Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje, nuo A iki Ž

QUOTE(LiGi @ 2013 06 13, 23:19)
la,
turiu dar toki klausimuka, per kiek laiko grazina deklaravus mokesciu permoka?  4u.gif  skaiciau 2-3 men... gal kas ilgiau gyvenat galit papasakot, kada atgavot? smile.gif

as visada gaunu birzelio menesi, praeita savaite buvo laiskas, berods balandi siunciau as ta deklaracija, nors tiksliai nezinau, nes ilgai neprisiruosiau i pasta nueit biggrin.gif Pas mano drauga labai greit viskas suveike. Cia gal priklauso nuo Finanzamto, kiek darbo jie turi, kiek aveliu turi paskaiciuoti g.gif
Atsakyti
Labux.
Na mes pirmus metus deklaravom tik, deklaracija issiunciau balandzio 28 regis, bet jokio laisko dar negavom... o kazi, cia tas lasikas ateina ar gerai ar blogia deklaracija uzpildyta buna? na db imsiu nervintis, kad nedaejo laiskas sad.gif
Atsakyti
neateina tokie laiskai. Jei blogai uzpildei, tavo bedos smile.gif kai kuriuos duomenis pataiso pats Finanzamtas jei blogai suvesta, pvz. atlyginimas, draudimo imokos ir pan. Visa kita, arba issiaiskina kad nesamones rasei ir tai skaitosi kaip mokesciu vengimas biggrin.gif , arba pati nezinodama kazko per mazai surasei, tai jau tada tavo bedos kad per mazai agal atgausi.
Jei jiem kazkas neaisku, tai atsiuncia klausimus rastu arba paskambina.
Nerimaut gali pradet tik jei uz puses metu dar nebusi is ju nieko girdejus, tada pradek ieskot, gal kuri nusimete deklaracija (ir taip buna).
Atsakyti
Mes jau gavom atgal uz 2011metus.Maciau kad geguze buvo nusiusta ir dabar atejo.Daugiau nieko nezinau,nes mums viska tvarko Steurberater.
Atsakyti
QUOTE(Ingo10 @ 2013 06 14, 21:43)
Mes jau gavom atgal uz 2011metus.Maciau kad geguze buvo nusiusta ir dabar atejo.Daugiau nieko nezinau,nes mums viska tvarko Steurberater.

tai mes cia apie 2012 siaip mirksiukas.gif

siaip galima dar palaukti mesesi kita, rugseji jau skambinciau. O siaip as tai nezinau kodel cia visi isitikine kad kazka atgaus....o jeigu reikes primoket? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Blümchen @ 2013 06 15, 10:30)
nezinau kodel cia visi isitikine kad kazka atgaus....o jeigu reikes primoket?  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif...... mes tai kiekvienais metais turim dar primoket verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(wolke7 @ 2013 06 15, 20:07)
drinks_cheers.gif...... mes tai kiekvienais metais turim dar primoket  verysad.gif

mes ir dazniausiai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(LiGi @ 2013 06 14, 19:14)
Labux.
Na mes pirmus metus deklaravom tik, deklaracija issiunciau balandzio 28 regis, bet jokio laisko dar negavom... o kazi, cia tas lasikas ateina ar gerai ar blogia deklaracija uzpildyta buna? na db imsiu nervintis, kad nedaejo laiskas sad.gif

visi turi tas deklaracijas pildyt ?

QUOTE(wolke7 @ 2013 06 15, 21:07)
drinks_cheers.gif...... mes tai kiekvienais metais turim dar primoket  verysad.gif

paaiskinkit prasau uz ka primoket ? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2013 06 15, 22:07)
*visi turi tas deklaracijas pildyt ?
**paaiskinkit prasau uz ka primoket ? g.gif  4u.gif

*visi, turintys kitokiu nei alga pajamu arba papildomu pajamu (imone, akcijos, papildomas darbas, nuoma,..kai kuriais atvejais ir pensijos,..), turintys 3+5 mokesciu klases, gaunantys Krankengeld, Arbeitslosenged, Elterngeld,.. ir t.t. Na ir visi kurie nori.
**uz ka? uz buvima DE mokesciu moketoju biggrin.gif
primoketi reiskia, kad per mazai sumokejai mokesciu. Taip atsitinka, turint papildomu pajamu, keiciantis joms arba turint"sumazintu" mokesciu klase pvz. 3.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 15 birželio 2013 - 22:16
QUOTE(moocho @ 2013 06 15, 23:16)
*visi, turintys kitokiu nei alga pajamu arba papildomu pajamu (imone, akcijos, papildomas darbas, nuoma,..kai kuriais atvejais ir pensijos,..), turintys 3+5 mokesciu klases, gaunantys Krankengeld, Arbeitslosenged, Elterngeld,.. ir t.t. Na ir visi kurie nori.
**uz ka? uz buvima DE mokesciu moketoju biggrin.gif
primoketi reiskia, kad per mazai sumokejai mokesciu. Taip atsitinka, turint papildomu pajamu, keiciantis joms arba turint"sumazintu"  mokesciu klase pvz. 3.

nelabai supratau ar man reikejo pildyt ta deklaracija, bet bet kokiu atveju aciu uz atsakyma biggrin.gif 4u.gif

gal kam bus aktualu ir naudinga tai zinoti : man buvo paskirti Arbeislosgeld 1. Jei gauciau visa suma kuri yra paskirta butu viskas ok, bet as turiu mini job. gaunu is Arbeisagentur laiska, kad nuo mano algos jie palieka man tik 165 Eurus, nes tik tiek galiu uzsidirbt. Tada kam isvis dirbt ? Bliamba leistu uzsidirbt, kad pasalpu neprasineciau. Dabar vel turiu kol ieskau darbo eit i Job center ir prasyt kad man primoketu kiek truksta.
Keista ta ju sistema, bent man labai keista.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Gal kuri gales pagelbeti????

gavau Viena MiniJob darbo pasiulima,tai yra uz 400 e...Bet turiu dabar galvos skausma,susirinkau visa infomacija del Gewerbes,darau papuosalus ir noriu juos pradeti pardavineti...Daug is to neuzdirbsiu ir tai noriu daryti tik tam,kad tie papuodalai nebesedetu mano skrynioje..
Taigi susizinojau,kad sveikatos draudima reiks paciai moketis,jeigu uzdirbsiu kartu su MiniJob daugiau negu 375 eurus. Susizinojau,kad uzregistravus Gewerbe Gausiu Mokesciu klases numeri..Viskas man aisku..Bet vat dabar klausymas..Ar aplamai Galiu tureti ta MiniJob ir kartu salia Gewerbe ????Nesuprantu tada kaip su tais mokesciais visais bus???
Atsakyti
QUOTE(Indina @ 2013 06 17, 07:19)
Sveikos smile.gif
Gal kuri gales pagelbeti????

gavau Viena MiniJob darbo pasiulima,tai yra uz 400 e...Bet turiu dabar galvos skausma,susirinkau visa infomacija del Gewerbes,darau papuosalus ir noriu juos pradeti pardavineti...Daug is to neuzdirbsiu ir tai noriu daryti tik tam,kad tie papuodalai nebesedetu mano skrynioje..
Taigi susizinojau,kad sveikatos draudima reiks paciai moketis,jeigu uzdirbsiu kartu su MiniJob daugiau negu 375 eurus. Susizinojau,kad uzregistravus Gewerbe Gausiu Mokesciu klases numeri..Viskas man aisku..Bet vat dabar klausymas..Ar aplamai Galiu tureti ta MiniJob ir kartu salia Gewerbe ????Nesuprantu tada kaip su tais mokesciais visais bus???

????? nieks nepagelbes ?
Atsakyti