Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

Laba,

jeigu kibiruose prisiveisė daug skruzdžių, tai yra ženklas, kad kompostas yra per sausas smile.gif Skruzdės nemėgsta didelės drėgmės, tad sudrėkinus iki palankios drėgmės sliekams ir supylus į tokią talpą iš kurios skruzdės galėtų išlipti, jos savaime turėtų pasišalinti smile.gif

Šiaip skruzdės su sliekais "nekonfliktuoja" tad apart to, kad šiek tiek apvalgo juos, daugiau nieko blogo jiems nepadaro smile.gif

P.S. Jeigu kas norėsit įsigyti sliekų, galime parduoti smile.gif
Atsakyti
Auris, is kur jus? rolleyes.gif ieskome slieku aplink Vilniu mirksiukas.gif
Atsakyti
Uzsimaniau ir as tu slieku, tik manau kad jau per velai uzsimaniau nes ruduo ant nosies. Neaisku kaip ir kur juos laikyti ziema g.gif
Atsakyti
QUOTE(jola1 @ 2015 08 19, 23:27)
Uzsimaniau ir as tu slieku, tik manau kad jau per velai uzsimaniau nes ruduo ant nosies. Neaisku kaip ir kur juos laikyti ziema g.gif

Laba,

Ankstyvas ruduo irgi gan tinkamas metas įsigyti Kalifornijos sliekus, nes rudenį yra pilna prikritusių vaisių, likusių daržovių po vasaros ir greit pasirodys pirmieji lapai. Žiemai nesunkiai galima paruošti laukinę kompostinę, arba sliekus "ištraukus" iš kompostinės laikinai apgyvendinti šiltesnėse patalpose smile.gif
Atsakyti
Sveikos, sliekų augintojos! Bręsta ir man mintis sliekiukų užsiveisti. Pavasarį išleisčiau ganytis į komposto dėžes, vieną su senesniau kraunamu ir kitą su šviežiau prikrautu kompostu, o dabar visai įdomu būtų susipažinti su tais gražuoliais ir juos virtuvės atliekomis rūsyje maitinti. Sliekynė.lt, kaip supratau, kai šalta nesiunčia.
Gal kuri turite žiemojančių namuose ir galite pasidalinti kokia saujele (už kokį skanėstą)? ax.gif 4u.gif Veiksmas Marijampolėje ar aplink ją.
Atsakyti
Sveiki,

gal yra auginančių sliekus Vilniuje namuose ir galėtų apimti saujelę man pabandymui? Dabar ne sezonas, žvejų parduotuvės neturi sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo montepaso: 09 vasario 2016 - 15:57
QUOTE(Mėlyna @ 2016 01 13, 18:23)
Sveikos, sliekų augintojos! Bręsta ir man mintis sliekiukų užsiveisti. Pavasarį išleisčiau ganytis į komposto dėžes, vieną su senesniau kraunamu ir kitą su šviežiau prikrautu kompostu, o dabar visai įdomu būtų susipažinti su tais gražuoliais ir juos virtuvės atliekomis rūsyje maitinti. Sliekynė.lt, kaip supratau, kai šalta nesiunčia.
Gal kuri turite žiemojančių namuose ir galite pasidalinti kokia saujele (už kokį skanėstą)?  ax.gif  4u.gif Veiksmas Marijampolėje ar aplink ją.

Jei išgyveno galėsiu pasidalinti. Dabar vyras atidengė, tai žiauriai šlapia ir nei vieno paviršiui nematyt. tikriausiai šildosi giliau. Palaukim atšilimo, tik pati kai prašils man parašykit. 4u.gif
Atsakyti
Ieškau pirkti saujelės sliekų Vilniuje smile.gif
Atsakyti
Sveikutes.Kaip peržiemojo jūsų augintiniai.Mano lauko kompostinė buvo kiaurai peršalusi,vyras jau sakė bus tuščia,aš aišku optimizmu tryškau ir įrodinėjau kad išlys iš slėptuvių ir sugrįš,kur jie ras geriau.Taip ir nutiko,knibžda visa dėžė,net komposto šiemet neišdrysiu imti,kur kasi ten krūvos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 04 07, 13:40)
Sveikutes.Kaip peržiemojo jūsų augintiniai.Mano lauko kompostinė buvo kiaurai peršalusi,vyras jau sakė bus tuščia,aš aišku optimizmu tryškau ir įrodinėjau kad išlys iš slėptuvių ir sugrįš,kur jie ras geriau.Taip ir nutiko,knibžda visa dėžė,net komposto šiemet neišdrysiu imti,kur kasi ten krūvos thumbup.gif

mūsų sliekai (tie, kurie anksčiau buvo jūsų biggrin.gif ) knibžda ne tik kompostinėje, bet ir darže. Anksčiau su kompostu iškeliavus smulkmė sugebėjo išgyventi ir užaugti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 04 07, 13:43)
mūsų sliekai (tie, kurie anksčiau buvo jūsų  biggrin.gif ) knibžda ne tik kompostinėje, bet ir darže. Anksčiau su kompostu iškeliavus smulkmė sugebėjo išgyventi ir užaugti smile.gif

Gerose rankose ir kirvis sužaliuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 04 07, 14:10)
Gerose rankose ir kirvis sužaliuoja 4u.gif

pas jus jau buvo adaptavęsi prie mūsų klimato, gavau gatavą produktą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 balandžio 2016 - 14:12