Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(yerena @ 2013 05 21, 21:47)
Profit, pirmieji žiedai būna tik vyriški, tušti (nors dėl neaiškių priežasčių augalas gali pradėti ir nuo moteriškų, bet nebus iš tokių vaisių, nes niekas neapvaisina, nėra žiedadulkių).

Ačiū 4u.gif
Lauksiu moteriškų žiedų.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 05 21, 14:24)
Praeitais metais (gal žiemą ar net pavasariop) viena narė buvo patalpinusi šioje temoje nuorodą youtube, kaip reikia genėti melionus (filmuke vyras pasakojo rusų kalba su aiškiomis nuotraukomis). Ne pirmus metus taip auginame, ir kaip Iš Kaimo rašo, užuomazgos jau atsiranda neaukštai nuo žemės. Emir H tokiu būdu šiltnamyje turėjo 12 (!) vaisių, Charentais- 6 vnt. Praeitą vasarą lauke augdami melionai tesugebėjo "pagimdyti" vieną vaisių, kuris taip ir nespėjo sunokti...

Labai gali būti, kad esminis dalykas yra ta H prie pavadinimo. Gal, kaip ir agurkų atveju, melionų hibriduose yra suintensyvintas moteriškų žiedų formavimas. Tada, aišku, tradiciniai formavimo būdai nebeaktualūs.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 21, 12:19)
man tai visai nesinori  biggrin.gif  Va meliono tai labai norėčiau  wub.gif 

O man va melionų visai nesinori ax.gif Tai ir neauginu...O moliūgai tai tik sriubiniai pas mane pagal Yerenos rekomendacijas,nes jokie troškiniai moliūginiai nevalgomi vis tiek ,o va trinta sriuba iš tinkamo moliūgo-apsirijimas blush2.gif Tiesa,dar sultims prisodinus,nes netingiu spaust ir skanu...

QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 21, 12:47)
nuvaziuoju siandien i siltnami , paziuret kaip moliugai pernakvojo  pirma nakti laiuke. ir randu 2 vnt nugrauztus sraigiu !!!

Nu pas mani sraigių kibirai,bet moliūgų neryja schmoll.gif Salotas labiau mėgsta,tai aš jų kokius 15 pokelių priberiu visur aplinkui,kad man kitų daržovių ir gėlių negraužtų smile.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 21, 16:45)
Tai kaip juos visus i tuneliuka sulankstyti? Galeciau padaryti tuneli, bet nelabai isivaizduoju, kaip jie graziai issirikiuos jame g.gif

Neišsirikiuos,reiks pačiai tvarkyt ir surikiuot ax.gif
Atsakyti
Susodinau vakar arbuzus valdisku seklu. Nelabai kazko tikiuos. Beibiai truputi daugiau paauge ir zydi,lyginant su janosik. Sniegius taupiau, tik keturis sejau nes ne pati globojau dygstant,tai ne nezinau,ar turiu kur tarp melionu ,neatskiriu kol kas is jaunu augaliuku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 05 22, 08:20)
  Sniegius taupiau, tik keturis sejau nes ne pati globojau dygstant,tai ne nezinau,ar turiu kur tarp melionu ,neatskiriu kol kas is jaunu augaliuku  blush2.gif

atskirsit. Jie ir jauni nuo melionų tikrai skirsis smile.gif
Atsakyti
Sukisau moliugus i 5-litrius butelius ir laikau uzdengtus , bet jau dabar ten jiems maza vietos . Ka daryt ? Juk visos pievos, pilnos sraigiu neisnaikinsiu . Sienavimas aplink pievos gal kiek padetu . ?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 22, 13:08)
Sukisau moliugus i 5-litrius butelius ir laikau uzdengtus , bet jau dabar ten jiems maza vietos . Ka daryt ? Juk visos pievos, pilnos sraigiu  neisnaikinsiu .  Sienavimas aplink pievos gal kiek padetu . ?

barstau pelenus ir trintus kiaušinių lukštus. bet nemažai reikia, plona juostelė nepadės. sraigės nemėgsta, kai pilvus bado, tai padeda bet kokių aštresnių pabarstų plotas aplink augalus.
šiemet pirkau gelį nuo sraigių, bet dar nebandžiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 22 gegužės 2013 - 12:51
Kur čia tokios neužsigrūdiusios? Maniškės varo per įkaitusias betono trinkeles, be problemų keliauja konkorėžių mulčium ir dar prieš kelias dienas mačiau vieną eglutėj, ant spyglių besiilsinčią biggrin.gif Tik tiek, kad nepridaro man jos bėdos.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 22, 14:03)
Kur čia tokios neužsigrūdiusios? Maniškės varo per įkaitusias betono trinkeles, be problemų keliauja konkorėžių mulčium ir dar prieš kelias dienas mačiau vieną eglutėj, ant spyglių besiilsinčią  biggrin.gif Tik tiek, kad nepridaro man jos bėdos.

Evoliucionavusios kokios tai, kaip per multikus, paturbintos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 22, 12:08)
Sukisau moliugus i 5-litrius butelius ir laikau uzdengtus , bet jau dabar ten jiems maza vietos . Ka daryt ? Juk visos pievos, pilnos sraigiu  neisnaikinsiu .  Sienavimas aplink pievos gal kiek padetu . ?

O neiškeps jie po tais buteliais???
mano sraigės svyrančiame rožyne gyvena. Kažkada barsčiau apie augalus kiaušinių lukštais, dėjau dilgėlių, kitų naujoko bandymų - niekas negelbėjo.
Bet kai po lietaus nurinkau pusę kibiro grobio, tiesiog aplipusio rožyno krūmus, tai kiaušinio lukštai juokingi pasirodė.
Stengiuos moliūgus tik dėl sraigių sodint jau gerokai paaugusius ir kai dienos sausesnės nusimato, nes per lietų labai alkanos ir aktyvios būna. Kurie moliūgai stipresni ir staigiai vystosi, tai tų nespėja suėst, o mažesnius pernai kelis irgi staigiai patvarkė.
Ai, dar ten, kur kaimynas su žoliapjove pievutę apšienauja, tai tikrai sraigiu tik vienetai, jos mėgsta kur drėgmės daugiau. Gal jei daržą aplink apšienautumėt ir padėtų kažkiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 22 gegužės 2013 - 16:53
atsiprasau jei praleidau, o jau galima sodinti arbuzus ir moliugus i lauka?Ar palaukti dar
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2013 05 22, 20:49)
atsiprasau jei praleidau, o jau galima sodinti arbuzus ir moliugus i lauka?Ar palaukti dar

šiaip geriau palaukti dar.
Atsakyti