Įkraunama...
Įkraunama...

Bendrauja Klaipėdos kraštų statybininkės (-ai)

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 06 30, 13:32)
Ka darot su ivaziavimo vartais i kiema? Ar yra koks standartas, kad neissibranginti?
Skmbinau i hormann, tai sake metalinis karkasas su mechanizmu grubiai 4000lt., cia 4m.
Kiek metru pas kitas? Man tie 4m. kaip 3m. atrodo kazkaip biggrin.gif .

pas mumi 4,7 m pločio, slenkantys. Galutinė kaina su viskuom buvo apie 5000
Atsakyti
QUOTE(Kriaka @ 2013 06 28, 14:46)
*O kur pirkti tokius misinius dirvos kalkinimui? 3 metai patirties jau sis bei tas  mirksiukas.gif , nebezalia jau  biggrin.gif  As kaip nreciau berzeli pasodinti sklype  wub.gif

Mišinių yra pirkti Ermitaže, Senukuose, Bauhofe, Žalioj stotelėje, t.y. visur, kur prekiauja sodo-daržo reikmenimis.
O dėl berželio reikėtų pagalvot - už tvoros labai faina, o vat sklype, jei šis nedidelis, gali kilti problemų - beržams reikia nemažai vietos ir jie linkę labai daug drėgmės sugert, tai vejai ir kitiems augalams nelabai patinka. Nebent imti dekoratyvinį skiepytą beržiuką, tada - jokių problemų.

QUOTE(neinzy @ 2013 06 30, 11:49)
aciu  4u.gif tai taip suprantu, kad pelenai tinka  g.gif  thumbup.gif  einu is saslykines susikabinsiu ir pabarstysiu... o dabar galima barstyti ar tik pavasari ir rudeni?
tokius:
mes pagaliau pabaigem akmenine prudelio dali  thumbup.gif ir net "kriokliukas" per du akmenis veikiantis yra  lotuliukas.gif  dabar vargas su augalais  doh.gif  sakykit, kas darot alpinariumus, ar dedat ta geo tekstile, darot skyles,sodinat ir mulciuojat, ar be geotekstiles  g.gif su dekoratyviniais spigliuociais ar kokiom sliauzianciom tai kaip ir viskas aisku, bet kaip su "kiliminem" gelytem  g.gif na flioksiukai, gvazdikeliai, samaneles  g.gif jei i geotekstile, tai jie niekur nesiples  g.gif ir kaip tada kroksus ir tulpes i ta tekstile kisti is rudens- atskirai skyles darytis  g.gif Aciu kad pasidalinsit patirtimi 4u.gif , nes man tie apzeldinimo darbai  doh.gif kas grazu galiu parodyti, o jau kaip sukurti visa tai  doh.gif  doh.gif

Pelenus tikrai galima barstyti bet kada - nepakenks, juk "natur produkt" biggrin.gif
O dėl geotekstilės, jei nori samanėlių ar kitų besiplečiančių augaliukų, juo labiau pavasarinių svogūninių - geriau nedėti jokios dangos, nes nieko nesigaus.
Aš vienoj vietoj turiu dangą (ir ne geotekstilę, o juodą agroplėvelę, nes geotekstilė, jei kalbam apie ta juodą supintą iš plastiko siūliukų, tai mano manymu, nelabai tinka tokiems reikalams). Tai pro ten nė menkiausia žolytė neprasikala. O kitose vietose, kur norėjau pavasarinių gėlių ir besiplečiančių augalų, nieko nedėjau, pasiraviu...
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2013 07 01, 09:59)
Pelenus tikrai galima barstyti bet kada - nepakenks, juk "natur produkt"  biggrin.gif
O dėl geotekstilės, jei nori samanėlių ar kitų besiplečiančių augaliukų, juo labiau pavasarinių svogūninių - geriau nedėti jokios dangos, nes nieko nesigaus.
Aš vienoj vietoj turiu dangą (ir ne geotekstilę, o juodą agroplėvelę, nes geotekstilė, jei kalbam apie ta juodą supintą iš plastiko siūliukų, tai mano manymu, nelabai tinka tokiems reikalams). Tai pro ten nė menkiausia žolytė neprasikala. O kitose vietose, kur norėjau pavasarinių gėlių ir besiplečiančių augalų, nieko nedėjau, pasiraviu...

Aciu 4u.gif
nu pasakyta- padaryta smile.gif naturproduct jau isbarstytas biggrin.gif o kas bus jei per daug as tu pelenu pribarstysiu unsure.gif

nu jo,gal ne geotekstile, gal agroplevele g.gif , bet principas tas pats biggrin.gif galvoju, gal deti ant kalnelio ta plevele, o apacioje kur ne taip placiai ne g.gif o gal yra kokia plevele,kur per koki pora metu sudyla g.gif tada ir augalai jau butu sustipreje ir galetu sau plestis toliau g.gif kazkur skaiciau, kad laikrascius deda- niekas nebandet g.gif
Atsakyti
ir dar noreciau paklausti,kas cia per spygliuotis g.gif
user posted image
kazin sunku tuos slaiziancius spygliuocius "suvaldyti"- na kad plestusi iki kokiu 1,5m ir toliau ne g.gif
na ir dar sis augalas labai populiarus, o pavadinimas jo g.gif silokas lyg g.gif :
user posted image

ACIU 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neinzy: 01 liepos 2013 - 13:47
QUOTE(neinzy @ 2013 07 01, 13:03)
Aciu  4u.gif
nu pasakyta- padaryta  smile.gif naturproduct jau isbarstytas  biggrin.gif o kas bus jei per daug as tu pelenu pribarstysiu  unsure.gif

nu jo,gal ne geotekstile, gal agroplevele g.gif , bet principas tas pats  biggrin.gif galvoju, gal deti ant kalnelio ta plevele, o apacioje kur ne taip placiai ne  g.gif o gal yra kokia plevele,kur per koki pora metu sudyla  g.gif tada ir augalai jau butu sustipreje ir galetu sau plestis toliau  g.gif kazkur skaiciau, kad laikrascius deda- niekas nebandet  g.gif

QUOTE(neinzy @ 2013 07 01, 13:44)
ir dar noreciau paklausti,kas cia per spygliuotis  g.gif

kazin sunku tuos slaiziancius spygliuocius "suvaldyti"- na kad plestusi iki kokiu 1,5m ir toliau ne  g.gif
na ir dar sis augalas labai populiarus, o pavadinimas jo  g.gif silokas lyg  g.gif :

ACIU 4u.gif

Mano agroplėvelė jau 3 metai - dilimo požymių nėra biggrin.gif Nors per laiką turėtų suirti...Per kokius 10 metų tikriausiai...Galima ir taip, kaip tu sakai, dalinai dengti, dalinai ne - tose vietose, kur norėsi pasodinti pavasarinių gėlyčių.
Spygliuotis - tai tarpinis arba virgininis kadagys, sunku įžiūrėt. Man panašokas į šitą: http://juragiumedely...den-spring.html
Kadagių yra įvairių - reikia pagal pavadinimą žiūrėt, vieni dideli auga, kiti mažiukai. Su spygliuočiais sunkoka - geriau pirkti iš karto tokią rūšį, kad tiktų, nebūtų per didelė, nes genėti juos sunku, gali prarast dekoratyvumą.
O kitas augaliukas - puošnusis šilokas, turiu tokį, rudenį atrodo tiesiog nuostabiai ir yra žiauriai atsparus biggrin.gif
Aš tvenkinuko neturiu, bet naują augalų salelę susikūriau neseniai, jei nori atvaryk kada į svečius, apžiūrėsi, gal kokių idėjų kils.
Tavo vietoje aš rimtai pasižiūrėčiau į varpinius augalus - miskantus, soruoles ir t.t. , prie vandens telkinuko atrodytų nuostabiai...Ech, turėčiau aš daugiau vietos, tai prikurčiau visko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 01 liepos 2013 - 14:17
QUOTE(ilonux @ 2013 07 01, 15:14)
Mano agroplėvelė jau 3 metai - dilimo požymių nėra  biggrin.gif Nors per laiką turėtų suirti...Per kokius 10 metų tikriausiai...Galima ir taip, kaip tu sakai, dalinai dengti, dalinai ne - tose vietose, kur norėsi pasodinti pavasarinių gėlyčių.
Spygliuotis - tai tarpinis arba virgininis kadagys, sunku įžiūrėt. Man panašokas į šitą: http://juragiumedely...den-spring.html
Kadagių yra įvairių - reikia pagal pavadinimą žiūrėt, vieni dideli auga, kiti mažiukai. Su spygliuočiais sunkoka - geriau pirkti iš karto tokią rūšį, kad tiktų, nebūtų per didelė, nes genėti juos sunku, gali prarast dekoratyvumą.
O kitas augaliukas - puošnusis šilokas, turiu tokį, rudenį atrodo tiesiog nuostabiai ir yra žiauriai atsparus  biggrin.gif
Aš tvenkinuko neturiu, bet naują augalų salelę susikūriau neseniai, jei nori atvaryk kada į svečius, apžiūrėsi, gal kokių idėjų kils.
Tavo vietoje aš rimtai pasižiūrėčiau į varpinius augalus - miskantus, soruoles ir t.t. , prie vandens telkinuko atrodytų nuostabiai...Ech, turėčiau aš daugiau vietos, tai prikurčiau visko  biggrin.gif

aciu 4u.gif
as apie laikrasciu kazkur esu skaiciusi,kad slapius deda, tada po metu kitu lyg sudulyja g.gif biggrin.gif
prie savo prudo siais metais sodinsiu : pora spygliuociu zemu, ziemes, vilkdalgiu aukstesniu keliu rusiu, ir zemaugiu, bergenijas, miskanta koki, melsves.. ai, dar vandens lelijos.... ir dar vienadienes gal g.gif na kaip sarasiukas bigsmile.gif lyg daugiau nieko grazaus vasarinio pas uosvious nenusiziurejau... biggrin.gif tik kaip juos visus graziai sudelioti ir kad pagal ugi ir pagal zydejimo laika doh.gif cia, jauciu, kelis metus kaip puzzle teks delioti biggrin.gif
puosnusis silokas del to man ir patinka, kad prieziuros nereikalauja daug, atrodo rudeni graziai, ir pasimerkti namie galima biggrin.gif sodinciau kaip ir yra nuotraukoj tarp kadagiu blue arow, jei ju begausiu siemet...
aciu uz kvietima- butinai kada uzleksiu 4u.gif

man tas prudas pirmas blynas- atrodo tiek daug doh.gif gal ir as kada susirgsiu gelininkyste- tada pagal patvori darysiu gelynus- pas drauge taip maciau wub.gif vietos pas juos nedaug,tai visi patvoriai- gelynai wub.gif bet ji ir sedi juose kasdien doh.gif as dar tam nepasiruosusi blush2.gif
Atsakyti
[quote=neinzy,2013 07 01, 14:44]
ir dar noreciau paklausti,kas cia per spygliuotis g.gif
user posted image
Čia kazokinis kadugys berods, nuo jo į vaismedžius, kriaušes liga kažkokia dažnai įsimeta
Atsakyti
QUOTE(neinzy @ 2013 07 01, 17:17)
kadagiu blue arow, jei ju begausiu siemet...

o tai jų trūkumas yra g.gif ar tujenis augint nebespėja

p.s. papildykit albumus aplinkos grožių foto blush2.gif blush2.gif gal ir kitoms kokių idėjų kils blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristal* @ 2013 07 01, 20:08)
p.s. papildykit albumus aplinkos grožių foto  blush2.gif  blush2.gif  gal ir kitoms kokių idėjų kils  blush2.gif

Jo, as nebent paruosiamuju darbu foto ideciau ir savo pudelio su suknele lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 07 01, 21:13)
Jo, as nebent paruosiamuju darbu foto ideciau ir savo pudelio su suknele  lotuliukas.gif

4u.gif ir plius vonios cool.gif
Atsakyti
QUOTE(neinzy @ 2013 07 01, 15:17)
aciu  4u.gif
as apie laikrasciu kazkur esu skaiciusi,kad slapius deda, tada po metu kitu lyg sudulyja  g.gif  biggrin.gif
prie savo prudo siais metais sodinsiu : pora spygliuociu zemu, ziemes, vilkdalgiu aukstesniu keliu rusiu, ir zemaugiu, bergenijas, miskanta koki, melsves.. ai, dar vandens lelijos.... ir dar vienadienes gal  g.gif na kaip sarasiukas  bigsmile.gif lyg  daugiau nieko grazaus vasarinio pas uosvious nenusiziurejau...  biggrin.gif  tik kaip juos visus graziai sudelioti ir kad pagal ugi ir pagal zydejimo laika  doh.gif cia, jauciu, kelis metus kaip puzzle teks delioti  biggrin.gif
puosnusis silokas del to man ir patinka, kad prieziuros nereikalauja daug, atrodo rudeni graziai, ir pasimerkti namie galima  biggrin.gif sodinciau kaip ir yra nuotraukoj tarp kadagiu blue arow, jei ju begausiu siemet...
aciu uz kvietima- butinai kada uzleksiu  4u.gif

Oho, sąrašiukas nemažas biggrin.gif Kaip pirmais metais - ambicingas planas. Reikia pasiskaitinėti internete augalų aprašymus, kas kiek auga, kada žydi ir tada nupiešti planelį. Gaunasi vos ne mokslinis darbas doh.gif

QUOTE(chypsa @ 2013 07 01, 16:36)

Čia kazokinis kadugys berods, nuo jo į vaismedžius, kriaušes liga kažkokia dažnai įsimeta

Ne, čia tikrai ne kazokinis kadagys. Kazokinis tamsiai žalias ir visų kultivarų šakos stačiau auga negu šito.
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2013 07 02, 08:33)
-Oho, sąrašiukas nemažas  biggrin.gif  Kaip pirmais metais - ambicingas planas. Reikia pasiskaitinėti internete augalų aprašymus, kas kiek auga, kada žydi ir tada nupiešti planelį. Gaunasi vos ne mokslinis darbas  doh.gif

-Ne, čia tikrai ne kazokinis kadagys. Kazokinis tamsiai žalias ir visų kultivarų šakos stačiau auga negu šito.

- dar astible uzmirsau biggrin.gif nu tai musu bala nemaza- 9X7m kazkur g.gif sakai daug g.gif - o man atrodo, kad bus mazokai augalu smile.gif bet cia jau kitais metais papildyma (ir pakeitimus biggrin.gif ) daryciau biggrin.gif del zydejimo tai dar dar, svarbu aukstesniu prieky nesusodinti lotuliukas.gif

- as dar frezijoj kadagi gold star nuziurejau, kad neblogai atrodo g.gif bet jis ne is mazuju atrodo g.gif iki 1m i virsu kyla, nors ten taip neatrode g.gif
Papildyta:
QUOTE(chypsa @ 2013 07 01, 17:36)

skaiciau apie to kazokinio baisumus unsure.gif

QUOTE(*Kristal* @ 2013 07 01, 20:08)
o tai jų trūkumas yra  g.gif  ar tujenis augint nebespėja

kiek man reikejo vieno ugio nebeturejo, sake gal rudeni jau bus verysad.gif
Atsakyti