Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

QUOTE(Paladė @ 2016 04 07, 14:12)
pas jus jau buvo adaptavęsi prie mūsų klimato, gavau gatavą produktą  biggrin.gif

Smagu kad auga,turėsim trašos nemokamai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 04 07, 14:21)
Smagu kad auga,turėsim trašos nemokamai. drinks_cheers.gif

jau pernai nebepirkau, savo kompostinės užteko. Anksčiau vis pirkdavau žemei gerinti tai šio, tai to. O jūs naudojat vienų metų, ar laukiat ilgiau?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 04 07, 14:25)
jau pernai nebepirkau, savo kompostinės užteko. Anksčiau vis pirkdavau žemei gerinti  tai šio, tai to. O jūs naudojat vienų metų, ar laukiat ilgiau?

Jei gerai darbuojasi,tai praktiškai ir vienų metų jau būna geras.Nors dabar turbūt gal tik truputį pavogsim,kitiems metams paliksim.Jie kur perdirba gerai,ten nebelenda.
Atsakyti
O aš gailiuosi, kad užsiveisiau - vazonuose knibždėlynas, žemes ištaršo po visur. Nors nenaudoju savo komposto kambariniams augalams, bet vasarai vazonus išnešu į lauką, tai užlipa net į pakeltus aukščiau. Pakakdavo ir vietinių storulių.
Atsakyti
Jei kas Utenos krašte norės įsigyt sliekų, mielai prašom thumbup.gif
Rašykit asmenine žinute.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 04 07, 14:40)
...net komposto šiemet neišdrysiu imti,kur kasi ten krūvos thumbup.gif

QUOTE(Paladė @ 2016 04 07, 15:25)
jau pernai nebepirkau, savo kompostinės užteko. Anksčiau vis pirkdavau žemei gerinti  tai šio, tai to. O jūs naudojat vienų metų, ar laukiat ilgiau?

Kadangi jau 8 metai visi draugai tik žada ir žada duoti sliekų, bet taip jų ir neturiu, tai naudoju kompostuotoją. Jau po metų kompostas gaunasi nuostabus, tačiau piktžolių sėklų matyt taip greit "nesuėda" ir užsisėja jos nedorėlės doh.gif . Todėl šiemet laikysiu kompostą ilgiau.
O kaip su sliekais...??? Ar kompostas ne tik purus, bet ir be piktžolių sėklų g.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2016 04 14, 08:56)
Kadangi jau 8 metai visi draugai tik žada ir žada duoti sliekų, bet taip jų ir neturiu, tai naudoju kompostuotoją. Jau po metų kompostas gaunasi nuostabus, tačiau piktžolių sėklų matyt taip greit "nesuėda" ir užsisėja jos nedorėlės  doh.gif . Todėl šiemet laikysiu kompostą ilgiau.
O kaip su sliekais...??? Ar kompostas ne tik purus, bet ir be piktžolių sėklų  g.gif

aš į kompostinę nededu piktžolių, tik "prabangias" atliekas
Atsakyti
Noreciau slieku , Vilnius
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2016 04 14, 08:56)
Kadangi jau 8 metai visi draugai tik žada ir žada duoti sliekų, bet taip jų ir neturiu, tai naudoju kompostuotoją. Jau po metų kompostas gaunasi nuostabus, tačiau piktžolių sėklų matyt taip greit "nesuėda" ir užsisėja jos nedorėlės  doh.gif . Todėl šiemet laikysiu kompostą ilgiau.
O kaip su sliekais...??? Ar kompostas ne tik purus, bet ir be piktžolių sėklų  g.gif

Aš dedu piktžoles ir daug visokio gėrio,bet tikrai nepastebėjau kad daržas apželtų nuo išbarstyto humuso.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 04 14, 15:35)
Aš dedu piktžoles ir daug visokio gėrio,bet tikrai nepastebėjau kad daržas apželtų nuo išbarstyto humuso.

sveiki visi!
sliekai suvalgys tik supuvusias dalis. Piktžolių sėklos gali ir nesupūti per metus. Todėl aš laikau kompostą tris metus, tik po to iškasu. Man svarbiausia yra, kad jie visas organines atliekas "suvalgytų" ir nereiktų jų mesti į konteinerius. Todėl turiu net 2 duobes jiems, kad galėčiau be problemų leisti viskam supūti... rolleyes.gif
Jei kam reikia sliekų, galiu pasidalint ax.gif . Esam Vilniuje, už Balsių truputį
tel. 8698 14242
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 04 14, 10:03)
aš į kompostinę nededu piktžolių, tik "prabangias" atliekas

O kur keliauja piktžolės?
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2016 05 05, 08:15)
O kur keliauja piktžolės?

į atskirą laužavietę
Atsakyti