Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013 (balandis)

Daimuras thumbup.gif
Atsakyti
Daimuras thumbup.gif

Šaunuolė, labai faini pomidorų daigai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 04 24, 10:42)
Kai kurios šildymui/vėsinimui naudojat butelius su vandeniu. O ar netiktų akmenys?

aš manau, kad labai tiktų, jei tik vietos jiems yra.
Atsakyti
Daimura 4u.gif Pasistengei thumbup.gif

Reiks ir man kada foto padaryti savo siltnamio, kai jau viskas susodinta. Tik ten tvarka, tai toli grazu ne katalogine rolleyes.gif blush2.gif Reikia fotografuoti, kai bus uzmulciuotos lysves, nes dabar tai vaizdo tokio nera smile.gif

Pirkau baltasias garstycias, tai vel pro pomidoru seklas nepraejau doh.gif Pasiemiau Raudonkepuraite, Promyk, Malynovy Henryka H, Zloty Ozarovsky, Faworyt. Bus kitiems metams blush2.gif blush2.gif Jei kas turi apie sias veisles atsiliepimu, tai butu gerai isgirsti, uzsirasyciau, butu paprasciau planuojat sekanti sezona tada drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 24 balandžio 2013 - 11:36
QUOTE(adija5 @ 2013 04 24, 02:29)

O tu vazone ir lauke auginsi?Šiaip tai galvojau,kad niekaip jie neišdigs tokiam šaltį prabuvę,tik viena polkutė buvo prasikalus...Ir kokia durnė sugalvojo subert cielus tris pokelius tam eksperimentui,o paskui dar kelis,kad tik nebūtų per mažai doh.gif? Dygsta kaip miškelis...Net nedangstau,bo kur aš tiek jų dėsiu...Bet jaučiu,kad net šalnos jų nepribaigs...

KOL KAS JIE VAZONE ax.gif tai sakot nest is siltnamio laukan g.gif tai,kad maniskiai tik su skilcialapiais dar g.gif na seklos salti atlaike,ka tik isdyge pernese ir salnas...bet ar nenules ju lauke varnenai ir tiesiogine saule nenumarins g.gif
Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2013 04 24, 08:32)

Galvoju jau per tą majačniką sodint viską į šiltnamį, išeiginė diena tam gi ir paskirta - darbui  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif man grazuuu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 04 24, 11:42)
Gal kas patars ax.gif

Kai kurios šildymui/vėsinimui naudojat butelius su vandeniu. O ar netiktų akmenys? Kaip suprantu irgi gerai įšyla ir vėsta jie. Pas mane labai kiaura šiltnamio apačia, gal sakau apdėt akmenim iš vidaus? Ar spangstu labai? biggrin.gif

pastebėjau, kad po akmenimis l. mėgsta skruzdėlės įsikurt, o paskui išguit nebeina, tos bjaurybės nieko nebijo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2013 04 24, 11:32)
tiesiogine saule nenumarins g.gif

sekmadienį aš saviškius kelis laukan išnešiau ir ką- vėjas padraikė gerai ( ne metalistai manieji, galvų purtyt gerai nemoka, tai ševeliūros sutaršytos žiauriai), plius nukepė lapukai, tiksliau dauguma, bet ne visi. Taip kad lauke nelaikykit jei galit, arba bent iš kokios agro pavėsiuką sudaryt jeim reiktų g.gif o gal čia tik man taip nepasisekė, nažanau. Vat sėdžiu, ir skaitau apie bobausius- sela tįsta, net pomidorus pamiršau kai tooookį skonį prisimeni ( gaila kad pas mus neauga jie verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2013 04 23, 14:22)
Laikausi tokių pagrindinių taisyklių:
- žinau, kaip pas mane auga daigai (sąlygos idealios) ir kada galiu sodinti į šiltnamį. To, manau, nežino tik tos, kurios sodina pirmą kartą. Klausti kitų, ar jau laikas - netikslinga: man laikas, kaimynei - ne. Paskui viskas tįsta. Kurioms neaišku, kas tai, dedu foto (gal nepyksite, kad čiliukai, nes pomidorai jau vietoje sukišti)

AČIŪ! 4u.gif Viskas vienoj vietoj,. aišku kaip dieną biggrin.gif

QUOTE(Paladė @ 2013 04 23, 15:34)
kiaušinių lukštus sudedu į storesnį maišelį ir pamindau, kavamalės teršt nereikia smile.gif

per žiemą surinktus kiaušinių lukštus irgi sudedu į maišelį ir paminkau, pamaigau rnakomis biggrin.gif
Atsakyti
Aš šiandien dar labiau susinervinau, maža kad vilmukai žiedus krovė (tie tai tebūnie, vistiek vazonuose jau), tai dabar dar pora Roma VF pumpurus sudėjo sad.gif paprikos kelios irgi ėmė iš viduriukų pumpurus rodyt, o jos lauke tunely augs, aš jų dar ilgai nešt negaliu sad.gif per daug jiems patiko pas mane, auga kaip stimuliatorių privaryti.

supykus išvežiau juos ir porą vilmų šiltnamin ir pasodinau. Nakčiai paprašysiu apdengt agro, o jei šalna nuvažiuosiu adjalo užmest ir vandens karšto bnkių pora padėt. Tegu dvesia, jei neprisitaikys verysad.gif

peraugs pas mane pomidorai namie sad.gif šiltnamis už kelių km, neprivežiosiu visų kasdien... galvoju, gal nukelt nuo palangės šviesios ant žemės, kur spinduliai nepatenka? ar dar blogiau padarysiu?

Pirmi metai, kaip ir atleistina, kad su sėja nepataikiau, bet noriu savo normalių daigų verysad.gif nes juos jau dabar sodinti galima...
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 04 24, 13:02)
sekmadienį aš saviškius kelis laukan išnešiau ir ką- vėjas padraikė gerai ( ne metalistai manieji, galvų purtyt gerai nemoka, tai ševeliūros sutaršytos žiauriai), plius nukepė lapukai, tiksliau dauguma, bet ne visi. Taip kad lauke nelaikykit jei galit, arba bent iš kokios agro pavėsiuką sudaryt jeim reiktų  g.gif o gal čia tik man taip nepasisekė, nažanau.  Vat sėdžiu, ir skaitau apie bobausius- sela tįsta, net pomidorus pamiršau kai tooookį skonį prisimeni ( gaila kad pas mus neauga jie verysad.gif )

apie kokias seveliuraS sneki,kad pas man jie dar tik su prmais pukais lotuliukas.gif reiks ryt istempt tada pavesin g.gif apdege ir mano keletas augintiniu,bet maciau,kad atsigauna ax.gif netersk eterio su savo gundymais,gal kai kas ant dietos tupi ax.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 04 24, 12:02)
sekmadienį aš saviškius kelis laukan išnešiau ir ką- vėjas padraikė gerai ( ne metalistai manieji, galvų purtyt gerai nemoka, tai ševeliūros sutaršytos žiauriai), plius nukepė lapukai, tiksliau dauguma, bet ne visi. Taip kad lauke nelaikykit jei galit, arba bent iš kokios agro pavėsiuką sudaryt jeim reiktų  g.gif o gal čia tik man taip nepasisekė, nažanau.  Vat sėdžiu, ir skaitau apie bobausius- sela tįsta, net pomidorus pamiršau kai tooookį skonį prisimeni ( gaila kad pas mus neauga jie verysad.gif )

Man šiltnamyje irgi nudegė lapeliai,dabar atrodo nekaip.Nebenešiu grūdint blush2.gif Kaip jusų melynieji auga.Mano dar nedideli,nes pasėjau tik kovo 27.bet kol sodinsiu i siltnami gal paūgės kiek,nors bendrai tai kažko nenori pas mane visi pomidorai augti.
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2013 04 24, 13:34)

peraugs pas mane pomidorai namie sad.gif šiltnamis už kelių km, neprivežiosiu visų kasdien... galvoju, gal nukelt nuo palangės šviesios ant žemės, kur spinduliai nepatenka? ar dar blogiau padarysiu?

Pirmi metai, kaip ir atleistina, kad su sėja nepataikiau, bet noriu savo normalių daigų verysad.gif nes juos jau dabar sodinti galima...

jei sviesa atimsi ,tada jie tau nebeaugs,bet tys g.gif manau temperatura zemink ax.gif pas man ,kai prie 17 augo ,tai as ramia sazine iki geguzes vidurio galiu net nesiparint su sodinimu rolleyes.gif palauksiu kol sodai prazydes...
Atsakyti