Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai

Kaip sekasi su skruzdėlėmis kovoti? Šiemet nemažai teks su jomis pakariauti g.gif .
Atsakyti
QUOTE(D ovile @ 2014 06 03, 15:13)
Kaip sekasi su skruzdėlėmis kovoti? Šiemet nemažai teks su jomis pakariauti g.gif .

Kai mano kaimynai pakovojo su kazkokiais milteliais tai atsirado ir pas mane nudvesusiu kurkliu ir net kurmiukas negyvas, tai stai kokie tie milteliai nuo skruzdziu.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 06 21, 22:59)
Kai mano kaimynai pakovojo su kazkokiais milteliais tai atsirado ir pas mane nudvesusiu kurkliu ir net kurmiukas negyvas, tai stai kokie tie milteliai nuo skruzdziu.

Būtent, merginos - skaitykim etiketes, ką pilam. Nuo kažkurių miltukų - mano visa šeima prieš keletą metų alergiją pagavo, rankų oda baisi buvo, nors tikrai nepyliau ten, kur galimas sąlytis, netgi ne prie augalų, o kur kampuose, šalia akmenų ir skruzdėlynų ir pan. . Gerai, tai, kad visa info apie sudedamasias dalis yra nete- skaitom, šviečiamės cool.gif
O skruzdes iš komposto TIKRAI išvarys - nuolatinė drėgmė mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 22 birželio 2014 - 08:35
Gal kas turi Kaune pasidalinti ar kiek pigiau nei prekybos vietose parduoti Kalifornijos sliekų? 4u.gif
Atsakyti
Pabandykite www.sliekyne.lt

QUOTE(krista74 @ 2014 06 29, 16:51)
Gal kas turi Kaune pasidalinti ar kiek pigiau nei prekybos vietose parduoti Kalifornijos sliekų?  4u.gif

Atsakyti
Norėjau sliekus auginančių pasiklausti tokio vieno klausimo.. Ar metate į kompostą su sliekais visokius vyšnių/trešnių kauliukus, nektarinų/persikų kauliukus? Kad kaulų negalima mesti - skaičiau, bet aš taip suprantu čia negalima tų kaulų kur lieka "žalią" mėsą nudorojus mesti? O kaip su visokiais kauliukais iš vaisių?
Atsakyti
O kam tuos kauliukus mesti sliekams, juk jie nepuna o gali pridygti ir turesit problema is visur paskui ravet. As tai nemetu.
Atsakyti
O kaip pūdyti atliekas, kurios paskui bus pilamos į kompostinę sliekams, kad jose nesiveistų musės ir nebūtų šiukšlių konteinerio smarvės? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zimzu @ 2014 07 25, 11:42)
O kaip pūdyti atliekas, kurios paskui bus pilamos į kompostinę sliekams, kad jose nesiveistų musės ir nebūtų šiukšlių konteinerio smarvės?  unsure.gif

Reikia paskaityti tema nuo pradziu ( arba dar kita tema) , apie tai buvo labai daug prirasyta.
Atsakyti
sveiki,
aš sliekus auginu jau 5 metus, supergyvis 4u.gif
per daug nepergyvenkit, jei turit didelę kompostinę ir ją įleidot į žemę bent 1 m, tikrai jie neiššals. Svarbu paliet dažniau, skruzdės išsibėgios, o vapsvos ir visi kiti vabaliukai jiems nekenkia. Žiemai net nebedengiu.
Dedu viską, išskyrus stiklą ir metalą. Net ir vyšnių ar slyvų kauliukai tinka - jei per 2-3 metus nesupūna, per daug žalos daržui nepridaro biggrin.gif
jei kam reiks, galiosiu padovanot. Veiksmas Vilniuje
tikiuosi atsakiau į visus klausimus bigsmile.gif
Atsakyti
Pabandysiu trumpai atsakyti.
Jei sliekams duosite nedidelį kiekį atliekų (dažniausiai tai maisto atliekos), jų prieš tai pūdyti nebūtina. Išpylę atliekas, užžerkite jas plonu, jau esamo komposto-biohumuso mišinio sluoksniu. Tokiu būdu apsisaugosite ir nuo musių, ir nuo blogo kvapo bei palengvinsite sliekams darbą.
Kompostuoti būtina didesnį atliekų kiekį (namų sąlygomis dažniausiai tai būna nupjauta žolė), nes šviežiai nupjauta ji pradeda kaisti ir sliekai gali žūti nuo per aukštos temperatūros. Tokia žolės krūva paprastai nesmirdi ir netraukia musių, bet ją reikėtų sykį per savaitę sujudinti su šake, palieti vandeniu, kad greičiau perkaistų. Kada temperatūra daugiau nebekyla, galima duoti sliekams.
Kaulavaisių kauliukai žalos nei sliekams, nei biohumusui nedaro,tik gan ilgai kompostuojasi, ir reikia kelis metus juos permesti į naują kompostinę.

QUOTE(Zimzu @ 2014 07 25, 11:42)
O kaip pūdyti atliekas, kurios paskui bus pilamos į kompostinę sliekams, kad jose nesiveistų musės ir nebūtų šiukšlių konteinerio smarvės?  unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2014 04 18, 23:38)
Sliekus  komposte apgyvendinam tam, kad perdirbtų pūvančias atliekas. O ką sliekai veiks jūsų juodžemio ir komposto (susiskaidžiusio, kaip supratau?) lysvėj? Kuo maitinsis? Sliekai gyvena ten, kur turi maisto.

QUOTE(Migelina @ 2014 04 23, 11:11)
jo, jo, sliekams reikia maisto, jei nori, kad neissilakstytu. Nelabai bus naudos, jei i lysve suleisi,netures ka jie valgyt, plius puota kurmiams padarysi, geriau i kompostine suleisk  smile.gif

Oi merginos, isiveisiau skiekuciu.. clap.gif Niu kaip dziaugiuos, kokie jie man grazus wub.gif Turiu 3 dideles kompostines, tai va pradesiu nuo vienos- puse prikaupta jau ax.gif - metu i ja viska, kas puna (isskyrus mesa riebalus kaulus..)- ziuresim ar patiks mano maziesiems raituzams biggrin.gif rolleyes.gif Nemazai kavos tirsciu.. is kavos aparato.. Kad nepasidarytu per daug hiperaktyvus biggrin.gif Nebeturesiu kuo sert ju lotuliukas.gif
Aciu visoms pleputems- laabai padejo jusu postai aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti