Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

QUOTE(R&B @ 2015 04 04, 14:54)
O kaip atskirti kalifornietį nuo lietuviuko? Gavau saujelę kaliforniečių, jei paleisiu į kompostinę, tai susimaišys jie man su vietiniais. Nežinau kaip reiks poto juos atskirti kur kuris, kai reiks susirinkti žiemojimui  g.gif

Mūsiškiai apvalūs, rausvai melsvi, blankūs. Anie paploti, bordo oranžiniai, ypač galuose.
Tik nesuprantu, kam jūs juos kankinat ir nešiojate žiemai namo? g.gif pas mane jie jau 9 žiemą išgyveno patys.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 04 04, 16:46)
Mūsiškiai apvalūs, rausvai melsvi, blankūs. Anie paploti, bordo oranžiniai, ypač galuose.
Tik nesuprantu, kam jūs juos kankinat ir nešiojate žiemai namo?  g.gif pas mane jie jau 9 žiemą išgyveno patys.

Ačiū 4u.gif
Dar neturiu patirties aš su jais. Prieš savaitę gavau saujelę sliekučių, bandysiu apgyvendint kompostinėj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2015 04 04, 20:10)
Ačiū  4u.gif
Dar neturiu patirties aš su jais. Prieš savaitę gavau saujelę sliekučių, bandysiu apgyvendint kompostinėj  ax.gif

Svarbu būtų jiems maisto, užsiveis. Ir paliet nepamirškit mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykit per kiek laiko sliekai pagamina biohumusa? Jau metus juos laikau, slieku daug bet ta mase komposto taip ir likus tokia pat. Nei ant dugno nera Kazko panasaus i biohumusa.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 04 08, 08:08)
Sakykit per kiek laiko sliekai pagamina biohumusa? Jau metus juos laikau, slieku daug bet ta mase komposto taip ir likus tokia pat. Nei ant dugno nera Kazko panasaus i biohumusa.

o ko jūs laukiat, kaip įsivaizduojat biohumusą? ir kaip atrodo tai, ką turit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 08 balandžio 2015 - 08:40
QUOTE(Paladė @ 2015 04 08, 10:40)
o ko jūs laukiat, kaip įsivaizduojat biohumusą? ir kaip atrodo tai, ką turit?

Isivaizduoju kaip vientisa biria mase, o dabar yra gabalai perpuvusiu darzoviu, zoles ir pan.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 04 08, 11:21)
Isivaizduoju kaip vientisa biria mase, o dabar yra gabalai perpuvusiu darzoviu, zoles ir pan.

nu jei dar gabalai, tai dar reikia laukti.
man per sezoną perdirbo jau pernai nebekraunamą kompostą. o tas, kur pernai buvo kraunamas, tai irgi su gabalais ir su sliekais. sliekai daržovių nevalgo. perdirba puvėkus.
kai drėgna kompostinėje, tai bus vientisa masė, kaip riebi žemė, aišku be gabalų. o biri būna jau padžiovinta.
Atsakyti
Sveikos.

Šiomis dienomis tvarkiau savo kompostines ir apžiūrėjau, kad mano kaliforniečiai sėkmingai peržiemoję ir jau kibę į darbus. Galiu pasidalinti - pavyzdžiui, mainyti į kokių gėlių perteklių ax.gif Esu Panevėžyje, rašykit į až
Atsakyti
Sveikos sliekiukų mylėtojos,
mano augintiniai neišgyveno per žiemą likę viens kitas ;( nesuprantu, nors dvi žiemas peržiemojo.
Gal vilniečių yra, pas kurias gausesnis turtas, ir būtų galima įsigyti. ?
Atsakyti
QUOTE(JustinaV @ 2015 04 24, 10:49)
Sveikos sliekiukų mylėtojos,
mano augintiniai neišgyveno per žiemą likę viens kitas ;( nesuprantu, nors dvi žiemas peržiemojo.
Gal vilniečių yra, pas kurias gausesnis turtas, ir būtų galima įsigyti. ?

Jei yra nors keli pasidaugins, o gali buti kad yra ir mazuliuku vaikuciu kur nors ir kokonu, uzaugs, pamatysit.
Atsakyti
Laba diena,
pirkčiau porą - trejetą kg Kalifornijos sliekų. Kur galima jų įsigyti Vilniuje ar Utenoje?
Bandysiu auginti, nesu anksčiau to dariusi, todėl žinios tik teorinės.
Ačiū, jei kas pasiūlys ar pasidalins informacija.
Atsakyti
Labas,

turiu problema ir nezinau kaip isspresti. Mano slieku gyvanamoje vietoje apsigyveno daug skruzdeliu, nwzinau kaip jomis atsikratyti. Sliekai ne kompstineje o kibiruose ir tos prakeoktos skruzdeles okupavo tuos kibirus, slieku negaliu perkelt i kompostine, nes ten nera maisto tiek, kad uztektu jiems ir greit nebus. Kibiruosre labai daug slieku ir l. daug mazu sliekiuku taip kad atskirt ir perkelt i kita inda misija neimanoma, kartu keliaus ir skruzdeles, jos ryja skanu maista sliekuciu .
Atsakyti