vieną kart rodė laidą kažikokią nepamenu su Juodkrantės žvejais,kaip jie išplaukę į marias gaudė žuvį ir virė žuvienę.
Taigi patarimas pono ŽVEJO - GERA ŽUVIENĖ VERDAMA NE IŠ VIENOS O IŠ ĮVAIRIŲ ŽUVŲ.
aš kaip ir dauguma jei kepu žuvį, tai galvas, uodegyte ir kaulus, dar taip koki galbaliuką įmetu, nuverdu, prieskoniai, svogūno galva, daržovės, kurios šaldytuve. Apverdu žuvį, išimu, sumetu daržoves, kol jos verda dar nuo kauliukų mesyte nurakinėju ir pasmulkinus sumetu atgal puodan. Tada ir niam niam.
Aš noriu pasiūlyti savo, mūsų šeimai labai patinkančią sriubytę
Galabiukais (3*3 cm) lašiša ir karpis (kaip įmanoma didesnėm juostelėm), vanduod, druskytė, pipiriukai, paverdam maždaug 10 min., pilam į lėkštę į ją dedam krevečių, citrinos giržinėlį ir šlakelį (2-3 valgomus šaukštus) degtinės.
Štai ir viskas.. labai greitai pagaminama ir labai gaivi
Galabiukais (3*3 cm) lašiša ir karpis (kaip įmanoma didesnėm juostelėm), vanduod, druskytė, pipiriukai, paverdam maždaug 10 min., pilam į lėkštę į ją dedam krevečių, citrinos giržinėlį ir šlakelį (2-3 valgomus šaukštus) degtinės.
Štai ir viskas.. labai greitai pagaminama ir labai gaivi
o ta degtinė tai ką duoda??
Žuvienės receptukas
Viriau iš skorpionžuvės. Bet jokio skirtumo kokia žuvis. Tiesiog tokią turėjau ir panaudojau tikslingai
Reikės:
Žuvies, morkos, šparaginių pupelių, pievagrybių, bulvių (nebūtinai). Viską supjausčiau smulkiais gabaliukais, morką sutarkavau- sudėjau į puodą ir Maggi 2 kubelius įdėjau. Laaaabai skanu. Nieko nekepinau, nesiterliojau. Viskas labai greitai ir paprastai, beja, ir skaniai. Niekada nebūčiau pagalvojus, kad žuvienėj tiktų šparaginės pupelės ir dar pievagrybiai
Viriau iš skorpionžuvės. Bet jokio skirtumo kokia žuvis. Tiesiog tokią turėjau ir panaudojau tikslingai
Reikės:
Žuvies, morkos, šparaginių pupelių, pievagrybių, bulvių (nebūtinai). Viską supjausčiau smulkiais gabaliukais, morką sutarkavau- sudėjau į puodą ir Maggi 2 kubelius įdėjau. Laaaabai skanu. Nieko nekepinau, nesiterliojau. Viskas labai greitai ir paprastai, beja, ir skaniai. Niekada nebūčiau pagalvojus, kad žuvienėj tiktų šparaginės pupelės ir dar pievagrybiai
QUOTE(Elena @ 2004 07 29, 08:07)
Aš žuvienė verdu taip(bet čia mano asmeniškas receptas):
Kartais perku tą lašišos rinkinį sriubai ( jei noriu riebios žuvienes)
kartais nuperku kokios žuvies pora gabaliukų skirtingos rušies.
Tai va, žuvį gerai išplaunu sudedu į puodą ir verdu su prieskoniais (lauro lapas, pipirų grudeliai ir kvapnuju ir juoduju).Idedu į verdančią žuvienė visa galvutė svogūno. Tada dedu bulves pjaustytas, ir apkepinntas aliejuje morkas. Man vienas žvejis pasake, kad tu bulvių ir morkų visai nereikia, bet man taip skaniau Nu va, ir verdu. Žuvis greit išverda, tada ją išimu, tada žuvį atskiriu nuo kaulų ir sudedu atgal į puodą. Verdu kol suminkšteja bulvės. Dedu daug žalumynų. O dar pipirų maltų. Vsio.
Kartais perku tą lašišos rinkinį sriubai ( jei noriu riebios žuvienes)
kartais nuperku kokios žuvies pora gabaliukų skirtingos rušies.
Tai va, žuvį gerai išplaunu sudedu į puodą ir verdu su prieskoniais (lauro lapas, pipirų grudeliai ir kvapnuju ir juoduju).Idedu į verdančią žuvienė visa galvutė svogūno. Tada dedu bulves pjaustytas, ir apkepinntas aliejuje morkas. Man vienas žvejis pasake, kad tu bulvių ir morkų visai nereikia, bet man taip skaniau Nu va, ir verdu. Žuvis greit išverda, tada ją išimu, tada žuvį atskiriu nuo kaulų ir sudedu atgal į puodą. Verdu kol suminkšteja bulvės. Dedu daug žalumynų. O dar pipirų maltų. Vsio.
vakar viriau pagal šitą receptuką - superinė gavosi
ačiū už pasidalintą receptą
P.S. tiesa, dar įpyliau 0,5 l pieno niam niam niam
as i zuviene bulviu nededu, bet megstu cous cous kruopu (stambios manu)
As zuviene verdu tik is lasisos galvu Idedu siek tiek svaguniuku,morkyciu o pries pabaiga idedu truputis sviestuko,ziedeliais pjaustytu juodu alyvuogiu ir lukstentu kreveciu Mniam kaip skanu buna
Aš taip pat verdu žuvienę. Tik kiek kitokią, nei temoj pateikti receptukai. Ji galbūt labiau tinka jūros gėrybių mėgėjams. Bet, kadangi mes tokie ir esam, tai mūsų receptukas būtų toks: Bet kokios žuvies filė (aš naudoju menkių arba pangasijų, skaniau kai žuvis nešaldyta, o šviežia) . Supjaustau postambiais kubeliais, pakepintus svogūnus ( ant sviestuko), suverčiu į verdantį vandenuką su žuvimi, po to įdedu jūros gėrybių rinkinį, o jei kažko nemėgstate, tai galima atskirų jūros produktų sudėti (šukučių, moliuskų, krevečių, sepijų, aštuonkojų), ir tuomet verdu apie 30min(svarbu nepervirti, nes aštuokojai ir kalmarai, pervirus pasidaro kaip kempinės). Baigiant virti įpilu smulkiai kapotus česnakus ir uždengiu puodą. Viskas.Paprasta ir tikrai labai skanu. Kas mėgsta tirštesnę, galima įdėti krakmolo, ar plakto kiaušinio. Česnako reikia dėti tiek, kiek norite, kad būtų aštru( jei stipriau, tai keletą galvučių, o jei dėl kvapo, tai už\teks ir 2 galv.) Patiekiu su formine skrudinta balta duona
Dariau ir aš savaitgalį,tai be vžuvies,bulvių,dėjau dar žirnelių,ir krevečių,įpiliau sojos šiek tiek,nu skonis
QUOTE(olé @ 2005 05 05, 22:38)
SVELNI ZUVIENE
pakepinu truputi iki auksines spalvos siaudeliais pjaustyta morkyte ir svoguna smulkiai pjaustyta, tada dedu i verdanti sudyta vandeni ir bulviu kubiukus ten pat. kai truputi paverda, dedu juros lydekos file didesniais gabaliukais supjaustytas (kad galima butu isgriebt) ir verdu, kol suminksteja zuvis (tik nepervirt svarbu). tada zuvyte greit susemiu ir iszvejoju, i sriuba maisydama ipilu mazam puodely salto virinto vandens ismaisyta nubraukta sauksta miltu, maisau, kol uzverda. tada jau galima lauro, pipiriuko imest ir kitu prieskoniu, kelias minutes pavirt ir tada ipilt salto pieno. kai sushyla ir jau pradeda uzvirinet (nelaukit, kol kunkuliuos), sudedu atgal zuvyte, kokia minute pasildau. tiesa, jei dedu svieziu krapu ar petrazoliu, tai ne kartu su lauru ir pipirais, o kai isjungiu ugni, kad vitaminai neprapultu tik smulkiai sukapot reikia.
cia kazkada radau senoj rusiskoj knygoj sita recepta.
pakepinu truputi iki auksines spalvos siaudeliais pjaustyta morkyte ir svoguna smulkiai pjaustyta, tada dedu i verdanti sudyta vandeni ir bulviu kubiukus ten pat. kai truputi paverda, dedu juros lydekos file didesniais gabaliukais supjaustytas (kad galima butu isgriebt) ir verdu, kol suminksteja zuvis (tik nepervirt svarbu). tada zuvyte greit susemiu ir iszvejoju, i sriuba maisydama ipilu mazam puodely salto virinto vandens ismaisyta nubraukta sauksta miltu, maisau, kol uzverda. tada jau galima lauro, pipiriuko imest ir kitu prieskoniu, kelias minutes pavirt ir tada ipilt salto pieno. kai sushyla ir jau pradeda uzvirinet (nelaukit, kol kunkuliuos), sudedu atgal zuvyte, kokia minute pasildau. tiesa, jei dedu svieziu krapu ar petrazoliu, tai ne kartu su lauru ir pipirais, o kai isjungiu ugni, kad vitaminai neprapultu tik smulkiai sukapot reikia.
cia kazkada radau senoj rusiskoj knygoj sita recepta.
vakar pagal si recepta viriau sriubyte (is menkes), na ant tiek skaniai gavosi, kad mes su MB per vakara istustinom visa puoda!!! Tik as pakepinta morkyte ir svoguna sumetusi i sriuba paviriau, o paskui juos sutryniau su maisto smulkintuvu Reikejo paslepti nuo vaiku svogunus O toliau viskas pagal recepta. Dar net dabar prisiminus seiles tysta....
Vakar tiek prisiskaiciau ivairiausiu receptuku, tai siandien is visu po truputi atsirinkau sau tinkama ir isviriau pirma kart zuviene , ziuresiu kokia bus brangiausiojo nuomone , siaip galvoju gavosi visai