Įkraunama...
Įkraunama...

Armandas

O šis visai nieko man, patinka smile.gif
Atsakyti
Man tai nepatinka. schmoll.gif Iš serialų... irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Stirnaitė @ 2007 05 11, 15:40)
niu ką...
stoju ginti savo vaiko vardo lotuliukas.gif

Stirnaite, ir as pasistengsiu apginti... mirksiukas.gif biggrin.gif

"Armandas" yra prancuziskas (romaniskas) vardo Hermanas variantas. Hermanas yra germaniskas vardas, kiles is senoves vokieciu Heer (kariuomene) + Mann (vyras).

Del savo pranzuziskos pakraipos tas vardas skamba gal siek tiek pretenzingai, bet su serialais jis neturi nieko bendro. Serialai mus pasiekia is Pietu Amerikos, kur vyrauja romaniska kultura, todel ir vardai ten romaniski. O jei pas mus kas nors romaniskus vardus zino tik is serialu, tai tik parodo, koks ribotas yra jo akiratis ir zinios. Tokie vardai egzistuoja ir romaniskoje Europoje ( Ispanija, Italija, Prancuzija) ir serialai cia nei prie ko...
Atsakyti
QUOTE(Fabijana @ 2007 05 17, 12:55)
Stirnaite, ir as pasistengsiu apginti...  mirksiukas.gif biggrin.gif

"Armandas" yra prancuziskas (romaniskas) vardo Hermanas variantas. Hermanas yra germaniskas vardas, kiles is senoves vokieciu Heer (kariuomene) + Mann (vyras).

Del savo pranzuziskos pakraipos tas vardas skamba gal siek tiek pretenzingai, bet su serialais jis neturi nieko bendro. Serialai mus pasiekia is Pietu Amerikos, kur vyrauja romaniska kultura, todel ir vardai ten romaniski. O jei pas mus kas nors romaniskus vardus zino tik is serialu, tai tik parodo, koks ribotas yra jo akiratis ir zinios. Tokie vardai egzistuoja ir romaniskoje Europoje ( Ispanija, Italija, Prancuzija) ir serialai cia nei prie ko...

Keistai jau ginate patinkantį vardą. blink.gif Nevertinkite kitų žinių ir akiračių pločio. tongue.gif Mes gyvename Lietuvoje (ne Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje, ...). Todėl čia gilūs išvedžiojimai apie pakraipas visai nė prie ko.
Be to, žinau vaiką šiuo vardu iš tokios šeimos, doh.gif kad ten vargu ar jie apie tokias šalis iš vis yra girdėję. lotuliukas.gif
Teks susitaikyti, kad yra žmonių, kuriems šis vardas negražus. tongue.gif
Atsakyti
pietiečių serialai blink.gif
pati nežiūriu, tai man vardas tikrai niekuo neužkliūva mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddda @ 2006 08 16, 23:13)
Kiek skaiciau tai sio vardo reiksmė nezinoma,tiesiog kazkur yra paminklas zuvusiam vokieciu kareiviui,kurio vardas buvo Armandas.O ar jis buvo drasus karzygys nezinia.
Man tai labiausiai patinka lietuviska sio vardo reismė Ar-man-duosi lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif

Jo, jo Armando prosenelei buvo sunku issiminti varda. Tai ji sakydavo Ar-man-duosi. Ir atsimindavo pagal tai varda. Dabar jau visi priprate. thumbup.gif
Vaikui su siuo vardu tikrai nera sunku. Darzelyje jo grupeje tokie vardai,kad net sunku issiminti Pvz. Auriana, Adriana, Mantvidas.Kitu niekaip neissimenu.
Papildyta:
QUOTE(Kat @ 2007 05 17, 23:45)
Keistai jau ginate patinkantį vardą.  blink.gif Nevertinkite kitų žinių ir akiračių pločio. tongue.gif  Mes gyvename Lietuvoje (ne Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje, ...). Todėl čia gilūs išvedžiojimai apie pakraipas visai nė prie ko.
Be to, žinau vaiką šiuo vardu iš tokios šeimos, doh.gif kad ten vargu ar jie apie tokias šalis iš vis yra girdėję. lotuliukas.gif

Tai ir negali visiems buti grazus vardas. bigsmile.gif Ir niekas cia nepyksta. schmoll.gif
O del reiksmiu,tai mano Prancuzu mokytoja sake kad Armandas isvertus is Prancuzu kalbos drasus karzygys. Bet apie reiksmes suzinojau,kai Armandui buvo metukai. biggrin.gif Seip galiu pasakyti,kad mums sis vardas labai tinka. Vaikas tvirto sudejimo,labai kovingas,tvarkingas,turi be galo gera atminti. lotuliukas.gif Jei ka nors prizada baba ir neispildo,laiko pykti ilgai. Nu toks su charakteriu vaikas doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Aylin @ 2007 01 20, 00:15)
Bet jau tiek tu meksikieciu muilo operu vardu... lotuliukas.gif gal ir grazus bet cia Lietuvoje net nezinau, nebent tetis butu ispanas. O gal taip yra? g.gif

Tetis Rusas bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(La princesse @ 2007 05 12, 12:00)
man taippat atrodo, jog serialu itaka  lotuliukas.gif
drauges sunis tokiu vardu, jam gal ir tinka  g.gif

As zinau suns varda Gabija. Sauke Gabi. Taip kad sunis vadina zmoniu vardais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 05 17, 22:45)
Keistai jau ginate patinkantį vardą.  blink.gif Nevertinkite kitų žinių ir akiračių pločio. tongue.gif  Mes gyvename Lietuvoje (ne Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje, ...). Todėl čia gilūs išvedžiojimai apie pakraipas visai nė prie ko.

As ir neteigiu, kad tas vardas turi patikti visiems... biggrin.gif Bet manau, kad ir Lietuvoje gyvenant, galima zinoti uzsienietisku vardu kilme. smile.gif O teiginys "serialinis vardas " man is viso labai keistas. g.gif Armandas, pavyzdziui, yra labai senas vardas, egzistavo jau viduramziais, kai ne tik serialai, bet ir pati Meksika dar nebuvo atrasta... 4u.gif

P.S.: Kat, beja as tikroveje nesu tokio solidaus amziaus, kaip avatare...I mane treciu asmeniu kreiptis nebutina... lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fabijana: 18 gegužės 2007 - 16:03
man šis vardas nėra gražus, vieni draugai taip pavadino savo mažių, tai kol įsiminiau šį varda doh.gif
Atsakyti
Jau turiu sūnelį vardu Armandas,dabar ir neįsivaizduoju kad ir kitaip galėtų būti tongue.gif jam vardelis laaabai tinka blush2.gif
Atsakyti
kaip jums vardas Armandas?
Atsakyti
Visai nieko,svarbiausia,kad tau ir teveliui patiktu
Atsakyti
man nepatinka kai tokie vardai suteikiami lietuviams. per daug jau akivaizdžiai serialiniai, nelietuviški
Atsakyti