Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

QUOTE(Venta9 @ 2014 03 23, 21:08)
Dabar gailiuos, kad rudeni neparsinesiau namol ale kur laikyt , miegamajam biggrin.gif  tamsaus kambariuko neturiu o i rusi nest irgi peles ar ziurkes gali suest bigsmile.gif

Pabandyk siemet dali laikyti dezese rusyje,man atrodo kad niekas ju nepavogs.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 03 23, 22:10)
Pabandyk siemet dali laikyti dezese rusyje,man atrodo kad niekas ju nepavogs.

Nepavogs sandeliukas rakinamas, bet bijau kad gali isbegioti, neturesiu tiek maisto. Pabandysiu. smile.gif Ruduo dar toli. Reikia dar uzsiauginti ka i rusi nest.
Rodos muge Noreikiskese bus 3-5 , ten bandysiu ieskot vel.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 03 23, 21:02)
Mano sliekai ir lauko kompostineje,ir dezese ,kurios ziemojo namuose(sandeliuke)knibzda,tik keista tas,kad baltu mazuliuku begale,o tu motininiu nelabai daug.Is deziu,jau ir pirmojo humuso prisisemiau,bus pomidoru auginimui.

Mama suaugėlius rado sulindusius į obuolius lotuliukas.gif Tai gal ir taviškiai kur nors pietauja biggrin.gif Nors gali būt kad iššąlo kai sniego nebuvo ir tokie šalčiai..
Atsakyti
Su pavasariu , visos sliekų mamos,
Smagu, kad atšilus orams prasideda judesys ir forume smile.gif. Venta9 rašai kad eilinį kartą sliekai neišgyveno sad.gif. Mazai tikėtina, kad visus sliekus pelės ar žiurkės suėdė. Jei jų nėra, tai greičiausiai neišgyveno (gal buvo per drėgna, gal peršalo o gal ne Kalifornijos sliekai buvo ir išsilakstė kas sau). Tačiau sliekai galėjo palikti kokonų, iš kurių, atšilus orams turėtų išsiristi sliekų. Nebent tai buvo ne Kalifornijos sliekai.

QUOTE(Venta9 @ 2014 03 23, 20:10)
Keliu tema aukstyn, nes kaip ir jau pavasaris ir sliekiukai gal budinasi.
Kapsciau savo kompostine , bet neaptikau nei vieno slieko, aisku labai gyliai nekapsciau, gal jie kur sulinde dar miega, bet tokia nuojauta, kad neberasiu ju, eilini karta. Kur jie dingsta, ar peles ar ziurkes kokios sueda, ar susala, bet negaletu, juk pas kitus nesusala.
Dar palauksiu siltesnio oro gal islis i pavirsiu g.gif
O kaip pas kitus?

Atsakyti
As tai tik pernai nusipirkau kibiriuka slieku,ir visus laikau dezeje,nes dar mazai,tik saujele i kompostine imeciau. Tai kaip pakapsciau siaubas kokie uzauge net pasidugine siek tiek,nesitikejau.
Atsakyti
QUOTE(D ovile @ 2014 03 24, 15:06)
Su pavasariu , visos sliekų mamos,
Smagu, kad atšilus orams prasideda judesys ir forume smile.gif.  Venta9 rašai kad eilinį kartą sliekai neišgyveno sad.gif. Mazai tikėtina, kad visus sliekus pelės ar žiurkės suėdė. Jei jų nėra, tai greičiausiai neišgyveno (gal buvo per drėgna, gal peršalo o gal ne Kalifornijos sliekai buvo ir išsilakstė kas sau). Tačiau sliekai galėjo palikti kokonų, iš kurių, atšilus orams turėtų išsiristi sliekų. Nebent tai buvo ne Kalifornijos sliekai.

Atvirai pasakius, man su jais nesiseka jau 5 m, po ziemos nebelieka, ir perku ir gaunu is kur nors, tai kad kalifornijus, atskiriu as juos, ir kompostine pernai apsiltinus buvau o siemet tik su dviguba si
ltnamine olevele uzdengus ir maisto sociai. Neskirta turbut.

Sebile, o kokioje dezeje laikete per ziema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 25 kovo 2014 - 21:50
keista, kad tema apie sliekus ''Floros'' skyrelyje g.gif:
Dovile, is vardo speju, kad is jusu Sliekynes neseniai atvaziavo sliekai pas mane i Airija smile.gif. Cia, Airijoje, dazniausiai parduoda Dendrobena veisles sliekus. Kalifornietisku nedaug kas siulo. O Dendros, kaip jie vadina, apetitu neprilygsta kalifornieciams ir auginami daugiau zvejybai.
Be galo dziaugiuosi savo augintiniais. Ikurdinau juos 42l kubile, vyro paprasiau dugne prigrezti skyliu. Dziugu, kad sliekai jau matosi apsipranta, vis drasiau ragauja siulomas vaises, jauciasi kubilo seimininkais. Siandien pakelusi dangti isvis nudziugau pamaciusi sliekus sliauziojant pavirsiuje, nes tas pora savaiciu tik atvyke pas mus lindejo zemeje...o man vis neramu jei ju nesimato - galvoju, sakes, jau numarinau visus...kasdien vis puolu kapstyti, tikrinti, ar gyvi biggrin.gif na o slieko natura turbut tokia, kad kuo maziau ji kapstysi tuo geriau ir ramiau jam biggrin.gif ne suniukas gi smile.gif...
Ir tikrai tuose sliekuose kazkas yra smile.gif visi, kas mane pazista, negali atsistebeti, kad AS savo noru isileidau i namus sliekus biggrin.gif didziausias kosmaras gi vaikysteje budavo po lietaus iseiti i kiema, kai milijonai tu slieku islisdavo is zemes...vaiksciodavau pirstu galais, kad neduok die neatsistociau ant kokio... O dabar kruva slieku gyvena mano namuose biggrin.gif ...buna ir taip biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas patars kaip savo salygomis padaryti busta biggrin.gif siems gyviams ar geriau pasiteisins nupirktas jiems namukas?
Atsakyti
Labas,

labai apsidziaugiau, nes radau,t.y. pamaciau kelis sliekus savo kompostineje, bet yra ivairiu netik kalifornieciu , yra ir lietuvaiciu, matyt ravedama su zolem primeciau. Perdaug nekapsciau, bet keliose vietose tikrai raudonukai matesi, kazkur matyt buvo sulinde nuo salcio o dabar islindo.
Tik kazin ar pasidaugins , jai nesueis kruvon, bet bus matyt. Lauksiu.
Atsakyti
Laba diena.
Sakykit, ar dar nevėlu užsiveisti šito gėrio kompostinėj?
Gal kas nors gali parduoti kibirėlį kaliforniečių? Geriau būtų Vilniuje, o dar geriau N.Vilnioje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2014 04 01, 14:53)
Sveikos, gal kas patars kaip savo salygomis padaryti busta biggrin.gif siems gyviams ar geriau pasiteisins nupirktas jiems namukas?

cia keli variantai :
http://www.youtube.c...h?v=exdXKk3iBPY
http://www.youtube.c...h?v=y-KP0kbHH3Y
gal issirinksi kuri nors
Atsakyti
Smagu, Tigri, kad sliekai sėkmingai ištvėrė kelionę smile.gif, o dar smagiau, kad pajutote, jog jie teikia savotišką malonumą, kurį sunku paaiškinti smile.gif. O dėl ramybės, tai jūs teisingai paminėjote, geriau duoti jiems ramybę. Galima dėžę sykį per savaitę praaeruoti, to pilnai užtenka. Dar kartą sėkmės su naujaisiais augintiniais smile.gif

QUOTE(Tigris @ 2014 04 01, 02:33)
keista, kad tema apie sliekus ''Floros'' skyrelyje g.gif:
Dovile, is vardo speju, kad is jusu Sliekynes neseniai atvaziavo sliekai pas mane i Airija smile.gif. Cia, Airijoje, dazniausiai parduoda Dendrobena veisles sliekus. Kalifornietisku nedaug kas siulo. O Dendros, kaip jie vadina, apetitu neprilygsta kalifornieciams ir auginami daugiau zvejybai.
Be galo dziaugiuosi savo augintiniais. Ikurdinau juos 42l kubile, vyro paprasiau dugne prigrezti skyliu. Dziugu, kad sliekai jau matosi apsipranta, vis drasiau ragauja siulomas vaises, jauciasi kubilo seimininkais.  Siandien pakelusi dangti isvis nudziugau pamaciusi sliekus sliauziojant pavirsiuje, nes tas pora savaiciu tik atvyke pas mus lindejo zemeje...o man vis neramu jei ju nesimato - galvoju, sakes, jau numarinau visus...kasdien vis puolu kapstyti, tikrinti, ar gyvi biggrin.gif na o slieko natura turbut tokia, kad kuo maziau ji kapstysi tuo geriau ir ramiau jam biggrin.gif ne suniukas gi smile.gif...
Ir tikrai tuose sliekuose kazkas yra smile.gif visi, kas mane pazista, negali atsistebeti, kad AS savo noru isileidau i namus sliekus biggrin.gif didziausias kosmaras gi vaikysteje budavo po lietaus iseiti i kiema, kai milijonai tu slieku islisdavo is zemes...vaiksciodavau pirstu galais, kad neduok die neatsistociau ant kokio... O dabar kruva slieku gyvena mano namuose biggrin.gif ...buna ir taip biggrin.gif

Papildyta:
Būstą sliekams galima padaryt ir minimalionis sąnaudomis, ir kažkiek investavus. Viskas priklauso nuo to, kiek kompostuojamų atliekų jūs turite, kaip su vieta ir kaip gražiai norite kad viskas atrodytų smile.gif. Pagrindinę info apie kompostinės sliekams įrengimą ir kompostavimą galite rasti čia:
http://www.sliekyne....imas-namuose,22

QUOTE(Džigė @ 2014 04 01, 14:53)

Papildyta:
Kaliforniečiai su lietuvaičiais visiškai nesipeša, tik bendromis jėgomis greičiau perdirba kompostą smile.gif. Gal spaudžiate morkų ar obuolių sulčių? Įmeskite į kompostinę jų išspaudų, supelijusią (sušlapintą) duonos riekelę, ar morkų lupenų. Palikite tamsiai uždengusi 3-4 dienas ir po to pamatysite, kiek jų susirinks į "puotą" smile.gif

QUOTE(Venta9 @ 2014 04 01, 15:10)
Labas,

labai apsidziaugiau, nes radau,t.y. pamaciau kelis sliekus savo kompostineje, bet yra ivairiu netik kalifornieciu , yra ir lietuvaiciu, matyt ravedama su zolem primeciau. Perdaug nekapsciau, bet keliose vietose tikrai raudonukai matesi, kazkur matyt buvo sulinde nuo salcio o dabar islindo.
Tik kazin ar pasidaugins , jai nesueis kruvon, bet bus matyt. Lauksiu.

Papildyta:
Pavasarį, atšilus žemei, pats metas apgyvendinti sliekus kompostinėje. Dėl sliekų įsigyjimo galite rasti informacijos www. sliekyne.lt

QUOTE(pienių vynas @ 2014 04 01, 19:59)
Laba diena.
Sakykit, ar dar nevėlu užsiveisti šito gėrio kompostinėj?
Gal kas nors gali parduoti kibirėlį kaliforniečių? Geriau būtų Vilniuje, o dar geriau N.Vilnioje  mirksiukas.gif

Atsakyti