Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje, nuo A iki Ž

sveikos,
dekui uz nuoroda smile.gif vyras gris paprasysiu kad paskaitytu, jsi pas man geriau supras smile.gif
nzn mokesciu konsultantas sake kad su vyro alga jokios paramos nebegautume, gauna apie 1750 i rankas ir 500 eur nuoma buto mokam, nzn nzn net... vaiku neturim. o kur cia reikia kreiptis kad paskaiciuotu paziuretu kaip kas? nes kai ejau i arbeits agentur, tai pildanti brlankus jokios info nesake, tik paklause ar gaunam Hartz 4 sakau ne ir viskas, bet tokiu tonu...
jo, apie ta Hartz 4 vyras irgi visko pasakojes, kad cia seimom is to gyvena, zinoma buna sunkumu, bet labai daug zmoniu tuo naudojas ir nemato reikalo dirbti
as ir inirtingai ieksaus darbo, bet kol kas nieko, kazkaip nemaniau, kad taip viskas bus sad.gif
Atsakyti
nu jo jei su tokia alga parama gausit.. tai as eisiu nusisaut, nes mes su daug maziau visus 5 metus gyvenom ir mum niekas nepriklause, aciu tevam kurie reme.. smile.gif nors aisku mes nesusituoke, tai irgi kitaip. Jei tu darbo birzoj, tai tau gi net uz kursus nereikia moket.. 4u.gif
Cia aisku ne priekaistas tau, o paburnojimas skirtas valstybei.

O tai ka darbo birzoj nieko nepasiule, nieko nepasake g.gif ?.. O tu esi dirbus LT ir cia kazko panasaus nori? ar gal nori cia mokytis?
Juk net visokie mcdonaldai iesko darbuotoju, gal tau butu tinkama pradziai, nors ir nekvalifikuotas darbas?
Sekmes darbo paieskose ir moksluose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 21 gegužės 2013 - 15:37
LiGi, kur apsistoje?
pavartyk laikrascius buna iesko darbuotoju mini Job, kad ir valytis, pradzioj kol kalbos nera, vis sis tas 4u.gif kokia specialybe beje?

Atsakyti
na buvom, tai mano tas nzn kaip cia ji pavadint, konsultantas sake kursus eiti, kad kadangi as suprast suprnat, bet kalbet pasimetu, tia kol kas man negali jsi nieko pasiulyt, man sake, kad kursai nemokami tik tuo atveju jei wohngeld gauni, bet velgi sake tas musus konsultantas, kad greiciasuiai mum neduos, aisku ner visia maza alga, pragyvenam is vienos, bet vis tiek, islaidu ir cia nemazu yra doh.gif jau pradedu mastyt, kag geriau as atgal i lt vaziuociau, o vyras vienas dirbtu, nes kol tiap dirbo ir susituapydavom nemazai sad.gif nes lt ir as darba turejau
as lt dirbus administratore, matot mes labai mazma meistelyje isikure, del to cia gal taip sunkiau su darbais,
Atsakyti
QUOTE(LiGi @ 2013 05 21, 16:17)
sveikos,
dekui uz nuoroda smile.gif vyras gris paprasysiu kad paskaitytu, jsi pas man geriau supras smile.gif
nzn mokesciu konsultantas sake kad su vyro alga jokios paramos nebegautume, gauna apie 1750 i rankas ir 500 eur nuoma buto mokam, nzn nzn net... vaiku neturim. o kur cia reikia kreiptis kad paskaiciuotu paziuretu kaip kas? nes kai ejau i arbeits agentur, tai pildanti brlankus jokios info nesake, tik paklause ar gaunam Hartz 4 sakau ne ir viskas, bet tokiu tonu...
jo, apie ta Hartz 4 vyras irgi visko pasakojes, kad cia seimom is to gyvena, zinoma buna sunkumu, bet labai daug zmoniu tuo naudojas ir nemato reikalo dirbti
as ir inirtingai ieksaus darbo, bet kol kas nieko, kazkaip nemaniau, kad taip viskas bus sad.gif

tai mes 4 asmenys seimoje ir su panasiom pajamom..tokia pati nuomos kaina, plius vaiku darzelis, plius mano ir vaiko kursai, kurie nekompensuojami valstybes, plius sveikatos draudimai, o kur dar telefonai..internetai bigsmile.gif nugi nesuprantu, kaip mes isgyvenam g.gif gal reiketu ir mums eit paramu ieskot ir mest greiciau sonan ta lietuviska kukluma bigsmile.gif
Atsakyti
na gal as nemoku taupiai gyvent verysad.gif
o gal galit kas pasakyt, kokias sumas mokat uz sveikatos draudima papildoma?
Atsakyti
Kaimo dama, tu su vaikais tai jau daug "galvu" gaunasi, butinai nueik pasidaryk termina ar darbo birzoj arba kokioj nors kitoj beratungsstelle (caritas ar kur, neatsimenu, cia gal iowa zinos), turbut kazka jum tikrai priskaiciuos.

LiGi, na aisku cia administratore taip neisidarbinsi.. bet galetum bandyti prasyti praktika atlikti, galbut net studijuoti ar ausbildung daryti, prasimustum taip su kalba. Jei mazas miestelis, tai salia turi buti ir kazkoks didelis.. tai ieskokis darbo jame, DE iprasta is kaimu vazineti i didelius miestus del darbo, susisiekimas be to geras.
O kam tau papildomas sveikatos draudimas? jei jus susituoke ir vyras dirba oficialiai (o ne su Gewerbe), tai tu turetum buti per ji apdrausta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 21 gegužės 2013 - 16:00
esu apdrausta, bet sake jei draudiesi papildomu tia tarkim veliau pas gydytojus einat ligoniu kasos daugiau apmoka tam tikras paslaugas, tarkim dantuku taisyma, jei reiktu siusti i sanatorija ir t t...
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2013 05 21, 16:59)
Kaimo dama, tu su vaikais tai jau daug "galvu" gaunasi, butinai nueik pasidaryk termina ar darbo birzoj arba kokioj nors kitoj beratungsstelle (caritas ar kur, neatsimenu, cia gal iowa zinos), turbut kazka jum tikrai priskaiciuos.

tai 100% mums kazkokios paramos priklauso smile.gif bet kazkaip kol vaikas nejo i darzeli, o as i kursus, dar sukomes visai normaliai, dabar jau jauciasi labai stipriai.
Siaip as planavau tik rudeni eiti i darbo birza, kada maziu isleisiu i darziuka, bet galvoju, kad reikes man nueiti artimiausiu metu, kaip tik vest turesiu viena dokumenta i Familienkasse, tai ta proga ir nueisiu pasiziureti kas ten ir kaip, nes pas mus tuose paciuose pastatuose ta darbo birza yra.
Atsakyti
QUOTE(Kaimo dama @ 2013 05 21, 14:53)
tai mes 4 asmenys seimoje ir su panasiom pajamom..tokia pati nuomos kaina, plius vaiku darzelis, plius mano ir vaiko kursai, kurie nekompensuojami valstybes, plius sveikatos draudimai, o kur dar telefonai..internetai bigsmile.gif nugi nesuprantu, kaip mes isgyvenam g.gif gal reiketu ir mums eit paramu ieskot ir mest greiciau sonan ta lietuviska kukluma bigsmile.gif

g.gif Nu cia idomiai ,tau darzeli turetu apmoket ir dar hartz 4 dadet g.gif Nu pas mus bent jau taip prie tokios algos bent 200e dadeda,o siaip jei ne hartz 4 tai whongeld prasyk g.gif vis kokia 100e prie buto.. o gauni

QUOTE(moocho @ 2013 05 21, 14:59)

diakoni cia labai padeda g.gif yra rusiskai kalbanciu ten ..
Atsakyti
Pas mane situacija tokia : Vaikui kita menesi sueina metukai , tuo paciu ir baigesi Elterngeld . Dirbti kaip ir negaliu niekur dar ,nes nenoriu tokio mazo vaiko kazkam palikti,o ir aukles kainuoja . Noreciau patobulinti vokieciu kalba (suprantu nemazai,bet pati sneku nedaug ir netaisiklingai) , ar apmoketu kursus ,kur kreiptis del ju?
Siaip ka man galetu pasiulyti valstybe , esame keturiu asmenu seima ,vyras dirba ,gauname vaiku inigus ,daugiau jokiu papildomu pajamu neturime .
Ir dar klausimas ka vokietijoje daro CARITAS? Kas gali kreiptis ? del ko ? Kas yra JUGENTREFF?
Atsakyti
QUOTE(Kaimo dama @ 2013 05 21, 16:53)

jusu vaikui paskutiniai metai darzelyje-jie yra nemokami visiem, na nebent Niedersachsen... mano vaikas 8.00-17.00 darze, bet nemoku nieko. uz maista neseniai antrag padaviau, kad ir ta apmoketu miestas. svarsto dar...
jei priklausysit Job centrui ir kursus kazkiek apmokes...
Job center koki 100-150 E primokes
geriau tada Wochn geld prasyt ir nuo J.c, nepriklausyt.

zino kas del Wochn geld-kam juos skiria, kam ne ? nuo ko tai priklauso ?

QUOTE(LiGi @ 2013 05 21, 17:02)
esu apdrausta, bet sake jei draudiesi papildomu tia tarkim veliau pas gydytojus einat ligoniu kasos daugiau apmoka tam tikras paslaugas, tarkim dantuku taisyma, jei reiktu siusti i sanatorija ir t t...

dantis tvarkyt, tvarkiau-pati baigiu issimoketinai moket.. netvarkysi gi ju 5 k per metus biggrin.gif
kam tos sanatorijos g.gif nebent sveikata silpna... nelabai suprantu, kam tas papildomas draudimas g.gif
taip pinigai ir issimeto.
Atsakyti