Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje, nuo A iki Ž

QUOTE(Savannaa @ 2013 05 19, 19:14)
pasalpu as ir atsisakiau atvykus. ejau iskart dirbt... keikvienas turim savo priezastis...

man labai idomu, kokia gali buti priezastis neimti to kas tau pagal Europos sajungos istatymus priklauso? biggrin.gif juk cia ne joks apvaginejimas, netgi nesinaudojimas sistema sakyciau.Va hartz4 jau gali tapti naudojimusi, bet ta darbo ieskojimo pasalpa... mhm...nors gal as ne viska zinau smile.gif as tai buciau emusi jei man butu dave smile.gif nes man jei nebutu buve darbo leidimu (buvo like keli menesiai iki nuemimo)butu mokeje tris menesius po 1500 Eur. , nes pora menesiu as gavau tokia bedarbio pasalpa Islandijoje, nes negalejau iseiti i darba su pusmetiniu vaiku, neatitiko darbo salygos su maitinamu vaiku (.. taigi kodel as pvz,buciau turejusi atsisakyti to kas man ir mano 8 men. vaikui turetu priklausyti smile.gif? deja darbo leidimo negavau, nes tipo pagal vokiskus istatymus- man elternzeit ir jokia darbo birza man darbo neieskos smile.gif
o Islandijoje man elternzeit buvo iki 6 men. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeiveX @ 2013 05 19, 21:28)
man labai idomu, kokia gali buti priezastis neimti to kas tau pagal Europos sajungos istatymus priklauso?  biggrin.gif juk cia ne joks apvaginejimas, netgi nesinaudojimas sistema sakyciau.Va hartz4 jau gali tapti naudojimusi, bet ta darbo ieskojimo pasalpa... mhm...nors gal as ne viska zinau smile.gif as tai buciau emusi jei man butu dave smile.gif nes man jei nebutu buve darbo leidimu (buvo like keli menesiai iki nuemimo)butu mokeje tris menesius po 1500 Eur. , nes pora menesiu as gavau tokia bedarbio pasalpa Islandijoje, nes negalejau iseiti i darba su pusmetiniu vaiku, neatitiko darbo salygos su maitinamu vaiku (.. taigi kodel as pvz,buciau  turejusi atsisakyti to kas man ir mano 8 men. vaikui turetu priklausyti smile.gif? deja darbo leidimo negavau, nes tipo pagal vokiskus istatymus- man elternzeit ir jokia darbo birza man darbo neieskos smile.gif
o Islandijoje man elternzeit buvo iki 6 men. smile.gif

Atvaziavom cia ne is skurdo,o noredami isitvirtinti ir gyventi.Pardavem Lietuvoj nama,taigi,pinigu apsigyvent turim.Mokemes kalbos nuo 0.Dabar mokomes b1 vyras,B2 as.Dukra studijuoja universitete medicina,o mazoji eina i darzeli.Aisku,gaila,kad nepasinaudojom,kas priklauso,bet yra kaip yra,mano
vyras nenorejo,juk pinigu turejom.Todel dabar,jei priklauso,tikrai noreciau pasinaudot.Aciu,kad atsaket,viskas aiskiau pasidare.P.S.Kai pradejau dirbti,pridaviau dokumentus del kindergeld,jie patys apskaiciavo uz visa praejusi laikotarpi.As,beje,is Giotingeno,jei norit aplankyt,visada su malonumu:)
Atsakyti
QUOTE(šano @ 2013 05 20, 00:01)
Atvaziavom cia ne is skurdo,o noredami isitvirtinti ir gyventi.Pardavem Lietuvoj nama,taigi,pinigu apsigyvent turim.Mokemes kalbos nuo  0.Dabar mokomes b1 vyras,B2 as.Dukra studijuoja universitete medicina,o mazoji eina i darzeli.Aisku,gaila,kad nepasinaudojom,kas priklauso,bet yra kaip yra,mano
vyras nenorejo,juk pinigu turejom.Todel dabar,jei priklauso,tikrai noreciau pasinaudot.Aciu,kad atsaket,viskas aiskiau pasidare.P.S.Kai pradejau dirbti,pridaviau dokumentus del kindergeld,jie patys apskaiciavo uz visa praejusi laikotarpi.As,beje,is Giotingeno,jei norit aplankyt,visada su malonumu:)

as atvaziavau cia pardavus gera auto...bet nusiunciau i pirma vieta bewerbung ir mane paeme dirbt iskart fest nors pasakyt galejau tik gal 50 zodziu biggrin.gif uz 3savaiciu kas liecia darba kalbejau perfekt. Dabar kalbu gan laisvai. Rasau. Kursu nelankiau. aisku, kai reik i kokia bechiorde rasyt pazystami, kaimyne padeda..Nemegstu as labai mokytis. atsimenu studijas... Kancia man buvo biggrin.gif
nors reiktu kalbos kursus palankyt g.gif
Nepainaudojot ir gerai. Dabar pasinaudosit. svarbu, kad jaustumetes gerai 4u.gif
Lt gyvenau labai gerai, turejau viska ko noriu ir net ko nereik...
Dabar turiu visa kas butina. Jokio nereikalingo slamsto, ka vadina prabanga ir esu toookia laiminga wub.gif tokia niekad gyvenime nebuvau. sunus cia laimingas.
Zmogui reik labai nedaug 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, koki masinos draudima turite ir kiek mokote per menesi? Visi mano draugai moka apie 40-60 euru, o as 120. doh.gif Vat ir galvoju, ar cia reikia keisti draudima, ar vistiek cia priklauso nuo masinos ir kitur bus tokia suma? g.gif
Atsakyti
priklauso ir nuo bendroves, ir nuo masinos, ir nuo to kas ja vairuoja, kiek metu nera draudiminiu ivykiu, kur laikote,.... ir gal siaip kokiu papildomu draudimu dar jum i sutarti pripaise?
Beje, mokant kas menesi yra brangiau, nei moketi vienakart i metus visa suma.
Nueikit i kelias bendroves ir paprasykit, kad jum paskaiciuotu pasiulyma. Tada nueikit su pigiausiu pasiulymu i savo dabartini draudima. Arba ir jie nuleis, arba tiesiog pasikeisit draudimo bendrove. Nes 120 i menesi yra labai daug smile.gif nebent aisku porsche turi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 20 gegužės 2013 - 14:28
[quote=šano,2013 05 20, 00:01]
Atvaziavom cia ne is skurdo,o noredami isitvirtinti ir gyventi.

Jus galite kreiptis i Jugentamt del pasalpos, as jau apie ja rasiau...(Unterchaltsuchlag-tiksliai nznau kaip vadinas). Nes vaiko tetis yra bedarbis ir jis niekaip kolkas neprisideda prie vaiko islaikymo. Jus ta pasalpa turetumet gaut kol tevas nedirba... Nezinau kiek vaikui metu... 133-180 E per men nepatrukdys Jums 4u.gif
aisku jei gausit pasalpa is Job center jie primokes, kiek truks iki minimumo...
sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2013 05 20, 14:30)

Atvaziavom cia ne is skurdo,o noredami isitvirtinti ir gyventi.

Jus galite kreiptis i Jugentamt del pasalpos, as jau apie ja rasiau...(Unterchaltsuchlag-tiksliai nznau kaip vadinas). Nes vaiko tetis yra bedarbis ir jis niekaip kolkas neprisideda prie vaiko islaikymo. Jus ta pasalpa turetumet gaut kol tevas nedirba... Nezinau kiek vaikui metu... 133-180 E per men nepatrukdys Jums  4u.gif
aisku jei gausit pasalpa is Job center jie primokes, kiek truks iki minimumo...
sekmes  4u.gif

Bet nepasakei ,kad tuos alimentus ka ismokes jundensamt kai tevas prades dirbt tures viska atgal atiduot blink.gif Taikam juos imt jei kartu gyvena ,gal isgyvens ir be tu 130e g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iowa: 20 gegužės 2013 - 17:23
QUOTE(iowa @ 2013 05 20, 18:23)
Bet nepasakei ,kad tuos alimentus ka ismokes jundensamt kai tevas prades dirbt tures viska atgal atiduot  blink.gif Taikam juos imt jei kartu gyvena ,gal isgyvens ir be tu 130e  g.gif

visa suma, kuria ismokejo Jugentamt tarkim jei dabar paduos prasyma ismoketu uz 04, 05 men(266 Euru), o tevas prades dirbt tarkim nuo liepos 1d smile.gif gautu dar uz birzeli... uz visus 3 men reiktu atiduot ???!!!
ar tik nuo liepos 1 jie atsisakytu tos pasalpos ir tiek.
jei atiduot nereiktu uz atbulini laika...netrukdo tie 133 smile.gif juolabiau kad to blanko uzpildymas pasalpai gauti uzima pora minuciu.
Mano vaiko tevas yra mires, todel tokiu niuansu nezinau.
Ta pasalpa(133) skaitos, kaip seimos pajamos. Jei ju ir negaus Job center(jei jie bus soc remtini as ir nezinau, kai abu dirbs...)primokes kiek truks iki minimumo.
Kai cia papuoliau apie pasalpas pati atsitiktinai suzinojau...vianas kitas pasake,,,nes aplinkoj nei vienas soc hilfiu negauna, net nezino kad jos egzistuoja nors cia gyvena 10 metu...
Sano, klauskit jei kas neaisku-mes bendrom jegom padesime 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 20 gegužės 2013 - 17:54
QUOTE(Savannaa @ 2013 05 20, 16:46)
visa suma, kuria ismokejo Jugentamt tarkim jei dabar paduos prasyma ismoketu uz 04, 05 men(266 Euru), o tevas prades dirbt tarkim nuo liepos 1d smile.gif gautu dar uz birzeli... uz visus 3 men reiktu atiduot ???!!!
ar tik nuo liepos 1 jie atsisakytu tos pasalpos ir tiek.
jei atiduot nereiktu uz atbulini laika...netrukdo tie 133 smile.gif juolabiau kad to blanko uzpildymas pasalpai gauti uzima pora minuciu.
Mano vaiko tevas yra mires, todel tokiu niuansu nezinau.
Ta pasalpa(133) skaitos, kaip seimos pajamos. Jei ju ir negaus Job center(jei jie bus soc remtini as ir nezinau, kai abu dirbs...)primokes kiek truks iki minimumo.
Kai cia papuoliau apie pasalpas pati atsitiktinai suzinojau...vianas kitas pasake,,,nes aplinkoj nei vienas soc hilfiu negauna, net nezino kad jos egzistuoja nors cia gyvena 10 metu...
Sano, klauskit jei kas neaisku-mes bendrom jegom padesime  4u.gif

As gavau alimentus uz dukra ,nes jos tevas turi invaliduma lt ir niekada neuzdirbs daugiau kaip 1000e i men ,jam ju nereiks atiduot ,bet kiek zinau jungenamt suiesko teva ir issireikalauja grazint visus alimentus ka jie vaikui ismokejo g.gif
Gal Blümchen aiskiau paaiskins unsure.gif
Ir cia ne pasalpa o alomentai taip ir vadinas unterhalt!
O alimentus priklauso tevui moket ...
Maziui as ju atsisakiau ,pasakiau kad tevas pats mokes i rankas ,nors jie jau buvo viska atsiunte kad nuo tada ir tada jie sius alimentus ir ieskos tevo!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iowa: 20 gegužės 2013 - 18:57
sveikos,
ilga laika tik skaitinejau temute, bet sian uzsiregistruoti nusprendziau...
su vyru gyvename vokietijoj, vyras virs 2 metu, as pusmeti, kol kas nedirbu (niekaip nepavyksta isidarbinti, kalba suprantu, bet kalbet bijau), kol kas gyvenome is vyro algos, buvau nuejus i arbeits agentur, nieko nepasiule, tik kursus lankyti, ka siuo metu ir darau, norejau pasiteirauti, koks yra minimumas seimai, kaip kazkuri raset, kad jei seimai nepakanka skiria papildomai ? aisku nemalonus klausimas, maciau, kad dauguma labai nusiteike pries zmones, kurie gauna pasalpas esat, suprantu, bet ne is blogos valios nedirbu verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(LiGi @ 2013 05 21, 01:56)
sveikos,
su vyru gyvename vokietijoj, vyras virs 2 metu, as pusmeti, kol kas nedirbu (niekaip nepavyksta isidarbinti, kalba suprantu, bet kalbet bijau), kol kas gyvenome is vyro algos, buvau nuejus i arbeits agentur, nieko nepasiule, tik kursus lankyti, ka siuo metu ir darau, norejau pasiteirauti, koks yra minimumas seimai, kaip  kazkuri raset, kad jei seimai nepakanka skiria papildomai ? aisku nemalonus klausimas, maciau, kad dauguma labai nusiteike pries zmones, kurie gauna pasalpas esat, suprantu, bet ne is blogos valios nedirbu  verysad.gif  verysad.gif

Kiekvienai seimai skiriasi tas minimumas. Priklauso kiek vaiku turi, kiek uz buta moki. va cia gali truputi pskaityt.
Atsakyti
QUOTE(LiGi @ 2013 05 21, 02:56)
sveikos,
su vyru gyvename vokietijoj, vyras virs 2 metu, as pusmeti, kol kas nedirbu (niekaip nepavyksta isidarbinti, kalba suprantu, bet kalbet bijau), kol kas gyvenome is vyro algos, buvau nuejus i arbeits agentur, nieko nepasiule, tik kursus lankyti, ka siuo metu ir darau, norejau pasiteirauti, koks yra minimumas seimai, kaip  kazkuri raset, kad jei seimai nepakanka skiria papildomai ? aisku nemalonus klausimas, maciau, kad dauguma labai nusiteike pries zmones, kurie gauna pasalpas esat, suprantu, bet ne is blogos valios nedirbu  verysad.gif  verysad.gif

nuo algos galima pasilikt 100 euru, o nuo likusios sumos 20 %. Pvz jei alga 1000 Euru, 100 jum palieka, nuo 900 Euru jum paliks 20 %. Visa kita skaitosi kaip Jusu pajamos ir prie ju primokes, kiek Jums truksta iki minimumo.
Jusu pajamos taip pat Kindergeld.
maziau kreipkit demesi i tai kas pries ka nusiteikes...as nusiteikus pvz pries Harz 4 gaunancius ir net nebandancius is to issikapanot, bet tai tik mano nuomuone-as jos niekam nepersu. Kiekvienas atsako uz savo poelgius pats... 4u.gif
As nenoreciau, kad mano vaikas uzauges sedetu ant Harz 4-man tai butu baisiausia kas gali buti. O kazkam tai norma...
Atsakyti