Įkraunama...
Įkraunama...

Implantai, vainikėliai, tilteliai

Sveikutes
Gal zinote apie "Dentvalda" L. Zamenhofo g. 7, Kaunas ? Noriu nuvykti konsultacijai del inplantavimo .
Atsakyti
Gal kas dejosi vainikelius Dentaura klinikoje Kaune pas Rasa Poskiene? Kokie atsiliepimai? ar gerai padaro?
Atsakyti
Gal kas keitėsi tiltelį implantu? Ir kodėl? Iš pradžių kaip ir planavo keisti seną tiltelį nauju, dabar siūlo implantuoti, tai pasimečiau - su viskuo sutikau, net pamiršau paklausti - o kam? doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ispamas @ 2014 01 24, 13:24)
Gal kas keitėsi tiltelį implantu? Ir kodėl? Iš pradžių kaip ir planavo keisti seną tiltelį nauju, dabar siūlo implantuoti, tai pasimečiau - su viskuo sutikau, net pamiršau paklausti - o kam? doh.gif  lotuliukas.gif
greičiausiai tam, kad tie dantys, ant kurių laikėsi tiltelis, labai greitai gali nebeatlaikyt. ir tada atitinkamai dviem dantim turėsit mažiau, nei kad dabar turit.
aš turėjau tiltelį, trūko tik vieno danties. po kelių metų vienas nebeatlaikė ir teko traukt. taigi nebeturėjau dviejų dantų. todėl gydytojai iškart siūlė implantus, nes jei vėl būčiau dėjus tiltelį, kitas dantis irgi galbūt jau būtų ilgai nelaikęs, plius būtų tekę gadint (aptraukiant) visiškai sveiką krūminį. pasirinkau implantus ir tik džiaugiuosi. va jau 3 savaitęs turiu pilnai užbaigtus implantus. neatsidžiaugiu smile.gif
labai bijojau, kad kai ant varžtų sumontuos vainikėlius, jausis nepatogumas kramtant ar net skaudės. i iš tiesų - nulis nepatogumų.

kaip bebūtų, tilteliai yra labai laikinas dalykas. juk tie aptraukti dantys turi atlaikyti ne tik savo krūvį, bet ir nesančių dantų. ko pasekoje dažniausiai ir jie nebeatlaiko. o tada ir dar didesni nuostoliai ir nepatogumai... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2014 01 24, 15:14)
greičiausiai tam, kad tie dantys, ant kurių laikėsi tiltelis, labai greitai gali nebeatlaikyt. ir tada atitinkamai dviem dantim turėsit mažiau, nei kad dabar turit.
aš turėjau tiltelį, trūko tik vieno danties. po kelių metų vienas nebeatlaikė ir teko traukt. taigi nebeturėjau dviejų dantų. todėl gydytojai iškart siūlė implantus, nes jei vėl būčiau dėjus tiltelį, kitas dantis irgi galbūt jau būtų ilgai nelaikęs, plius būtų tekę gadint (aptraukiant) visiškai sveiką krūminį. pasirinkau implantus ir tik džiaugiuosi. va jau 3 savaitęs turiu pilnai užbaigtus implantus. neatsidžiaugiu smile.gif
labai bijojau, kad kai ant varžtų sumontuos vainikėlius, jausis nepatogumas kramtant ar net skaudės. i iš tiesų - nulis nepatogumų.

kaip bebūtų, tilteliai yra labai laikinas dalykas. juk tie aptraukti dantys turi atlaikyti ne tik savo krūvį, bet ir nesančių dantų. ko pasekoje dažniausiai ir jie nebeatlaiko. o tada ir dar didesni nuostoliai ir nepatogumai... smile.gif

Po dviejų metų vėl keisti nenorėčiau, nors dabartinis tiltelis laikė beveik 20 metų. O implantą kitoje pusėje turiu tik antrus metus - negaliu palyginti dėl ilgaamžiškumo. Nei vienas, nei kitas netrukdė, bet gal implantas ir geriau g.gif Bet bijau, kad tik dabar madingiau, o aš kaip avis su viskuo sutikau lotuliukas.gif
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ispamas @ 2014 01 27, 11:13)
Nei vienas, nei kitas netrukdė, bet gal implantas ir geriau g.gif  Bet bijau, kad tik dabar madingiau, o aš kaip avis su viskuo sutikau  lotuliukas.gif
Ačiū smile.gif
amžino nieko nėra. o tuo labiau tokioj srity biggrin.gif
man, pavyzdžiui, yra daug baisiau sugadinti du šoninius dantis, norint uždėti tiltelį. implantamas juk nieko gadinti nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2014 01 27, 11:30)
amžino nieko nėra. o tuo labiau tokioj srity biggrin.gif
man, pavyzdžiui, yra daug baisiau sugadinti du šoninius dantis, norint uždėti tiltelį. implantamas juk nieko gadinti nereikia smile.gif

pamiršot kaulą - jį reikia pragręžti biggrin.gif čia irgi truputį gadinimas smile.gif
o beje, neprigijimo tikimybė didesnė implantams nei kad tiltams, nes tiltas apskritai neturi prigyt smile.gif
o apskritai tai aišku reikia visada pagal situaciją žiūrėt ir pagal savo norus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2014 01 27, 11:38)
pamiršot kaulą -  jį reikia pragręžti biggrin.gif čia irgi truputį gadinimas smile.gif
o beje, neprigijimo tikimybė didesnė implantams nei kad tiltams, nes tiltas apskritai neturi prigyt smile.gif
o apskritai tai aišku reikia visada pagal situaciją žiūrėt ir pagal savo norus  4u.gif
bet tai toks čia ir pažeidimas. jis būtinas ir jis neatneša kažkokių didelių pasekmių. ar su skyle tas kaulas, ar be, jūs to juk nejaučiat smile.gif
o tiltas tuo tarpu pažeidžia visiškai niekuo dėtus du dantis, ko pasekoje jie irgi gali neatlaikyt. mano atveju taip ir buvo - teko traukt. o buvo sveikas dantis (iki tilto).
Atsakyti
Man net nekyla mintis lyginti šių procedūrų tarpusavyje, aš būčiau tik už implantus. O svarbiausias argumentas be keleto kitų yra tai, kad impalntas kaulą vėl padaro "veikiančiu" ir tokiu būdų stabdo jo nykimą. Nes "nenaudojama" kaulo dalis linkusi nykti, tuomet traukiasi ir dantenos apnuogindamos gretimų dantų šaknis. Procesas nestabdomas.
Atsakyti
QUOTE(Jicky @ 2014 01 27, 09:48)
bet tai toks čia ir pažeidimas. jis būtinas ir jis neatneša kažkokių didelių pasekmių. ar su skyle tas kaulas, ar be, jūs to juk nejaučiat smile.gif
o tiltas tuo tarpu pažeidžia visiškai niekuo dėtus du dantis, ko pasekoje jie irgi gali neatlaikyt. mano atveju taip ir buvo - teko traukt. o buvo sveikas dantis (iki tilto).

Implantacija pirmiausia tai chirurgine intervencija, svetimkunis organizme nono.gif trauma, į kuria organizmas vienaip ar kitaip reaguoja (patinimu, skausmu ir uzdegimu). Taip pat visada islieka nemenka komplikaciju rizika.
Implantai didelis verslas siai dienai, tai faktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo accessories: 27 sausio 2014 - 18:09
QUOTE(NAJA @ 2014 01 27, 17:19)
Man net nekyla mintis lyginti šių procedūrų tarpusavyje, aš būčiau tik už implantus. O svarbiausias argumentas be keleto kitų yra tai, kad impalntas kaulą vėl padaro "veikiančiu" ir tokiu būdų stabdo jo nykimą. Nes "nenaudojama" kaulo dalis linkusi nykti, tuomet traukiasi ir dantenos apnuogindamos gretimų dantų šaknis. Procesas nestabdomas.
visiškai sutinku smile.gif

QUOTE(accessories @ 2014 01 27, 18:00)
Implantacija pirmiausia tai  chirurgine intervencija, svetimkunis organizme nono.gif  trauma, į kuria organizmas vienaip ar kitaip  reaguoja (patinimu, skausmu ir uzdegimu). Taip pat visada islieka nemenka komplikaciju rizika.
tai taip, ne antakių papešiojimas juk. aišku, kad rimta procedūra ir organizmas negali nereaguot. ar tai keista? g.gif bet jei norisi paneigti ar baidytis visom imanomom rizikom, tada gal geriau tilteliai... smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, perskaičiau šiaip ne taip 2 temas, bet vistiek niekaip nesuvedu galų... Man reikia implantų 2 dantims. Pradėjau ieškoti informacijos ir nieko nebesuprantu... Gal kas mano durnai galva paaiškinti galėtų. Turiu krūvą klausimų, gal suprantančiam žmogui atrodančių durnų, bet aš nesuprantu biggrin.gif
Man labai aktualu išsiaiškinti:
Kas sudaro implanto kainą, t.y.
- pirmoji konsultacija pas gydytoją, kurios metu apžiūrima esama situacija - juk mokama ši paslauga?
-nuotraukos panoraminės turbūt reikia - ji į kainą jaučiu irgi nebūna įtraukta?
- kuom skiriasi pvz implantas su metalo keramikos karūnėle ir pvz titaninis danties implantas? Tam titaniniam implantui juk irgi paskui karūnėlės reikia, ar čia kažkoks kitoks?
- kas ta implanto galvutė (čia temoje radau, kad "įdėjo implanto galvutę ir dabar gyja") ir gijimo galvutė? Čia tas pats? Kam jų reikia? Jos atskirai kainuoja?
-laikina karūnėlė - ji visais atvejais reikalinga? Ir į bendrą kainą irgi nebūna įskaičiuota?
-nuo ko priklauso sinusų pakėlimas - jis kaip suprantu, ne visada daromas? Ir taip pat kainuoja papildomai?
- kaulo įsodinimas (?) - kai neužtenka kaulo žandikaulyje?
- ar būna atvejų, kai neįmanoma įdėti implanto?
Mano stomatologė sako, kad pas mane apatiniai dantys yra labai žemi, todėl neįmanoma jų protezuoti, todėl reikia rauti ir dėti implantus. Tai vat ir galvoju - ar implantams jie gal irgi per žemi?
Pvz radau tokį pasiūlymą, gal galėtų kas pakomentuoti, kokios išlaidos prie šio pasiūlymo dar galimos (t.y. ne sumas, o tik pvz - konsultacija (jei žinot, tik maždaug, kad įsivaizduoti - ar ji 100 ar 1000 lt smile.gif ):

"Taigi, pasinaudojusiems išskirtiniu šiandienos Beta.lt pasiūlymu, priklausys titaninis danties implantas su operacija — tai šiuolaikiškas danties atstatymo būdas, ypač aktualus tiems žmonėms, kurie prarado natūralius dantis.
Į pasiūlymo kainą įskaičiuota:
vienas titaninis danties implantas su operacija;
gydytojo konsultacija;
gydytojo priežiūra po procedūros."

Ačiū visoms už kantrybę atsakinėjant į durnus mano klausimus biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif

Ir dar: gal kas iš patirties ar bendro supratimo galėtų rekomenduoti, kokie tie nelaimingi implantai yra geriausi? (nelaimingi, nes aš nelaiminga, nes jie labai brangūs... verysad.gif )

Dar kartą AČIŪ UŽ INFO.
Atsakyti