Nera jau taip blogai toj Lietuvoj.Yra zmoniu kurie turi darbu iki kaklo ir net nebando is LT begt.Mano svogerio su seima negaliu cia atsiviliot.net savaiciukei pas mane padirbt.Jis LT nespeja apsidirbt.Taip kad kas nori ir turi geras rankas tikrai yra darbo.O kainos visur yra panasios.Vienur tas pigiau,kitur tas brangiau.Tik kad kokybe gal geresne kaip kuriu produktu.
QUOTE(extazi_ @ 2013 05 29, 14:45)
kaip jau suprantu jeigu tenai su vaikais nesiruosiames gyventi, tai ir vaiko pinigu nebus
bus, jei vyras cia dirbs ir bus registruotas ir jus kitoj saly negausit vaiko pinigu. Skaiciuos nuo tos dienos, kada prisiregistravo vyras, bet ne daugiau nei pries 3 metus. Jei LT ir gautumet vaiko pinigus, tai ju neskaiciuoja ( iki 18 euru berods jie neskaiciuoja

QUOTE(Savannaa @ 2013 05 29, 16:17)
Kaip kazkas siule vaziuot atgal-as nesiulau vaziuot i ten is kur visi masiskai bega... sia sav mane lanke drauge is Lt. Pakraupau, kai pasake, kiek kainuoja sildymas

viskas bus gerai

Kur esate beje ?

QUOTE(Ingo10 @ 2013 05 29, 16:27)
Nera jau taip blogai toj Lietuvoj.Yra zmoniu kurie turi darbu iki kaklo ir net nebando is LT begt.Mano svogerio su seima negaliu cia atsiviliot.net savaiciukei pas mane padirbt.Jis LT nespeja apsidirbt.Taip kad kas nori ir turi geras rankas tikrai yra darbo.O kainos visur yra panasios.Vienur tas pigiau,kitur tas brangiau.Tik kad kokybe gal geresne kaip kuriu produktu.
tai gal sumokek tiek, kad apsimoketu vaziuot, tikrai atvaziuos

QUOTE(Adade @ 2013 05 29, 16:42)
Galiu moket belekiek,nevaziuoja.Buvo pries 3metus atvyke paatostogaut savaitei laiko.Is proto ejo,kad nedaviau darbo.Rankos,kojos prasesi vaziuot y LT.Jie istikimi tevynei.Jis tiek darbo turi,kad nespeja nuo objekto prie kito vazinet.Sekmad.tik pasidaro laisva kartais,kad galetu su vaikais pabut ir prie savo namo dirbt.Sesuo taip pat darbo turi uztektinai.Vos speja suktis.O kur dar pora vaiku apziuret,darzai,gelynai.O gelynai jos hobis

aišku, kad Ltu neblogai. daug ir gerai dirbant visur galima užsidirbti. čia nuo kiekvieno žmogaus priklauso, kokį jis sau gyvenimą susikurs.
mes pasiturinčiai gyvenome Vilniuje, o Vok... aš iki šiol uždirbu nepakankamai ir visą laiką reikia apie taupymus galvoti. labai trugdo neidealios kalbos žinios. niekaip gero darbo pati nerandu.
gal galite pasakyti, ar tos kurios kreipėsi į Agentur für Arbeit galiausiai gavo gerų pasiūlymų? ar ten labiau nekvalifikuotam darbui skirta?
mes pasiturinčiai gyvenome Vilniuje, o Vok... aš iki šiol uždirbu nepakankamai ir visą laiką reikia apie taupymus galvoti. labai trugdo neidealios kalbos žinios. niekaip gero darbo pati nerandu.
gal galite pasakyti, ar tos kurios kreipėsi į Agentur für Arbeit galiausiai gavo gerų pasiūlymų? ar ten labiau nekvalifikuotam darbui skirta?
QUOTE(arbataa @ 2013 05 29, 19:08)
man siulo A. agentur siuo metu darba uz labai gera alga-tokiu geru pasiulymu nesu nete ar laikrasciuose macius. ten su visais pribambasais darbas

as ir LT gyvenau finansine prasme geriau, bet man cia dvasiskai geriau. gal todel kad cia multikulti

sveikos,
na pagaliau ir mane i pokalbi pakviete del darbo
kitos savaites pabaigoj einu i pokalbi i agentura, gal kuri darbinotes per agentura? kaip ten pokalbiai vyksta? zinau, kad ten kur pretenduociau dirbti, labai daug rusakalbiu ir lenku dirba, vokieciu kalbos zinios reikalaujamos pagrindai tik, bet vistiek labai pergyvenu, nes ir per pokalbi telefonu labai pasimeciau, nzn kaip cia isdraset kalbet reiks
cia matyt like nuo mokyklos laiku, kai mokytoja kaldavo i galva, kad nesu gabi kalbom, tai man ir baisu kazka sakyt iskart atrodo negerai
na pagaliau ir mane i pokalbi pakviete del darbo

Sveikos.
Labai reikia pagalbos del ivairiu dok pildymo. Asmuo vienas,kalbos nemoka. Kiolne butu idealu. Neliksim skolingi
Labai reikia pagalbos del ivairiu dok pildymo. Asmuo vienas,kalbos nemoka. Kiolne butu idealu. Neliksim skolingi

QUOTE(Savannaa @ 2013 05 29, 18:48)
man siulo A. agentur siuo metu darba uz labai gera alga-tokiu geru pasiulymu nesu nete ar laikrasciuose macius. ten su visais pribambasais darbas
premijos, Weinachtsgeld..., bet vaikas nuo rugpjucio eina i i mokykla, o darbas iki 16.00. mokykla tik iki 15.30. jei tagesmuter imt pati mokesiu. uz viska susimokejus dar neskaiciavau, kas man liks

šaunu, kaip pasisekė!
kaip greitai jie tau tai pasiūlė?
užsiregistravau internetu pas juos. Kažin, ar ilgai teks laukti, kol su manim bus susisiekta.
QUOTE(arbataa @ 2013 05 30, 10:17)
šaunu, kaip pasisekė!
užsiregistravau internetu pas juos. Kažin, ar ilgai teks laukti, kol su manim bus susisiekta.
nuo balandzio 1 d as skaitaus bedarbe(turiu mini Job). man priklause AL 1. Todel ejau i A.agentur-gavau kruva popieriu, kuriuos reik uzpildyt. Nieko jie man nesiule. Gal veliau siulytu, nznau. Jie turetu but suinteresuoti mane idarbint, kad AL 1 nemoket, bet as pati ejau ir prasiau, kad padetu darba rast, nes noriu dirbt ir ne nuo nieko nepriklausyt. A.agentur man padare termina suvede su idarbinimo firma(nezinau, kaip vokiskai vadinas..). Aisku ten diplomo isverstu i vok k reikejo, zeugnis, bewerbung.. Vyrui is idarb firmos viska palikau, ant ryt sulaukiau skambucio is busimo(gal) darbo...
kai tik atvykau i de nusiunciau tik cv ir iskart sulaukiau skambucio, pakviete pokalbiui. Kalbejau prastai, bet as save taip siuliau ir gyriau, kaip mokejau, aisku netaisyklinga vok kalba. ji abejojo imt ar ne, nes vaikas 4 metu tada buvo...bet ji pasake, kad ima, nes nera macius, kad zmogus taip kabintusi i gyvenima... sakiau, kad vaika maitint reik-duokit dirbt

QUOTE(LiGi @ 2013 05 29, 22:30)
Nereikia taip negatyviai galvot

As kad ir kalba puikiai moku ir tu pokalbiu telefonu turejus ne viena,bet sia savaite turejau irgi viena,bet vistiek is susijaudinimo kalba striginejo

QUOTE(arbataa @ 2013 05 29, 18:08)
niekaip gero darbo pati nerandu.
mano patirtis yra tokia, kad ko pats nesusirasi, to tau ta birza irgi neras. Tie ju pasiulymai buna dazniausiai pasene, kur jau firmos seniai darbuotojus susirade. Gal ir buna vienetiniu isimciu, bet ir is kitu zmoniu nesu nieko gero girdejus. Mano patirtis yra geriausia tokia, kad siunti masiskai CV visur kur tik manai, kad tiktu ir lauki atsakymu. Dar geras dalykas yra gavus neigiama atsakyma siusti is naujo CV, kartais priima net po keliu tokiu bandymu