Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai, vainikėliai, tilteliai

QUOTE(Jicky @ 2013 12 01, 12:20)
O man koks dalykas atsitiko  doh.gif Antradienį gydytojas įsuko gijimo galvutes į implantus ir vakar viena iškrito. Daugiau nei parą teks būti su atviru implantu, bijau net valgyt. Nors pasiskambinus gydytojui nuramino, kad nieko čia baisaus, įsuks ryt tą galvutę atgal. Atseit valgyt galima, maistas niekur giliai negali pakliūt  g.gif
Ar niekas nesat susidūrę?

Man irgi viena gijimo galvute po keliu dienu atsisuko, tai pats atgal isukau su savo atsuktuvo galvute T6 biggrin.gif O aiskino man, kad spec irankiu reikia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jicky @ 2013 12 01, 13:56)
O kaip viskas baigėsi, gerai? Man baisu, kad  tas maistas nenueitų kažkur giliau. Pasižiūrėjau per veidrodėlį, tai tas implantas toks tuščiaviduris, bet gal ne iki galo  g.gif

Blogiausia kas gali atsitikti tai sugis dantenos ir teks vel prapjauti kad gijimo galvute istatyti. O sugyja jos greitai... O siaip tai ten nieko baisaus - valgant maisto prilysti gali tik i skyle varztui, paciam imlpantui nieko neatsitiks ir nuejus pas gydytoja jis lengvai isvalys.
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2013 12 01, 13:56)
O kaip viskas baigėsi, gerai? Man baisu, kad  tas maistas nenueitų kažkur giliau. Pasižiūrėjau per veidrodėlį, tai tas implantas toks tuščiaviduris, bet gal ne iki galo  g.gif

Gerai baigėsi, nuėjo ir įsuko vėl.

Atsakyti
QUOTE(Spokas1 @ 2013 12 01, 17:23)
Man irgi viena gijimo galvute po keliu dienu atsisuko, tai pats atgal isukau su savo atsuktuvo galvute T6 biggrin.gif O aiskino man, kad spec irankiu reikia biggrin.gif
Papildyta:

Blogiausia kas gali atsitikti tai sugis dantenos ir teks vel prapjauti kad gijimo galvute istatyti. O sugyja jos greitai... O siaip tai ten nieko baisaus - valgant maisto prilysti gali tik i skyle varztui, paciam imlpantui nieko neatsitiks ir nuejus pas gydytoja jis lengvai isvalys.
aš irgi norėjau bandyt pati įsisukt, vyrui irgi siūliau, bet jis ant tos galvutės klijus įžiūrėjo. turbūt jas prieš sukant dar klijais patepa g.gif tai pagalvojau, kad nieko man neišeis, be klijų netvirta bus rolleyes.gif
dėl dantenų man gydytojas irgi minėjo, bet atseit tas gražus jų sugijimas svarbiau priekiniams dantims. pas mane krūminis. bet nebijau, jei papjaustyt jas reikės vėl smile.gif

o dėl spec. įrankių, tai maniškis gydytojas rankom jas įsuko g.gif

QUOTE(Florestina @ 2013 12 01, 17:38)
Gerai baigėsi, nuėjo ir įsuko vėl.
nu tikiuosi, ir man nieko baisiai nenutiks.

bet vakar tai išsigandau siaubingai, nebuvau mačius, kaip ta galvutė atrodo, tai pamaniau, kad visas implantas iškrito doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2013 12 01, 20:07)
bet vakar tai išsigandau siaubingai, nebuvau mačius, kaip ta galvutė atrodo, tai pamaniau, kad visas implantas iškrito  doh.gif

Suprantu tave, man po gijimo galvučių prisukimo siūlas iškrito, irgi buvau išsigandus, kad siūlės neiširtų. Gydytojas sakė, kad čia nieko baisaus, bet geriau jau būtų pasakęs išleisdamas, kad gali iškristi, o ne kaip paskambinau jau išsigandusi. Irgi buvo berods šeštadienio ar sekmadienio vakaras. Telefonu nuraminti nepavyko, tad pirmadienį rado laisvą minutę apžiūrai.
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2013 12 01, 20:07)
aš irgi norėjau bandyt pati įsisukt, vyrui irgi siūliau, bet jis ant tos galvutės klijus įžiūrėjo. turbūt jas prieš sukant dar klijais patepa  g.gif 

kokie dar klijai,pirma kart girdziu cool.gif
Atsakyti
Sveiki,

Perskaičiau nemažai diskusijų, bet kažkaip neradau atsakymo į man vis kirbantį klausimą: kada jums buvo patarta rinktis būtent implantavimą, o ne kitą būdą (tiltai, vainikai ir pan.)? Aš susidūriau su situacija, kada liko tik danties šaknis. Man pasiūlytos dvi alternatyvos-protezavimas, kuris nepadengtas jokiomis garantijomis, nes nebelikę danties sienelių (kiek suprantu dedamas kaištis, ant kurio bus dedamas vainikas); arba implantavimas - ilgam. Suprantu, kad čia gydytojo pareiga parinkti vieną ar kitą labiausiai man tinkantį gydymo būdą, bet įdomu būtų išgirsti jūsų patirtį.
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2013 12 02, 10:43)
kokie dar klijai,pirma kart girdziu cool.gif
persiprašau baisiausiai flirt.gif turbūt kad neklijuoja tų galvučių, tik ta skirtinga prisukamos dalies spalva suklaidino.
QUOTE(kalila @ 2013 12 04, 10:40)
Aš susidūriau su situacija, kada liko tik danties šaknis. Man pasiūlytos dvi alternatyvos-protezavimas, kuris nepadengtas jokiomis garantijomis, nes nebelikę danties sienelių (kiek suprantu dedamas kaištis, ant kurio bus dedamas vainikas); arba implantavimas - ilgam. Suprantu, kad čia gydytojo pareiga parinkti vieną ar kitą labiausiai man tinkantį gydymo būdą, bet įdomu būtų išgirsti jūsų patirtį.
šiuo atveju protezuojantis gydytojas turėtų atsižvelgti į tvarkiusio tos šaknies kanalus gydytojo nuomonę. endodontas turėtų geriau žinoti, ar tos šaknys atlaikys vainikėlį.
man yra buvę, kai vienas dantis (nedaug ten jo buvo likę) irgi buvo labai ant ribos, bet endodontė sutvarkė šaknis ir išsiuntė pas protezuotoją. o jis, įvertinęs situaciją pagal save, suabejojo, ar gali protezuoti. tada (visa laimė, kad toj pačioj klinikoj) išsikvietė tą pačią endodontę ir pasitarę nusprendė protezuot.
Atsakyti
gali būti minkštas dantis ir tas kaištis nelaikys - protezuotojas pats turi įvertinti
O dėl to implantavimo naujoviško (to ilgo implanto) - kuruis vyktsa daug lengviau ir paprasčiau atseit - kažkur nugirdau kad būna problemos su sunusais nes labai arti jų įgręžia ir klaidų ištaisyti jau neįmanoma.
Gal kas žino plačiau ir gali pakomentuoti?
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2013 12 05, 09:54)
gali būti minkštas dantis ir tas kaištis nelaikys - protezuotojas pats turi įvertinti
O dėl to implantavimo naujoviško (to ilgo implanto) - kuruis vyktsa daug lengviau ir paprasčiau atseit - kažkur nugirdau kad būna problemos su sunusais nes labai arti jų įgręžia ir klaidų ištaisyti jau neįmanoma.

Tai man viršuje prieš 7 metus implantuojant irgi pragręžė sinusą, pridėjo dirbtinio kaulo ir įsuko ir tas implantas labai puikiai laikosi. O kitoj pusėj trūko kaulo aukščio- tai darė sinuso dugno pakėlimą ir taip pat jokių problemų nėra. Užvakar profilaktiškai tikrinausi pas implantologą, tad tikrai žinau, kad viskas puiku. Dabar sakė kasmet tikrintis. Pradžioj reikėjo kas tris metus.
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2013 12 05, 09:54)

grezia tiesiai i zandikauli,o ie kaina arti 10 000.jei apie ta pati kalbame,man rods daktaras Simonas juos suka
Atsakyti
Pirmadienį man įsuko atgal tą gijimo galvutę į implantą, o šiandien vėl kleba blink.gif Jaučiu, kad vėl ant ribos ir tuoj iškris doh.gif
Kas čia gali būt? Jau pradedu galvot, kad implantas brokuotas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2013 12 05, 20:43)
Pirmadienį man įsuko atgal tą gijimo galvutę į implantą, o šiandien vėl kleba blink.gif Jaučiu, kad vėl ant ribos ir tuoj iškris doh.gif
Kas čia gali būt? Jau pradedu galvot, kad implantas brokuotas  doh.gif

tikrai keista. kažin po to pats danties protezas neatsisukinės g.gif gal čia sriegis nelabai teisingas g.gif gal pasukit gydytojui, tegu pakomentuoja unsure.gif
Atsakyti