Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija

sveikos,

anksciau cia lankydavausi dazniau, nes turejau ta pacia beda, kaip ir jus. Buvo baisu, daug praverktu dienu ir nervu istampytu. Po konizacijos gavau atsakyma ca in situ... Liudna buvo. Pamazu nusiraminau, nerimas mazejo su kiekvienu geru kontroliniu tyrimu. Dabar trys metai po operacijos - pakitimu nerasta. Planuojam vaikeli wink.gif
Noriu visas padrasinti ir nuraminti - viskas pagydoma, o kiekvienas isbandymas gyvenimo atsiunciamas ne siaip sau.

CIS yra carcinoma in situ - vezys vietoje (neiplites, be metastaziu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 14 rugpjūčio 2013 - 20:04
aciu uz sveikinimus, cia jau Dievo dovana...nesitikejome kad taip greitai pavyks , Tikiuosi viskas bus gerai, Ir pati isgimdysiu..be problemu...

o..kad tik taip butu..Nenoriu jokio cezario...

Labai dziaugiuosi uz jusu palaikyma..kai tik pradejau kreiptis i jus..tikrai pagelbeja sis forumas-bent jau psichologiskai.Supranti-kad ne tau vienai taip nutiko...
Atsakyti
Sveiki,gal kas dare gymdos kaklialio konizacija pas daktara Toma Razuma?labai noriu suzinoti,apie si daktara? smile.gif

Atsakyti
Sveikos merginos, prisijungiu i jusu buri.
Pries savaite gavau biopsijos rezultatus CIN3/CIS sad.gif
Turiu palaukti menesiuka, kol apgysiu po biopsijos ir tuomet pakartotinei kolposkopijai, kad ivertinti kiek reikes pjauti. Nesu dar gimdziusi, tad noretusi kad butu kuo mazesnis ispjovimas, o taip pat bijau kad "taupant" liks negeruju lasteliu. Jei nedaug, padarytu mano gydytoja tiesiog poliklinikoje elektros kilpute. Net nezinau, esu visiskai pasimetusi, issigandusi, kas geriau, ar pasitiketi savo ginekologe ar prasyti siuntimo i ligonine?
Taip pat perzvelgiau visas temas bet nerandu atsaymo, koks skirtumas ar konizacija kilpute ar lazeriu, kas geriau?
Beje, po kiek laiko jums buvo paskirta konizacija po biopsijos?
Aciu uz atsakymus!
Atsakyti
QUOTE(Spice @ 2013 08 18, 20:44)
Sveikos merginos, prisijungiu i jusu buri.
Pries savaite gavau biopsijos rezultatus CIN3/CIS sad.gif
Turiu palaukti menesiuka, kol apgysiu po biopsijos ir tuomet pakartotinei kolposkopijai, kad ivertinti kiek reikes pjauti. Nesu dar gimdziusi, tad noretusi kad butu kuo mazesnis ispjovimas, o taip pat bijau kad "taupant" liks negeruju lasteliu. Jei nedaug, padarytu mano gydytoja tiesiog poliklinikoje elektros kilpute. Net nezinau, esu visiskai pasimetusi, issigandusi, kas geriau, ar pasitiketi savo ginekologe ar prasyti siuntimo i ligonine?
Taip pat perzvelgiau visas temas bet nerandu atsaymo, koks skirtumas ar konizacija kilpute ar lazeriu, kas geriau?
Beje, po kiek laiko jums buvo paskirta konizacija po biopsijos?
Aciu uz atsakymus!

Sveika,

biopsijos rezultatai visai tokie, kokie buvo ir mano. Man konizaciją atliko po biopsijos praėjus mėnesiui. Nors gydytoja siūlė luktelti iki rudens, su tokiais biopsijos atsakymais nesinorėjo laukti nei minutės ilgiau. Mane operavo tradicine elektrine kilpa. Operacijos lazeriu niekas nesiūlė, o ir ligoninėje, kurioje dariausi operaciją, lazeriu nešalina. Vis tik prioritetas mano buvo pasirinkti profesionalius gydytojus, kurie gerai viską išpjautų. Dėl vadinamo "taupymo" ar "netaupymo" - turi nuspręsti gydytojai - ne mes pačios. Aš negimdžiusi, bet nusiteikiau, kad šiuo momentu man svarbiausia radikaliai pašalinti visą tą bjaurastį.

Šiandien pirmas laimėjimas - operacija pavyko, viskas išpjauta radikaliai smile.gif Na, o toliau matysiu, tyrimai po 3 mėnesių.

Kadangi sužinojusi savo diagnozę perskaičiau matyt visas temas supermamoj, prisiverkiau ir prisinervinau, dabar norisi padrąsint visas merginas.
Atsakyti
Na taip, suvokiu kad turi mastyti praktiskai ir pozityviai, bet negaliu atsiginti blogiausiu minciu.
O gydytoja operacijai rinkotes pagal rekomendacijas, ar tiesiog pasitikejote savo ginekologu? Beje, ar kas nors darete sia operacija pas gyd. Giliaseviciene.? Ar turite atsilepimu?
Atsakyti
QUOTE(Spice @ 2013 08 20, 20:14)
Na taip, suvokiu kad turi mastyti praktiskai ir pozityviai, bet negaliu atsiginti blogiausiu minciu.
O gydytoja operacijai rinkotes pagal rekomendacijas, ar tiesiog pasitikejote savo ginekologu? Beje, ar kas nors darete sia operacija pas gyd. Giliaseviciene.? Ar turite atsilepimu?

Ši gydytoja dirba antakalnio poliklinikoje ir privačiai šeimos centre. Specializuojasi šioje srityje, tad manau reikalą išmano wink.gif
Aš pasitikėjau savo ginekologe, ji nusiuntė į klinikas, ten operavo ir pagydė smile.gif
Atsakyti
Nutariau ir as parasyti savo ilga istorija. ZPV nustatytas jau daugiau kaip pries 10 metu, be to buvo plysimai po antro gimdymo. 2007 metais dare gimdos kaklelio plastika, nes planavau pagranduke, o sake, kad su tokiu kakleliu galiu neisnesioti. Histologijoje buvo letinis endocervicitas (uzdegimas) Pagrandukes gimdymo metu vel plyso. Nuo 2010 metu vasaros (ilgai maitinau) pradejau darytis OCT - LSIL, norma, uzdegimas, HSIL buvo viena karta - praeita rudeni. Bet tuo metu turejau didesniu problemu, del kuriu atliko galvos neurochirurgine operacija. Ginekologe ramino, kad nieko baisaus, kad spesim situos reikalus sutvarkyti. Kolposkopavo per ta laika keleta kartu - nieko bloga nemate. Pavasari OCT norma, mane paleido iki rudens. Bet buvo neramu: pavasari persirgau kartotine slapimo taku infekcija, kuria issigydzius, liko slapinimosi sutrikimai. Po atostogu nuejau pas kita ginekologe - LSIL, bet kolposkopinis vaizdas jai sukele itarimu. Gavau siuntima. Ji siule auksta kaklelio amputacija. Ejau pas onkoginekologa (v. Rudaiti), jis atliko konizacija (nors pradzioje planavo tik biopsija) - ats. CIN 3/Cis. Dabar jis siulo didesnes apiemties konizacija po 3 men. Man, aisku, nepatinka, kad teks laukti taip ilgai, nors suprantu, kad nesugijus nesimatys, kur operuoti.

Ar buvo kam pakartotine konizacija? Ar kam nors dare del tokiu pakitimu amputacija? Jie dabar sako, kad tai jau atgyvenes metodas unsure.gif

Visoje mano istorijoje gydytojai niekada nesake, kad gali buti kas nors bloga. Visada pridurdavo: "Jeigu norit, padarysim.." Ir ta biopsine konizacija padare tik todel, kad as prasiau. Taip, kad jeigu ne mano uzsispyrimas ir "hipochondrija" - galejom ir praziopsoti. Bukit budrios smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,gal kuri turit ka pasakyti gydytoja apie L.Skirpstuna ax.gif .Gal teko kuriai su juo susitikti ax.gif .Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egmara @ 2013 08 31, 11:14)
Nutariau ir as parasyti savo ilga istorija. ZPV nustatytas jau daugiau kaip pries 10 metu, be to buvo plysimai po antro gimdymo. 2007 metais dare gimdos kaklelio plastika, nes planavau pagranduke, o sake, kad su tokiu kakleliu galiu neisnesioti. Histologijoje buvo letinis endocervicitas (uzdegimas) Pagrandukes gimdymo metu vel plyso. Nuo 2010 metu vasaros (ilgai maitinau) pradejau darytis OCT - LSIL, norma, uzdegimas, HSIL buvo viena karta - praeita rudeni. Bet tuo metu turejau didesniu problemu, del kuriu atliko galvos neurochirurgine operacija. Ginekologe ramino, kad nieko baisaus, kad spesim situos reikalus sutvarkyti. Kolposkopavo per ta laika keleta kartu - nieko bloga nemate. Pavasari OCT norma, mane paleido iki rudens. Bet buvo neramu: pavasari persirgau kartotine slapimo taku infekcija, kuria issigydzius, liko slapinimosi sutrikimai. Po atostogu nuejau pas kita ginekologe - LSIL, bet kolposkopinis vaizdas jai sukele itarimu. Gavau siuntima. Ji siule auksta kaklelio amputacija. Ejau pas onkoginekologa (v. Rudaiti), jis atliko konizacija (nors pradzioje planavo tik biopsija) - ats. CIN 3/Cis. Dabar jis siulo didesnes apiemties konizacija po 3 men. Man, aisku, nepatinka, kad teks laukti taip ilgai, nors suprantu, kad nesugijus nesimatys, kur operuoti.

Ar buvo kam pakartotine konizacija? Ar kam nors dare del tokiu pakitimu amputacija? Jie dabar sako, kad tai jau atgyvenes metodas  unsure.gif

Visoje mano istorijoje gydytojai niekada nesake, kad gali buti kas nors bloga. Visada pridurdavo: "Jeigu norit, padarysim.." Ir ta biopsine konizacija padare tik todel, kad as prasiau. Taip, kad jeigu ne mano uzsispyrimas ir "hipochondrija" - galejom ir praziopsoti. Bukit budrios smile.gif

pakartotine manau daro tada, kai ateina atsakymas,kad ne viskas pasalinta. Jei buna pasalinta - pakartotinai pjaustyti nera reikalo, bet jums greiciausiai buvo ne viskas pirmos operacijos metu ispjauta, todel tenka kartoti. Buna taip.
Atsakyti
Sveikos,
Pries pusmeti buvau cia uzsukusi, pagal savo vokiskas isvadas susilyginau, buvo CIN1/CIN2. (PAP3 D) pas mus raso.Apsiraminau ir tikejau, kad savaime viskas susitvarkys, deja, po pusmecio tyrimo jau PAP4A (CIN3).ZPV teigimas ir aukstos rizikos.
Vakar jau irgi buvau save palaidojusi kaip dauguma cia is karto po tos zinios, bet prabegusi per temas truputi apsiraminau.Negaliu visko detaliai perskaityti del laiko stokos.Nebuvau dar su gydytoju susitikti, bet buvo sakes, kad jei rezultatai bus tokie- konizacija.Ar gali po konizacijos paaisketi, kad kur kas blogiau nei rodo pirminis tyrimas? Kad jau yra kuri nors vezio stadija?Na siaip I viska ziuriu teigiamai, bet man saujomis slenka plaukai ir iki siol maitinau vaika, kuriam jau 2 metai.Tai imunitetas turbot gerokai apsilpes...
Atsakyti
QUOTE(DeiveX @ 2013 09 02, 16:24)
Sveikos,
Pries pusmeti buvau cia uzsukusi, pagal savo vokiskas isvadas susilyginau, buvo CIN1/CIN2. (PAP3 D) pas mus raso.Apsiraminau ir tikejau, kad savaime viskas susitvarkys, deja, po pusmecio tyrimo jau PAP4A (CIN3).ZPV teigimas ir aukstos rizikos.
Vakar jau irgi buvau save palaidojusi kaip dauguma cia is karto po tos zinios, bet prabegusi per temas truputi apsiraminau.Negaliu visko detaliai perskaityti del laiko stokos.Nebuvau dar su gydytoju susitikti, bet buvo sakes, kad jei rezultatai bus tokie- konizacija.Ar gali po konizacijos paaisketi, kad kur kas blogiau nei rodo pirminis tyrimas? Kad jau yra kuri nors vezio stadija?Na siaip I viska ziuriu teigiamai, bet man saujomis slenka plaukai ir iki siol maitinau vaika, kuriam jau 2 metai.Tai imunitetas turbot gerokai apsilpes...

Gyvenime visko būna, aš irgi to paties klausiau gydytojos pries operaciją tai ji taip ir pasakė,kad visko būna, bet neturėtų būti. Tkirai, jei būtų kuri nors vėžio stadija - ir paprastas tepinėlis tai greičiausiai jau rodytų mirksiukas.gif nesinervinkit, nes kitaip nebus, reikia išlaukt operacijos dienos, pasaugot save,kad nesusirgt jokiom ligom ant operacijos dienos. 4u.gif
Atsakyti