Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(Paladė @ 2013 05 17, 12:44)
čia rašo, kad aukštaūgius vienu stiebu formuot. Aš jau palikau antrą. Gal per drąsiai galvoju, kad jei jūs susitvarkot, tai ir aš susitvarkysiu? Gal pjauti kol nevėlu? Bet jei jums išeina, tai gal ir man pavyks?

Aišku, kad pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
is to apcio straipsnio...
"Pačios nepalankiausios sąlygos užuomazgų formavimuisi susidaro tada, kai po ilgo šalto periodo ateina karščiai ir stipriai pakyla oro temperatūra. Augalai išgarina daug drėgmės, šaknys nespėja susidoroti su tokia didele apkrova. Krinta pumpurai ir žiedai. Kai šiltnamyje temperatūra pakyla per 30 OC, sumažėja oro drėgmė, žiedadulkės tampa nedaigios, žiedai neapsidulkina, todėl neužsimezga vaisiai.
"
ka pas mus ir buvo...taigi nenuostabu, kad mano zedeliai krenta...sio atveju laimi tie, pas kurios pomidorai dar nezydi mirksiukas.gif
o man reikai extra siaudu ar sieno ieskoti, sviesus mulcius bent dirvos temp nebus didele... sio atveju lyginant silumos davikli palei zeme ir ore, per karscius vos ne 5 laispniai karsciau palei zeme
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 17 gegužės 2013 - 12:11
Tany, karštis dabar yra pavasarinis, jis drėgnesnis, neišdžiovina žiedadulkių 4u.gif Pas daugelį merginų dabar žydi pomidorai ir temperatūra daugiau nei +30 šiltnamyje, bet mezga ir nekrenta 4u.gif
Ieškok priežasties kitur mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 17 gegužės 2013 - 12:13
QUOTE(Paladė @ 2013 05 17, 11:44)
čia rašo, kad aukštaūgius vienu stiebu formuot. Aš jau palikau antrą. Gal per drąsiai galvoju, kad jei jūs susitvarkot, tai ir aš susitvarkysiu? Gal pjauti kol nevėlu? Bet jei jums išeina, tai gal ir man pavyks?

dar ką sugalvosi? Nepjauk. Nieko čia sudėtingo, tik papildomai dar vieną stiebą parišt. O daugiau jokio skirtumo, ar vienu augint, ar dviem smile.gif Tik derliaus daugiau wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2013 05 17, 12:12)
Tany, karštis dabar yra pavasarinis, jis drėgnesnis, neišdžiovina žiedadulkių  4u.gif Pas daugelį merginų dabar žydi pomidorai ir temperatūra daugiau nei +30 šiltnamyje, bet mezga ir nekrenta  4u.gif
Ieškok priežasties kitur  mirksiukas.gif

nežinau, man tai pakankamai sausas ir karštas atrodo biggrin.gif Net spirgu, kaip noriu kuo greičiau pamatyt, kas ten pas mane su žiedais vyksta.
Ale Tany gal laistė juos tik praėjusį mėnesį, tai gal tikrai drėgmės trūksta?
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2013 05 17, 12:12)
Tany, karštis dabar yra pavasarinis, jis drėgnesnis, neišdžiovina žiedadulkių  4u.gif Pas daugelį merginų dabar žydi pomidorai ir temperatūra daugiau nei +30 šiltnamyje, bet mezga ir nekrenta  4u.gif
Ieškok priežasties kitur  mirksiukas.gif

pas mane dar sutapo su nelaistymu, tia gla dar tas turejo itakos, gi 2 savaites nebuvo lieti.... kaip tik karsciai uzejo, aisku paliejau jau besibaigent karsciausm, bet gal buvo velu....
o gal visgi turi esme kad sodinau jau su pumpurais, nors dar nezydejo lyg ir, bet sako kad numeta ziedus, kai su jais sodini blush2.gif
nu ziuresim, jei taip ir toliau tai ieskosiu problema, kol kas jau nupurksti Funres(pusiau trasa, jei del maisto medziagu trukumo tiap dare), nieko nelieti (dilgeliu ir biohumuso kibirai dar stovi, tia azoto kaip ir nera is kur jiems gauti) jauciu ir nevaisinsiu juos, agurkam sueis...pomidorus patresiu kazkada, kadangi neseniai ppiliau zemes parduotuvines, tia dar vengiu tresti, kad perdaug nebutu....
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 05 17, 12:19)
o gal visgi turi esme kad sodinau jau su pumpurais, nors dar nezydejo lyg ir, bet sako kad numeta ziedus, kai su jais sodini  blush2.gif

nea, nieko panašaus. Visad su pumpurais sodinu. Dar nebuvo taip, kad numestų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 17, 13:27)
nea, nieko panašaus. Visad su pumpurais sodinu. Dar nebuvo taip, kad numestų.

man irgi nebuvo smile.gif juolab jei auginti buvo indeliuose, nelabai jau tos šaknys ir išsigąsta. Nors net mama su žiedais iš dėžių traukdavo ir sodindavo ir tai nenumesdavo žiedelių. Tik porą dienų jautresni saulei būdavo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 17, 13:17)
nežinau, man tai pakankamai sausas ir karštas atrodo  biggrin.gif 

Dar, kol galiu lauke vaikštinėti dieną, o ne iškart bėgti į pavėsį, dar ne karščiai man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 17, 13:17)
dar ką sugalvosi? Nepjauk. Nieko čia sudėtingo, tik papildomai dar vieną stiebą parišt. O daugiau jokio skirtumo, ar vienu augint, ar dviem  smile.gif Tik derliaus daugiau  wub.gif

pasitikiu jumis ir jūsų nuomone, merginos 4u.gif
Atsakyti
Labai labai noriu paspamint bigsmile.gif
A žinot, kas dabar Ispanijoj yyyr? Konkrečiai Katalonijoj bigsmile.gif Vo tep va, LT geriausia wub.gif
Atsakyti
Gautvile, tu gi viska zinai smile.gif Sakyk kur rast nepurkstus siaudus ar siena tinkanti mulciavimui blush2.gif ? Nu bijau as kazkodel tu per skelbima....
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 05 17, 15:06)
Gautvile, tu gi viska zinai  smile.gif  Sakyk kur rast nepurkstus siaudus ar siena tinkanti mulciavimui  blush2.gif ? Nu bijau as kazkodel tu per skelbima....

Jumoristė lotuliukas.gif Žinokis, aš pati nevernas tamošius ir mažai kuo pasitikiu, kaimiečiais tuo labiau. Todėl sėju sideratus ir jų žolę pradžioj mulčiuoju arba einu į pamiškę su žirklėmis, prisikarpau žolių mirksiukas.gif
Atsakyti