Laba diena, mamytes,
Cia esu visiškai naujoke, tad jei ne ten papuoliau su savo klausimynu, atsiprašau.
Perskaičiau jūsų pasikalbėjimus, bet vistiek turiu be galo daug klasimų.
Už mėn. išvažiuojame (kartu su dukryte) gyvent i Vokietija (Baden Wurrtemberg).
Kokius dokumentus man reikia ruoštis, dukryte turėtų eiti į 3 klasę.
Aš pati kalbos ne moku, tai pradžiai sėdėsiu namie ir intensyviai mokinsiuos, nes jau žinau, kad be kalbos nė žingsnio.
Kaip su sveikatos draudimu? Žinau, jei vyras dirba - tai draudimas automatiškai tenka ir šeimai, bet jei mes nesusituokę, kaip tokiu atveju bus?
Labai lauksiu, kas galėtų nušviesti situaciją. Iš anksto dėkoju.
QUOTE(bezdzioniuke @ 2013 06 09, 16:11)
Laba diena, mamytes,
Cia esu visiškai naujoke, tad jei ne ten papuoliau su savo klausimynu, atsiprašau.
Aš pati kalbos ne moku, tai pradžiai sėdėsiu namie ir intensyviai mokinsiuos, nes jau žinau, kad be kalbos nė žingsnio.
Kaip su sveikatos draudimu? Žinau, jei vyras dirba - tai draudimas automatiškai tenka ir šeimai, bet jei mes nesusituokę, kaip tokiu atveju bus?
Sveika. Galvoju, kad geriausia butu susituokt, maziau popieriu reiketu.

Merginos ,ieskau greitos info .Kokiu adresu issiusti uzpildytas formas del Kindergeld??? Manau jei issiusiu registruotu laisku ,tai nenusimes
O jei pristatyti paciai tai reiktu i Rathousa?

O jei pristatyti paciai tai reiktu i Rathousa?
Sveikos mamos ,
mes naujokai Vokietijoje ir gal kam teko ilgeliau su "kindergeltais" pabendrauti, prasau patarimo. Mes ketvirtas menuo vis niekaip neuzbaigiam su laisku siuntinejimais. Paskutiniam laiske praso pazymos ar tai dokumento irodancio, kad mano vyras Lietuvoje nedirba.
Truputi nelogiska, nes nesem dokumentus kad mano vyras cia dirba. Bet ju politika tokia:)
Aciu is anksto uz atsakyma
mes naujokai Vokietijoje ir gal kam teko ilgeliau su "kindergeltais" pabendrauti, prasau patarimo. Mes ketvirtas menuo vis niekaip neuzbaigiam su laisku siuntinejimais. Paskutiniam laiske praso pazymos ar tai dokumento irodancio, kad mano vyras Lietuvoje nedirba.
Truputi nelogiska, nes nesem dokumentus kad mano vyras cia dirba. Bet ju politika tokia:)

Teks su tuo susitaikyti, cia daug biurokratijos, 4 menesiai dar nieko
o dar vasara prasideda.. 
Savamuza, pasigooglink artimiausia Familienkasse, i ja reikia siusti.

QUOTE(moocho @ 2013 06 11, 08:42)
Teks su tuo susitaikyti, cia daug biurokratijos, 4 menesiai dar nieko
o dar vasara prasideda.. 

Mano moteriske, vokiete tai nustebusi.
Draugai ir uz poros men gavo, tai man jau buvo kazkas

Kur siusti, as adresa turiu..Man idomu is Lietuvos kur tokia pazyma isduoda??? gal yra kokia spec. forma pagal es standartus?
aciu uz info bet kokia

Del popieriu gal kas kitas pades, as nesusidurus. Del tempo, tai cia ne del to kad tu uzsieniete (aisku tai itakos turi nes daugiau visko reikia), o tiesiog kaip pasiseka su darbuotoju. Kai kur ju truksta ir dideles apkrovos, kai kurie pernelyg smulkmeniski..
QUOTE(moocho @ 2013 06 11, 09:22)
Del popieriu gal kas kitas pades, as nesusidurus. Del tempo, tai cia ne del to kad tu uzsieniete (aisku tai itakos turi nes daugiau visko reikia), o tiesiog kaip pasiseka su darbuotoju. Kai kur ju truksta ir dideles apkrovos, kai kurie pernelyg smulkmeniski..
Geras jausmas, kai kazkas duoda nors koki atsakyma..Aciu didelis ir uz tai

QUOTE(antbangos @ 2013 06 11, 08:28)
Sveikos mamos ,

kas cia per nesamone. Nusiuskit is naujo dokumentus, kad cia dirbat ir viskas ir gal laiska pridekit, kad Lietuvoje darbdavio nera, todel ir pazymos nera is kur gauti. Kas cia per nesamones. Juk koks jiems isvis skirtumas kas kur dirba, gyveni Vokietijoje, gauni vaiku pinigus Vokietijoje ir taskas, net nedirbant gauni! Grynas issipisinejimas
QUOTE(Blümchen @ 2013 06 11, 09:32)
kas cia per nesamone. Nusiuskit is naujo dokumentus, kad cia dirbat ir viskas ir gal laiska pridekit, kad Lietuvoje darbdavio nera, todel ir pazymos nera is kur gauti. Kas cia per nesamones. Juk koks jiems isvis skirtumas kas kur dirba, gyveni Vokietijoje, gauni vaiku pinigus Vokietijoje ir taskas, net nedirbant gauni! Grynas issipisinejimas
As ir taip masciau prie ko darbas lietuvoje, birbant cia , prie vaiku pinigu..Logikos jokios

bet laiske praso irodancio dokumento kad nedirba lieuvoje jis, tai ir sukam galvas..
Sodra isduoda apie draudiminius laikotarpius, bet atsiimti reikia vykti patiems..na zodziu pasaka be pabaigos

ups jau susigaudziau ir radau

QUOTE(savamuza @ 2013 06 11, 08:56)
tai parasyk ka susigaudei ir ka radai, kad kitoms su tokiom paciom problemom butu aiskiau.