Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

QUOTE(-_erinija_- @ 2014 04 17, 12:13)
Sveikos,
prisiruosiau ir as komposto deze pasistatyti bei paaukstinta lysve pasidaryti. Ar kvailai padaryciau, jei dali slieku tiesiai i lysve paleisciau- gal nepabegtu?? biggrin.gif g.gif  zeme nederlinga prie namu visai- tik 0,5m nusikasem ir pripylem komposto+juodzemio+.. Daugiau i visas puses zvyras, molis.. doh.gif

jo, jo, sliekams reikia maisto, jei nori, kad neissilakstytu. Nelabai bus naudos, jei i lysve suleisi,netures ka jie valgyt, plius puota kurmiams padarysi, geriau i kompostine suleisk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JustinaV @ 2013 05 30, 21:24)
Sveikos sliekiukų "mamytės",  bigsmile.gif

Pribrendo laikas ir man sliekų šeimynėlę  pas save apgyvendint. Ar būtų galima gauti šių gražuolių Vilniuje?  Info prisirinkau, vieta paruošta.. liko tik gyventojų susirast smile.gif

Skaitau visa tema is eiles, nes pernai per mazai pasidomejus buvau, issale mano sliekiukai schmoll.gif As praeita pavasari pirkau is tokio vyruko, berods, Tomas vardu tai tiesiai i namus atveze. Va jo kontaktas, jei ieskot Vilniuj - 860680312, labai jis man patiko, tikrai daug papasakojo, tik is manes ne kokia klaustyoja buvo blush2.gif
Atsakyti
visur tenka skaityti, kad slieku virskinimui sveika zvyras, kavos tirsciai, kiausiniu lukstai. Zvyro neturiu, kava geriu su pienu - netiks...o kaip su kiausiniu lukstais daryti? Tokiam padareliui kad tai isisavint tai nebent tuos lukstus kavamale, kurios neturiu, i miltus sumalti...ar uztenka rankomis sutrinti? Kaip jie juos praris?
Atsakyti
Keletas pastebėjimų:
-Sliekų žvyre nelabai rasite, ( jie gyvena ten, kur jiems yra tinkamos gyventi sąlygos, pakanka maisto, drėgmės ir oro, tinkamas pH). Todėl žvyras sliekams visiškai netinka.
-Sliekai neturi dantų, jie savo maistą sučiulpia.
-Komposte galimas nedidelis baltymų kiekis, todėl kavos tirščiai, kad ir su pienu, dedami į kompostinę, kur kraunamos ir kitos žaliosios atliekos, sliekams neturėtų pakenkti.
-Kiaušinių lukštuose gausu kalcio. Kuo jie smulkiau sumalti, tuo kalcis lengviau pereina į dirvožemį, o iš jo ir į augalus. Sliekams patinka įsikurti kiaušinių lukštuose, nes ten jie randa maisto, susidaro tinkama drėgmė, jie jaučiasi saugūs. Bet analogiškai jiems patinka ir kiauravidurės šakelės, šiaudai ir pan. Nesmulkintų kiaušinių lukštų, deja, jie neryja.

QUOTE(Tigris @ 2014 05 02, 00:51)
visur tenka skaityti, kad slieku virskinimui sveika zvyras, kavos tirsciai, kiausiniu lukstai. Zvyro neturiu, kava geriu su pienu - netiks...o kaip su kiausiniu lukstais daryti? Tokiam padareliui kad tai isisavint tai nebent tuos lukstus kavamale, kurios neturiu, i miltus sumalti...ar uztenka rankomis sutrinti? Kaip jie juos praris?

Atsakyti
labutis slieku augintojos. 4u.gif Gal Šiaulių mieste yra galinčiu pasidalinti kalifornijos sliekais? arba kad ir parduoti? ax.gif
Atsakyti
Gal kas galetu padovanot sliekuciu kaune?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2014 05 15, 18:28)
Gal kas galetu padovanot sliekuciu kaune?

arba gal galite pasakyti kur galima isigyti ?
Atsakyti
Merginos ,aš 15 metų turiu sliekus ,tai ten dedu viską,apart mėsos(labai smirda ,kol supūva) ir laikraščių(švinas),,net citrusinių žieveles dabar jau dedu,kažkur paskaičiau ,kad tinka,nors anksčiau nedėdavau,kiaušinių lukštus sugrūdu su grūstuve ,na kad jie taip grubiai susitraiškytu ir viskas ,malti nereikia ,juk supūna,kai gerai perpuvęs tas humusas,nelieka jokių lukštų ,o jei koks ir lieka ,tai nieko juk baisaus ,supus žemėje mirksiukas.gif ,kavos tirščiai visi tinka ,ir su pienu taip pat,žvyro nededu,nelabai įsivaizduoju kaip tas liekas tą akmenį ryja lotuliukas.gif ,o va smulkias šakeles tai sudoroja,tiksliau jos ima pūti ir irti ,stambesnės šakelės jei papuola ,tai lieka nesupuvusios,labai tinka nuo kiaušinių tie popieriniai indeliai suplėšyti(celiuliozė),gofruotas kartonas(dėžių priplėšau),kažkur skaičiau ,kad galima dėti viską ,kas pūva....
Atsakyti
neperkūnykit smarkiai, nes užduosiu labai kvailų klausimų. taigis, prireikė tų sliekų. paskaitinėjau temas, panardžiau po nuorodas - o perkūnėli, kaip viskas sudėtinga. o ar galima paprasčiau - turiu medinę kompostinę, pilna nuo pernai. išmatavimai 1,5*1,5*1m aukščio, didelių skylių nėra, bet su dugnu. mano kukliu supratimu, paleidžiu ten kelias saujas sliekų ir jie sau ten gyvena. ir žiemą nesušąla, nes visgi vos ne 1,5 kubo g.gif Ar taip neįmanoma?
Atsakyti
4u.gif gal yra Šiauliečių kurios galėtų pasidalinti arba nelabai brangiai pasiūlyti ax.gif
jeigu ką į až 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 18, 18:34)
neperkūnykit smarkiai, nes užduosiu labai kvailų klausimų. taigis, prireikė tų sliekų. paskaitinėjau temas, panardžiau po nuorodas - o perkūnėli, kaip viskas sudėtinga. o ar galima paprasčiau - turiu medinę kompostinę, pilna nuo pernai. išmatavimai 1,5*1,5*1m aukščio, didelių skylių nėra, bet su dugnu. mano kukliu supratimu, paleidžiu ten kelias saujas sliekų ir jie sau ten gyvena. ir žiemą nesušąla, nes visgi vos ne 1,5 kubo  g.gif Ar taip neįmanoma?

Viskas labai paprasta 4u.gif Dedu viską,išskyrus kaulus,mėsą,riebalus.Tiesa laikas nuo laiko palepinam perpuvusiu mėšlu.Lauke gyvena.Auginame ir dėžėse plastikinese,ten išvis gražus vaizdas thumbup.gif
Atsakyti
Mano pora saujų sliekų gyvena plastikinėje dežėje - sumetu namų atliekas (dažniausiai visokios daržovės), dar kiek gėlynelį paravėjus- piktžoles. Sliekai kaip ir patenkinti, bet... puikų maisto šaltinį atrado skruzdėlės. Ar jas bandyt "išsūdyt" - karts nuo karto palaistau sliekinynę, ar palikt kaip yra.Turiu ir nuodingų miltelių prieš skruzdėles, bet bijau, kad sliekams tai irgi nepatiks... o bet tačiau.... kompostas su skruzdėlynu irgi ne kas g.gif
Kaip pas jus? ką daryti?
Atsakyti