Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(Kapabull @ 2013 05 15, 08:56)
kuomet vienoje duobėje iškasama kita, į pastarają ir sodinamas pomidoras, o vėliau 'užkasinėjama' antroji. Panašiai darydavo mano Mama, kiti gi pomidorus iškart kiša 'iki ausų' į žemę. Noriu išsodinti ir aš savuosius, galvoju, kaip tinkamiau padaryti Pomidorų daigai labai aukšti.

jei pomidoru daigai auksti, tai manau protingiausia juos guldyti...
as savo visus guldau laaabai giliai... kai reik rudeni nuraut, tai saknu ohoho kiek buna...
nuotraukytej reiktu kokius 5-6 lapukus uzkasti...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2013 05 15, 08:16)
čia mažoji dalis bet labiausiai ištysusių daigų

be jokios abejonės - kuo giliau.

Aš tai dvigubų niekad nedarau, iškart užkasu viską. Tik pas mane žemė puri, uždust šaknims nėr daug šansų.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 05 15, 10:09)
cia paveiksliukas kaip ta dviguba duobe atrodo
o ka daryti Kapabull tik tu pati gali ivertinti, nes mes tavo daigu nematom...

siaip as net savo neistyselius gyliau sodinau, ir po 2 savaiciu dar zemes uzbarsciau, tik aisku duobiu dvieju nereikejo

Na šiemet aš irgi gana giliai pasodinau,bet nebuvo tokie ištyse kaip Kapabull foto.Tagu šaknis auginasi smile.gif
Atsakyti
Ačiū už konsultacijas smile.gif čia mažoji dalis bet labiausiai ištysusių daigų

nu jau atrase... ir jie tikrai nerebus....grini istyseliai, as tai daryciau 2 duobes...neguldyciau, nes saknim perkarsta bus..... ypac jei cia i siltnami sodinsit....
Atsakyti
Taip, į šiltnamį, bandysiu dalį į dvi duobes, dalį giliai sodinti, pažiūrėsiu, kas geriau pasiteisins. Ačiū labai visoms smile.gif
Atsakyti
Kad apie Kliuvus raso, jog jie vidutinio augumo. Uzauga 1.2-1.5 m. As viena pasodinau i siltnami, kita tikriausiai laukan sodinsiu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 15, 09:21)
apie Rozovyj Miod taip šnekėta buvo, jei neklystu, bet ir tai kalbėjom kad bus iki pusantro metro. Snapai tai be jokios abejonės aukšti.

blink.gif taip parašyta? berods Gaudvilė sakė, kad žemi, tai aš ir užsiciklinau, pasodinau kaip žemus ir ne ten kur reikia.. gal turi pakiuką su info, aš kažkur nukišau, nerandu.. Rozovy Miod auga vienodai su Kliuv'ais..
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 15, 09:33)
Kad apie Kliuvus raso, jog jie vidutinio augumo. Uzauga 1.2-1.5 m.

O kad juos kur.. nu, yra kaip yra..
Atsakyti
As ir juos pasodinau ne auksciausioj vietoj smile.gif Nenumirs cool.gif Jei bus superiniai-lenksiu palei stoga, o jei suds-nukirpsiu liepa cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 05 15, 08:41)
blink.gif taip parašyta?  berods Gaudvilė sakė, kad žemi, tai aš ir užsiciklinau, pasodinau kaip žemus ir ne ten kur reikia.. gal turi pakiuką su info, aš kažkur nukišau, nerandu..

aha, Madmuazele teisi - pažiūrėjau ant pakiuko, tikrai 1.2-1.5 m. Aš kažkodėl maniau, kad bus kiek aukštesni, na bet pusantro metro gerai bus.

O Mazariniai kokio aukščio pas tave pernai buvo?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 15, 08:56)
aš tai tokį su mažai šaknų kaip tik kuo giliau sodinčiau. Juk visas stiebas atsidūręs po žeme šaknis leis.
Na, šiaip aš visus pomidorus sodinu kuo giliau. Net pirmus lapus apskabau dėl to reikalo.

as gal ne taip supratau klausima doh.gif Jei saknu mazai, tai kisi giliai. Aisku. Bet vistiek pats daigas ne duobej uzkasus atsiranda. Jei saknu mazai, daigas istyses, tai as duobej spirale ta daiga susuku ir tiek. Specialiai labai gilios duobes nekasu blush2.gif Jei saknu daug, tai gilesne kasu ir sodinu irgi iki pazastu.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 05 15, 07:33)
Ar pamastot visos lauke sodinancios,kad kelias dienas galetu pries sodinima lauke pastoveti daigeliai?

O jei beveik 2 savaites siltnamyje gyvena, negerai? Siandien sodinsiu i lauka saviskius
QUOTE(Ex @ 2013 05 15, 08:09)
Prisipažinkit, kuri čia žiniuonė varažinot, kad Orlinai Snapai bus iki 60 cm? Pas mane jie jau beveik metro ir augimui galo nematyt... apskabiau jiems visas atžalas ir palikau augt dviem stiebais.. unsure.gif

ir as uzfiksavau, kad zemi, pasodinau ne ten kur reikia, bet dar baikis, kad ne 2.5 m.

QUOTE(saintlina @ 2013 05 15, 08:21)
apie Rozovyj Miod taip šnekėta buvo, jei neklystu, bet ir tai kalbėjom kad bus iki pusantro metro. Snapai tai be jokios abejonės aukšti.

nu kad tikrai ne rozovij miod, as tokio net neturiu, nebuciau atkreipus demesio del jo, apie snapus tikrai buvo kazkada rasyta.
Papildyta:
Ačiū už konsultacijas smile.gif čia mažoji dalis bet labiausiai ištysusių daigų

Oi, kad labai istyse jusiskiai, kuo greiciau reiketu persodinti, ir vazoneliai mazoki tokiems daigams, vargsta jie
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 15, 10:02)
Jei saknu mazai, daigas istyses, tai as duobej spirale ta daiga susuku ir tiek.

blink.gif spirale? nelabai įsivaizduoju kaip susukti nesulaužant ar nesužalojant..gal galite papasakot?

šiandien važiuoja į šiltnamį visi, bus išsodinti, viskas su jais buvo gerai, bet per paskutinę savaitę ūgtelėjo kone dvigubai, o išsodinti neturėjau kada..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kapabull: 15 gegužės 2013 - 09:12