visi pakitimai baigiasi vėžiu, čia nieko negali žinot, kiekvienas organizmas individualus.
4 - 6 mėn šios bėdos lygyke šiaip yra neilgas laiko tarpas.
Bet va stresas ir nežinomybė tai tikrai bjaurus reikalas, kas tikrai būtų geriau pasidaryt rimtesnį tyrimą ir galėsit ramiai miegot.
Papildyta:
QUOTE(pelkių boba @ 2013 07 04, 23:17)
r bandysiu privačiai pasidaryt biopsiją g.gif  Nes su siuntimu turbūt eilės ilgos?

Beje, o skausminga biopsija kaklelio? kabinete ant kėdės "paima"? Gal papasakotumėt 4u.gif

na taip, tektų ilgiau palaukt.
Nieko ten labai baisaus, įžnyba ir tiek. Kaklelyje mažai skausmo receptorių. Taip, kabinete ant kėdės irį po kelių minučių keliaujama namo
Atsakyti
sveikutes smile.gif na as snd suzinojau konizacijos rezultatus cis schmoll.gif tik tiek kad sake radikaliai pasalinta.bet vistik neramu kad tiek daug jau pazenge buvo.nors biopsija pries tris men rode cin1, tik kad vel kartotas citologis vel rode hsil. tai tas cis jau vezys yra?
Atsakyti
QUOTE(petija @ 2013 07 05, 10:13)
sveikutes smile.gif na as snd suzinojau konizacijos rezultatus cis schmoll.gif tik tiek kad sake radikaliai pasalinta.bet vistik neramu kad tiek daug jau pazenge buvo.nors biopsija pries tris men rode cin1, tik kad vel kartotas citologis vel rode hsil. tai tas cis jau vezys yra?

tai reiskia carcinoma in situ ( Cis, vezys vietoje, 0 stadija). Tai priskiriama IKIveziniams susirgimams.
Vezys buna tada kai buna invazinis,nuo pirmos stadijos.
Atsakyti
Sveikutes..Gal kas gali man atsakyti,o kada galima myletis po konizacijos ?kazkaip baisoka man..menesis dar nepraejo,bet....
Atsakyti
Visur rašo, kad laiku nustatyti gimdos kaklelio pakitimai yra visiškai išgydomi ir tt, ir pan. Tai kaip gali būti, jei kai randa pakitimus, tada biopsijos, konizacijos, atsakymai.. ir vis tiek vėžys vystosi toliau? Ar taip nebūna? Jau panikuoju unsure.gif
Nežinau kada važiuoti biopsijai, sužinojau kainą, jau žinau, kur, bet va laukiu mmm ant dienų (o kai jos nereguliarios, tai dievaž, kiek gali nustęst) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogyte<3 @ 2013 07 05, 12:13)
Sveikutes..Gal kas gali man atsakyti,o kada galima myletis po konizacijos ?kazkaip baisoka man..menesis dar nepraejo,bet....

ne anksciau nei po menesio.

QUOTE(pelkių boba @ 2013 07 05, 12:35)
Visur rašo, kad laiku nustatyti gimdos kaklelio pakitimai yra visiškai išgydomi ir tt, ir pan. Tai kaip gali būti, jei kai randa pakitimus, tada biopsijos, konizacijos, atsakymai.. ir vis tiek vėžys vystosi toliau? Ar taip nebūna? Jau panikuoju unsure.gif
Nežinau kada važiuoti biopsijai, sužinojau kainą, jau žinau, kur, bet va laukiu mmm ant dienų (o kai jos nereguliarios, tai dievaž, kiek gali nustęst) unsure.gif

jei plotas mazas kartais biopsijos metu gali viska isgnybti mirksiukas.gif
konizacija irgi skaitosi gydymo bodas, operacija, kai ispajuna pakitusiu lasteliu plota ir tada lieka ,,sveikoji'' dalis.
be to kartais pakitimus kelia uzdegimas, kuri isgydzius velgi sekmingai pakitimai gali isnykti.
Literaturoje raso kad kelia ZPV virusas - vel gi kai jis isnyksta ( organizmas pats per tam tikra laika ji sutvarko) - pakitimai irgi gali dingti.
jei reguliariai tikrinsites, tai suseks viska neatsiradus invaziniam veziui ir laiku bus parinktas tinkamiausias gydymo budas. Nera ko panikuoti.
Atsakyti
Na man pradziu pradzia, nes po konizacijos atejo atsakymas, carcinoma in situ, pasalinimas neradikalus is triju kvadrantu, gavau siuntima i onkologini Vilniun, po konizacijos jau 2 menesiai, atsirado gimdoje mioma ir padidejo gimda, konizacija antra jau netikslinga , va cia tokia pradzia, dar sake idomiai pas mane, nes labai jau dideliais tempais pas mane viskas vyksta, na parasysiu kaip ten man seksis toliau.
Dar karta patariu visom, nelaukit eikit pas kelis ginekologus tikrinkites ir nesirkit smile.gif
ir dar manau labai svarbu kuo maziau nervuotis , nes nervais nepakeisit to kas vyksta o pozityviu poziuriu galima labai sau padeti, sekmes visoms
Atsakyti
QUOTE(DziuguteS @ 2013 07 05, 16:15)
Na man pradziu pradzia, nes po konizacijos atejo atsakymas, carcinoma in situ, pasalinimas neradikalus is triju kvadrantu, gavau siuntima i onkologini Vilniun, po konizacijos jau 2 menesiai, atsirado gimdoje mioma ir padidejo gimda, konizacija antra jau netikslinga , va cia tokia pradzia, dar sake idomiai pas mane, nes labai jau dideliais tempais pas mane viskas vyksta, na parasysiu kaip ten man seksis toliau.
  Dar karta patariu visom, nelaukit eikit pas kelis ginekologus tikrinkites ir nesirkit  smile.gif
ir dar manau labai svarbu kuo maziau nervuotis , nes nervais nepakeisit to kas vyksta o pozityviu poziuriu galima labai sau padeti, sekmes visoms

Sekmes Dziugute 4u.gif ca in situ priskiriama ikiveziniams susirgimams, todel manau viskas labai laiku. Ne visada konizacijos radikalios, manau su gydytojais rasit tinkamiausia sprendima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 07 05, 14:13)
jei reguliariai tikrinsites, tai suseks viska neatsiradus invaziniam veziui ir laiku bus parinktas tinkamiausias gydymo budas. Nera ko panikuoti.

O kas tas invazinis vėžys, paprastais žodžiais tariant?
Atsakyti
na nelabai suprantu kiek skaitau cin1, cin2 ir tas cin3/cis.tai kaip suprast jis sutapatinamas ar kaip? ar galima sakyt kad cia tas pats yra?
Atsakyti
QUOTE(Uogyte<3 @ 2013 07 05, 11:13)

rekomenduojama po 6 sav.
man gydyt sake- kai nustos teplioti. (ir zinoma ne anksciau kaip po menesio_)
o buvo taip,kad..baige teplioti...palaukiau 2 diena, ir susirgau.
tad po menesiniu ir pradejom..
Buvo praeje 5 sav, ir viskas ciki.

dbr dirbam prie nestuke.gif

kazin kada si laime aplankys.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pelkių boba @ 2013 07 05, 18:38)
O kas tas invazinis vėžys, paprastais žodžiais tariant?

invazinis, tai tas kuris jau plinta i kitus audinius.

QUOTE(petija @ 2013 07 05, 18:54)
na nelabai suprantu kiek skaitau cin1, cin2 ir  tas cin3/cis.tai kaip suprast jis sutapatinamas ar kaip? ar galima sakyt kad cia tas pats yra?

Jei atlikus PAP testą nustatomi LSIL ar HSIL pokyčiai, gali būti atlikta gimdos kaklelio biopsija, t.y. paviršinių ir gilesnių kaklelio audinių išpjovimas ir jų po specialaus paruošimo ištyrimas mikroskopu. Ląstelių ikivėžiniams pokyčiams apibūdinti čia vartojamas terminas „gimdos kaklelio intraepitelinė neoplazija“, kurios tarptautinė santrumpa – CIN. Nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai žymimi CIN1, žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai - CIN2, CIN3 arba CIS – carcinoma in situ.
Atsakyti