Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

Nu bet nesuklydau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2013 09 11, 11:20)
sveikos smile.gif
turiu drauge,prisipirko mesu puse saldiklio bet bijo pradet sert,nes tiki,kad sunys taps agresyvus.kaip yra is tikro?gal galit kokiu patikimu faktu imest,kad taip nera unsure.gif mano 6 men auksiukas bande suest gyva kraba,pievoj medzioja ir eda sraiges,pasak jos tai didejancio agresyvumo zenklai..mano nuomone tai vaikas ragauja naujus patiekalus ir tiek biggrin.gif ,bet va kaip tai irodyt nezinau..

Tai tik mitas smile.gif Maniškis ant RAW 4 metus, bailys, bet net bailumo agresijos nebuvo ir neatsirado, katinas kartu sekmingai išgyveno beveik 5 metus, net kai prei mesos artinasi buna labai griežtai perspėtas urzgimu, bet prarytas dar nebuvo biggrin.gif Tikiuosi, kad ir nebus, nors už jo bjaurų rėkavimą kartais norėtusi lotuliukas.gif Ir dar, mano RAWistas mėsos gabalą ar vištos šlaunį nešioja man kaip aportą ir atiduoda be jokios agresijos, tai kad ne mėsa agresyviais padaro, o auklėjimas arba genai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Akela. @ 2013 09 22, 23:53)
Na kartais as duodu 2-3val skirtumu kas pora sav seriu ryte vel po poros vakare..ar reik dar labiau kaitaliot?ar kaitaliojant tas vemimas susitvarkys savaime ar reik veto?

Mano irgi pavemia skrandžio sultymis nors laiką kaitalioju. Kiek klausiau taip ir neišsiaiškinau kodėl taip yra. Vemia tik pirmoje dienos puseje, dažniausia rytais, nors davynį gavęs velai vakare,bet kadangi savijauta gera tai labai į tai nekreipiu dėmėsio.
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 10 01, 22:38)
Kokystai šunų rojus darosi bigsmile.gif  biggrin.gif

Mazu reikes uzsukt? g.gif
Atsakyti
Žinau, skambės keistai, tačiau mąstau, ką čia padarius. Esmė, kad aktyvus sportavęs šuo dabar kaip minimum mėnesį turi gyvent itin ramiai ir yra išvedamas trumpam tik reikalų atlikt. Ar įmanoma padėliot racioną taip, kad šuo būtų paėdęs, tačiau energijos turėtų mažiau? Kokią mėsą rinktis? Porcijos sumažinimas nelabai tinka, nes šuo sukūdintas iki minimumo, stuburas jau pjūklu virsta, o šonkauliais galiu lyg stygom grot.
Atsakyti
Čia kuriam taip nepasisekė ir kas atsitiko? Trauma?

Aš dalį porcijos keisčiau į plaučius - vis vien juos virškint reikia, o naudos iš jų mažai. Tada mėsa kuo liesesnė, turbūt g.gif Višta, kalakutas, triušis. Lyg ir nutrijų liesa mėsa, tik neįsivaizduoju, kiek kainuoja

Senam kompe turėjau nuorodą, kur surašyta visokiausių mėsų/subų energinė vertė, bet kompas miręs.

Turėtų būt čia http://ndb.nal.usda.gov/ (bet dabar neveikia dėl JAV valdžios krizės doh.gif )
Atsakyti
triušis ir nutrijos mėsa labai legvai virškinama, liesa ir mažai alergijų sukelia aš pirkdavau savo mažiems vaikams tik pradėjus valgyt, bet kainelė doh.gif nutrijos 54lt/kg, triušis 24lt/kg sakyčiau bragoka

turiu užsišaldžius kalakuto dalių, kažkada visą cielą milžiną kalakutą nusipirkau, kas skaniausia suvalgėm, o tie visi kaulai ir kitos dalys sumečiau į šaldiklį, maniau, kad sultiniai skanūs bus, bet kažkaip man nelabai. Kaži galėčiau aš pirmai pradžiai tuos reikalus šuniui sušert? Skaičiau, kad geriausia nuo vištienos pradėti, galiakas sausas ėdalas, galvoju ar ne per anksti 4mėn šuniui at RAW pereiti?
Atsakyti
šuniui ant RAW niekad ne per anksti pereit smile.gif

aš vienąkart daviau kalakutą, bet antrąkart nebeduočiau, siaubingai aštriai tie kaulai skyla. kaklas, krūtinė dar dar, bet tik ne kojos..
Atsakyti
QUOTE(Ciooce @ 2013 10 03, 17:29)
Čia kuriam taip nepasisekė ir kas atsitiko? Trauma?

Aš dalį porcijos keisčiau į plaučius - vis vien juos virškint reikia, o naudos iš jų mažai. Tada mėsa kuo liesesnė, turbūt  g.gif  Višta, kalakutas, triušis. Lyg ir nutrijų liesa mėsa, tik neįsivaizduoju, kiek kainuoja

Aha, trauma, operacija. Žodžiu, šuo energijos persunktas ir jos tikrai nėr kur padėt. Ir nebus.
Apie plaučius ir aš pagalvojau. Kol kas niekas kitas ir neatėjo galvon, todėl ir užklausiau.

Meduolia, ant RAW galit eit bet kada. Kad ir nuo pirmų dienų. Tik kalakutas tam yra kiek per kietas dalykas. Antra, nepamirškit, kad atraminių kaulų šunims negalima. Taigi visos iškaulintos blauzdos metamos lauk. Lieka nugarinė dalis, krūtinė, kurios yra kietos tikrai ir aštriai skyla, jei kalakutas didelis, sparnai ir kaklas. Aš rinkčiaus vištieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 03 spalio 2013 - 18:02
Kokios mėsos būtų vertinga įtraukt į racioną planuojančiai pastot/nėščiai kalei? Bandau padidint jautienos kiekį, kas dar būtų labai vertinga? smile.gif
Atsakyti
Šiandien skiepijau šunį. Vetė paklausė, kuo šeriam. Sakau žalia mėsa, iš karto atsirado rūpestis veide, ir sako - alergizuosit šunį baltymais (tiesa, maža žaizdelė kažkokia iš tiesų yra atsiradusi...). Aš su dideliu susidomėjimu veide jos ir klausiu, tai kuo man tada šerti, sako kruopom ir daržovėm su mėsa, sakau, tai ar man virt viską; patarimas: kruopas su daržovėm apvirti ir įpjaustyti žalios mėsos... Kažkaip greitai susiruošėm ir išėjom... doh.gif Ai, tiesa, labai susirūpinusi dar klausė, kodėl nustojom sausu maistu šerti... to jest, kodėl išklydom iš teisingo kelio...
Atsakyti
QUOTE(Cargo @ 2013 10 03, 21:38)
Šiandien skiepijau šunį. Vetė paklausė, kuo šeriam. Sakau žalia mėsa, iš karto atsirado rūpestis veide, ir sako - alergizuosit šunį baltymais (tiesa, maža žaizdelė kažkokia iš tiesų yra atsiradusi...). Aš su dideliu susidomėjimu veide jos ir klausiu, tai kuo man tada šerti, sako kruopom ir daržovėm su mėsa, sakau, tai ar man virt viską; patarimas: kruopas su daržovėm apvirti ir įpjaustyti žalios mėsos... Kažkaip greitai susiruošėm ir išėjom...  doh.gif Ai, tiesa, labai susirūpinusi dar klausė, kodėl nustojom sausu maistu šerti... to jest, kodėl išklydom iš teisingo kelio...

Ir kam taip purkštaut? smile.gif n šunų taip pasaulyje gyvena ir ką? Ir niekas nežino to vieno mitybos modelio, kad jau sumuštų to 29 metus išgyvenusio šuns rekordą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 10 01, 20:36)
Jaučio arba kiaulės blužnis - naudingas dalykas?

Blužnyje - geležis 4u.gif Aš duodu vietoj kepenų, jeigu pasitaiko.
Atsakyti