QUOTE(šano @ 2013 05 19, 15:59)
Sveikos,kas galėtų patart?Atvykau į Vokietiją prieš 10 mėn.Užsiregistravus darbo biržoje,iškart pasiūlė pašalpą kažkokią,bet mes atsisakėm.Ėjom į kalbos kursus patobulint kalbą už savo lėšas.Įsidarbinau,dirbu jau pusę metų.Vyras(mes nevedę,auginam bendrą vaiką) dar mokosi kalbos.Nuo kito mėnesio pradės dirbt.Dukra eina į darželį,viską mokam kaip priklauso.Kai vyras pradės dirbti,nebus kam paimt vaiko iš daržo,aš jau nebegalėsiu dirbt,ar man kas nors priklauso iš valdžios?beveik per metus nieko negaudami,išskyrus mano uždarbį,ir taip daug išleidome santaupų.Ko galiu tikėtis?Ačiū už atsakymus:)
Na tai jei tik atvykus siule pasalpa reiskia priklauso

atvykus Jus kaip suprantu buvot atsiveze is LT. darbo birzos pazyma su kuria tris menesius galite ieskotis darbo ES arba EEE salyje ir per tuos tris menesius turejot gauti pasalpa

bet nesuprantu kam atsisaket?

as buvau atvykusi su tokiais pat popieriais is Islandijos, bet tada reikejo darbo leidimo, kad gauti ta triju menesiu ,,darbo ieskojimo,, pasalpa, tad mes gyvenom ilga laika is santaupu irgi...paskui siaip ne taip isivaziavom, bet buna ir blogesniu laiku.
Dabar kaip tik jie ir jau trecia menesi gyvenam is HARTZ 4..Dabar jau gali nueiti I artimiausia JOBCENTER uzpildyti pazyma SOZALGELD II ir jie perskaiciuos ar Jusu seimai netruksta pajamu.Juk Jums reikia ir 2 sveikatos draudimus moketi- tau su vaiku ir vaiku teciui atskirai.Jie taip pat skaiciuoja ir darzeli, bet tik pusei dienos.
Papildyta:
Del vaiko pinigu tvarkymo- nesiuntinekit laisku, o vaziuokit tiesiai.As kelis menesius siuntinejau, o tik nuvaziavus is kartp viskas susitvarke
Papildyta:
Beje jei turi nebloga darba, ai nebutina mesti delto, kad vaika is darzelio atsivesti, pasidomek paciam darzelyje ir rathaus del aukles, kuri galetu vaika parvestu namo ir su juo pabuti kol grysi arba pasiimti pas save.Pas mus kaime yra tokiu kur 5 vaikiukus is darzelio pas save

Jei tokia aukle reikalinga Jusu darbo valandomis, savivaldybe kompensuoja daugiau nei 50% valandos mokescio.