Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė

As baigiau skaityt didele tyrimu apzvalga apie pienlige ir probiotikus. Kai kurie tyrimai rodo, kad valgant jogurta ir/arba probiotikus tiek zarnyne, tiek makstyje (suprask, kad gerosios bakterijos migruoja is zarnyno i maksti) po tam tikro laiko (cia kalba eina apie savaites ir menesius, kiekvienu tyrimu skirtingai) randama daugiau geruju bakterijus, deja kiti tyrimai rodo, kad pokyciu nera.
Taip pat ir su probiotiku naudojimu i maksti arba geriant vieni tyrimai rodo, kad sumazeja pienliges tikimybe, kiti, kad ne biggrin.gif .
Zodziu zinom, kad nieko nezinom biggrin.gif.
Jeigu kas labai nori, galiu atsiusti ta straipsni. smile.gif.
O probiotiku nauda mokslininkai aiskina tuo, kad bakterijos gamina pieno rugsti, kuri sukuria nepalankia terpe candidai, plius gamina H2O2 (vandenilio peroksidas), kuris atlieka dezinfekcini poveiki.
Isvadoje rekomenduota, kad probiotikai gali buti taikoma kaip papildoma priemone gydant pienlige kartu su antigrybiniais vaistais smile.gif , nes nera irodyta, kad vien tik probiotiku vartojimas isgydys jau esanti pienliges protruki smile.gif.
As irgi norejau kokoso aliejaus irgi nusipirkti ir naudoti kaip zvakutes, bet as bijau kad pvz tas aliejus pakeis Ph i tokia, kad ne tik candida neisgyvens, bet ir gerosios bakterijos g.gif .
As siandien nuejau pasidaryti tepinelio ir uzsirasiau pirmadieniui pas gydytoja, just in case. Jei bus svaru, toliau tesiu cesnaku, ir probiotiku bei jogurtu terapija, jei ne, tai snekesiu su gydytoja labai rimtai, kad mane labai uzkniso. Ir bet kokiu atveju planuoju pasneket su ja apie dieta, probiotikus ir isklausyt nuomone ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 23, 21:17)
As siandien nuejau pasidaryti tepinelio ir uzsirasiau pirmadieniui pas gydytoja, just in case. Jei bus svaru, toliau tesiu cesnaku, ir probiotiku bei jogurtu terapija, jei  ne, tai snekesiu su gydytoja labai rimtai, kad mane labai uzkniso. Ir bet kokiu atveju planuoju pasneket su ja apie dieta, probiotikus ir isklausyt nuomone  ax.gif .

As siandien buvau pas gydytoja, tai isejau verkdama, nes pasitaike tokia kuri absoliuciai niekuo nesidomi, tik kaip ta pati vaista paduot, kuri as nuolat pati pirkau, galvojau bus naudos nueisiu pas gydytoja ir snipstas.. as jai aiskinu kad man 8 menesiai kas menesi pasikartoja, sakau duokit man gydyma koki, kursa flukanizolio ar kaip ten jis, ji man sako pabandyk isidet flukanizolio zvakute kai jau zinai kad turetu atsirast pienlige, nes pasakiau jai kad man kartojas mazdaug tuo paciu kiekvieno menesio metu tarp 20d ir 25d, tai mazdaug sako isidek zvakute 20d gal neuzeis tada pienlige.. o jei matysi kad kartojas tai ateik uz kokiu triju menesiu galesim bandyt puses metu flukanozolio kursa.. zodziu as sakau man gyvenimo nera, verkiu o ji tik serveteles padave ir viskas doh.gif
Negaliu man stresas dar didesnis po tokios "gydytojos".
Sesele kur tepineli dare bent pasake, kad reik maista ziuret, pabandyt kraujo tyrima pasidaryt del diabeto, anemijos.. nors kazkiek kitokiu ziniu, nei gydytoja kuri tik zvakutes zino ir ta pacia dainele kad neprausk prausikliais ten ir nedevek aptemptu kelniu.
Zodziu nusisaut galima, geriau visus priesgrybelinius papildus: oregana, gerasias bakterijas, Pau D'arko papildus, tepiau kokosu aliejum ir vistiek atsirado doh.gif
Atsakyti
Uzjauciu tave unsure.gif . Bandyk eiti pas kita gydytoja. Tas ir slyksciausia, kad mes ne tik zvakutes susikisam, bet kovojam visais budais su priezastim, ne tik su simptomais. O ta gyvate vistiek islenda unsure.gif .
As irgi esu zliumbus. Ir ne karta smile.gif. Tiesa pasakius man isvis jau stogas pradeda vaziuoti galutinai, nes atrodo jog visa diena apie ta pienlige tegalvoju. Pasidare baisiai didelis darbas susideliiot dienos meniu toki, kad neesciau batonu, bet ir kaloriju gauciau. Nuolatinis galvos sukimas ar turiu saldytuve reikiamu produktu salotoms ir tiems patiekalams, kuriuos galiu valgyt. Vaikinas snekedamas ka valgysim, pastoviai klausia ar tau galima ta valgyt biggrin.gif. Jis net pora kilu numete su manim salotas beesdamas biggrin.gif.
Ir mane is proto varo tas papildomu priemoniu vartojimas, nes pastoviai turiu galvoti ir delioti diena taip, kad gerciau citrinos sultys pries kiekviena valgi, ryciau cesnaka vakarais, bet butinai butu pries ir po pora valandu pertrauka per kurias galeciau probiotikus ir jogurtus suvartoti, nes vartojant viska kartu probiotikai neisgyvens skrandyje su rugstimis susimaise.
As dar KT geriu, nes endometrioze sergu, tai isvis panika, kad isbujos kaip reikiant candida verysad.gif .
Nekalbu apie tai, kad visa tai kainuoja smile.gif. Vaistus man dar kompensuoja, bet visokiu probiotiku ir papildu, jau nebe doh.gif .
Aciu, issikalbejau.
Ir tikrai pasidaryk tyrima del diabeto. Man dare ji. Kaip beje dare tyrima del kazkokiu dvieju LPL, tik neatsimenu kokiu doh.gif . Nes jos irgi gali buti priezastis.
As kalbejau su vienu savo pazistamu, tai jis man sake, kad grybeliui nuzudyti reikia ilgo gydimo, o ne kyst zvakute viena ir vsio smile.gif.
O kaip tau su dieta reikalai?
Siandien dar vaistininke matydama, kad perku n aja pakuote spanguoliu kapsuliu nuo slapimo taku infekcijos patare naudoti probiotikus ir i maksti ir geriamus. Sakau, naudoju jau daug menesiu biggrin.gif .

Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 23, 23:49)

Bandysiu eit pas savo daktare, kad siustu dar pas kokia rimtesne ginekologe.
Bet cia irgi biurokratija, kol susitvarkysiu viska ir is darbo prasytis pastoviai ir galutiniam rezultate neaisku ar nebus tas pats ir vel, zinant uk gydytojus..
Del dietos, tai pagriesiju kartais, buvau Prancuzijoj tai negalejau nesuvalgyt ju kroasantu, dar valgiau sushi, bet tikrai valgau ne taip kaip anksciau, kai praktiskai kasdien duona, makaronai, bandeles, sokoladai. Nesakau kad 100% laikaus bet nei sokoladu, nei makaronu, nei duonos nebeliko mano valgiarastyje. Jei labai noriu sokolado, turiu 85% juodo tai pakandu kartais, tik alkoholio neatsisakiau, savaitgaliais buna kad viskio atsigeriam ar vakarienei vyno taure tai gal dar tas nera labai gerai. Bet pagalvoju kad ir taip 80% blogybiu atsisakiau, nesinori visiskai ant salotu sedet ir daugiau nieko nematyt, plius ne viena gyvenu tai noris kartu kazkuo pasimegaut.
Nezinau kaip pagyt nuo tos bjaurasties ir nesigadint savo gyvenimo..
Galvoju ar bandyt kita menesi ta gydytojos pasiulyta varianta, isidet man flukanizolio zvakute dar pries prognozuojant pienlige, ka manot?
Atsakyti
Gali bandyt, bet vistiek pas kita gydytoja ne pro sali apsilankyt smile.gif.
Bet maza kas, gal po kokio 3 menesio flukonozolio pries menesines tau tas grybas isnyks.
O as Prancuzijoj gyvenu, tai isivaizduok kaip sunku biggrin.gif . Dar tie ju beprotiskai skanus sokoladiniai pyragai su istirpusiu sokoladu viduje biggrin.gif . Ka norit ta sakykit, salotas valgydama tokio malonumo niekada nejauciu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 24, 11:06)
Gali bandyt, bet vistiek pas kita gydytoja ne pro sali apsilankyt smile.gif.
Bet maza kas, gal po kokio 3 menesio flukonozolio pries menesines tau tas grybas isnyks.
O as Prancuzijoj gyvenu, tai isivaizduok kaip sunku  biggrin.gif . Dar tie ju beprotiskai skanus sokoladiniai pyragai su istirpusiu sokoladu viduje  biggrin.gif . Ka norit ta sakykit, salotas valgydama tokio malonumo niekada nejauciu  biggrin.gif .

Kita menesi einu pas gp kad nusiustu pas ginekologe kokia, tai ziuresim ar bus naudos ar ne.
Reikes bandyt ir tas zvakutes det, nors jos irgi nekelia didelio malonumo, bega balta ten tris dienas paskui..
As isivaizduoju biggrin.gif migdoliniai kroasantai mano silpnybe, o ten tokio skanumo, kad net dabar seiles kaupias biggrin.gif Kokioj Prancuzijos vietoj gyveni? Mokeciau kalba tai lekciau kur i South France gyvent, kaip tik buvau French Rivieroj neseniai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vai2lka @ 2014 06 24, 11:57)
Kita menesi einu pas gp kad nusiustu pas ginekologe kokia, tai ziuresim ar bus naudos ar ne.
Reikes bandyt ir tas zvakutes det, nors jos irgi nekelia didelio malonumo, bega balta ten tris dienas paskui..
As isivaizduoju  biggrin.gif migdoliniai kroasantai mano silpnybe, o ten tokio skanumo, kad net dabar seiles kaupias  biggrin.gif Kokioj Prancuzijos vietoj gyveni? Mokeciau kalba tai lekciau kur i South France gyvent, kaip tik buvau French Rivieroj neseniai wub.gif

O vartoji kokius vitaminus organizmui stiprinti? Nors man kartais atrodo, kad tiek darzoviu bevalgant, kiek mes vartojam sitos dietos besilaikydamos, vargu ar dar vitaminu galetu trukti...
As ir gyvenu tam regione, kur tu buvai. Galejom abi del pienliges paverkti susitikusios biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 24, 13:44)
O vartoji kokius vitaminus organizmui stiprinti? Nors man kartais atrodo, kad tiek darzoviu bevalgant, kiek mes vartojam sitos dietos besilaikydamos, vargu ar dar vitaminu galetu trukti...
As ir gyvenu tam regione, kur tu buvai. Galejom abi del pienliges paverkti susitikusios  biggrin.gif .

Pau D'arco papildus dabar jau pora sav geriu, kiek skaiciau labai isgirtas tas Pau D'arco, dar cinka kai nepamirstu.

Pavydziu wub.gif Kur konkreciai? As buvau, Kanuos, Nicoj, Monake, Ezej. Laisvai prancuziskai sneki? Dieve, kaip as isimylejus Prancuzija wub.gif
Atsakyti
Man penlige kartojasi mazdaug 2k/metus, tai perku makmirora.Geriu KT (sergu endometrioze), tai manau del to, nes iki KT pienliges nebuvo. Geriu probiotikus, bet daznai uzmirstu blush2.gif
Atsakyti
Turiu jau tepinelio atsakyma. Nerado visiskai candidos. Siek tiek leukocitu. Kaip suprantu jei butu uzdegimas, ju butu daug g.gif .
Isvadoje parasyt, kad normali flora ir dominuoja lactobacilles.
Pirmadieni vistiek einu pas gydytoja, nes kartais jauciu nedideli deginima, bet akivaizdu, kad man cia ne candida. Beje, liezuvis mano vistiek baltas, net ir po flukonozolio kurso, bet va pienliges nera bigsmile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amélie de Montmartre: 26 birželio 2014 - 18:28
QUOTE(Vai2lka @ 2014 06 17, 12:03)
LF o kaip tau, ar padeda gynolact? Nzn ar verta man panaudot pora, bijau kad blogiau nebutu  rolleyes.gif
Seniai jau pabaigiau dvi pakuotes, teigiamo efekto nepastebėjau schmoll.gif Neigiamo irgi biggrin.gif
Svarstau, ką toliau daryti - ar bandyti vėl kažką panašaus, ar eiti pas gydytoją ir prašyti ilgalaikio gydymo. Nors apie ilgalaikį jau praėjusį kartą buvau kalbėjusi, bet jis į tai nesureagavo...
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 06 26, 19:20)
Turiu jau tepinelio atsakyma. Nerado visiskai candidos.

O tepineli eme ginekologini? Kadangi kandida gyvena zarnyne, tikslingiausia, ko gero, tyrima atlikti is ismatu. Išmatų tyrimas aerobinei mikroflorai.
Vilniuje
http://www.mikrobas....mi-tyrimai.html
Atsakyti